Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


11 beste voordelen van pindakaas

11 beste voordelen van pindakaas

 1. Door Kiran Patil laatst bijgewerkt - 03 juni 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Pindakaas?

 1. Pindakaas is een pasta gemaakt van droge, geroosterde pinda's. Deze pasta wordt meestal gebruikt als een spread op toast of sandwiches. Pinda's, een soort aardnoten, behoren tot de familie van Fabaceae en soorten Arachis hypogaea. De plant zelf is klein, waarbij de tak van de bloem de grond raakt en eronder groeit. Er wordt gedacht dat het afkomstig is van het Amerikaanse continent en door Spaanse reizigers verspreid over de hele wereld. In tegenstelling tot dure noten zoals cashewnoten, pistachenoten, amandelen en walnoten, zijn pinda's goedkope noten die vergelijkbare voordelen bieden.

Voeding met pindakaas

 1. Volgens de USDA National Nutrient Database is pindakaas een gezond voedingsmiddel dat vol zit met voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, enkelvoudig onverzadigde vetzuren, folaat, niacine, pantotheenzuur, pyridoxine, riboflavine , thiamine, vitamine E, vitamine C, vitamine A, natrium, magnesium, calcium, mangaan, fosfor, selenium, koper, ijzer en zink. Pinda's bevatten geen verzadigde vetten en kunnen regelmatig worden geconsumeerd. Ze bevatten alleen onverzadigde vetten. Dit is goed nieuws voor mensen die bang zijn om aan te komen door pinda's te consumeren. Pinda's helpen je eigenlijk om af te vallen!

Gezondheidsvoordelen van pindakaas

 1. Afgezien van zijn geweldige smaak, heeft pindakaas essentiële voedingsstoffen die essentieel zijn voor het lichaam. De gezondheidsvoordelen van deze smakelijke boter zijn onder meer:

Rijke eiwitbron

 1. Hoge hoeveelheid eiwit (25 - 30 gram). Eiwitten die we eten worden opgesplitst in aminozuren, die vervolgens in elke cel worden gebruikt voor het repareren en opbouwen van het lichaam. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Verlaagt het cholesterolgehalte

 1. Een onderzoekspaper uit 2016, gepubliceerd in de Journal of Food Science and Technology, heeft aangetoond dat pinda's een uitstekende bron zijn van verbindingen zoals resveratrol, fenolzuren, flavonoïden en fytosterolen die de opname van cholesterol volledig stoppen het dieet. Het vetgehalte in pindakaas is bijna gelijk aan dat van de vetten in olijfolie. Het bevat zowel meervoudig onverzadigde vetten als enkelvoudig onverzadigde vetten. Omdat deze vetten niet verzadigd zijn, zijn ze goed om te consumeren zonder het hart in gevaar te brengen. De onverzadigde vetten in pindakaas helpen het slechte cholesterolgehalte te verlagen (lipoproteïne met lage dichtheid) en bevorderen de circulatie van goede cholesterol (lipoproteïne met hoge dichtheid).

Voorkomt diabetes type II

 1. Het consumeren van pindakaas kan ook nuttig zijn om het risico op diabetes type II te verminderen. Pinda's bevatten niet alleen eiwitten, maar ook onverzadigde vetten. Er is vastgesteld dat onverzadigde vetten de gevoeligheid voor insuline verbeteren. Onderzoek naar pindakaasconsumptie en diabetes heeft aangetoond dat een hogere inname van pindakaas en andere noten het risico op diabetes type II verlaagt.

Goede bron van vitamines

 1. Pindakaas bevat veel vitamines die goed zijn voor ons lichaam om goed te functioneren. Vitamine A erin is handig voor het gezichtsvermogen, terwijl vitamine C helpt het immuunsysteem te stimuleren en eenvoudige zweren sneller geneest. Aan de andere kant is de vitamine E in pindakaas een zeer belangrijke micronutriënt die ons lichaam nodig heeft om complexe vetzuurstructuren en vetblokkades in de slagaders op te lossen.

Antioxiderende eigenschappen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Voorkomt kanker

 1. Volgens Carol S Fink, Karen C Chan, het onderzoeksrapport van Arthur C Downie et al gepubliceerd in het Nutrition and Cancer Journal, bevat pindakaas B-sitosterol, een fytosterol met een geweldige eigenschap van vechten tegen kanker, met name colon-, prostaat- en borstkanker. Pinda's en zijn producten, zoals pinda-olie en pindakaas, zijn ideale bronnen van fytosterolen.

Regelt de bloedsuikerspiegel

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Hoog in kalium

 1. Pindakaas bevat kalium (70 mg / 100 g) dat als elektrolyt fungeert en een vloeistofbalancerend element in het lichaam is. In vergelijking met natrium, dat direct druk uitoefent op het cardiovasculaire systeem in de vorm van hypertensie, oefent kalium geen druk uit op het bloed of op het cardiovasculaire systeem. Kalium is in feite een hartvriendelijk element dat in grote hoeveelheden voorkomt in pindakaas.

Risico op galstenen verkleinen

 1. Galstenen, een groot gezondheidsrisico in ontwikkelde landen, worden veroorzaakt door overgewicht, crashdiëten, bepaalde soorten cholesterolgeneesmiddelen en anticonceptiepillen. Een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition naar pinda's en notenconsumptie met betrekking tot het risico op galstenen werd uitgevoerd en de resultaten van de studie toonden aan dat vrouwen die gedurende een periode van 2 decennia regelmatig pindakaas en noten consumeerden, verminderd hun risico op het ontwikkelen van galstenen.

Rijk aan voedingsvezels

 1. Pinda's en pindakaas bevatten beide veel voedingsvezels. Een kopje of ongeveer 125 g pinda's en pindakaas heeft respectievelijk 12 g en 20 g voedingsvezels. Voedingsvezels zijn een van de belangrijkste onderdelen van ons dieet, omdat een gebrek aan voedingsvezels kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen en ziekten zoals constipatie, diabetes, cholesterol en verschillende hartziekten.

 2. Woord van voorzichtigheid: pinda-allergie is een van de grootste risico's van pindakaas, volgens een onderzoek in de Verenigde Staten.

 3. De symptomen van de allergie zijn braken, diarree, buikpijn, anafylaxie, astma en angio-oedeem. Indien niet behandeld, kan de anafylactische shock fataal zijn. Volgens het onderzoek worden momenteel ongeveer 3 miljoen Amerikanen getroffen door pinda- en notennootallergie.

 4. Interessante feiten over pinda's en pindakaas

 5. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407