Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


11 geweldige voordelen van pili-noten

11 geweldige voordelen van pili-noten

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 02 juli 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn Pili-noten? T

 1. Pili-noten zijn de vruchten van de piliboom en ze variëren in grootte van 1-3 inch lang en 0,5-1,5 inch breed, meestal in een traanvorm. Deze noten worden beschermd door een harde schaal en een vezelachtige zaadlaag die de neiging heeft om aan de buitenkant van de schaal te kleven. Pili is een soort groenblijvende boom met de wetenschappelijke naam Canarium ovatum. Deze lange, symmetrische bomen met harsachtig hout komen oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, Noord-Australië en Papoea-Nieuw-Guinea. Ze worden het gemakkelijkst gevonden in de Filippijnen, waar ze zwaar worden geteeld voor hun noten. Deze noten zijn winterhard en kunnen lange tijd eetbaar blijven, waardoor ze een belangrijke bron van voedingsstoffen zijn in dit deel van de wereld.

Pili Nuts Nutrition

 1. Een enkele portie kan ook voldoen aan de dagelijkse vereisten voor koper en mangaan en zal een gezonde dosis nuttige vetten aan uw dieet toevoegen. Met meer dan 650 calorieën kan een enkel kopje pilanoten als maaltijdvervanger of als een zeer gezonde snack fungeren, maar pas op dat u het niet overdrijft, omdat een teveel aan vet en calorieën het lichaam negatief kunnen beïnvloeden.

Gezondheidsvoordelen van Pili-noten

 1. Met mate, kan het eten van pilienoten een schat aan gezondheidsvoordelen voor het lichaam opleveren, waarvan de beste hieronder worden vermeld.

Hulp bij de spijsvertering

 1. Zoals bij veel noten en zaden, zijn pilienoten uitstekend voor het optimaliseren van uw spijsvertering en het verbeteren van de gezondheid van het maagdarmkanaal. De natuurlijke vezel in pilienoten kan de peristaltische beweging stimuleren en constipatie en aambeien voorkomen. Dit kan je ook helpen de efficiëntie van je opname van voedingsstoffen te verbeteren, wat betekent dat de waarde van het voedsel dat je consumeert wordt gemaximaliseerd!

Ontsteking verminderen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Chronische ziekten voorkomen

 1. Zoals hierboven vermeld, zijn antioxidanten uitstekend voor het verminderen van schade door vrije radicalen en oxidatieve stress, die vaak leidt tot chronische ziekten. De diverse mix van antioxidanten in pilienoten kan ervoor zorgen dat de systemen van uw lichaam efficiënt blijven werken en die gevaarlijke bijproducten van het celmetabolisme neutraliseren voordat ze kunnen veroorzaken dat gezonde cellen muteren of defect raken.

Cholesterolbalans

 1. De indrukwekkende hoeveelheid vetten in pilienoten kan sommige mensen doen denken dat ze slecht zijn voor uw cholesterolgehalte, maar het is belangrijk om te onthouden dat niet alle vetten slecht zijn. Omega-3-vetzuren, die in pili-noten goed worden aangetroffen, kunnen zelfs uw cholesterolgehalte in evenwicht brengen en overtollige omega-6-vetzuren elimineren. Dit kan uw risico op hartaandoeningen, zoals atherosclerose, verlagen en hartaanvallen en beroertes voorkomen.

Gewichtsverlies

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Diabetes beheren

 1. Omdat alle acht aminozuren in pilanoten aanwezig zijn, zijn ze bijzonder gunstig voor mensen met diabetes of mensen met een hoog risico op het ontwikkelen van de aandoening. Deze noten kunnen helpen de bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen en ervoor te zorgen dat het lichaam op geschikte tijdstippen en in geschikte hoeveelheden insuline afgeeft. Dit voorkomt de gevaarlijke pieken en dalen van diabetespatiënten.

Cognitie verhogen

 1. Omega-3-vetzuren zijn gekoppeld aan het verminderen van ontstekingen in neurale paden die de concentratie en focus kunnen verbeteren. Bovendien kunnen de antioxidanten in pilienoten de oxidatieve stress elimineren die neurale degeneratie kan versnellen en zelfs kan leiden tot aandoeningen zoals dementie. Het toevoegen van deze noten kan ervoor zorgen dat je hersenen tot ver in je oudere jaren op alle cilinders blijven schieten.

Botgezondheid verbeteren

 1. De gevarieerde mix van mineralen in pilanoten betekent dat ze een grote hulp voor onze botten kunnen zijn. De minerale dichtheid van bot begint op natuurlijke wijze af te nemen naarmate we ouder worden, dus het is belangrijk om onze inname van mineralen te verhogen of op zijn minst ervoor te zorgen dat deze in overeenstemming is met de dagelijkse behoeften. Pili-noten bevatten calcium, zink, koper, magnesium, mangaan en fosfor, waarvan vele essentieel zijn om onze botten sterk te houden, vooral naarmate we ouder worden.

Immuniteit verhogen

 1. De hierboven genoemde antioxidanten geven ons immuunsysteem een ​​pauze door de spanning te verminderen om constant verzwakkende ziekten en stress te bestrijden. Deze tropische noten helpen ons immuunsysteem echter ook op een andere manier. De hoge niveaus van vitamine E zijn ook direct verbonden met het stimuleren van het immuunsysteem en ervoor zorgen dat je gezond blijft!

Hulp in slaap

 1. Magnesium is een belangrijke component van serotonine en andere ontspannende hormonen die symptomen van slapeloosheid en slapeloosheid kunnen voorkomen. Als je merkt dat je zelden een volledige, rustgevende nachtrust krijgt, dan is het hoge magnesiumgehalte in pilienoten misschien precies wat je lichaam nodig heeft om verlichting te vinden.

Verhoog energie

 1. Het is niet elke dag dat je een voedingsmiddel tegenkomt dat alle acht aminozuren bevat, maar pilanoten zijn er een van. Dit zorgt ervoor dat het lichaam zichzelf kan opwekken, nieuwe weefsels kan produceren en al zijn orgaansystemen op optimale niveaus kan laten werken. Het mengsel van mineralen, eiwitten en koolhydraten verhoogt ook het energieniveau. Zelfs een handvol van deze noten kan je een energieke golf geven.

Ontwikkeling en groei bevorderen

 1. Woord van waarschuwing: Zoals bij alle soorten voedsel, moeten pilanoten met mate worden geconsumeerd. Het hoge vet- en caloriegehalte kan je inhalen als je te veel van deze noten eet, ondanks alle voordelen voor de gezondheid die hierboven zijn beschreven.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407