Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


11 geweldige voordelen van Winter Squash

11 geweldige voordelen van Winter Squash

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 15 mei 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Winter Squash?

 1. Winterpompoen is eigenlijk een term die een aantal verschillende cultivars van pompoenrassen beschrijft, die allemaal tot het geslacht Cucurbita behoren. In tegenstelling tot andere populaire vormen van pompoen, zoals zomerpompoen, wordt winterpompoen geoogst zodra de pompoen volledig volwassen is. In dit stadium is de schil meestal veel moeilijker en wordt deze meestal verwijderd vóór het koken / eten. Er zijn maar weinig soorten winterpompoen die rauw worden gegeten, maar ze zijn een populair ingrediënt in veel stoofschotels en als bijgerecht bij hartige gerechten. De meeste winterpompoenrassen worden in september of oktober geoogst, vóór de eerste grote vorst van het jaar, maar veel boeren zullen de pompoen oogsten zodra de kleur stevig en consistent wordt.

 2. De meeste winterpompoenen zijn rond, langwerpig of zelfs peervormig en het vruchtvlees neigt te variëren van lichtgeel tot levendig oranje. Deze vruchten groeien aan de wijnstok en hebben de neiging om harde, oneetbare zaden te hebben. Bij het oogsten van winterpompoen is het belangrijk om die te kiezen met harde buitenste korsten en geen zichtbare sneden of schade. De term winterpompoen is op deze groep toegepast omdat ze maanden achter elkaar kunnen worden opgeslagen zonder slecht te worden. Ze hebben ook meer tijd nodig om te cultiveren (ongeveer 3 maanden) dan hun neven en nichten in de zomer. In het verleden was winterpompoen een essentieel basisvoedsel in veel delen van de wereld, omdat het gezinnen door moeilijke winters kon ondersteunen. Voordat je begint met het koken met winterpompoen, is het belangrijk om de verschillende soorten, de voedingswaarde en de potentiële gezondheidsvoordelen te begrijpen.

Soorten winterpompoen

 1. Afhankelijk van het recept dat je probeert te maken, kan het zomerpompoen of winterpompoen zijn, maar het kan moeilijk zijn om de twee soorten uit elkaar te houden. Enkele van de meest populaire soorten winterpompoen zijn:

Voedingswaarde winterpompoen

 1. Winterpompoen bevat een indrukwekkende hoeveelheid immuunondersteunende vitamine A en vitamine C, evenals voedingsvezels, mangaan, koper, kalium, foliumzuur, mangaan, vitamine B6, vitamine K, vitamine B3 en omega-3-vetzuren. Hoewel elke winterpompoen iets anders is en verschillende niveaus van koolhydraten, antioxidanten, mineralen, vitaminen en voedingsstoffen kan hebben, hebben de hierboven genoemde cultivars de neiging om veel van dezelfde voedingscomponenten te delen.

 2. In het geval van vitamine A bevat een portie (1 kop) winterpompoen tot 60% van uw dagelijkse aanbevolen inname. Dit komt bovenop indrukwekkende niveaus van carotenoïden en andere fenolverbindingen, die antioxiderende effecten op het lichaam hebben. Hoewel het aantal calorieën vrij laag is, met slechts 76 calorieën per kopje, komt ongeveer 90% van die calorieën uit koolhydraten, omdat winterpompoen veel zetmeel bevat, inclusief pectines.

Gezondheidsvoordelen van Winter Squash

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Skin Care

 1. Met een gezond aanbod van carotenoïden en andere fenolische verbindingen kunnen winterpompoenrassen uitstekend zijn voor het verbeteren van het uiterlijk van de huid. Antioxidanten zoals die in deze groenten kunnen helpen oxidatieve stress te verminderen en het uiterlijk van rimpels, ouderdomsvlekken en vlekken te minimaliseren, terwijl ze ook het herstelproces versnellen en de huid een gezonde gloed geven.

Verhoogt de minerale dichtheid van het bot

 1. Deze squashrassen zijn rijk aan mineralen, zoals kalium, magnesium, mangaan en koper, die allemaal bijdragen aan de botmineraaldichtheid en ervoor zorgen dat het lichaam sterk en duurzaam blijft naarmate we ouder worden. Door uw inname van deze kritieke mineralen te verhogen, kunt u uw risico op het ontwikkelen van osteoporose verlagen.

Verhoogt de immuniteit

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verbetert de stofwisseling

 1. Het bereik van B-vitamines in winterpompoen is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend, omdat deze verbindingen essentieel zijn voor metabole processen in het lichaam, inclusief energiemetabolisme, reparatie en groei, hormonale schommelingen en enzymatische productie. Het hoge foliumzuurniveau (10% van uw dagelijkse behoefte) kan ook neurale buisdefecten bij zuigelingen helpen voorkomen.

Regelt bloedsuiker

 1. Voor mensen met diabetes kan het eten van voedsel dat rijk is aan koolhydraten gevaarlijk zijn, omdat dit een piek in de bloedsuikerspiegel kan veroorzaken. Winterpompoen bevat echter unieke soorten koolhydraten, zoals polysachariden zoals pectine. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze verbindingen eigenlijk ontstekingsremmende en insulineregulerende eigenschappen hebben, waardoor matige consumptie van winterpompoen volkomen veilig is voor diabetespatiënten.

Vermindert ontsteking

 1. Cucurbitacines zijn de unieke verbindingen die in alle squashvariëteiten voorkomen, evenals bepaalde meloenen en andere aanverwante voedingsmiddelen, die eigenlijk een onderdeel zijn van het verdedigingsmechanisme van de groente. Deze onaangenaam smakende moleculen voorkomen niet alleen dat ongedierte en dieren de pompoen eten, maar leveren ook ontstekingsremmende voordelen op voor het lichaam, neutraliseren symptomen van artritis en andere ontstekingsaandoeningen, terwijl ze ook de algehele oxidatieve stress verminderen.

Tegoeden cholesterol

 1. Er is een aanzienlijke hoeveelheid voedingsvezels gevonden in winterpompoen (meer dan 20% van uw dagelijkse aanbevolen inname), waarvan bekend is dat het overtollig cholesterol uit het lichaam verwijdert om de gezondheid van het hart te beschermen. Verder zijn er in de winterpompoen omega-3-vetzuren die helpen het cholesterolgehalte in evenwicht te brengen, LDL te verlagen en HDL te verhogen, wat kan helpen coronaire hartziekten en atherosclerose te voorkomen.

Verbetert de spijsvertering

 1. Het zetmeelrijke karakter van winterpompoen maakt deze groente, naast het aanzienlijke gehalte aan voedingsvezels, een ideaal onderdeel van een goede spijsvertering. Voedingsvezels kunnen de peristaltische beweging stimuleren en de opname van voedingsstoffen in de darm optimaliseren, terwijl de symptomen van constipatie, een opgeblazen gevoel en kramp worden verlicht, en zelfs het risico op darmzweren wordt verlaagd.

Oogzorg

 1. Eén kopje winterpompoen bevat ongeveer 60% van uw dagelijkse aanbeveling voor vitamine A, naast een aantal nuttige carotenoïden, die allemaal de gezondheid van uw ogen kunnen verbeteren. Deze antioxiderende stoffen kunnen oxidatieve stress op het netvlies verminderen en de ontwikkeling van maculaire degeneratie vertragen, evenals de progressie van staar verminderen.

Potentieel tegen kanker

 1. Het American Institute of Cancer Reseach suggereert ook dat het vezelgehalte het risico op colorectale kanker kan verminderen.

Induceert slaap

 1. Het magnesium in winterpompoen kan, naast andere B-vitamines en mineralen, helpen om uw slaappatroon te reguleren door de productie van neurotransmitters te stimuleren die ontspanning en slaap veroorzaken. Voor mensen met slapeloosheid kan het eten van een beetje winterpompoen voor het slapengaan helpen onderbrekingen voorkomen en ervoor zorgen dat u zich 's ochtends uitgerust voelt!

Winterpompoen voorbereiden?

 1. Vanwege het volwassen karakter van de pompoen kan het vruchtvlees vaak behoorlijk taai zijn. Dus wordt het op de een of andere manier koken van de pompoen aanbevolen. Winterpompoen kan op verschillende manieren worden bereid en de drie meest populaire manieren om winterpompoen te bereiden zijn roosteren, bakken en koken.

 2. Bakken: Een populaire manier om de winterpompoen te bereiden, is de pompoen in tweeën gesneden, de zaadjes verwijderen en vervolgens honing, bruine suiker of kaneel - en boter - toevoegen aan de binnenkant van de helften. Je kunt de twee helften vervolgens op een bakplaat leggen en 20-30 minuten op 350 graden bakken.

 3. Braden: vergelijkbaar met de bakmethode, kunt u de pompoen in tweeën snijden, de zoete smaakstoffen toevoegen, maar zorg ervoor dat u de boter op het vlees goed aanbrengt. Plaats de helften op een bakplaat en rooster ze 45 minuten in de oven op een hoge temperatuur (~ 400 graden). De buitenkant van de pompoen begint te barsten of te blazen, maar het binnenste vlees zal zacht en zacht zijn, waardoor het ideaal is voor het stampen of een aantal andere culinaire toepassingen.

 4. Koken: net als bij de andere methoden, begin je door de pompoen in tweeën te snijden en de zaden eruit te scheppen. Snijd vervolgens de buitenste schil af en snijd het resterende vlees in kleine blokjes - ongeveer 1 inch aan elke kant. Doe de pompoen in een pan met water en breng het mengsel aan de kook. Het vlees zal dan zacht zijn en ideaal voor het koken van een aantal verschillende gerechten.

 5. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407