Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


11 ongelooflijke voordelen van pruimensap

11 ongelooflijke voordelen van pruimensap

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 25 juni 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336.280

Wat is pruimensap?

 1. Pruimensap komt van pruimen, wat een andere naam is voor gedroogde pruimen (Prunus domestica) en deze vruchten worden ook gekweekt voor hun verse variëteiten. Meer dan 1.000 verschillende soorten pruimen worden echter specifiek gekweekt om als pruimen te drogen. Wanneer pruimen beginnen te drogen, behouden ze al hun voedingsstoffen, maar nemen ze ook een bepaald actief ingrediënt toe dat bekend staat als sorbitol. Pruimen hebben ook een langere houdbaarheid en een aangename smaak, daarom zijn ze zo populair in sapvorm.

 2. Dit sap wordt meestal verdund met wat water voor een scherp en verjongend drankje. Vanwege sommige van zijn gespecialiseerde gezondheidsvoordelen, is er vaak alleen gedacht aan problemen met constipatie, maar in feite hebben pruimen een divers scala aan voedingsstoffen die verder gaan dan hun gehalte aan oplosbare en onoplosbare vezels.

 3. Dit sap is gemakkelijk te maken en een enkel glas heeft onder andere aanzienlijke hoeveelheden fructose, sorbitol, kalium, ijzer, mangaan, koper en verschillende antioxidantverbindingen. Hoewel er al lang een stigma tegen pruimensap bestaat als alleen voor oudere generaties, voegen meer en meer mensen dit sap toe aan hun gezondheidsregime vanwege de indrukwekkende effecten.

Pruimensapvoeding

 1. Vitamine A, C, E en K. Het bevat ook andere vitamineverbindingen zoals thiamine, riboflavine, niacine, vitamine B6 en folaat. 100 gram van dit sap levert ongeveer 71 calorieën en 18 g koolhydraten. Mineralen die in dit sap worden aangetroffen, zijn onder meer kalium, natrium, calcium en ijzer, die daardoor veel gezondheidsvoordelen bieden. Pruimensap bevat geen vetzuren of cholesterol en is een geweldige energiebron met 71 kcal per 100 gram van dit fruitsap. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Voordelen van pruimensap

 1. Een van de meest beproefde gezondheidssappen ter wereld is pruimensap, dat een rijk aanbod aan voedingsstoffen en een lange lijst met potentiële gezondheidsvoordelen biedt als het met mate wordt geconsumeerd. Laten we deze voordelen hieronder in detail bespreken.

Spijsvertering behandelt constipatie

 1. Misschien is het meer dan enig ander voordeel dat dit sap het spijsverteringsstelsel stimuleert. Als u last heeft van constipatie of indigestie, kan een enkel glas pruimensap vaak dingen weer in beweging brengen. De voedingsvezels in pruimensap, in combinatie met de aanwezigheid van sorbitol, kunnen het spijsverteringsproces stimuleren en de opname van voedingsstoffen in de darm helpen verbeteren. Dit zorgt er ook voor dat er geen aambeien voorkomen bij degenen die dit sap regelmatig consumeren.

Kan darmkanker helpen voorkomen

 1. Het Journal of Nutritional Science and Vitaminology publiceerde een onderzoek naar de effecten van pruimenextracten en heeft aangetoond dat de ethanolverbinding in dit sap kan helpen bij het onderdrukken van de proliferatie van kankercellen en het induceren van apoptose wat uw risico op darmkanker kan verlagen.

Voorkomt bloedarmoede

 1. Pruimensap, een geweldige bron van ijzer, kan het optreden van bloedarmoede door ijzertekort en de symptomen ervan voorkomen, waaronder vermoeidheid, depressie en kortademigheid.

Hartgezondheid

 1. De antioxidanten in dit sap helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte en voorkomen daardoor hart- en vaatziekten. Het kaliumgehalte in pruimensap bevordert ook de algehele gezondheid van het hart op de lange termijn. Terwijl het hoge gehalte aan vitamine K erin de gezondheid van het hart verbetert door de verkalking van slagaders te voorkomen.

Verlaagt cholesterol

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Voorkomt leverziekte

 1. Pruimensap helpt bij het handhaven van de productie van twee belangrijke enzymen in uw lever, waaronder alanine aminotransferase (ALT). ALT is verantwoordelijk voor het afbreken van het voedsel in uw lichaam in energie. Wanneer de lever beschadigd raakt, verhoogt dit de ALT-waarden in uw bloed, waardoor de bloedspiegels worden verhoogd. Pruimensap helpt bij het reguleren van dit enzym en bevordert daarmee de gezondheid van de lever. Het behandelt ook aandoeningen zoals hepatitis.

Verhoogt de circulatie

 1. Er zit nogal wat ijzer in sap van pruimen en dit mineraal is nodig voor de productie van rode bloedcellen. Dit zal helpen om je bloedsomloop te stimuleren, waardoor meer zuurstof en voedingsstoffen naar de delen van het lichaam worden gebracht die dit nodig hebben, en door de energieniveaus te verhogen.

Verhoogt de stofwisseling

 1. Met een breed scala aan B-vitamines kan pruimensap ervoor zorgen dat ons metabolisme wordt gereguleerd, waaronder het reguleren van de enzym- en hormoonproductie, het elimineren van aangeboren afwijkingen en het versterken van het immuunsysteem.

Vermindert de eetlust

 1. De nutriëntendichtheid in pruimensap is erg hoog en het kan ook helpen om leptine af te geven, een hormoon dat het lichaam vertelt dat het vol is. Deze eetlust onderdrukkende kwaliteit is waarom dit sap zo vaak wordt aanbevolen aan mensen die op dieet zijn om af te vallen.

Voorkomt osteoporose

 1. De lijst met mineralen in pruimensap is een duidelijk teken dat het bijdraagt ​​aan de botdichtheid en het voorkomen van osteoporose voorkomt. Dit is vooral belangrijk als we ouder worden, een andere reden waarom pruimensap zo populair is bij oudere generaties.

Verbetert de cognitie

 1. De antioxidanten, vitamine C- en B-familie-vitamines in dit sap zijn essentieel voor de hersen- en zenuwfunctie, en dit kan ook helpen oxidatieve stress te elimineren en uw risico's op neurodegeneratieve ziekten te verlagen, zoals dementie.

Hoe pruimensap maken?

 1. Dus waarom maakt u niet uw eigen pruimensap en duikt u in de verbazingwekkende gezondheidsvoordelen!

Ingrediënten

 1. Om pruimensap te maken, hebt u het volgende nodig:

Recipe

 1. Je kunt ook appel en peer aan de mix toevoegen voor extra zoetheid. Andere recepten voor pruimensap zijn smoothies met pruimensap met veenbessen en mango.

Pruimensap voor zwangerschap

 1. Hoewel veel experts voorzichtig zijn bij het aanbevelen van voedingskeuzes voor zwangere vrouwen, is pruimensap er een dat algemeen wordt geaccepteerd en gepromoot in de gezondheidsgemeenschap. Het is met name effectief voor constipatie tijdens de zwangerschap, wat vrij vaak voorkomt op elk moment in de zwangerschap. Dit kan helpen om ongemak en druk in de darmen te verminderen, waardoor aambeien en andere gerelateerde aandoeningen, zoals krampen, een opgeblazen gevoel en overmatige winderigheid worden voorkomen.

 2. De andere voedingsstoffen van pruimensap zijn ook gunstig tijdens de zwangerschap, maar de meest voorkomende reden voor gebruik is het laxerende effect van deze drank. Zoals bij elk voedingsartikel tijdens de zwangerschap, consumeer dit drankje met mate en zorg ervoor dat u het eerst met uw arts gebruikt.

Bijwerkingen van pruimensap

 1. Er zijn enkele bijwerkingen die u moet overwegen voordat u pruimensap drinkt, zoals het risico op diarree en gastro-intestinale klachten, uitdroging, gewichtstoename, lage bloedsuikerspiegel en oxidatieve stress.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407