Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


11 Verrassende voordelen van peren

11 Verrassende voordelen van peren

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 23 juli 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn peren?

 1. Peren zijn heerlijke en zoete pulpachtige vruchten met sappig vruchtvlees. De term "peer" beschrijft eigenlijk een aantal bomen en struiken in het geslacht Pyrus, van de grotere familie Rosaceae. Er is een grote verscheidenheid aan perenbomen en slechts enkele daarvan dragen eetbare vruchten die door mensen kunnen worden geconsumeerd; een aantal perenrassen wordt alleen gebruikt als decoratieve bomen en struiken.

 2. De vrucht is het bovenste uiteinde van de bloemsteel en is typisch smal aan de bovenkant (stengel) en breder aan de onderkant. Dit is echter niet de manier om uiteindelijk een "perenras" te bepalen. Sommige peren hebben de vorm van appels! Het uiterlijk van het vruchtvlees in de schil is ook vergelijkbaar met appels, hoewel het een iets grottier is in consistentie, vanwege de aanwezigheid van steencellen. Dit is een van de meest voor de hand liggende verschillen tussen de twee vruchten, afgezien van de smaak.

 3. Peren zijn afkomstig uit China en zijn inheems in Europa, Noord-Afrika en Azië, en er zijn aanwijzingen dat ze sinds de prehistorie worden geconsumeerd. Peren maken al duizenden jaren deel uit van vele diëten en zijn gevonden in Keltische literatuur, Romeinse geschiedenis en Chinese overlevering. Ze kunnen gemakkelijk groeien op plaatsen met gematigde, koele klimaten waardoor ze zeer veelzijdig en gemakkelijk te kweken zijn.

Voedingswaarde van peren

 1. De moderne wetenschap vertelt ons nu dat het gehalte aan mineralen, vitamines en organische verbindingen van perensoorten de reden is voor het enorme gezondheidspotentieel. Sommige van deze actieve en effectieve componenten zijn kalium, vitamine C, vitamine K, fenolische verbindingen, foliumzuur, voedingsvezels, koper, mangaan, magnesium, evenals B-complex vitamines (bron: USDA).

Gezondheidsvoordelen van peren

  Spijsvertering verbeteren

  1. Een onderzoek onder leiding van Dr. Joanne Slavin, professor aan de Universiteit van Minnesota, concludeert dat fruit zoals peren buitengewoon goede bronnen van voedingsvezels zijn.

  2. Hoewel een enkele portie peren 18% van de dagelijkse behoefte aan vezelinname levert, kunnen ze ook een zeer sterk middel zijn om de spijsvertering te verbeteren. Het grootste deel van de vezels in peren is een niet-oplosbare polysacharide (NSP), wat betekent dat het als een ophopend middel in de darmen fungeert. Deze vezel verzamelt het voedsel en voegt bulk toe, zodat het voedsel gemakkelijker door de darmen kan gaan. Bovendien stimuleert het de afscheiding van maag- en spijsverteringssappen. Het reguleert ook stoelgang en vermindert de kans op constipatie, evenals diarree en losse ontlasting. Ook helpt de korrelige aard van perenvezels zich te binden aan kankerverwekkende stoffen en vrije radicalen in de dikke darm en het orgaan te beschermen tegen hun schadelijke effecten.

  Gewichtsverlies

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Antioxiderende activiteit

  1. Net als veel andere vruchten zijn peren een schat aan antioxidanten zoals vitamine C die verschillende ziekten en aandoeningen in het lichaam bestrijden. Een onderzoek uit 2003 naar de antioxidantactiviteit van peer heeft aangetoond dat peervruchten een opmerkelijke hoeveelheid vitamine C bevatten. Antioxidanten werken om de vrije radicalen te elimineren die zich in het lichaam ophopen na cellulair metabolisme. Deze vrije radicalen muteren gezond cel-DNA in kankercellen en kunnen een aantal andere verwoestende aandoeningen veroorzaken. Daarom kunnen antioxiderende componenten van vitamine C, vitamine A en flavonoïde verbindingen zoals bètacaroteen, luteïne en zeaxanthine, die allemaal in peren worden gevonden, het lichaam helpen om vrije radicalen te verwijderen.

  Potentieel tegen kanker

  1. Antioxidanten worden vooral geprezen om hun anti-carcinogene activiteiten, en peren, die een huis vol antioxidanten zijn, zijn in verband gebracht met het voorkomen van kanker. Groep onderzoekers onder leiding van Dr. Margaret E. Wright et al. ontdekte dat de inname van peren omgekeerd evenredig was met het risico op longkanker bij mannen. Een andere studie gepubliceerd in International Journal of Cancer heeft aangetoond dat fruit zoals peren het risico op longkanker kan helpen verlagen.

  Immuniteit verhogen

  1. Het American Journal of Clinical Nutrition heeft een uitgebreide studie opgenomen waarin de voordelen van vitamine C zoals het stimuleren van de immuniteit zijn opgenomen. Peren zijn rijk aan antioxidanten en vitamine C die gunstig zijn voor het stimuleren van de productie van witte bloedcellen. Het is ook bekend dat ze het immuunsysteem stimuleren, wat helpt bij het elimineren van aandoeningen zoals verkoudheid, griep en andere milde ziekten.

  De gezondheid van het hart verbeteren

  1. Dr. Susanna Larsson van het National Institute of Environmental Medicine, Zweden, heeft gesuggereerd dat fruit zoals peren helpt bij het verlagen van het risico op een beroerte.

  2. Peren zijn ook een prachtige bron van kalium, wat betekent dat ze een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de gezondheid van het hart, omdat kalium een ​​bekende vaatverwijder is. Dit betekent dat het de bloeddruk verlaagt, wat de druk op het hele cardiovasculaire systeem vermindert en het moeilijker maakt voor stolsels om u te vormen of schade toe te brengen. Bovendien verhoogt het de bloedtoevoer naar alle delen van het lichaam, waardoor de organen van zuurstof worden voorzien en hun effectieve functie wordt bevorderd.

  3. Lagere bloeddruk is ook verbonden met een lagere kans op hart- en vaatziekten zoals atherosclerose, hartaanvallen en beroertes. Kalium werkt ook als een vloeistofregelaar in het lichaam, wat betekent dat het het lichaam gehydrateerd houdt en zorgt voor het evenwicht van essentiële vloeistoffen in de cellen en organen. Zonder kalium zouden veel van onze essentiële functies worden vertraagd of helemaal gestopt.

  Versnel genezing

  1. Vitamine C is ook een essentieel onderdeel van het synthetiseren van nieuw weefsel in verschillende organen en cellulaire structuren van het lichaam. Dit houdt het metabolisme van het lichaam soepel en zorgt ervoor dat alle functies goed werken. Bovendien wordt wondgenezing versneld met hoge niveaus van ascorbinezuur, wat peren wel leveren. Het helpt ook om beschadigde bloedvaten te repareren, wat de druk op het cardiovasculaire systeem vermindert en voorkomt dat bepaalde hartziekten ontstaan.

  Circulatie verbeteren

  1. Voor patiënten met bloedarmoede of andere mineraaltekorten kunnen peren zeer nuttig zijn, vanwege het hoge gehalte aan koper en ijzer daarin. Koper vergemakkelijkt en verbetert de opname van mineralen in het systeem, en verhoogde niveaus van ijzer betekenen dat de synthese van rode bloedcellen toeneemt. IJzer is een belangrijk onderdeel van hemoglobine en bloedarmoede is een andere naam voor ijzertekort. U kunt vermoeidheid, cognitieve storingen, spierzwakte en orgaansysteemstoornissen voorkomen door voedingsmiddelen met veel ijzer en koper te consumeren, die beide in aanzienlijke hoeveelheden in peren worden aangetroffen.

  Geboorteafwijkingen voorkomen

  1. Foliumzuur is een andere waardevolle voedingscomponent van peren. Foliumzuur is positief gecorreleerd met een vermindering van neurale buisdefecten bij pasgeborenen. Dus het eten van folaatrijk fruit zoals peren kan de gezondheid en het geluk van de baby beschermen, een belangrijke reden waarom zwangere vrouwen worden aangemoedigd om hun foliumzuurgehalte te controleren.

  Ontsteking verminderen

  1. Inflammatoire effecten in het lichaam, waardoor de pijn die gepaard gaat met ontsteking wordt verminderd. Dit omvat de vermindering van symptomen van artritis, reumatische aandoeningen, jicht en soortgelijke aandoeningen. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Botgezondheid verbeteren

  1. Het hoge mineraalgehalte van peren omvat magnesium, mangaan, fosfor, calcium en koper. Deze helpen bij het verminderen van botmineraalverlies en slopende aandoeningen zoals osteoporose en de algemene zwakte van het lichaam door gebrek aan ondersteuning van de botten.

  Huidverzorgingsproducten

  1. Een van de meest veelzijdige vitamines in het menselijk lichaam is vitamine A. Peren bevatten veel vitamine A en de volgende componenten, zoals luteïne en zeaxanthine. Door op te treden als antioxidanten en ook door deel te nemen aan een aantal enzymatische reacties en orgaanfuncties, kunnen peren de effecten van veroudering op de huid verminderen, zoals rimpels en ouderdomsvlekken. Deze krachtige vruchten kunnen ook de kans op haarverlies, maculaire degeneratie, staar en verschillende andere aandoeningen die verband houden met het verouderingsproces verminderen.

  2. Woord van waarschuwing: er zijn geen interacties of gezondheidsrisico's met peren bekend, hoewel er altijd lopende onderzoeken zijn. Sommige mensen lijden echter aan allergische reacties op basis van bepaalde soorten fruit. Houd het gedrag en de reactie van uw lichaam in de gaten als u normaal geen peren eet en eet alleen een geschikte hoeveelheid, niet meer dan één peer per dag.

  3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

  Lees dit volgende:

  1. Gezondheidsvoordelen van de stekelige peer met antioxidanten zijn onder meer het vermogen om cholesterol te verlagen, de spijsvertering te verbeteren, de immuniteit te verhogen, gewichtsverlies te bevorderen en artritis te behandelen.

  2. Zeewieren rijk aan vitamine A en C helpen de spijsvertering te verbeteren en gezond huidhaar te behouden. Zeewieren verlichten ook obesitas, diabetes, griep beschermen de ogen.

  3. De glycemische index (GI) van Watermeloen is vrij hoog op 72 en is een indicator. De GL van watermeloen die 5 is, betekent echter dat u deze aan uw diabetische maaltijdplan kunt toevoegen.

  4. Havermout helpt bij het voorkomen van kanker, gewichtsverlies, het stimuleren van de immuniteit en het beheren van diabetes. Het helpt ook bij het behouden van een gezond hart en lagere hypertensie.

  5. Home remedies voor gewichtsverlies zijn yoga, regelmatige lichaamsbeweging, een uitgebalanceerd dieet bestaande uit fruitgroenten en het verminderen van de inname van suikerrijk GI-voedsel  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407