Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


12 gezondheidsvoordelen van avocado

12 gezondheidsvoordelen van avocado

 1. Ook bekend als een alligatorpeer of botervrucht, de veelzijdige avocado is de enige vrucht die een aanzienlijke hoeveelheid gezonde enkelvoudig onverzadigde vetzuren (MUFA) levert. Avocado's zijn van nature voedzaam en bevatten bijna 20 vitamines en mineralen.

 2. Deze functie van het MNT Knowledge Center maakt deel uit van een verzameling artikelen over de gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen. In het artikel gaan we dieper in op de mogelijke gezondheidsvoordelen van het eten van avocado's en een voedingswaarde-indeling. Om het evenwicht te bewaren, zullen we ook kijken naar de mogelijke gezondheidsrisico's van het consumeren van avocado's.

Voordelen

 1. Het eten van een dieet dat veel soorten fruit en groenten bevat, wordt al lang geassocieerd met een verminderd risico op veel levensstijlgerelateerde gezondheidsproblemen.

 2. Talrijke studies hebben aangetoond dat een voornamelijk plantaardig dieet dat voedingsmiddelen zoals avocado's bevat, kan helpen het risico op obesitas, diabetes, hartaandoeningen en algehele mortaliteit te verminderen en tegelijkertijd een gezonde teint en haar, meer energie en algeheel lager gewicht.

1. Avocado's zijn rijk aan voedingsstoffen

 1. Volgens de USDA National Nutrient Database bevat een portie (een vijfde van een avocado, ongeveer 40 gram):

 2. Avocado's zijn een geweldige bron van vitamine C, E, K en B-6, evenals riboflavine, niacine, folaat, pantotheenzuur, magnesium en kalium. Ze bieden ook luteïne, bètacaroteen en omega-3-vetzuren.

 3. Hoewel de meeste calorieën in een avocado afkomstig zijn van vet, schuw je niet! Avocado's zitten vol met gezonde, heilzame vetten die je helpen vol en verzadigd te blijven. Wanneer je vet consumeert, ontvangen je hersenen een signaal om je eetlust uit te schakelen. Vet eten vertraagt ​​de afbraak van koolhydraten, waardoor de bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

 4. Vet is essentieel voor elke cel in het lichaam. Het eten van gezonde vetten ondersteunt de gezondheid van de huid, verbetert de opname van in vet oplosbare vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen en kan zelfs het immuunsysteem helpen versterken.

2. Gezond voor het hart

 1. Avocado's bevatten 25 milligram per ounce van een natuurlijke plantensterol genaamd beta-sitosterol. Van regelmatige consumptie van beta-sitosterol en andere plantensterolen is aangetoond dat het helpt bij het handhaven van een gezond cholesterolgehalte.

3. Geweldig voor visie

 1. Avocado's bevatten luteïne en zeaxanthine, twee fytochemicaliën die vooral geconcentreerd zijn in de weefsels in de ogen, waar ze antioxidantbescherming bieden om schade te minimaliseren, inclusief van ultraviolet licht.

 2. Omdat de enkelvoudig onverzadigde vetzuren in avocado's ook de opname van andere nuttige vetoplosbare antioxidanten ondersteunen, zoals bètacaroteen, kan het toevoegen van avocado's aan uw dieet helpen het risico op het ontwikkelen van leeftijd te verminderen- gerelateerde maculaire degeneratie.

4. Preventie van osteoporose

 1. De helft van een avocado levert ongeveer 25 procent van de dagelijks aanbevolen inname van vitamine K.

 2. Deze voedingsstof wordt vaak over het hoofd gezien, maar is essentieel voor de gezondheid van de botten.

 3. Vitamine K wordt vaak overschaduwd door calcium en vitamine D bij het denken aan voedingsstoffen die belangrijk zijn voor het behoud van gezonde botten, maar het eten van een dieet met voldoende vitamine K kan de botgezondheid ondersteunen door de calciumabsorptie te verhogen en de urine te verminderen uitscheiding van calcium.

5. Kanker

 1. Adequate inname van folaat uit voedsel is veelbelovend gebleken als bescherming tegen darm-, maag-, pancreas- en baarmoederhalskanker.

 2. Hoewel het mechanisme achter deze ogenschijnlijke risicovermindering momenteel onbekend is, geloven onderzoekers dat folaat beschermt tegen ongewenste mutaties in DNA en RNA tijdens celdeling.

 3. Avocado's kunnen zelfs een rol spelen bij de behandeling van kanker, waarbij volgens sommige onderzoeken fytochemicaliën geëxtraheerd uit avocado de groei van precancereuze en kankercellen selectief kunnen remmen en de dood van kankercellen kunnen veroorzaken, terwijl het aanmoedigen van de proliferatie van cellen van het immuunsysteem genaamd lymfocyten.

 4. Van deze fytochemicaliën is ook aangetoond dat ze chromosomale schade verminderen die wordt veroorzaakt door cyclofosfamide, een medicijn voor chemotherapie.

6. Gezonde baby's

 1. Foliumzuur is uiterst belangrijk voor een gezonde zwangerschap.

 2. Adequate inname vermindert het risico op een miskraam en neurale buisdefecten.

 3. Recent onderzoek van de McGill University vond een 30 procent hogere incidentie van een verscheidenheid aan geboorteafwijkingen bij baby muizen verwekt met sperma van muizen met een foliumzuurdeficiëntie vergeleken met muizen verwekt met sperma van muizen met voldoende foliumzuur levels.

7. Lager risico op depressie

 1. Voedingsmiddelen met een hoog foliumzuurgehalte kunnen helpen het risico op depressie te verminderen, omdat foliumzuur de ophoping van homocysteïne helpt voorkomen, een stof die de bloedsomloop en de afgifte van voedingsstoffen aan de hersenen kan belemmeren.

 2. Overmatige homocysteïne kan ook de productie van serotonine, dopamine en noradrenaline verstoren, die de stemming, slaap en eetlust reguleren.

8. Verbeterde spijsvertering

 1. Ondanks zijn romige textuur is een avocado rijk aan vezels met ongeveer 6-7 gram per half fruit.

 2. Het eten van voedsel met natuurlijke vezels kan constipatie helpen voorkomen, een gezond spijsverteringskanaal behouden en het risico op darmkanker verlagen.

9. Natuurlijke ontgifting

 1. Adequate vezels bevorderen regelmatige stoelgang, die cruciaal zijn voor de dagelijkse uitscheiding van gifstoffen via de gal en ontlasting.

 2. Recente studies hebben aangetoond dat voedingsvezels ook een rol kunnen spelen bij het reguleren van het immuunsysteem en ontstekingen.

10. Behandeling met osteoporose

 1. Stoffen genaamd saponinen, gevonden in avocado's, soja en sommige andere plantaardige voedingsmiddelen, worden geassocieerd met verlichting van symptomen bij knieartrose, met verder onderzoek gepland om de langetermijneffecten van geïsoleerde extracten te bepalen.

11. Antimicrobiële werking

 1. Avocado's bevatten stoffen die antimicrobiële activiteit hebben, met name tegen Escherichia coli, een belangrijke oorzaak van voedselvergiftiging.

12. Bescherming tegen chronische ziekten

 1. Volgens het Department of Internal Medicine and Nutritional Sciences Program van de University of Kentucky worden vezelrijke innames geassocieerd met aanzienlijk lagere risico's op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, beroerte, hypertensie, diabetes, obesitas, en bepaalde maag-darmziekten. Van verhoogde vezelinname is ook aangetoond dat het de bloeddruk en het cholesterolgehalte verlaagt, de insulinegevoeligheid verbetert en het gewichtsverlies bij zwaarlijvige personen verbetert.

Diet

 1. Je kunt zien hoe rijp een avocado is door zachtjes in de schil te drukken. Als de avocado stevig is en niet krimpt, moet je hem een ​​paar dagen laten rijpen voordat je hem consumeert. Zachte avocado's maken geweldige guacamole of dip, terwijl stevigere avocado's geweldig zijn om te snijden en toe te voegen aan een salade of een sandwich. Plaats een avocado in een papieren zak met een banaan om het rijpingsproces te versnellen.

 2. Snelle tips:

 3. Probeer deze gezonde en heerlijke recepten met avocado:

 4. Kokoskool boerenkool smoothie Geroosterde spruitjes met geroosterde pecannoten en avocado Poblano chilaquiles Chipotle mango guacamole.

 5. Avocado kan in een aantal verschillende vormen worden gebruikt, waarvan er vele beschikbaar zijn om online te kopen, waaronder avocado-olie. Avocado-olie kan worden gebruikt om te koken of om de huid of het haar te hydrateren, dus raadpleeg de productinformatie voordat u ze koopt.

 6. Naast het opnemen van avocado in het dieet, is het gebruik van avocadoproducten op de huid een optie. Avocado is een populair ingrediënt in hydraterende producten, zoals gezichtsmaskers, die online kunnen worden gekocht.

Risico's

 1. Het is het totale dieet of algehele eetpatroon dat het belangrijkst is bij ziektepreventie en voor het bereiken van een goede gezondheid. Het is beter om een ​​gevarieerd dieet te eten dan je te concentreren op individuele voedingsmiddelen als de sleutel tot een goede gezondheid.

 2. Als u bloedverdunners gebruikt, zoals Coumadin (warfarine), is het belangrijk dat u niet plotseling meer of minder voedingsmiddelen begint te eten die vitamine K bevatten, wat een grote rol speelt bij bloedstolling.

Informatie over ander fruit

 1. Als u dit artikel over avocado's hebt gelezen, waarom leest u dan niet wat meer uit onze collectie over de gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen?

 2. Artikel laatst bijgewerkt door Tim Newman op di 12 september 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 3. Percope de Andrade, M. A., Campos, T.V., Abreu-E-Silva, G.M. (2015, 27 januari). Aanvullende methoden bij de niet-chirurgische behandeling van artrose [!Abstract

 4. Unlu, N. Z., Bohn, T., Clinton, S. K., Schwartz, S. J. (2005, maart). De absorptie van carotenoïden uit salade en salsa door mensen wordt verbeterd door de toevoeging van avocado- of avocado-olie [!Abstract

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407