Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


12 ongelooflijke voordelen van passievruchtensap

12 ongelooflijke voordelen van passievruchtensap

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 23 april 2019

 2. Passievruchtensap is een populair drankje in veel delen van de wereld, met name in tropische regio's, vanwege de rijkdom aan voedingsstoffen en unieke gezondheidsvoordelen. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is passievruchtensap?

 1. Passievruchtensap wordt gemaakt door de passievrucht (Passiflora edulis) te persen of uit te persen, een soort wijnstok die inheems is in verschillende regio's van Zuid-Amerika. Het sap is erg scherp en heeft een krachtig zoet aroma, daarom wordt het vaak gemengd met andere vruchtensappen om smaak toe te voegen en wordt het niet zelf geconsumeerd.

Passievruchtensap Voedingsfeiten

 1. Passievruchtensap is een voedzaam sap dat aanzienlijke hoeveelheden vitamine C, vitamine A, voedingsvezels, ijzer, magnesium, fosfor, vitamine B2, koper en alfa-caroteen bevat (bron : USDA National Nutrient Database). Als u echter een geconcentreerde dosis voedingsstoffen wilt, is puur passievruchtensap een uitstekende keuze die een aantal indrukwekkende gezondheidsvoordelen kan opleveren.

Voordelen van passievruchtensap

 1. Het drinken van passievruchtensap kan de spijsvertering stimuleren, het gezichtsvermogen verbeteren, in slaap helpen, het hart beschermen, botten versterken, maagontsteking verminderen, het immuunsysteem stimuleren, de bloedsomloop ondersteunen, lagere bloeddruk, hulp in gewichtsverlies en het optimaliseren van de hersenfunctie. Laten we eens kijken naar de meest krachtige gezondheidsvoordelen.

Verhoogt de immuniteit

 1. Als uitstekende bron van vitamine C is passievruchtensap geweldig voor het immuunsysteem en kan het de productie van witte bloedcellen stimuleren, de eerste verdedigingslinie voor het lichaam. Bovendien zal vitamine C werken als een antioxidant, waardoor oxidatieve stress verder wordt verminderd en wordt beschermd tegen chronische ziekten. Bovendien, Maria Luiza Zeraik et al. in een gepubliceerd rapport uit 2011 vond een hoog gehalte aan antioxidanten in de methanol-extracten van passievruchtpulp en korst.

Verlaagt de bloeddruk

 1. Kalium, passievruchtensap staat bekend om zijn vermogen om uw bloeddruk te verlagen, wat kan beschermen tegen hart- en vaatziekten en de druk op de bloedvaten en slagaders kan verminderen. Japanse onderzoekers hebben ontdekt dat piceatannol, een polyfenol dat aanwezig is in de passievruchtzaden, vasorelaxant vermogen heeft en effectief kan zijn tegen hart- en vaatziekten. eval (ez_write_tag ([![!728,90

Bestrijdt buikpijn

 1. Passievruchtensap staat bekend als een koelvloeistof, wat betekent dat het de pH-waarden kan balanceren en ontstekingen in de darm kan verminderen, waardoor symptomen van het prikkelbare darm syndroom (IBS), darmzweren en andere pijnlijke aandoeningen worden voorkomen van invloed op de darm.

Verbetert de gezondheid van het hart

 1. Passievruchtensap is rijk aan vitamine A- en B-familie-vitamines waarvan bekend is dat ze beschermen tegen respectievelijk hartziekten en lagere algehele cholesterolspiegels. Volgens een beoordeling door Sita Sharan Patel, Cardiovascular Research Centre, India, gepubliceerd in het Journal of Herbal Medicine and Toxicology, is de passievruchtplant met succes in Ayurveda gebruikt als een kalmerend middel en om angst en hypertensie te behandelen. Dit helpt de cardiovasculaire functie te optimaliseren en uw risico op atherosclerose, hartaanvallen en beroertes te verlagen.

Circulatie verhoogt

 1. De stimulerende aard van passievruchtensap, samen met het ijzergehalte, helpt uw ​​bloedsomloop op gang te brengen, de zuurstofvoorziening van de ledematen in het lichaam te verbeteren en uw dag een energieke boost te geven.

Oogzorg

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Verbetert de dichtheid van botmineralen

 1. Passievruchtensap bevat ijzer, fosfor, koper en kalium, allemaal nodig om de minerale botdichtheid te verhogen en uw risico op osteoporose te verlagen, waardoor u sterk en actief blijft naarmate u ouder wordt.

Gewichtsverlies

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verbetert de cognitie

 1. Verschillende antioxidanten zoals vitamine A, C en andere polyfenolische verbindingen zijn aanwezig in passievruchtensap. Deze voedingsstoffen helpen oxidatieve stress door het hele lichaam te verminderen, ook in neurale paden, het voorkomen van beta-amyloïde depositie en het verlagen van uw risico op het ontwikkelen van neurodegeneratieve ziekten.

Huidverzorgingsproducten

 1. Met vitamines B2, B6, A en C is passievruchtensap uitstekend voor het verbeteren van de gezondheid, glans en glans van zowel uw huid als haar. Het kan helpen haaruitval en roos te voorkomen, evenals ontstekingsaandoeningen op de huid zoals psoriasis en eczeem.

Induceert slaap

 1. Bekend om zijn kalmerende, ontspannende en anxiolytische eigenschappen, hebben sommige mensen een glas passievruchtensap voor het slapengaan om hun geest te kalmeren en zich voor te bereiden op een goede nachtrust.

Aids in Digestion

 1. Talrijke elementen van passievruchtensap maken het waardevol voor het verbeteren van de spijsvertering. Het voedingsvezel- en suikergehalte helpt de peristaltische beweging te stimuleren en symptomen van constipatie te voorkomen, terwijl de zuurgraad in de darm in balans wordt gebracht. De B-vitamines kunnen ook de productie van maagsappen verhogen, het spijsverteringsproces verder versnellen en ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk voedingsstoffen uit uw dieet haalt.

Hoe passievruchtensap maken?

 1. Je eigen passievruchtensap maken kost wat moeite, maar het is de beste manier om perfect rijp en natuurlijk passievruchtensap te krijgen, op voorwaarde dat je een blender en wat suiker hebt!

 2. Ingrediënten

Passievruchtensap tijdens de zwangerschap

 1. Passievrucht staat al lang bekend als een uitstekend vruchtensap voor zwangere vrouwen. Het is in staat om prikkelbaarheid te verminderen en hormoonschommelingen te kalmeren, terwijl het ook zorgt voor een goede groei en gezondheid van de foetus, en het immuunsysteem versterkt. Bovendien kan dit vruchtensap constipatie voorkomen en de bloedsomloop stimuleren, wat een goede afgifte van voedingsstoffen aan zowel moeder als kind betekent.

Bijwerkingen passievruchtensap

 1. Er zijn zeer weinig bekende bijwerkingen van passievruchtensap, maar deze kunnen de bloedsuikerspiegel en doelstellingen voor gewichtsverlies beïnvloeden.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407