Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


12 op bewijzen gebaseerde voordelen van citroen

12 Evidence-Based Voordelen van Lemon

 1. Met name citroensap heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Sterker nog, als verfrissend drankje helpt limonade je kalm en koel te blijven.

Wat is Lemon?

 1. Citroen is een vrucht die flavonoïden bevat, dit zijn composieten die antioxiderende en kankerbestrijdende eigenschappen hebben. Het helpt diabetes, constipatie te voorkomen en de gezondheid van de huid te verbeteren.

 2. Mensen gebruiken het om limonade te maken door het fruitsap van de citrus en water te mengen. Veel mensen gebruiken het ook als wasmiddel, vanwege het vermogen om vlekken te verwijderen. De sterke geur kan ook muggen afstoten, terwijl het drinken van citroensap met olijfolie een huismiddeltje is om galstenen te helpen verwijderen. Het staat bekend om zijn medicinale kracht en wordt op veel verschillende manieren gebruikt. Volgens de resultaten gerapporteerd in een onderzoek door de Annals of the Reheatic Diseases, kan citroenwater ook enige bescherming bieden tegen inflammatoire polyartritis en artritis. Er is echter meer onderzoek nodig om de effectiviteit van deze resultaten te bevestigen.

Voedingswaarden van citroen

 1. USDA National Nutrient Database, citroen bevat een goede hoeveelheid vitamine C en een kleine hoeveelheid een aantal vitamines en mineralen, waaronder B-vitamines (niacine, folaat, thiamine, riboflavine) als evenals kalium, zink en magnesium.eval (ez_write_tag ([![!728,90

Gezondheidsvoordelen van Lemon

 1. Verschillende gezondheidsvoordelen van citroen worden hieronder in detail uitgelegd:

Verbetert de gezondheid van het hart

 1. Citroensap drinken is handig voor mensen met hartproblemen omdat het kalium bevat. Het regelt hoge bloeddruk, duizeligheid en misselijkheid omdat het een kalmerende sensatie biedt voor zowel geest als lichaam. Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Nutrition and Metabolism, waren dagelijkse citroeninname en wandelen (gemiddelde lichaamsbeweging) effectief bij het verlagen van hoge bloeddruk. Een andere studie benadrukt het belang van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C bij het voorkomen van verschillende hart- en vaatziekten.

Gewichtsverlies

 1. Als een persoon citroensap drinkt gemengd met lauw water en honing, kan dit helpen het lichaamsgewicht bij mensen te verminderen. Een onderzoek uitgevoerd muizen bevestigde dat de aanwezige polyfenolen lichaamsgewichtstoename en ophoping van lichaamsvet onderdrukken. Dit kan positieve gevolgen hebben voor citroensapdranken bij menselijk gewichtsverlies.

Voorkomt nierstenen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Behandelt indigestie

 1. Citroensap kan helpen bij het verlichten van problemen met indigestie en constipatie. Voeg een paar druppels van dit citrusvruchtensap toe aan je gerecht (pas op, want citrus gaat over het algemeen niet goed samen met melk) en het helpt bij de spijsvertering. Het werkt als een bloedzuiveringsinstallatie en een reinigingsmiddel. Het recept is citroensap, koud water, frisdrank, zouten (gewoon zout of steenzout) en suiker / honing voor zoetheid. Je kunt ook wat muntblaadjes of gemalen venkelzaadjes toevoegen voor extra smaak. Drink dit wanneer je een zware lunch of diner hebt.

Vermindert koorts

 1. Citroensap kan helpen bij de behandeling van een persoon die lijdt aan verkoudheid, griep of koorts. Het helpt koorts te doorbreken door transpiratie te verhogen.

Tandheelkundige zorg

 1. Een studie onder leiding van Dr. Pirkko Pussinen van de Universiteit van Helsinki meldt dat lage concentraties vitamine C parodontitis (tandvleesontsteking) kunnen veroorzaken.

 2. Als het verse citroensap wordt aangebracht op het gebied van kiespijn, kan het de pijn verlichten. Door het sap op het tandvlees te masseren, kan het tandvlees bloeden en tegelijkertijd de slechte geuren worden geëlimineerd die kunnen ontstaan ​​door verschillende tandvleesaandoeningen en andere aandoeningen. Voor elk ernstig tandheelkundig probleem kunt u het beste een arts raadplegen voor behandeling.

 3. Bovendien kan het worden gebruikt voor het reinigen van uw tanden. Let op een tandpasta met citroen als een van de ingrediënten, of voeg een druppel sap toe aan je normale tandpasta. Sommige mensen wrijven ook hun tanden met de buitenste laag (de binnenkant raakt je tanden) na het verwijderen van het sap. Maar wees voorzichtig, het kan zeer zuur zijn, dus als je mond begint te branden, spoel je tandvlees en mond snel met water.

Haarverzorging

 1. Citroensap heeft zich op grote schaal nuttig bewezen bij de behandeling van beschadigd haar. Wanneer het op de hoofdhuid wordt aangebracht, kan het sap problemen zoals roos, haaruitval en andere problemen met betrekking tot het haar en de hoofdhuid stoppen. Als je dit sap rechtstreeks op het haar aanbrengt, kan het je haar ook een natuurlijke glans geven.

Huidverzorging

 1. Citroensap, een natuurlijk antiseptisch geneesmiddel, kan ook problemen met de huid verhelpen. Het sap kan worden aangebracht om de pijn van zonnebrand te verminderen en het helpt ook om de pijn van bijensteken te verlichten. Het is ook goed voor acne en eczeem. Het werkt als een middel tegen veroudering en kan rimpels en mee-eters verwijderen. Het drinken van het sap gemengd met water en honing geeft een gezonde gloed aan de huid, en als je de cosmetica-markt grondig doorzoekt, zul je wat zepen vinden die dit sap bevatten, maar ze zijn niet zo gemakkelijk te vinden!

Verlicht brandwonden

 1. Het gebruik van citroensap op de plaats van oude brandwonden kan de littekens doen vervagen, en omdat het een koelmiddel is, vermindert het het brandende gevoel op de huid terwijl u een irriterende brandwond heeft.

Stopt kleine bloedingen

 1. Het heeft antiseptische en coagulerende eigenschappen, dus het kan kleine bloedingen stoppen. Je kunt citroensap op een kleine wattenbolletje aanbrengen en in je neus plaatsen om neusbloedingen te stoppen.

Verzacht ademhalingsstoornissen

 1. Citroensap helpt bij het verlichten van ademhalingsproblemen en ademhalingsproblemen, zoals het vermogen om een ​​persoon met een astma-aanval te kalmeren. Omdat het een rijke bron van vitamine C is, helpt het ook bij het omgaan met meer langdurige ademhalingsstoornissen.

Voetontspanning

  Vermindert likdoorns

  1. Citroensap kan helpen knobbels op de huid op te lossen, zodat het kan worden toegepast op de gebieden waar de huid hard is geworden, zoals de voetzolen en de handpalmen. Door het met water te drinken kunnen patiënten om dezelfde redenen galstenen verminderen.

  Keelinfecties

  1. Citroen is een uitstekende vrucht die problemen met keelinfecties bestrijdt, vanwege de bekende antibacteriële eigenschappen.

  Andere voordelen

  1. Citroen wordt ook vaak gebruikt om mentale stress en depressie te verminderen. Citroen is de zegen van de natuur gebleken voor iedereen die het gebruikt. Het biedt veel waardevolle oplossingen voor gezondheidsproblemen, omdat het zijn eigen set antiseptische en natuurlijke medicijnen bevat. Een goede gewoonte is om elke dag van een kwart tot de helft van deze kleine maar krachtige citrusfruit te eten om maximale gezondheidsvoordelen te krijgen!

  2. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

  Lees dit volgende:

  1. Acnelittekens kunnen veilig worden verwijderd met natuurlijke producten zoals vollere aarde, aloë vera, tomatenschijfjes, komkommersap, sandelhoutpasta, tea tree olie en meer.

  2. Amandelen hebben geweldige gezondheidsvoordelen, waaronder een verlaging van de bloeddruk die het cholesterolgehalte in de bloedsuikerspiegel regelt. Ze zijn rijk aan vet, vezels, magnesium, vitamine E.

  3. Papaya helpt bij het verbeteren van de spijsvertering, verlichting van kiespijn, verbetering van de immuniteit, gezondheid van het hart. Het is rijk aan ontstekingsremmende eigenschappen helpt kanker voorkomen

  4. Rozijnen zijn rijk aan vezelcalcium. Omdat ze veel calorieën bevatten, wordt aanbevolen om op een dag 1/4 kopje rozijnen te eten. Ze worden verkregen door druiven te drogen.

  5. Voordelen van avocado zijn onder meer het vermogen om de gezondheid van het hart te verbeteren, de spijsvertering te verbeteren, kanker te voorkomen, gewichtsbeheersing. Het is een rijke bron van kalium, goede vetten, vezels.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407