Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


12 Verrassende voordelen van Chipotle

12 Verrassende voordelen van Chipotle

 1. Chipotle-paprika's zijn normale jalapeno-paprika's die op de plant zijn achtergelaten totdat ze volwassen en helderrood zijn, vervolgens verwijderd en gedurende enkele dagen aan de rook gedroogd zijn, waardoor het watergewicht van de peper die u van normale jalapenos kunt krijgen. Dit droogproces geeft chipotle-pepers en poeder een rokerige smaak die populair is in barbecuesauzen, salsa's en diverse andere Mexicaanse en Midden-Amerikaanse gerechten.

 2. Chipotle-paprika's werden voornamelijk op de markten van Mexico gevonden, maar de wijdverbreide populariteit van de Mexicaanse keuken in de Verenigde Staten en andere delen van de wereld heeft de beschikbaarheid van chipotle-paprika's wereldwijd aanzienlijk vergroot. Meestal komt chipotle voor in sauzen, adobo (een populaire vleesmarinade), soepen, stoofschotels of als een pittig bijgerecht bij andere traditionele Mexicaanse gerechten.

Chipotle Nutrition Facts

 1. De meeste gezondheidsvoordelen van chipotle worden toegeschreven aan zijn vitamines en mineralen, zoals vitamine A, vitamine K, vitamine C, vitamine B6 en kalium, evenals andere voedingsstoffen, waaronder capsaïcine, ijzer, magnesium, fosfor en voedingsvezels.

Gezondheidsvoordelen van Chipotle

 1. Gezondheidsvoordelen van chipotle omvatten:

Potentieel tegen kanker

 1. Onderzoek suggereert dat capsaïcine, een bestanddeel in chipotle, antikankereffecten tegen pancreaskanker kan hebben. Het is in verband gebracht met het activeren van zelfmoord in cellen (apoptose) in kankercellen. Hoge niveaus van capsaïcine zijn in verband gebracht met een afname van de verspreiding van kankercellen en metastase. Een onderzoek uit 2006 suggereert dat het kan helpen bij het vertragen van de groei van prostaatkankercellen. Er is echter meer onderzoek nodig om de antikankervoordelen van capsaïcine bij verschillende soorten kanker te ondersteunen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Vermindert cardiovasculair risico

 1. Chipotle-paprika's zijn ook positief in verband gebracht met een vermindering van hart- en vaatziekten zoals atherosclerose, hartaanvallen en beroertes. Ze verminderen de aanwezigheid van cholesterol en triglyceriden, die beide kunnen leiden tot gevaarlijke en levensbedreigende aandoeningen. Het helpt ook het lichaam om fibrine op te lossen, een natuurlijk voorkomende stof die helpt bij het vormen van bloedstolsels, die de belangrijkste oorzaak zijn van hartaanvallen en beroertes. Capsaïcine verwijdt en ontspant ook de bloedvaten, die de bloeddruk kunnen verlagen, waardoor de doorgang van bloed door de aderen en slagaders wordt verlicht en stress op het hele cardiovasculaire systeem wordt verminderd.

Diabetes Management

 1. Door chipotle, en nog belangrijker, capsaïcine, aan uw dieet toe te voegen, kunt u veel van de gevaarlijke aandoeningen en situaties in verband met diabetes verminderen. De capsaïcine kan helpen bij het beheersen van de insulineniveaus in het lichaam, waardoor opflakkeringen, pieken en dalen van bloedsuiker in het lichaam worden verminderd. Deze kwaliteit maakt chipotle van onschatbare waarde voor diabetespatiënten, met name voor diegenen met type 2 diabetes.

Hulpmiddelen bij gewichtsverlies

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Metabolisme en energie-uitgaven

 1. Naast langdurig gewichtsverlies verhoogt capsaïcine in chipotle- en jalapeno-pepers ook het postprandiale metabolisme. Postprandiaal betekent "na het eten", dus direct na het eten van een capsaïcine-rijke maaltijd, verhoogt het lichaam zijn metabolisme, verbrandt meer calorieën en functioneert het in principe op een hoger niveau in de orgaansystemen, het lichaam positief beïnvloedend en verdedigend tegen een aantal ziekten zoals obesitas, diabetes en gastro-intestinale aandoeningen. Dit geeft je ook een positieve energieboost na je maaltijd, omdat je lichaam wordt gestimuleerd om snel te werken en calorieën om te zetten in bruikbare energie.

Ontstekingsremmende activiteit

 1. Hoewel mensen van nature hete pepers zoals chipotle associëren met hitte en ontsteking, vertonen ze ontstekingsremmende eigenschappen, zowel intern als extern. Wanneer het lokaal wordt aangebracht, kan chilipoeder gemengd in crèmes de pijnverlichting van pijnlijke gewrichten en spieren versterken, en wanneer het wordt geconsumeerd, verminderen capsaïcine-rijke voedingsmiddelen ook ontstekingen in het lichaam die verband houden met aandoeningen zoals artritis en de vorming van tumoren.

Vergemakkelijkt de luchtwegen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Helpt de immuniteit te vergroten

 1. Chipotle is een rijke bron van vitamine C en deze natuurlijke antioxidant kan helpen om vrije radicalen uit het lichaam te vangen en uw kansen te verminderen om een ​​aantal ziekten en aandoeningen op te lopen, waaronder kanker en hartaandoeningen. Vitamine C is ook nuttig bij de productie van carnitine, dat het metabolisme van vet tot nuttige energie stimuleert, dus het vermindert gewichtsverlies en verbetert op die manier ook uw gezondheid.

Aids in Digestion

 1. Chilipepers zoals chipotle hebben een hoog vezelgehalte, wat uw spijsvertering enorm ten goede kan komen. Voedingsvezels voegen bulk toe aan uw stoelgang en helpen voedsel soepel door het spijsverteringskanaal te gaan, stimuleert peristaltische beweging en verhoogt zelfs de secretie van gal en spijsverteringssappen. Dit betekent ook dat chipotle de kans op constipatie vermindert, evenals de gevaarlijke bijwerkingen van die darmaandoening.

Verbetert de botgezondheid

 1. Als bron van calcium en magnesium bieden chipotle-paprika's een sterke preventie van botverslechtering door groei en herstel te stimuleren. Deze essentiële mineralen zijn van onschatbare waarde voor de gezondheid van de botten, dus een goede dagelijkse inname kan de kans op slopende ziekten zoals osteoporose verminderen.

Verbetert de gezondheid van het oog

 1. Aanzienlijke niveaus van vitamine A zijn te vinden in jalapeno-paprika's en chipotles, en deze essentiële voedingsstof heeft een lange geschiedenis van het verbeteren van de gezondheid van het oog, het vertragen van het uiterlijk van staar en het verminderen van maculaire degeneratie. Het helpt ook de impact van een aandoening die nachtblindheid wordt genoemd, aanzienlijk te verminderen, waardoor het mogelijk is om beter te functioneren in het donker omdat uw ogen reageren en zich sneller aanpassen.

Wondgenezing

 1. Kalium is een andere essentiële voedingsstof die in grote hoeveelheden voorkomt in chipotle-pepers. Kalium heeft een breed scala aan toepassingen, waaronder het gebruik ervan als een vaatverwijder voor verlaagde bloeddruk en een stimulans voor de cognitieve functie. Het versnelt ook de genezing van wonden en gezwellen (vooral zweren) en vermindert het uiterlijk van littekens. Verder is kalium een ​​noodzakelijke component voor het lichaam om calcium op te nemen, waardoor het bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van botmateriaal voor groei en herstel, evenals de preventie van osteoporose.

 2. Enkele waarschuwende woorden

 3. Anders dan dat, pak een glas iets kouds om je mond af te koelen en geniet van deze pittige, heilzame peper!

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407