Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


13 geweldige voordelen van bier

13 geweldige voordelen van bier

 1. Door Kiran Patil laatst bijgewerkt - 20 februari 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is bier?

 1. Bier is een alcoholische drank die wordt bereid met gerst, hop, water en gist. Het is een van de meest populaire alcoholische dranken, waar mensen over de hele wereld van genieten. Er zijn veel soorten bier en sommige omvatten pale ale, stout, mild ale, tarwe, lambiek en pils.

 2. De graankorrels in deze alcoholische drank zijn verantwoordelijk voor de voedingswaarde van bier. Mensen geven er meestal de voorkeur aan om het bij bepaalde maaltijden te drinken en het is de op twee na populairste drank voorafgegaan door thee en water.

Voedingswaarden

 1. Het is een zeer goede bron van bepaalde mineralen (volgens de USDA) die essentiële rollen spelen in verschillende metabolische processen. Als het in gematigde hoeveelheden wordt ingenomen, kan het uw gezondheid op verschillende manieren zeker verbeteren. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Voordelen voor de gezondheid

 1. De gezondheidsvoordelen van bier worden duidelijk als het in gematigde hoeveelheden wordt geconsumeerd. Sommigen van hen omvatten het volgende:

Potentieel tegen kanker

 1. In een studie met de titel "Bierbestanddelen als potentiële chemopreventieve middelen tegen kanker" door Clarissa G, zijn er aanwijzingen dat mogelijke kanker preventieve effecten van prenylflavonoïden en humulone in de hop worden gebruikt in het brouwsel (European Journal of Cancer 2005). Eerdere studies hadden gesuggereerd dat xanthohumol in hop een remmend effect had op de initiatie, groei en progressie van carcinogenese. Coloncarcinogenese in een rattenmodelonderzoek in Japan (Nozawa H et al., 2004) toonde aan dat de biercomponenten chemopreventieve effecten hebben en dat inname van de drank het risico op kanker kan helpen verminderen. Het onderzoek is echter beperkt tot biercomponenten en verdient nader onderzoek.

Beschermt het hart

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

 1. Matige inname verhoogt de botdichtheid, waardoor het risico op fracturen en osteoporose wordt voorkomen.

Besturing Diabetes

 1. Studies hebben matige bierconsumptie gekoppeld aan een lagere prevalentie van diabetes type 2.

Voorkomt bloedarmoede

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verlaagt de bloeddruk

 1. Regelmatige drinkers blijken een lagere bloeddruk te hebben in vergelijking met mensen die een vergelijkbare hoeveelheid wijn of andere sterke drank consumeren.

Vertragingen bij het ouder worden

 1. Bier verhoogt de potentie en de impact van vitamine E, een belangrijke antioxidant in het lichaam. Het is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van een gezonde huid, terwijl het ook het verouderingsproces vertraagt.

Voorkomt galstenen

 1. Regelmatige consumptie van een matige hoeveelheid bier beïnvloedt het cholesterolgehalte en verlaagt de galconcentratie, wat leidt tot een verminderd risico op het ontwikkelen van galstenen.

Voorkomt dementie

 1. Bierconsumptie verhoogt ook het niveau van "goede cholesterol" met 10-20%, waardoor het risico op dementie en hart- en vaatziekten wordt verminderd.

Verbetert de spijsvertering

 1. Bier heeft een aantal spijsverteringseigenschappen, waaronder de stimulering van gastrine, maagzuur, cholecystokinine en pancreasenzymen.

Vermindert het risico op nierstenen

 1. Bier bevat veel kalium en magnesium, wat resulteert in een verminderd risico op nierstenen. Het aanwezige silicium wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen ter bescherming tegen osteoporose.

Stressbreker

 1. Net als andere alcoholische dranken blijkt bier de stress te verminderen en de slaap te vergemakkelijken.

Diuretische kwaliteit

 1. Bier werkt als een diureticum en verhoogt het plassen aanzienlijk. Dit vergemakkelijkt de verhoogde verwijdering van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam.

Reinigt het maagdarmkanaal

 1. Bier is een goede bron van oplosbare vezels die de algemene gezondheid bevorderen. Dit omvat goed zijn voor het hart en helpen bij het opruimen van de spijsverteringskanalen.

 2. Beperkte consumptie zorgt er ook voor dat de calorie-inname ervan geen nadelige invloed heeft op de gezondheid.

Vragen

 1. Hoe maak je bier?

 2. Men kan het thuis maken met behulp van een brouwset en benodigdheden die gemakkelijk verkrijgbaar zijn op de lokale markt of online. Kook moutextract en hop gevolgd door sterilisatie van dit mengsel. Koel het mengsel af, voeg gist toe en laat de gisting beginnen. Bewaar en bewaak de gisting en bewaar het bier in de koelkast als het goed is verouderd en geniet ervan met familie en vrienden

 3. Hoe te brouwen?

 4. Bier kan eenvoudig thuis worden gebrouwen door enkele eenvoudige stappen te volgen: kook een licht moutextract en hop ongeveer een uur en steriliseer het mengsel. Het hete mengsel, ook bekend als wort, wordt vervolgens afgekoeld en overgebracht naar een vergister waar water aan wordt toegevoegd. Gist wordt toegevoegd om het fermentatieproces bij kamertemperatuur te starten. Als het eenmaal volledig is gefermenteerd, wordt het gebotteld en vóór gebruik 2-6 weken verouderd.

 5. Het wordt gemaakt met behulp van 4 ingrediënten - gerst, hop, water en gist. Deze ingrediënten zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de supermarkt of online winkels. Het kan ook worden gemaakt met tarwe en rijst in plaats van gerst. Het kan thuis worden gemaakt met behulp van de bovenstaande ingrediënten en een brouwpakket dat bestaat uit containers, gisters, etc.

 6. Wanneer is het uitgevonden?

 7. Bier brouwen en drinken dateren uit 5000 voor Christus. Het is vastgelegd in de oude geschiedenis van Mesopotamië. Vóór de industriële revolutie werd het op binnenlands niveau gebrouwen. Maar na dat, het werd geproduceerd met behulp van industriële opstellingen. Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die verschillende variëteiten produceren en verkopen.

 8. Woord van waarschuwing: Overmatig drinken (verslaving) is gevaarlijk voor de gezondheid en kan alle gunstige effecten teniet doen.

 9. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407