Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


13 Indrukwekkende voordelen van uien

13 Indrukwekkende voordelen van uien

 1. Door Kiran Patil laatst bijgewerkt - 10 juni 2019

 2. Kanker, hartaandoeningen en diabetes. Ze helpen ook bij de behandeling van verkoudheid, astma, bacteriële infecties, ademhalingsproblemen, angina en hoest. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn uien?

 1. Uien (Allium cepa) zijn groenten, die al duizenden jaren worden gebruikt voor koken en medicinale doeleinden. Ze bevatten een aantal antioxidanten die zeer effectief zijn in het neutraliseren van de vrije radicalen in het menselijk lichaam.

 2. Uien zijn al meer dan 7.000 jaar een basisplant in de voeding van mensen, en gedurende een groot deel van die tijd werden ze gekweekt. Er zijn nog steeds wilde soorten in bepaalde gebieden van Azië, maar over het algemeen zijn uien een wereldwijd geteelde en gecultiveerde plant. Door de geschiedenis heen werden ze aanbeden door bepaalde culturen, zoals de Egyptenaren, die hen met hun farao begraven. Deze fascinatie voor uien kan zijn voortgekomen uit hun veelzijdigheid en beschikbaarheid of uit hun medicinale en gunstige eigenschappen.

 3. De antibacteriële eigenschappen van ui omvatten uitgebreide antischimmeltoepassingen, waardoor het een begrip is geworden in antischimmelverlichting. Uienplanten kunnen worden gekweekt in goed doorlatende en vochtige grond. Je kunt het zelfs in je achtertuin of tuin kweken om de voordelen voor de gezondheid te plukken. Uien vormen een belangrijk onderdeel van veel culinaire bereidingen in keukens over de hele wereld en ze worden ook wel 'companion plants' genoemd, wat betekent dat ze goed groeien rond andere groenten en planten.

 4. Het is bekend dat uien sinds de oudheid genezende waarde bezitten. Zelfs de Wereldgezondheidsorganisatie bevestigt dat ze gunstig zijn voor mensen met verminderde eetlust en mensen die lijden aan atherosclerose. Gezondheidsexperts erkennen het feit dat uien grote respijt bieden aan patiënten met chronische astma, allergische bronchitis en veel voorkomende verkoudheidssyndromen.

Uien voedingsfeiten

 1. Vitamines, mineralen en organische verbindingen die erin voorkomen. Deze omvatten ook de aanwezigheid van zwavelverbindingen en quercetine. Deze groenten bevatten ook mineralen zoals calcium, magnesium, natrium, kalium, selenium en fosfor, en ze zijn ook een goede bron van vitamine C, vitamine B6 en voedingsvezels. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Gezondheidsvoordelen van uien

 1. Ui, die zo'n adaptieve plant is, is een geweldige bron van essentiële voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft. Laten we de meest waardevolle en bekende gezondheidsvoordelen van uien onderzoeken.

Mondverzorging

 1. Uien worden vaak gebruikt om tandbederf en orale infecties te voorkomen. Het kauwen van rauwe uien gedurende 2 tot 3 minuten kan mogelijk alle ziektekiemen doden die aanwezig zijn in het orale gebied en omliggende gebieden zoals de keel en lippen.

Immuniteit verhogen

 1. De fytochemicaliën die in aanzienlijke hoeveelheden in uien aanwezig zijn, werken als stimulerende middelen voor vitamine C in het lichaam. Vitamine C verhoogt uw immuunsysteem door te vechten tegen gifstoffen en verschillende vreemde lichamen die kunnen leiden tot ziekten en aandoeningen.

Het risico op hartkwalen verkleinen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Diabetes beheren

 1. Uien bevatten chroom, een relatief ongebruikelijk mineraal dat van nature in voedsel voorkomt. Chroom helpt het lichaam de bloedsuikerspiegel te beheren en zorgt voor een langzame, geleidelijke afgifte van glucose aan de spieren en lichaamscellen. Bovendien werd in een onderzoeksrapport van Mathew PT en Augusti KT gepubliceerd in het Indian Journal of Physiology and Pharmacology gevonden dat uiensap, wanneer het aan diabetici samen met hun voedsel werd gegeven, effectief hielp bij het beheersen van hyperglycemie (hoge bloedsuiker). Daarom kan het eten ervan helpen de bloedsuikerspiegel te moduleren, wat van vitaal belang is voor diabetespatiënten.

Gebruikt als een insectenwerend middel

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Kanker voorkomen

 1. Uien zijn rijk aan actieve verbindingen die met succes de ontwikkeling en verspreiding van kankercellen remmen. Ze hebben een aanzienlijke hoeveelheid quercetine, een zeer krachtige antioxidant, die consequent gekoppeld is aan het voorkomen of verminderen van de verspreiding van kanker. Studies gepubliceerd in het Cancer Prevention Research hebben aangetoond dat de consumptie van groenten zoals uien en knoflook die tot de Allium-familie behoren, kanker helpt voorkomen, met name kanker van het maagdarmkanaal.

 2. Vitamine C, aanwezig in uien, is ook een sterke antioxidant die de aanwezigheid en impact van vrije radicalen in het lichaam kan verminderen. Vrije radicalen zijn de chemische bijproducten van het cellulaire metabolisme en kunnen ervoor zorgen dat gezonde cellen muteren in kankercellen. Daarom is elk voedsel rijk aan antioxidanten, die deze vrije radicalen neutraliseren, voordelig voor iedereen.

Oorpijn verlichten

 1. Een paar druppels uiensap kunnen enorm gunstig zijn voor personen die last hebben van acute oorpijn. Het oorsuizengeluid in het oor kan worden genezen door uiensap door een stuk watten aan te brengen.

Huidverzorging

 1. Uiensap gemengd met honing of olijfolie is naar verluidt de beste methode voor het behandelen van symptomen of tekenen van acne. Het is ook ontstekingsremmend van aard, dus de actieve verbindingen kunnen de roodheid en zwelling verminderen die vaak wordt geassocieerd met huidaandoeningen zoals acne. Uien helpen ook de bijbehorende pijn en ontsteking van aandoeningen zoals jicht en artritis te verminderen.

Treat Hoest

 1. Het consumeren van een gelijk mengsel van uiensap en honing kan keelpijn en hoestklachten verlichten.

Geef seksuele drang een boost

 1. Uien zouden de drang naar een gezond seksleven vergroten. Een eetlepel uiensap en een eetlepel gembersap, driemaal daags ingenomen, kunnen het libido en de libido stimuleren.

Behandel bloedarmoede

 1. Zelfs anemische aandoeningen kunnen worden verbeterd door uien samen met rietsuiker en water te eten, omdat dit bijdraagt ​​aan het mineraalgehalte van het lichaam, met name ijzer, dat een essentieel onderdeel is van de productie van nieuwe rode bloedcellen. Daarom kan bloedarmoede, ook bekend als ijzertekort, worden voorkomen door ui in uw dieet op te nemen.

Maagpijn verlichten

 1. Eigenschappen die maagklachten en gerelateerde maagsyndromen kunnen verlichten. Dit komt door de saponinen die erin voorkomen. Deze saponinen hebben anti-krampachtige eigenschappen, die ervoor zorgen dat maagstoornissen niet blijven bestaan ​​en dat uw darmen duidelijk en soepel functioneren. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Behandel urinestoornissen

 1. Voor degenen die tijdens het plassen een branderig gevoel hebben, kunnen uien aanzienlijke verlichting bieden. Mensen die aan deze aandoening lijden, moeten gekookt water drinken met 6 tot 7 gram uien.

 2. Volgens Peace Health worden uien al lang gebruikt om het risico op verschillende ziekten te verminderen, zoals tumoren, aanhoudende hoest en verkoudheid. Artsen beschouwen deze plant als een perfecte remedie voor thuis om verschillende metabole aandoeningen en ziekten te verlichten. Peace Health stelt verder dat uienconsumptie zelfs kan helpen bij het voorkomen van maag- en borstkanker.

Astma verlichten

 1. Medische studies hebben aangetoond dat deze zwavelhoudende verbindingen biochemische kettingformaties stoppen die mogelijk leiden tot astmatische aandoeningen. Het zwavelgehalte van uien vergemakkelijkt het smelten van slijm bij een patiënt die ernstig hoest. Vers uiensap wordt aanbevolen voor patiënten die het bewustzijn hebben verloren, vanwege het aroma en de inhalerende eigenschappen, die onmiddellijke kracht en energie kunnen veroorzaken.

 2. Culinair gebruik

 3. Wat betreft de rol van uien in verschillende culinaire hoogstandjes, worden ze al duizenden jaren gebruikt in veel voedselbereidingen. Ze worden vooral gebruikt voor het bereiden van niet-vegetarisch voedsel om de ruwe smaak en geur van het vlees te bedekken. Deze bolachtige groenten kunnen rauw worden geconsumeerd, in azijn worden ingelegd, in olie worden gebakken, gebakken of gekookt.

 4. Ze zijn zeker een zegen voor de mensheid en hoewel ze ons soms aan het huilen maken, maken de meerdere gezondheidsvoordelen het goed!

 5. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407