Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


13 wetenschappelijk bewezen voordelen van nootmuskaat

13 wetenschappelijk bewezen voordelen van nootmuskaat

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 21 juli 2019 Medisch beoordeeld door Vanessa Voltolina (MS, RD)

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is nootmuskaat?

 1. Nootmuskaat is een kruid dat afkomstig is van het zaad van de groenblijvende nootmuskaatboom (Myristica fragrans). De nootmuskaatboom is interessant, een gastheer voor nog een ongelooflijk krachtig en uniek kruid, foelie, dat is de gedroogde roodachtige zaadbedekking.

 2. De boom is inheems in de Maluku- of Spice-eilanden van Indonesië en is de enige boom die de bron is van twee verschillende specerijen ter wereld. Het wordt vaak gekweekt in het Caribisch gebied, andere tropische gebieden van de wereld, en ook in Zuid-India in de staat Kerala.

Gebruik van nootmuskaat

 1. Nootmuskaatkruid heeft een doordringende geur en een ietwat zoete smaak, daarom wordt het veel gebruikt in keukens over de hele wereld. Nootmuskaat wordt gebruikt en gevonden in vele vormen zoals etherische oliën, poeder en extracten. Hoewel de gemalen nootmuskaat wordt gebruikt in veel bereidingen, zoals bakken, puddingen, gebak, dranken zoals eierpunch, pompoentaart en appeltaart, wordt het meestal gebruikt bij het maken van nootmuskaatboter. Het kruid is ook een belangrijk ingrediënt in romige en kaasachtige gerechten zoals Alfredo.

Nootmuskaat voedingsfeiten

 1. Hoewel nootmuskaat slechts een specerij is dat spaarzaam in gerechten wordt gebruikt, kan het nog steeds op verschillende manieren invloed hebben op uw gezondheid, voornamelijk vanwege het voedzame gehalte aan vitaminen, mineralen en organische verbindingen tot etherische oliën. Volgens de USDA National Nutrient Database omvatten deze nuttige componenten voedingsvezels, mangaan, thiamine, vitamine B6, folaat, magnesium, koper en macelignan.

Gezondheidsvoordelen van nootmuskaat

 1. De gezondheidsvoordelen van dit geweldige kruid worden hieronder in meer detail uitgelegd.

Verlicht de pijn

 1. Mensen die lijden aan chronische aandoeningen zoals kanker, ontstekingsziekten en diabetes, lijden vaak aan aanhoudende pijn. Volgens het National Center for Biotechnology Information, is US National Library of Medicine van nootmuskaatolie, afgeleid van het zaad van nootmuskaatboom, bewezen een pijnstiller en een chronische pijnstiller te zijn.

Verlicht slapeloosheid

 1. Al generaties lang wordt nootmuskaat aanbevolen als huismiddeltje tegen slapeloosheid en slapeloosheid. Een snufje nootmuskaat in warme melk lijkt altijd goed te werken.

 2. Een ongecontroleerde proef door Naidu et al. werd uitgevoerd op 251 patiënten, die werden toegediend met een nootmuskaat bevattende kruidencapsule. De patiënten ontvingen de capsule regelmatig gedurende 4 weken. Alle mensen die aan het onderzoek hebben deelgenomen, meldden dat ze getuige waren van een verbetering van de algemene zwakte en slapeloosheid. Een dierstudie suggereerde ook dat extracten van nootmuskaat hielpen bij het verlengen van de diepe slaap.

Bevordert de spijsvertering

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verbetert de gezondheid van de hersenen

 1. Nootmuskaat wordt vaak in verband gebracht met neuroprotectieve eigenschappen. In recent onderzoek door Dr. Waluga Plaingam, et al., Zijn deze effecten van nootmuskaat vluchtige olie getest op ratten.

 2. Resultaten van het onderzoek tonen aan dat nootmuskaat vluchtige oliën zoals myristicine, eugenol en elemicine bevat, die allemaal hebben bijgedragen aan het verhogen van de niveaus van serotonine, dopamine en noradrenaline in de hippocampus van de ratten. De hippocampus is het orgaan in de hersenen dat voornamelijk wordt geassocieerd met geheugen en ruimtelijke navigatie, dat is het deel van het geheugen dat verantwoordelijk is voor het opnemen en ophalen van alle informatie in de hersenen.

 3. Daarom concludeerde de studie dat de oliën in nootmuskaat een therapeutisch effect hebben op de preventie van neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer, Parkinson en de ziekte van Huntington.

Antidiarrheal effect

 1. Volgens "Llewellyn's Complete Book of Ayurveda, wordt nootmuskaat overal gebruikt voor verlichting van diarree. Het is rijk aan windafdrijvende eigenschappen en helpt de spijsvertering te bevorderen.

 2. Het kan lokaal worden aangebracht of worden geconsumeerd met gember en koud water.

 3. Een studie uitgevoerd en gepubliceerd in Methods and Findings in Experimental and Clinical Pharmacology toonde aan dat nootmuskaat de losse ontlasting kon verminderen. Daarom kunnen extracten van nootmuskaat worden aangeprezen als bevattende een goed anti-diarree-effect.

Anticonvulsieve eigenschappen

 1. Een studie uit 2009 door Wahab A, et al. suggereert dat het gebruik van nootmuskaatolie de verspreiding van aanvallen kan helpen voorkomen. Er wordt ook aangegeven dat deze olie effectief kan zijn tegen zowel grand mal als gedeeltelijke aanvallen.

 2. Omdat dit onderzoek is uitgevoerd op diermodellen, is meer onderzoek nodig om de voordelen te bevestigen - de eerste resultaten zijn echter veelbelovend.

 3. Woord van voorzichtigheid: Nootmuskaat is onder verdenking gekomen sinds de gevallen van accidentele vergiftiging de afgelopen jaren zijn toegenomen. Overmatig gebruik ervan kan psychotrope, hallucinerende of verdovende effecten op mensen hebben, en veel mensen probeerden die effecten recreatief te dupliceren. Helaas kan het consumeren van een enorme hoeveelheid nootmuskaat je lichaamsprocessen bemoeilijken, omdat het een krachtig kruid is dat bedoeld is om in kleine hoeveelheden te worden gebruikt. Als u er te veel van consumeert, kan dit leiden tot epileptische aanvallen, onregelmatige hartkloppingen en braken.

 4. Bij correct gebruik, als specerij, zijn de voordelen duidelijk en wegen ze op tegen de minpunten. Als u zich zorgen maakt over het gebruik van nootmuskaat, neem dan contact op met een arts voordat u het gebruikt

 5. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

Lees dit volgende:

 1. Voordelen voor de gezondheid van kiwi's zijn een verbeterde spijsvertering, verlichting van astma, slapeloosheid en diabetes. Kiwi is ook gunstig tijdens de zwangerschap en bevordert een gezonde huid.

 2. Kruidnagelolie biedt verlichting van kiespijn, verhoogt de immuniteit, laat de huid er jonger uitzien en behandelt hoest, verkoudheid en cholera. Het regelt ook de suikerniveaus bij diabetici.

 3. Acnelittekens kunnen veilig worden verwijderd met natuurlijke producten zoals vollere aarde, aloë vera, tomatenschijfjes, komkommersap, sandelhoutpasta, tea tree olie en meer.

 4. De belangrijkste voordelen voor de gezondheid van zwarte peper zijn het vermogen om gewichtsverlies bij de spijsvertering te helpen. Soepen traditionele tonics gemaakt met zwarte peper helpen bij het behandelen van koude hoest.

 5. Amandelen hebben verbazingwekkende gezondheidsvoordelen, waaronder een verlaging van de bloeddruk die het cholesterolgehalte in de bloedsuikerspiegel regelt. Ze zijn rijk aan vet, vezels, magnesium, vitamine E.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407