Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


14 nuttige tips voor het navigeren door de feestdagen wanneer u # x27; niet drinkt

37 grappige tweets over bedrijfsfeestjes

 1. De vakantie kan een leuke tijd zijn om samen te zijn met vrienden en familie. Maar voor sommigen houden die bijeenkomsten verleidingen of stressfactoren in die hen ertoe kunnen brengen op alcohol te steunen.

 2. Uit een recent onderzoek van Amerikaanse Verslavingscentra bleek dat voor degenen die herstellen van verslaving, gevoelens van stress, angst en depressie - alle mogelijke triggers voor terugval - vaker voorkwamen tijdens de vakantie. Uit dezelfde studie bleek dat ongeveer 29 procent van de Amerikanen in het algemeen meer dronk in deze tijd van het jaar.

 3. "Of je nu nuchter bent, al jaren herstellende bent of er gewoon voor kiest om je tijdens deze feestdagen geen alcohol te drinken, het navigeren door soberheid in een tijd waarin een feestelijk drankje gemeengoed is, heeft zijn uitdagingen," zei Lawrence Weinstein, chief medical officer van de AAC.

 4. Maar het goede nieuws is dat met een beetje voorbereiding een gelukkige en alcoholvrije vakantie zeker mogelijk is. Hier zijn enkele deskundige tips over hoe u van de vakantie kunt genieten als u nuchter bent:

1. Wees eerlijk tegen jezelf

 1. Neem even de tijd om te overwegen of je echt in staat bent om in een omgeving te leven waar mensen sociaal drinken.

 2. "Als je net nuchter bent, moet je eerlijk zijn over de situaties waarin je je bevindt", zei Sal Raichbach, een verslavingsspecialist bij Ambrosia Treatment Center in Florida. "Uiteindelijk is je gezondheid het belangrijkst. Als dat betekent dat je partijen, bars of mensen vermijdt waarvan je denkt dat ze triggeren, is het misschien de moeite waard om andere plannen te maken."

2. Neem een ​​nuchtere vriend mee

 1. Tina B. Tessina, een psychotherapeut en auteur van The Real 13th Step: Discovering Confidence, Self-Reliance and Independence Beyond the 12-Step Programs, aangeraden een niet-drinkende vriend of familielid mee te nemen . "Ondersteuning zal het allemaal veel gemakkelijker maken," zei ze.

3. Identificeer en vermijd uw triggers

 1. Dit is vooral belangrijk voor mensen die aan een alcoholverslaving leven en recent nuchter zijn. Een persoon, plaats of situatie waarin drugsgebruik in het verleden heeft plaatsgevonden, kan iemand in herstel ertoe aanzetten zich te willen overgeven aan slechte gewoonten, volgens Caroline Carney, chief medical officer van Magellan Rx, de afdeling voor apotheekvoordelen van Magellan Health Inc., die mensen helpt beslissingen in de gezondheidszorg te nemen.

 2. "Een trigger kan ook een situatie zijn waarin emoties en stress worden geactiveerd - misschien een familiebijeenkomst of een kantoorfeest", zei ze en merkte op dat je uitnodigingen met situaties of mensen die moeten kan ongezond voor u zijn ten koste van alles.

 1. Als je net nuchter bent en je je ongemakkelijk begint te voelen in je omgeving, "neem dan een snelle stap naar buiten en bel je sponsor - iemand die je kent en al het harde werk dat je hebt gedaan je leven veranderen en je eraan kunnen herinneren dat het allemaal de moeite waard is, "zei Randall Dwenger, een verslavingspsychiater en medisch directeur in het behandelcentrum van Mountainside in Connecticut.

 2. Misschien wilt u zelfs vóór het evenement inchecken en hen laten weten dat u op een feest gaat zijn waar alcohol aanwezig is en dat u ze zult bellen als er de verleiding slaat toe.

 1. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt. Voordat je naar een feest gaat, moet je je even voorstellen dat je 'nee' zegt tegen iemand die je een drankje aanbiedt.

 2. "Heb een antwoord klaar voor opdringerige mensen die willen weten waarom je niet drinkt," zei Tessina, en voegde daaraan antwoorden toe als "gewoon niet drinken vanavond, bedankt" of gewoon "gaf het zou moeten volstaan. "Als de persoon aanhoudt, excuseer jezelf en praat met iemand anders. Je kunt je zelfs een paar minuten terugtrekken in de badkamer om je te hergroeperen."

6. Pak een niet-alcoholische drank

 1. "Als je iets in je hand hebt om je vast te houden, kun je je comfortabeler voelen op een feestje," zei Dwenger. Hij stelde voor om een ​​frisdrank of kopje water te pakken bij aankomst of zelf meenemen. Het maken van een heerlijke mocktail kan ook een goed alternatief zijn.

 2. Met een niet-alcoholische drank in de hand zal ook "voorkomen dat anderen u een drank aanbieden en uw nuchterheid riskeren," voegde Weinstein toe.

7. Vermijd visuele herinneringen

 1. Uit het oog, uit het hart. Steven Reigns, een erkende huwelijks- en familietherapeut en oprichter van Therapy For Adults in Los Angeles, zei dat het kan helpen om tijdens een vakantiefeestje van de bar af te staan ​​of een plekje aan tafel te kiezen. "Het is [!ook

8. Ontwikkel een exit-strategie

 1. Het is prima als je moet gaan. Zorg voor een plan voor het geval het te moeilijk wordt en je jezelf uit de bijeenkomst moet verwijderen.

 2. "Dit kan het besturen van uw eigen auto omvatten om te vertrekken als u zich ongemakkelijk voelt of anderen in uw ondersteuningsnetwerk bewust te maken voor het geval u contact moet opnemen," zei Jennifer Langston, primaire therapeut in het Freedom Center, een intensief poliklinisch programma voor middelenmisbruik.

9. Ga er niet vanuit dat de punch niet-alcoholisch is

 1. Let op wat je drinkt, want sommige stoten kunnen steken. Als je per ongeluk iets met alcohol inslikt, weet dan dat dit je niet "slecht" maakt of je terugbrengt naar waar je begon.

 2. "Patiënten hebben de neiging om te denken dat als ze per ongeluk een slokje alcohol hebben gedronken, ze net zijn teruggevallen en net zo goed door kunnen gaan met drinken. Het is belangrijk om gemakkelijk voor jezelf te zijn en te begrijpen dat een fout alleen dat is en uw nuchterheid hoeft niet in gevaar te worden gebracht, "zei Langston.

10. Onthoud je motivatie om niet te drinken

 1. "Maak een lijst van alle primaire redenen waarom u nuchter wilt blijven en bewaar ze op een kaart in uw zak, portemonnee of tas", zei David Festinger, een professor in de psychologie en directeur onderzoek naar en middelenmisbruik aan het Philadelphia College of Osteopathic Medicine. Hij raadde aan het eruit te halen en het te lezen voor het geval je het gevoel hebt dat je gaat toegeven. [! 99 => 1130 = 12!

 1. Zelfzorg is uiterst belangrijk tijdens de feestdagen. Je hebt misschien geen controle over je familie of vrienden, maar je hebt wel controle over wat Langston de 'drie pijlers' noemde, namelijk:

12. Gooi een alcoholvrij vakantiefeest

 1. Als je je niet sterk genoeg voelt om verleiding te bestrijden, neem dan je eigen drankvrije borrel.

 2. "Nodig je nuchtere vrienden uit en degenen die zich op zijn minst van stemming kunnen onthouden. Sober plezier is mogelijk!" zei Nancy Irwin, een klinisch psycholoog bij Seasons in Malibu, een centrum voor verslavingszorg.

13. Prijs je inspanningen

 1. Vier je nuchtere overwinningen, of diegenen die ervoor kiezen een feest te vermijden waarvan je weet dat het verleidelijk is of een ronde schoten doorgeeft die wordt uitgedeeld.

 2. "De feestdagen kunnen veel stress veroorzaken, en voor degenen die alcohol gebruikten om het hoofd te bieden, kan voor de eerste keer nuchter vieren ruw zijn. Weet dat een beetje zelfmedeleven gaat een lange weg, en je doet het geweldig, "zei Jennifer Benetato, een in New York City gevestigde integratieve psychotherapeut en oprichter van The AMBIKA Method, een holistisch programma dat is ontworpen om het emotionele, fysieke en spirituele welzijn te verbeteren.

14. Verberg geen terugval

 1. Als u herstelt en een terugval ervaart, houd dit dan niet voor uzelf. Je moet toegewijd blijven aan je nuchterheid, je concentreren op het positieve en eerlijk zijn tegenover jezelf en je geliefden, volgens Deni Carise, wetenschappelijk hoofdofficier voor herstelcentra van Amerika.

 2. "Als je toegeeft en bezwijkt voor de druk, doe dan niet alsof het niet is gebeurd. Schaam je niet om onmiddellijk om hulp te vragen en jezelf opnieuw toe te leggen op je herstel," Carise zei.

 3. Hulp nodig bij middelenmisbruik of geestelijke gezondheidsproblemen? Bel in de VS 800-662-HELP (4357) voor de SAMHSA National Helpline.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407