Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


15 cocktails waarmee u naar uw gezondheid kunt roosteren

Hoog gehalte aan antioxidanten

 1. Alcohol krijgt een slechte rap, maar sommige onderzoeken hebben aangetoond dat (bij matige consumptie) bepaalde soorten alcohol een positief effect kunnen hebben op de gezondheid van het hart en zelfs kunnen helpen het risico op diabetes type 2 te verminderen . En doordrenken van drankjes met ingrediënten uit je tuin zoals schors en kruiden kan de immuniteit verhogen en helpen alles te kalmeren, van snuffels tot buikpijn, zegt voedingsdeskundige Rania Batayneh.

 2. Dus ga je gang en hef een glas voor je gezondheid met deze cocktails die gezonde kruiden, blaffen, fruit, specerijen en groenten bevatten. Vergeet niet dat matige consumptie de sleutel tot het echt plukken van de gezondheidsvoordelen van alcohol is. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention betekent dit maximaal één glas per dag voor vrouwen en twee voor mannen.

1. Turmeric Tonic

 1. INGREDIËNT HOOGTEPUNT: kurkuma

 2. Dit saffraankleurige kruid is populair in Indiase gerechten - en niet zonder reden! Onderzoek wijst op de potentiële gezondheidsvoordelen van kurkuma, met name verminderde ontsteking, die kunnen helpen bij het beheren van aandoeningen zoals artrose, hoog cholesterol en mogelijk zelfs de ziekte van Alzheimer. Met dit recept met dank aan Tito's handgemaakte wodka, heb je de mogelijkheid om zwarte peper toe te voegen, wat helpt bij de opname van kurkuma voor maximale gezondheidsvoordelen!

 3. Recept Voedingswaarde-informatie: Turmeric Tonic

2. Nieuw begin

 1. INGREDIËNTE HOOGTEPUNTEN: wortel, selderij, limoen en oregano

 2. Juicing ontmoet mixologie in deze oregano-geïnfundeerde, plantaardige gin-cocktail. Het wortelsap in de cocktail is rijk aan vitamine A, een voedingsstof die de gezondheid van ogen en huid verbetert en helpt het immuunsysteem goed te laten functioneren. En hoewel de oregano een kleine hoeveelheid is, bevat deze antioxidanten die een krachtige stoot geven. Het kruid is ook rijk aan vezels, vitamine K en verrassend omega-3-vetzuren, zegt Batayneh.

 3. Recept voedingswaarde-informatie: nieuwe start

3. Boerenkool in vergelijking

 1. INGREDIËNTE HOOGTEPUNTEN: boerenkool en ananas

 2. Boerenkool is niet alleen alomtegenwoordig in salades en gebakken in chips; het heeft nu ook officieel cocktails gemaakt. Boerenkool is een van de rijkste bronnen van vitamine K die er is, maar liefst 1.327 procent van je aanbevolen dagelijkse waarde in één kopje. Vitamine K speelt een sleutelrol in de gezondheid van de botten en het reguleren van ontstekingen.

 3. Boerenkool bevat ook glucosinolaten, verbindingen die beschermen tegen kanker, de gezondheid van het hart bevorderen en ontgiftingsprocessen helpen reguleren. Wat meer is, het ananassap bevat een voedingsstof genaamd bromelaïne, een enzym dat werkt als een ontstekingsremmer en helpt de spijsvertering door te helpen eiwitten af ​​te breken.

 4. Recept Voedingswaarde Informatie: Boerenkool in vergelijking

4. De Guayabera

 1. INGREDIËNTE HOOGTEPUNTEN: biologische wodka, avocado en agave nectar

 2. Als het op drank aankomt, is biologisch, net als bij producten, de beste keuze als dat mogelijk is. Organische wodka bevat geen van de potentieel gevaarlijke bijproducten - inclusief zouten en zware metalen uit pesticiden - die conventionele wodka kan bevatten. Het resultaat: minder hellacious katers, zegt Batayneh. Plus, een cocktail die organische wodka combineert met de gezonde vetten van avocado en de suikers met lage glycemische index van agave nectar.

 3. Recept Voedingswaarde Informatie: The Guayabera

5. Selderij Gimlet

 1. INGREDIËNT HOOGTEPUNT: selderij

 2. Selderij is goed voor meer dan mieren in een logboek. De groente bevat talloze antioxidanten, waaronder fenolzuren, flavonolen en fytosterolen, die oxidatieve stress in bloedvaten kunnen verminderen en ontstekingsreacties kunnen voorkomen.

 3. Plus, volgens Batayneh zit selderij boordevol vitamine A, B, C en K en bevat het gezondheidsbevorderende voedingsstoffen zoals magnesium, kalium, calcium, mangaan en folaat. Dus geniet van deze verfrissende cocktail van Tito's die ook vers limoensap bevat.

 4. Recept Voedingswaarde-informatie: Selderij

6. Arbiter of Taste

 1. INGREDIËNT HOOGTEPUNT: bitters van Angostura

 2. Extra porties gentiaan (een bitter kruid) en kinine (een alkaloïde die van nature voorkomt in cinchona-boomschors) worden gevonden in de angostura-bittertjes in deze drank, en ze kunnen koorts verminderen, pijn verminderen en vergemakkelijk de spijsvertering.

 3. Recept Voedingswaarde Informatie: Arbiter of Taste

7. Berritone

 1. INGREDIËNTE HOOGTEPUNTEN: citroen en honing

 2. Onder het weer? Citroen en honing worden niet voor niets in hoestdruppels gebruikt. Citroen (vol met vitamine C en antibacteriële eigenschappen) helpt infecties te bestrijden en ontstekingen in het lichaam te verminderen, terwijl het bijdraagt ​​aan gezondheidsbevorderende hydratatieniveaus met de elektrolyten calcium, magnesium en kalium, zegt Batayneh. Nog zoeter: honing bevat antibacteriële, antivirale en schimmelwerende stoffen, evenals vitaminen, mineralen en enzymen die het immuunsysteem van het lichaam stimuleren, zegt ze.

 3. Recept Voedingswaarde Informatie: Berritone

8. Fernet Stag

 1. INGREDIËNT HOOGTEPUNT: gember

 2. Er is een reden waarom je moeder je gingerale gaf toen je buikpijn had: Gember stimuleert het spijsverteringsstelsel om spijsverteringsproblemen te beteugelen, zegt Batayneh. Het is effectief bij het verlichten van constipatie, gas, een opgeblazen gevoel, indigestie, misselijkheid en braken, en kan zelfs maagzweren voorkomen die worden veroorzaakt door alles, van gewone niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen zoals aspirine tot chronische stress - allemaal zonder de bijwerkingen van veel medicijnen. Bovendien bevat het gingerols, verbindingen met sterke ontstekingsremmende verbindingen die kanker kunnen voorkomen, zegt ze.

 3. Recept Voedingswaarde Informatie: Fernet Stag

9. RJ Maroon

 1. INGREDIËNTE HOOGTEPUNTEN: aardbei en kiwi

 2. Krijg uw dagelijkse dosis vitamine C! Ons per gram, kiwi's en aardbeien bevatten meer vitamine C dan sinaasappels. Vitamine C helpt het collageen te maken dat uw botten, pezen en huid in goede gezondheid houdt, zegt Batayneh.

 3. Wat meer is, een studie uit 2012 in de Annals of Neurology bracht de flavonoïden van aardbeien in verband met het scherp houden van de geest op oudere leeftijd. En hoewel "frisdrank" een ingrediënt in dit recept is, hoeft u zich geen zorgen te maken! Club frisdrank is gewoon water met toegevoegde mineralen die koolzuurhoudend is. Het bevat geen toegevoegde suikers en bevat geen calorieën.

 4. Recept Voedingswaarde Informatie: RJ Maroon

10. Lime in the Coconut

 1. INGREDIËNTE HOOGTEPUNTEN: kokoswater en munt

 2. Wist u dat een portie kokoswater tweemaal zoveel gezondheidsbevorderende kalium bevat als een banaan? De elektrolyt speelt een belangrijke rol in het metabolisme, water en chemische balans in het lichaam. Als dat niet genoeg reden is om te vieren, bevordert de munt in deze drank een gezonde spijsvertering en is een natuurlijke stimulans. En de geur alleen al verhoogt de hersenfunctie op de korte termijn en geheugenbehoud op de lange termijn, zegt Batayneh.

 3. Recept voedingswaarde-informatie: limoen in de kokosnoot

11. De onderzoeker

 1. INGREDIËNTE HOOGTEPUNTEN: aloë vera en kokoswater

 2. Goed voor meer dan alleen het behandelen van zonnebrand, kan aloë vera-sap ook de spijsvertering verbeteren, de bloedsuikerspiegel verlagen en uw cholesterol verlagen, zegt Batayneh. Uit een studie uit 2009, gepubliceerd in Phytomedicine, is zelfs gebleken dat het goey-spul zelfs kan helpen bij de behandeling van diabetes.

 3. En, voor het geval u het al bent vergeten, bevat acht gram kokoswater het dubbele van het kalium dat in een banaan wordt aangetroffen. De elektrolyt kan hartaandoeningen helpen voorkomen door de effecten van natrium op uw cardiovasculaire systeem te verminderen.

 4. Recept Voedingswaarde Informatie: The Invigorator

12. Brown Derby

 1. INGREDIËNTE HOOGTEPUNTEN: bittertjes, grapefruit, limoen en honing

 2. Onderzoek naar bittertjes is beperkt, maar kruidkundigen geloven dat aromatische bittertjes de galstroom bevorderen en de alvleesklier stimuleren, een gezonde spijsvertering bevorderen en het risico op galstenen verminderen. Grapefruit en limoensap bevatten vitamine C, kalium, foliumzuur, magnesium, B-vitamines, evenals tal van fytochemicaliën die kankerverwekkend kunnen zijn, zegt Batayneh. Als je ook rekening houdt met de gezondheidsvoordelen van de honing, wordt deze cocktail een immuniteitsverhogende drievoudige bedreiging.

 3. Recept Voedingswaarde Informatie: Brown Derby

13. Turf Cocktail

 1. INGREDIËNTE HOOGTEPUNTEN: vermouth

 2. Rode wijn staat bekend om zijn gezondheidsvoordelen, waaronder een lager risico op hartaandoeningen, diabetes en de ziekte van Alzheimer. En de vermout die in deze cocktail wordt gebruikt, is rode wijn doordrenkt met alsem. Het brouwsel werd traditioneel gebruikt om geïrriteerde magen te kalmeren en zou de galstroom stimuleren, zegt Batayneh. De absint in deze supersterke cocktail is ook gemaakt van alsem, evenals venkel en anijs.

 3. Recept Voedingswaarde Informatie: Turf Cocktail

14. Frambozenzomer

 1. INGREDIËNTE HOOGTEPUNTEN: frambozen en citroensap

 2. Frambozen zijn een echt superfood en bevatten maar liefst een aantal antioxiderende en ontstekingsremmende fytonutriënten die de gezondheid van de hersenen bevorderen en chronische ziekten zoals diabetes en hartaandoeningen voorkomen, zegt Batayneh.

 3. Maar de echte verrassing is dat frambozenketonen (de chemische verbindingen die frambozen hun verleidelijke aroma geven) het metabolisme zouden kunnen versnellen om zwaarlijvigheid te voorkomen, volgens onderzoek naar muizen gepubliceerd in Life Sciences in 2005. Toevoegen in het antioxidant-rijke citroensap, en deze cocktail heeft nog meer te bieden.

 4. Recept Voedingswaarde Informatie: Frambozenzomer

15. Advocaat Privilege

 1. INGREDIËNT HOOGTEPUNT: orgeat siroop

 2. Snelle mixologieles: Orgeat-siroop wordt gemaakt van amandelen, rozenwater of sinaasappelbloemwater en suiker. De amandelsiroop heeft ongeveer een vijfde van deze hele cocktail en biedt grote voordelen.

 3. Naast het vullen van de hele dag om te veel eten te bestrijden, spelen de eiwitten, vezels en gezonde vetten in amandelen allemaal een rol bij het verminderen van het risico op hartaandoeningen door LDL (slechte) cholesterol te verminderen, volgens naar Harvard Medical School. Bovendien zijn de noten rijk aan arginine, een aminozuur dat in het lichaam wordt omgezet in stikstofoxide en de bloedvaten helpt ontspannen, zegt Batayneh.

 4. Recept Voedingswaarde-informatie: Advocaat PrivilegeDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407