Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


15 Indrukwekkende voordelen van spinazie

15 Indrukwekkende voordelen van spinazie

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 11 juli 2019 Medisch beoordeeld door Rebecca Zinger (RD, LD)

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Spinazie?

 1. Spinazie (Spinacia oleracea) is een van de meest populaire groene, bladgroenten ter wereld omdat het een rijke bron is van mineralen, vitaminen, pigmenten en fytonutriënten. Het is een lid van de Amaranthaceae-familie. Vanwege het grote aantal voordelen van deze groente, wordt het aanbevolen om regelmatig spinazie te consumeren. Een van de grootste redenen waarom deze greens over de hele wereld zo belangrijk en gewaardeerd zijn, is dat ze zeer duurzaam zijn. Het kan overleven tijdens het winterseizoen en in het voorjaar als het goed wordt verzorgd.

 2. Spinazie kan rauw worden gegeten als onderdeel van veel salades, en het kan ook worden gekookt of gebakken in een gereduceerde vorm. Dit kan worden gegeten als bijgerecht groente of worden toegevoegd in een aantal recepten voor soepen, stoofschotels en stoofschotels. Het is inheems in het Midden-Oosten en werd duizenden jaren geleden in Perzië verbouwd. Van daaruit werd het naar China gebracht en vond het zijn weg naar Europa. Spinazie werd al snel een nietje in een aantal culturele keukens.

Spinazie-voedingsfeiten

 1. De verschillende gezondheidsvoordelen van spinazie zijn te wijten aan de aanwezigheid van mineralen, vitaminen, pigmenten en fytonutriënten, waaronder kalium, zink, magnesium, ijzer en calcium. Volgens de USDA National Nutrient Database is de groene bladgroente een bron van vitamines zoals foliumzuur, niacine, vitamine A, vitamine B6, vitamine C, vitamine K en bevat sporen van de rest van de essentiële vitamines. Andere belangrijke elementen, waaronder thiamine en riboflavine, die worden gebruikt in verschillende reacties in ons lichaam, zijn ook te vinden in deze groene, bladgroente. Het beste deel is dat spinazie zeer weinig calorieën bevat en geen vetgehalte heeft.

Gezondheidsvoordelen van spinazie

  Verbetert het gezichtsvermogen

  1. Helen M Rasmussen, een onderzoeker aan de Universiteit van Cambridge, onthulde in haar rapport uit 2013, gepubliceerd in de Clinical Interventions in Aging, dat spinazie een rijke bron is van bètacaroteen, luteïne en xantheen, allemaal waarvan gunstig zijn voor het gezichtsvermogen. Beta-caroteen, in rauwe spinazie, helpt de gezondheid van het oog te verbeteren. Het kan ook vitamine A-tekorten, jeukende ogen, oogzweren en droge ogen voorkomen. De ontstekingsremmende eigenschappen van deze groenten kunnen ook de wallen of irritatie in de ogen verminderen.

  2. De luteïne en zeaxanthine in spinazie fungeren beide als sterke antioxidanten, waardoor de ogen niet worden blootgesteld aan de agressieve effecten van UV-stralen die tot staar kunnen leiden. Ze verminderen ook de impact van vrije radicalen, die een belangrijke oorzaak kunnen zijn van staar en andere oogaandoeningen.

  Maculaire degeneratie

  1. AMD of Retinitis pigmentosa is verantwoordelijk voor het veroorzaken van blindheid, wat te wijten is aan de degeneratie van luteïne en xantheen die een centraal onderdeel van het netvlies vormen. In een artikel getiteld 'Leeftijdsgebonden maculaire degeneratie en recente ontwikkelingen', gepubliceerd in het Post Graduate Medical Journal, werd onthuld dat patiënten met AMD verse groene bladgroenten moeten consumeren, met name spinazie omdat het carotenoïden bevat. Het bevat ook een schat aan antioxidanten die de schadelijke effecten van vrije radicalen verminderen, waarvan bekend is dat ze het gezichtsvermogen negatief beïnvloeden en ook leeftijdsgebonden aandoeningen zoals glaucoom en maculaire degeneratie veroorzaken.

  Biedt neurologische voordelen

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Verlicht symptomen van hemofilie

  1. Vitamine K-rijke spinazie helpt bij de bloedstolling door de productie van protrombine en helpt zo de symptomen van hemofilie te verlichten. Het is geweldig voor het beheersen van overmatig bloeden en het houdt ook de lever functionerend door de productie van glycogeen te stimuleren. Als u echter een antistollingsmiddel zoals Warfarin (merknaam is Coumadin) gebruikt, wordt geadviseerd om uw groene bladinname niet te verhogen. Bespreek uw huidige inname met uw zorgverzekeraar of geregistreerde diëtist en controleer de inname van vitamine K tijdens het gebruik van Warfarin.

  Behoudt bloeddruk

  1. Spinazie heeft een zeer hoog kaliumgehalte en geen natriumgehalte in zijn ruwe vorm voorafgaand aan de bereiding. Deze samenstelling van mineralen is zeer gunstig voor patiënten met hoge bloeddruk, omdat kalium verlaagt en natrium de bloeddruk verhoogt. Folaat aanwezig in spinazie draagt ​​ook bij aan de vermindering van hypertensie en ontspant bloedvaten, met behoud van een goede bloedstroom. Door de bloeddruk te verlagen en de spanning van bloedvaten en slagaders te verminderen, kunt u stress op het cardiovasculaire systeem verminderen en de zuurstoftoevoer naar de orgaansystemen van het lichaam verhogen voor optimale functionaliteit.

  Versterkt spieren

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Helpt bij botmineralisatie

  1. Spinazie is een goede bron van vitamine K, die ervoor zorgt dat calcium in de botmatrix wordt vastgehouden, wat leidt tot botmineralisatie. Afgezien hiervan, helpen andere mineralen zoals mangaan, koper, magnesium, zink en fosfor ook bij het opbouwen van sterke botten. Dit kan op zijn beurt helpen voorkomen dat een persoon osteoporose ontwikkelt. Deze mineralen zijn ook essentieel voor het behoud van gezonde tanden en nagels.

  Helpt het spijsverteringsstelsel te helpen

  1. Volgens een artikel met de titel 'Antiulcer Activity of A extract of Spinacia Oleracia in Rats', gepubliceerd in het International Journal of Research in Pharmacy and Chemistry, heeft spinazie het vermogen om het slijmvlies te beschermen van de maag, waardoor het optreden van maagzweren afneemt. Bovendien kunnen de glycoglycerolipiden die in spinazie worden gevonden de sterkte van de bekleding van het spijsverteringskanaal versterken, waardoor ongewenste ontstekingen in dat deel van het lichaam worden voorkomen.

  Voorkomt atherosclerose

  1. Atherosclerose wordt veroorzaakt door de verharding van de slagaders. Van een pigment genaamd luteïne dat in spinazie wordt gevonden, is aangetoond dat het het optreden van atherosclerose, hartaanvallen en beroertes vermindert. Dit komt door het feit dat spinazie-eiwitten de neiging hebben cholesterol en andere vetophopingen in de bloedvaten te verminderen.

  Helpt bij de ontwikkeling van de foetus

  1. Folaat gevonden in spinazie is nodig door een groeiende foetus en helpt bij de juiste ontwikkeling van het zenuwstelsel. Defecten zoals gespleten gehemelte of spina bifida kunnen optreden als gevolg van een tekort aan foliumzuur. De hoge niveaus van vitamine A erin worden geadviseerd om te worden geconsumeerd in aanbevolen dagelijkse hoeveelheden door de moeder. Vitamine A is vereist voor een goede longontwikkeling van de foetus en kan tijdens de borstvoeding worden overgedragen, dus het wordt aanbevolen om spinazieconsumptie na de geboorte voort te zetten.

  Vermindert de ontsteking

  1. Er zijn veel ontstekingsremmende verbindingen in spinazie; eigenlijk meer dan een dozijn. Ze zijn ingedeeld in de categorie methyleendioxy flavonoïde glucuroniden en spinazie is een van de krachtigste groenten als het gaat om het verminderen van ontstekingen door het hele lichaam. Dit betekent niet alleen het beschermen van het hart, maar ook het verminderen van de ontsteking en pijn geassocieerd met aandoeningen zoals artritis en jicht, die miljoenen mensen over de hele wereld treffen.

  Chemopreventieve effecten

  1. Spinazie bestaat uit verschillende belangrijke bestanddelen die veelbelovend zijn gebleken bij de preventie van verschillende soorten kanker. Deze omvatten blaas-, prostaat-, lever- en longkanker. Verschillende bestanddelen in spinazie zoals folaat, tocoferol en chlorofylline werken via verschillende mechanismen om patiënten met kanker te beschermen.

  2. Recente studies hebben aangetoond dat het zeer effectief is tegen agressieve prostaatkanker, en dit is gekoppeld aan epoxyxanthophylls, die unieke carotenoïden zijn, samen met neoxanthine en violaxanthine die de tumoractiviteit en de verspreiding direct verminderen van kanker door het hele lichaam.

  Beschermt de huid

  1. Inclusief UV-stralen. Deze beschermen niet alleen de beschadigde genen, maar herstellen deze ook tot op zekere hoogte, waardoor huidkanker op de lange termijn wordt voorkomen. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Eiwitten voor babygroei

  1. 'Popeye, the Sailor Man' staat bekend om zijn obsessie met spinazie. De cartoon was met opzet bedoeld om kinderen te overtuigen om spinazie te eten en sterk te worden. Zuigelingen wordt geadviseerd spinazie te krijgen, waardoor ze eiwitten, vitamines, mineralen en fytonutriënten krijgen. Deze voedingsstoffen resulteren in een evenredige ontwikkeling in hun essentiële groeifasen.

  2. Woord van voorzichtigheid

  3. Degenen die dialyse krijgen vanwege nierziekte in het eindstadium, wordt geadviseerd een kalium- en fosforarm dieet te consumeren, daarom moet de inname van spinazie worden beperkt en besproken met uw geregistreerde diëtist. Degenen die antistollingsmiddelen gebruiken, worden ook niet geadviseerd om hun spinazie-inname te verhogen, maar eerder om de spinazie-inname, indien aanwezig, dezelfde te houden voordat ze Warfarin nemen.

  4. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

  Lees dit volgende:

  1. Omdat ze rijk zijn aan verschillende voedingsstoffen, vezels, antioxidanten, hebben dadels geweldige voordelen voor het hart van de hersenen. Het helpt ook bij het verbeteren van de botgezondheid bij het behandelen van constipatie.

  2. De voordelen van Fenegriek zijn verlichting van koorts, roos, maagaandoeningen, ademhalingsstoornissen, bloedarmoede, keelpijn, diabetes, ontstekingen, wonden en slapeloosheid.

  3. Millet is een glutenvrij graan met veel voordelen. Het verbetert de spijsvertering en de gezondheid van het hart, voorkomt diabetes, ontgift het lichaam en verhoogt de immuniteit.

  4. Vind hier 10 indrukwekkende voordelen van abrikoos. Abrikoos heeft het vermogen om indigestie, constipatie, oorpijn, huidziekten, bloedarmoede te behandelen. Het kan vers of gedroogd worden gegeten.

  5. Eet een kop stukjes ananas om de verbluffende voordelen ervan te benutten, zoals het verhogen van de immuniteit, het bevorderen van de gezondheid van het botoog, het helpen van de spijsvertering. Het is ook ontstekingsremmend van aard.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407