Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


15 krachtige voordelen van cashewnoten

15 krachtige voordelen van cashewnoten

 1. De krachtige gezondheidsvoordelen van cashewnoten omvatten een gezond hart, een sterke zenuw- en spierfunctie en een verbeterde bot- en mondgezondheid. Ze bieden ook verlichting bij diabetes, bloedarmoede en galstenen. Door een antioxidantafweer aan te bieden, stimuleren ze ook een beter immuunsysteem.

Wat zijn Cashews?

 1. Cashewnoten zijn voedingsrijke noten die behoren tot de familie van Anacardiaceae. Deze familie omvat ook mango's en pistaches. Cashewnoten zijn oorspronkelijk afkomstig uit de kustgebieden van Noordoost-Brazilië. Het zijn niervormige zaden die op grote schaal worden geteeld op plaatsen met een tropisch klimaat. Cashewnoten worden meestal geteeld in landen als India, Sri Lanka, Kenia en Tanzania. De noten bevinden zich aan de onderkant van het fruit dat bekend staat als een cashew-appel en hebben verschillende toepassingen, met name in Brazilië, Azië en Afrika.

Cashews voedingsfeiten

 1. Cashewnoten zijn zeer voedzaam en krachtpatsers van eiwitten en essentiële mineralen, waaronder koper, calcium, magnesium, ijzer, fosfor, kalium en zink. Natrium is ook aanwezig in zeer kleine hoeveelheden. Volgens de USDA National Nutrient Database bevatten cashewnoten ook vitamine C, B-vitamines, thiamine, riboflavine, niacine), folaat en vitamine E (alfa-tocoferol) en vitamine K (phylloquinon). Ze zijn een bron van oliezuur en zorgen voor een goede hoeveelheid enkelvoudig onverzadigd vet en lage hoeveelheden meervoudig onverzadigde vetten zonder totaal cholesterolgehalte bij matige consumptie.

Gezondheidsvoordelen van cashewnoten

 1. De gezondheidsvoordelen van cashewnoten zijn ongelooflijk! Hier zijn slechts enkele van de redenen waarom u ze aan uw dieet zou moeten toevoegen:

Hartziekten voorkomen

 1. Cashewnoten zijn een goede bron van gezonde voedingsvetten, die essentieel zijn voor ons lichaam om de vetoplosbare vitamines (vitamine A, D, E en K) te absorberen en vetzuren te produceren die essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen en bloedstolling. Deze gezonde vetten zijn enkelvoudig onverzadigde vetten (MUFA) en meervoudig onverzadigde vetten (PUFA). Ze zijn goed voor het hart en helpen slechte cholesterol (LDL-cholesterol) te verminderen als ze in de juiste hoeveelheid worden geconsumeerd, zelfs bij diabetici.

Gezonde spieren Zenuwen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verminder het risico op diabetes

 1. Cashewnoten bevatten zeer lage hoeveelheden suiker en geen schadelijke cholesterol, waardoor ze veilig zijn voor diabetespatiënten! Ze helpen zelfs bij het verlagen van het risico op diabetes type 2.

Chemopreventieve agent voor kanker

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat de rijkdom aan antioxidanten zoals anacardinezuren, cardanolen en cardolen die cashewnoten bevatten, deze noot effectief maken voor mensen die behandelingen ondergaan voor het uitroeien van tumoren en kanker. Gemalen cashewnoten zijn een relatief eenvoudige geabsorbeerde vorm van eiwitten en zijn ook veilig voor patiënten.

Bevordering van de vorming van RBC

 1. Cashewnoten zijn rijk aan koper, wat helpt bij het metabolisme van ijzer, helpt bij de vorming van rode bloedcellen (RBC) en helpt de botten en het immuunsysteem gezond te houden. Het is ook van vitaal belang voor het zenuwstelsel en het skelet van het lichaam. Een tekort aan koper in het lichaam kan leiden tot osteoporose, onregelmatige hartslagen en bloedarmoede.

Mondgezondheid verbeteren Boost

 1. Cashewnoten leveren fosfor, wat essentieel is voor de gezonde ontwikkeling van tanden en botten. Fosfor helpt ook bij de eiwitsynthese, de opname van koolhydraten en vetten en het behoud van de cellulaire gezondheid.

Vermindert het risico op bloedarmoede

 1. Cashewnoten zijn een bron van ijzer uit de voeding die van vitaal belang is voor het transport van zuurstof door het lichaam en helpt bij het functioneren van enzymen en het immuunsysteem. Een tekort aan ijzer in het dieet kan leiden tot vermoeidheid, bloedarmoede en verhoogde vatbaarheid voor infecties.

Galstenen voorkomen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!250,250

Boost immuunsysteem

 1. Cashewnoten bevatten zink, dat een essentiële rol speelt bij de versterking van het immuunsysteem tegen microbiële infecties en de genezing van wonden. Het is uiterst belangrijk tijdens de zwangerschap voor de groei van de baby en de ontwikkelingsjaren van de kindertijd om een ​​gezond lichaam te behouden.

Cashew eten?

 1. Cashewnoten zijn smakelijke en zeer gewilde noten. Ze kunnen worden genoten, hetzij geroosterd of gewoon, en met of zonder zout. Ze worden toegevoegd aan verschillende vegetarische en niet-vegetarische lekkernijen en een reeks zoetwaren zoals koekjes, koekjes en ijs. Cashewnoten worden ook gebruikt om romige veganistische sauzen en veganistische melk te maken. Elk gram cashewnoten bevat ongeveer 160 calorieën, dus het is het beste om je te beperken tot een handvol (16-18 noten) per dag.

 2. Gebruik van Cashew-producten

 3. Afgezien van de beroemde en heerlijke cashewnoot, biedt de cashewboom ook een enorme schat aan medicinaal en industrieel gebruik. Deze applicaties zijn zeer populair in Guyana en overal in de Amazone.

 4. Cashewnoten Shell vloeistof: dit is een bijproduct dat wordt verkregen tijdens het verwerken van cashewnoten en is een veelzijdig materiaal voor industrieel gebruik. Het is een van de bronnen van natuurlijk beschikbare fenolen. Het is een grondstof die wordt gebruikt bij de bereiding van medicijnen, insecticiden, verven, kunststoffen, harsen en antitermietbehandelingen voor hout. Vanwege de geneeskrachtige eigenschappen en de aanwezigheid van anacardinezuren, heeft cashewnoten shell vloeistof een antibioticum effect en wordt het gebruikt bij de behandeling van pijnlijke tanden, melaatsheid, ringworm, wratten, scheurbuik en elephantiasis.

 5. Cashew-fruit (Cashew-appel): Cashew-appels hebben antibacteriële eigenschappen en hebben bewezen effectief te zijn bij de behandeling van maagzweren en gastritis, die meestal worden veroorzaakt door H. pylori-bacteriën. Het sap van cashew-appels is rijk aan vitamine C en heeft daarom een ​​anti-scheureffect. Het wordt veel gebruikt in de cosmetische industrie vanwege de aanwezigheid van antioxidanten en wordt gebruikt bij de bereiding van verschillende crèmes en shampoos.

 6. Cashew-extract bevat anacardinezuur, dat een antioxidant is en waarvan is aangetoond dat het de pigmentatie-effecten van veroudering beperkt en kankercellen uitroeit. De vrucht van de cashewboom wordt gebruikt om de spruw en pijnlijke mond van het kind te behandelen. In de Amazone gebruiken mensen thee bereid uit de schors en het cashew appelsap voor chronische dysenterie en als een middel tegen diarree. Er wordt ook aangenomen dat het sudorificerende of zweet-inducerende eigenschappen bezit. Het sap dat wordt gewonnen uit de cashew-appel kan ook dienen als een zalf voor reuma en neuralgie.

 7. In Zuid-Amerika wordt het gebruikt om sauzen, jam en curry's te bereiden en het wordt ook gefermenteerd in azijn en sterke drank. Het is niet erg populair vanwege zijn zure smaak, vanwege de aanwezigheid van een laagje huid die kan leiden tot allergische reacties op de keel of tong, waardoor het onverteerbaar wordt. Het kan alleen worden geconsumeerd na enkele minuten stomen of koken.

 8. Cashewzaad: olie gewonnen uit cashewzaden wordt veel gebruikt voor het genezen van gebarsten hielen. Cashewnoten in poedervorm hebben anti-gifeffecten en worden gebruikt voor de behandeling van slangenbeten.

 9. Cashew-stam: Gom gewonnen uit de cashew-stam wordt gebruikt als een vernis voor houtwerk en boeken.

Bijwerkingen van cashewnoten

 1. Laten we eens kijken naar de bijwerkingen van overmatig cashew-verbruik.

 2. Nierstenen: Cashewnoten bevatten oxalaatzouten, die de opname van calcium in het lichaam verstoren. Het opgehoopte calcium kan leiden tot de vorming van nierstenen. Uit onderzoek naar dit onderwerp werd geconcludeerd dat mensen die vatbaar zijn voor het ontwikkelen van nierstenen moeten overwegen om slechts kleine tot matige hoeveelheden cashewnoten te eten.

 3. Cashewallergie: Ondanks een aantal gezondheidsvoordelen kunnen ze gevaarlijk zijn voor mensen die allergisch zijn voor noten. Het is informatief om te weten dat, samen met de veranderende nationale normen bij de productie, verwerking en verwerking van levensmiddelen, dergelijke allergieën ook variëren voor verschillende regio's of landen.

 4. Allergische reacties veroorzaakt door noten, zoals cashewnoten, walnoten en pistachenoten kunnen mild of ernstig zijn. Het is raadzaam om een ​​arts te raadplegen als iemand na het consumeren van cashewnoten allergieën ontwikkelt.

 5. Anafylaxie: anafylaxie is een snelle progressieve allergische reactie die het hele lichaam kan overkomen door een stof of chemische stof waarvoor het lichaam gevoeligheid heeft ontwikkeld. Het wordt meestal veroorzaakt door voedselallergieën. Zoals aangetoond door verschillende onderzoeken, kunnen cashewnoten een groot risico op anafylaxie vormen. Het kan leiden tot symptomen zoals luidruchtige ademhaling, bewusteloosheid, bleek uiterlijk, zwelling van de tong of keel en heesheid in de stem. Anafylaxie is een medisch noodgeval en moet de grootste aandacht krijgen.

 6. Als u allergisch bent, let dan op het volgende:

 7. Contactdermatitis: contactdermatitis is een jeukende huidaandoening die wordt veroorzaakt doordat de huid in contact komt met het allergeen. Netelroos en zwelling kunnen zich ontwikkelen rond de mond of andere delen die in contact zijn gekomen met de noten of hun schelpen. Het anacardinezuur in cashewnoten is ook de reden voor de blaasvorming van de vloeistof van de cashewnoten en kan leiden tot acute huiduitslag en allergieën.

 8. Gastro-intestinaal ongemak: sommige mensen kunnen misselijkheid, diarree, buikkrampen, hoesten en braken ervaren als ze allergisch zijn voor cashewnoten.

 9. Op enkele uitzonderingen na, zijn cashewnoten een gezonde optie om in het dieet op te nemen. Als ze in de juiste hoeveelheden worden geconsumeerd, kunnen ze helpen een robuuste en stabiele gezondheidstoestand te behouden. Noten kunnen een goed alternatief zijn om essentiële voedingsstoffen te compenseren, met name in vegetarische, veganistische of vermijd vleesproducten.

 10. Dus, ga aan de slag en ga noten!

 11. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Gezondheidsvoordelen van kokosolie zijn onder meer het verbeteren van de gezondheid van het hart door het verhogen van het HDL-cholesterolgehalte, het bevorderen van gewichtsverlies, het behandelen van schimmelinfecties, huidverzorging, haarverzorging.

 2. Voordelen van Cucmber zijn onder meer een gezonde huid, verlichting van constipatie, diabetes, nierproblemen, zuurgraad en zonnebrand. Komkommer met 96% watergehalte, houdt ons gehydrateerd.

 3. Mint kalmeert de maag in geval van indigestie of ontsteking. Andere voordelen voor de gezondheid zijn gewichtsverlies, verlichting van misselijkheid, hoofdpijn. Het kan helpen huidproblemen te behandelen.

 4. Vind hier 10 indrukwekkende voordelen van abrikoos. Abrikoos heeft het vermogen om indigestie, constipatie, oorpijn, huidziekten, bloedarmoede te behandelen. Het kan vers of gedroogd worden gegeten.

 5. Zuurzakthee heeft voordelen zoals helpen bij gewichtsverlies, het verbeteren van de spijsvertering, het verlagen van de bloeddruk, het verbeteren van de gezondheid van de huid. Het heeft ook anti-carcinogeen potentieel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407