Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


15 ongelooflijke voordelen van essentiële olie van Citronella

15 ongelooflijke voordelen van essentiële olie van Citronella

 1. Door Kiran Patil laatst bijgewerkt - 25 juli 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Citronella etherische olie?

 1. Citronella is een gras dat vooral groeit in sommige Aziatische landen en sommige eilanden in de Stille Zuidzee. Het heeft een rijk, fris citroenaroma en draagt ​​daarom de naam citronella. De etherische olie van citronella wordt gewonnen uit twee soorten citronella. De eerste is de Ceylon-variëteit, waarvan de wetenschappelijke naam Cymbopogon nardus is en de tweede is de Java-variëteit, in de botanische terminologie Cymbopogon winterianus genoemd. In beide gevallen wordt de etherische olie geëxtraheerd door stoomdestillatie van de verse plant.

Citronella etherische olie voeding

 1. Terwijl de eerste variëteit een olie oplevert waarvan de belangrijkste componenten citronellol, citronellal, geraniol, limoneen en methylisoeugenol zijn, bevat de olie verkregen uit de tweede variëteit citronellal, geraniol, geranylacetaat en limoneen als de hoofdbestanddelen, met geraniol en citronellal hoger in concentraties dan de vorige variëteit. Daarom wordt de olie verkregen uit de Java-variëteit als van hogere kwaliteit beschouwd. De belangrijkste producenten van deze etherische olie zijn China en Indonesië. Deze olie wordt ook in kleinere hoeveelheden geproduceerd door bepaalde andere Aziatische, Zuid-Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse landen.

Gezondheidsvoordelen van Citronella etherische olie

 1. Afgezien van het feit dat het wordt gebruikt als smaakstof voor voedingsmiddelen en dranken, heeft het gevarieerde medicinale toepassingen, die hieronder worden vermeld.

Remt bacteriegroei

 1. Onderzoeksrapport gepubliceerd in het Microbios Journal, componenten zoals methylisoeugenol en enkele andere die worden gevonden in essentiële olie van citronella zijn verantwoordelijk voor het remmen van elke vorm van bacteriegroei. Ze doden bacteriën en remmen verdere bacteriegroei in het lichaam. Dit is met name nuttig bij de behandeling van infecties in wonden, evenals in de dikke darm, urethra, urineblaas, maag, darmen, urinewegen, prostaat en nieren. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Gevecht tegen depressie

 1. Citronella-olie bestrijdt depressie en geeft verlichting van angst, verdriet en negatieve gevoelens. Het wekt een fris, gelukkig gevoel en hoop op.

Elimineert infecties

 1. De antiseptische eigenschappen van citronella etherische olie bestrijden infecties in wonden, evenals de urinewegen, urethra, prostaat en nieren, terwijl ze tegelijkertijd worden beschermd tegen het ontwikkelen van sepsis.

Verlicht spasmen

 1. Essentiële olie Citronella verlicht spasmen van spieren, ademhalingswegen en zenuwstelsel. KG Stiles, in zijn boek, The Essential Oils Complete Reference Guide: meer dan 250 recepten voor natuurlijke gezonde aromatherapie, vermeldt hoe de olie ook helpt bij het genezen van menstruatiekrampen en verlichting van symptomen zoals krampen en hoest.

Ontstekingsremmende eigenschappen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Verwijdert slechte geur

 1. Het frisse, rijke citrus- of citroenachtige aroma van citronellaolie verdrijft de lichaamsgeur en wordt gebruikt in deodorants en lichaamsprays, hoewel in zeer kleine hoeveelheden, omdat het in zware doses huid kan veroorzaken irritaties. Het kan ook worden gemengd met het badwater voor een verfrissend bad.

Elimineert toxines

 1. De diaforetische eigenschappen van citronella etherische olie verhogen het zweten en bevorderen de verwijdering van gifstoffen en andere ongewenste materialen zoals overtollig water, vet en zouten uit het lichaam. Hierdoor voelt het lichaam lichter, houdt de huid gezond en vermindert ook koorts. Dit beschermt u ook tegen bepaalde infecties.

Stimuleert plassen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Vermindert koorts

 1. Terwijl de diaforetische eigenschap van deze olie de transpiratie verhoogt, vermindert de ontstekingsremmende eigenschap ontsteking, terwijl de antimicrobiële eigenschap infecties bestrijdt. De gecombineerde effecten van deze drie eigenschappen bestrijden koorts en verlagen de lichaamstemperatuur.

Remt schimmelgroei

 1. Volgens een rapport uit 2014 gepubliceerd in het Biological Research Journal, doodt citronella-olie schimmel en remt het de groei van schimmels. Dit is zeer nuttig bij het tegengaan van schimmelinfecties in het oor, neus en keelgebied. Samentrekkende schimmelinfecties in de oren komen zeer vaak voor en kunnen zeer ernstig zijn. Het elimineert ook schimmelinfecties in andere delen van het lichaam en helpt schimmeldysenterie te genezen.

Insectenwerende middelen

 1. Dit is een van de meest gebruikte eigenschappen van citronella etherische olie, omdat het insecten doodt en weghoudt. Het is vooral effectief gebleken bij een soort mug, Aedes aegypti genaamd, wiens beet de gevreesde gele koorts veroorzaakt. Dit is ook effectief voor luizen, hoofd- en hoofdluis en vlooien.

Voorkomt maagstoornissen

 1. Het gebruik van deze olie verwijdert de maag van infecties en andere problemen en helpt deze goed te functioneren.

Stimulant

 1. Het stimulerende effect van de essentiële olie van citronella stimuleert de bloedcirculatie, secreties en lozingen zoals hormonen en enzymen uit de klieren, hersenen en verhoogt tegelijkertijd de activiteit in het zenuwstelsel. Deze etherische olie stimuleert ook de immuunmechanismen en het metabolisme van het lichaam. Volgens een studie gepubliceerd in het Nutrients Journal in 2015, werd een groep obese ratten toegediend met citronella-olie, waarna werd opgemerkt dat hun lichaamsgewicht aanzienlijk daalde. De olie veroorzaakte een afname van de eetlust van de ratten, zonder duidelijke veranderingen in leverenzymconcentraties.

Werkt als tonisch

 1. Deze eigenschap betekent dat citronella etherische olie een algemeen verstevigend effect op het lichaam heeft. Het versterkt de spijsvertering, uitscheiding, het zenuwstelsel en de hersenen terwijl het het lichaam versterkt.

Doodt darmwormen

 1. Essentiële olie van Citronella doodt darmwormen. Het moet in milde doses aan kinderen worden toegediend, omdat kinderen het meest vatbaar zijn voor wormen. Het is effectief op zowel rondwormen als lintwormen. Omdat de aanwezigheid van wormen de normale fysieke en mentale groei en ook de opname van voedingsstoffen door het lichaam verstoort, kan het gebruik van deze olie uw kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren door die gevaarlijke parasieten te elimineren.

 2. Bovendien kan deze olie worden gebruikt bij de behandeling van problemen zoals een vette huid, vet haar, abnormale hartkloppingen, colitis, migraine, neuralgie, vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid en buikpijn als gevolg van gas of krampen.

 3. Woord van waarschuwing: er is geen inherente toxiciteit in de etherische olie, maar er is waargenomen dat het irritatie, dermatitis of sensibilisatie in de huid veroorzaakt bij gebruik in hoge concentraties. Het mag niet op de huid van kleine kinderen worden gebruikt en moet tijdens de zwangerschap worden vermeden.

 4. Mengen: de etherische olie van citronella vormt fijne mengsels met de etherische oliën van cederhout, scharlei, eucalyptus, geranium, lavendel, citroen, pepermunt, rozemarijn en theeboom.

 5. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.

Lees dit volgende:

 1. Het gebruik van etherische olieverspreider kan u een ontspannen, opgewekt, zelfverzekerd, energiek, creatief en gemotiveerd gevoel geven, afhankelijk van het type olie dat u kiest.

 2. Voordelen van yoga zijn verlichting van stress, angst, depressie, hypertensie, rugpijn en maagaandoeningen. Yoga helpt diabetes te beheersen en het hart te versterken.

 3. Frambozen die rijk zijn aan voedingsstoffen helpen om gewicht te verliezen, rimpels te verminderen, kanker te voorkomen, immuniteit te stimuleren, maculaire degeneratie te voorkomen reguleren de menstruele cyclus

 4. Het gebruik van etherische olieverspreider kan u een ontspannen, opgewekt, zelfverzekerd, energiek, creatief en gemotiveerd gevoel geven, afhankelijk van het type olie dat u kiest.

 5. Chlorofyl helpt bij normale bloedstolling, wondgenezing, verlichting van fibromyalgie, hormonaal evenwicht, ontgeurende ontgifting van het lichaam bevordert de spijsvertering.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407