Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


15 prachtige voordelen van kikkererwten (Garbanzo-bonen)

15 prachtige voordelen van kikkererwten (Garbanzo-bonen)

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 23 juli 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn kikkererwten (Garbanzo-bonen)?

 1. Kikkererwt of garbanzo-boon is een beroemde peulvrucht, ook bekend als Ceci-bonen, Bengaalse gram of Egyptische erwt, afhankelijk van waar u ze eet. Deze kleine, lichtbruine bonen worden al bijna 7.000 jaar verbouwd en zijn daarmee de oudste en populairste peulvruchten op aarde.

 2. Soorten kikkererwten: Er zijn ongeveer 90 geïdentificeerde soorten kikkererwten. Hoewel de meest voorkomende varianten lichtbruine, zwarte, groene en rode kikkererwten zijn.

Kikkererwten Voedingsfeiten

  Gezondheidsvoordelen van kikkererwten

  1. Laten we eens kijken naar enkele gezondheidsvoordelen van kikkererwten:

  Diabetes voorkomen

  1. Kikkererwten hebben een hoge hoeveelheid oplosbare vezels die de bloedsuikerspiegel helpen reguleren door de spijsvertering te optimaliseren. Ze kunnen de ontwikkeling van diabetes voorkomen door te zorgen voor normale insulinespiegels en bloedsuikerspiegel en mensen helpen de aandoening te beheersen. Onderzoekers voerden een experiment uit om de effecten op insulinegevoeligheid van voedingsmiddelen op basis van kikkererwten en tarwe te vergelijken. De resultaten van het experiment, gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition, onthullen dat voedingsmiddelen op basis van kikkererwten beter waren voor de bloedsuikerspiegel.

  Gewichtsverlies

  1. Garbanzo-bonen met hun hoge dichtheid aan voedingsstoffen, gecombineerd met de voedingsvezels, zijn perfect voor mensen die proberen af ​​te vallen. De vezel helpt het lichaam langer vol te voelen, door interactie met ghreline, het hongerhormoon, en de afgifte ervan tot op zekere hoogte te remmen, zegt Dr. Petra Eichelsdoerfer van het Bastyr University Research Institute in een studie. De mix van voedingsstoffen en mineralen houdt het lichaam ook energiek en actief, waardoor vermoeidheid en tussendoortjes worden voorkomen. Dit maakt kikkererwten geweldig voor het verminderen van de totale calorie-inname, omdat je gewoon geen honger hebt, ondanks de 270 calorieën per kopje kikkererwten.

  Spijsvertering verbeteren

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Boost Heart Health

  1. Onze cardiovasculaire gezondheid krijgt op twee verschillende manieren een boost ten opzichte van garbanzo-bonen. Ten eerste helpen de hoge niveaus van oplosbare vezels om het cholesterolgehalte in evenwicht te houden en helpen bij het voorkomen van atherosclerose, hartaanvallen en beroertes. Ten tweede kan deze peulvrucht ook de hoeveelheid LDL (slechte) cholesterol in het bloed verminderen. Bovendien zijn omega-3-vetzuren de enige vetten die in garbanzo-bonen worden aangetroffen, de nuttige meervoudig onverzadigde vetten die het hart helpen beschermen en ontstekingen in het lichaam verminderen. Een studie geciteerd in Elsevier's Journal of the American Dietetic Association toont aan dat kikkererwten ook helpt bij het verbeteren van serumlipideniveaus.

  Goede bron van eiwitten

  1. Kikkererwten zijn een belangrijke bron van eiwitten die nodig zijn voor groei en ontwikkeling, evenals een goede genezing en herstel door het hele lichaam. Ze zijn een ideale optie voor vegetariërs die willen zorgen dat ze de juiste inname van voedingsstoffen hebben. Men moet echter niet vertrouwen op kikkererwten als enige bron van eiwitten. Een evenwichtige eiwitinname wordt geadviseerd.

  Rijke bron van antioxidanten

  1. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

  Botten versterken

  1. Garbanzo-bonen die rijk zijn aan ijzer, fosfor, magnesium, koper en zink zijn uitzonderlijk goed voor de gezondheid van de botten. Veel van die mineralen zijn essentieel om de botmineraaldichtheid te verbeteren en leeftijdsgebonden aandoeningen zoals osteoporose te voorkomen.

  Genetische defecten voorkomen

  1. Foliumzuur is een belangrijke B-vitamine om veel verschillende redenen, vooral voor vrouwen. Lage foliumzuurniveaus zijn nauw verbonden met neurale buisdefecten en andere complicaties bij de geboorte van kinderen. Het toevoegen van folaatrijke kikkererwten in het dieet tijdens de zwangerschap is een heerlijke manier om een ​​gezonde babybevalling te garanderen.

  Bloeddruk handhaven

  1. Een van de belangrijkste manieren om een ​​lage bloeddruk te handhaven, is een natriumarm (zoutarm) dieet te volgen. Garbanzo-bonen hebben van nature een laag natriumgehalte en helpen de hoge bloeddruk te verlagen.

  Lagere ontsteking

  1. Choline in kikkererwten is een macronutriënt die een vitale rol speelt in het vermogen van het lichaam om chronische ontstekingen te bestrijden. Het regelt ook uw slaapcyclus, vergroot het bewegingsbereik in de spieren en verhoogt het leervermogen en het geheugen.

  Haarverlies voorkomen

  1. Vanwege hun hoge eiwit- en ijzergehalte kunnen kikkererwten fungeren als een prachtig natuurlijk supplement voor mensen met haarverlies. Deze bonen zijn ook rijk aan vitamine A, B en E, samen met omega 6-vetzuren, die allemaal de gezondheid van de hoofdhuid verbeteren en de bloedcirculatie stimuleren.

  Gezondheid van de ogen verbeteren

  1. Regelmatige inname van kikkererwten kan uw gezichtsvermogen verbeteren. Ze zijn een goede bron van zink en vitamines zoals vitamine A, C en E, die allemaal helpen het gezichtsvermogen te beschermen.

  Huidverzorging

  1. De aanwezigheid van mangaan in kikkererwten verbetert de gezondheid van de huid en houdt de vorming van rimpels en fijne lijntjes op afstand. In wezen voorkomt mangaan rimpels door het schadelijke effect van vrije radicalen om te keren. Deze peulvrucht bevat ook het element molybdeen, dat sulfieten elimineert, waardoor een detox-effect op de huid ontstaat. Andere vitale voedingsstoffen zoals foliumzuur, zink en vitamines herstellen UV-schade en overbelasting van toxines terwijl de huid soepel en gloeiend blijft.

  Evenwichtshormonen

  1. Het consumeren van garbanzo-bonen kan een veilige en natuurlijke manier zijn om menopauzale en postmenopauzale symptomen zoals nachtelijk zweten, stemmingswisselingen en opvliegers tegen te gaan. Kikkererwten bevatten plantenhormonen bekend als fyto-oestrogenen, die het natuurlijke vrouwelijke hormoon oestrogeen van het lichaam nabootsen.

  Andere toepassingen

  1. Het consumeren van garbanzo-bonen kan een veilige en natuurlijke manier zijn om menopauzale en postmenopauzale symptomen zoals nachtelijk zweten, stemmingswisselingen en opvliegers tegen te gaan. Kikkererwten bevatten plantenhormonen bekend als fyto-oestrogenen, die het natuurlijke vrouwelijke hormoon oestrogeen van het lichaam nabootsen.

  Hoe kikkererwten koken?

   Tips voor snel serveren

   1. Enkele snelle manieren om garbanzo-bonen aan uw dieet toe te voegen zijn:

   Bijwerkingen

   1. Hoewel de meeste voordelen van kikkererwten geweldig zijn, kunnen er bepaalde bijwerkingen zijn:

   2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

   Lees dit volgende:

   1. Voordelen voor de gezondheid van amandelmelk zijn verbetering van het gezichtsvermogen, gewichtsverlies, gezonde botten, gezond hart, sterke spieren en een goed functionerende nier.

   2. Stevia is een natuurlijke zoetstof die helpt bij gewichtsverlies, het beschermen van de mondgezondheid, het opbouwen van sterke botten, het voorkomen van gaatjes, het verlagen van de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel.

   3. De beste voedingsmiddelen om vóór een training te eten zijn pap, havermout, fruitsmoothies, eiwitten. Terwijl je na een training kaas, chocolademelk, yoghurt moet eten.

   4. Enkele van de beste voedingsmiddelen voor een gezonde gewichtstoename zijn aardappelen, pasta, rijst, exotisch fruit, noten en nog veel meer.

   5. Een geweldig recept voor ontbijt of dessert, matcha chia pudding is gemakkelijk te maken en lekker, met diverse gezondheidsvoordelen. Matcha-thee zit boordevol antioxidanten, waaronder ECG.   Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407