Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


15 verrassende voordelen van zuiveringszout

15 verrassende voordelen van zuiveringszout

 1. Het heeft antimicrobiële eigenschappen die het lichaam en de voeten kunnen beschermen tegen infecties. Het gebruik van zuiveringszout is niet alleen beperkt tot gezondheid, het wordt ook gebruikt bij het koken en schoonmaken.

 2. Zuiveringszout ook bekend als natriumbicarbonaat of natriumwaterstofcarbonaat wordt vaak gebruikt en wordt in bijna elk huishouden gevonden. Het is reukloos, zout van smaak en verkrijgbaar als wit poeder. Het heeft verschillende toepassingen in culinair en medicijnen.

Voedingswaarde van zuiveringszout

 1. Volgens USDA bevat bakpoeder water en natrium. Het heeft geen calorieën, vet en koolhydraten.

Gezondheidsvoordelen van zuiveringszout

 1. Waaronder: eval (ez_write_tag ([![!728,90

Vermindert de zuurgraad

 1. Zuiveringszout heeft antacida-eigenschappen en is gunstig voor het verlichten van indigestie, ernstige zuurgraad en brandend maagzuur. Het helpt bij het verlichten van symptomen van maagzweren. Vanwege de alkalische eigenschappen wordt het ook aanbevolen voor het verminderen van de zuurgraad in urine en bloed.

Minimaliseert metabolische acidose

 1. Natriumbicarbonaat is gunstig bij het minimaliseren van het risico op metabole acidose bij verschillende gezondheidsstoornissen zoals diabetes, cardiovasculaire aandoeningen enz. Het biedt ook verlichting bij niertubulaire acidose.

Vermindert diarree

 1. Voeding bestaande uit natriumbicarbonaat is geïndiceerd bij diarree waarbij er een aanzienlijk verlies van het bicarbonaat uit het lichaam is.

Geeft verlichting van bedwelmingen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Eigenschappen tegen jeuk

 1. Natriumbicarbonaat heeft jeuk- of jeukwerende eigenschappen die ook helpen bij de behandeling van verschillende huidaandoeningen. Een oplossing of pasta gemaakt van zuiveringszout kan op de huid worden aangebracht.

Vermindert zwellingen

 1. Bijen en wespensteken zijn meestal pijnlijk en worden automatisch gevolgd door zwellingen op de getroffen delen. Gebruik een oplossing die bestaat uit bakpoeder en water om de pijn te verlichten en de zwelling veroorzaakt door insectensteken te verminderen. De oplossing moet een hoge verhouding bakpoeder bevatten in vergelijking met water, bij voorkeur 3: 1.

Verbetert Sprintprestaties

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verlicht koude griep

 1. Verkoudheid en griep komen veel voor in alle leeftijdsgroepen over de hele wereld. Een gezond voedingspatroon en goede gezondheidszorg voorkomen en beschermen het menselijk lichaam tegen deze kwalen. Zuiveringszout is gunstig bij het verlichten van verkoudheid en griep. Een neuswas gedaan met een oplossing gemaakt door lauw water, zout en zuiveringszout te mengen, helpt het slijm uit de neus te verwijderen. Dit kan twee tot drie keer per dag worden herhaald.

Verwijdert plak

 1. Het gebruik van zuiveringszout is niet alleen beperkt tot huid en infecties, het is ook gunstig voor tanden. Een onderzoek suggereert dat het gebruik van zuiveringszouttandmiddelen (middelen om tanden te reinigen en te poetsen) zeer effectief is bij het verwijderen van tandplak.

Antibacteriële activiteit

 1. Bacteriën zoals Streptococcus mutans worden geassocieerd met tandbederf en een slechte tandengezondheid. Gebruik van orale producten op basis van natriumbicarbonaat kan helpen bij het verlagen van het gehalte van deze bacterie en de tanden beschermen tegen verval. [! 1590 => 1130 = 14!

 1. Bacteriën zoals Streptococcus mutans worden geassocieerd met tandbederf en een slechte gezondheid van tanden. Gebruik van orale producten op basis van natriumbicarbonaat kan helpen bij het verlagen van het gehalte van deze bacterie en de tanden beschermen tegen verval.

Rijk aan natrium

 1. Natrium is een van de essentiële mineralen die nodig zijn voor een goede gezondheid. Natriumbicarbonaat is een goede bron van natrium en kan dus helpen bij bloeddrukmanagement en een goede werking van spieren en zenuwen

Verlaagt nierstenen

 1. Gezondheidsvoordelen van zuiveringszout zijn onder meer verlichting van nierstenen. Nierstenen komen veel voor bij mensen en kunnen in gezinnen voorkomen. Er zijn verschillende soorten stenen zoals calciumstenen, cystinestenen, urinezuurstenen etc. meestal passeren kleinere stenen, maar soms als de stenen groot zijn, kunnen ze ernstige pijn veroorzaken. Natriumbicarbonaat helpt bij het verminderen van steenvorming en het verwijderen van materiaal dat de nierstenen veroorzaakt.

Behoudt frisse adem

 1. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Vermindert blaasinfecties

 1. Zuiveringszout kan ook helpen het risico op blaasontstekingen te verminderen. Blaasontsteking komt veel voor en wordt veroorzaakt door bacteriën die goed in de blaas broeden. Dit komt omdat deze micro-organismen gedijen in omgevingen die dump en zuur zijn. Voorkom dit soort infectie of behandel het als het toeslaat door een oplossing te nemen die bestaat uit bakpoeder en een kopje water.

Voetverzorging

 1. Het gebruik van bakpoeder samen met etherische oliën kan helpen de voeten te beschermen tegen microbiële infecties en slechte geur. Een onderzoek suggereert dat aromatische poederoliesamenstelling die bakpoeder, pijlwortel en etherische oliën bevat, de groei van gisten, schimmels en bacteriën aan de voeten remt.

Hoe zuiveringszout thuis op te slaan?

 1. Over het algemeen heeft zuiver bakpoeder een lange houdbaarheid. Dit is voordelig omdat het in grote hoeveelheden kan worden gekocht. U hoeft zich daarom geen zorgen te maken over de toestand van het gedeelte dat overblijft na het koken. Het toevoegen van bakpoeder tijdens het koken van voedselitems zoals linzen, bonen versnelt het koken. Door bakpoeder aan ui toe te voegen, wordt het sneller bruin.

 2. Ongelukken en verwondingen komen thuis veel voor en daarom is het raadzaam om een ​​bak natriumbicarbonaat in te slaan die als eerste hulp wordt gebruikt.

Gebruik van zuiveringszout

 1. Afgezien van verschillende gezondheidsvoordelen heeft bakpoeder andere toepassingen. Het kan in de koelkast en kasten worden bewaard, omdat dat de slechte geur absorbeert. Het kan ook als verfrisser in schoenendoos worden bewaard. Frisdrankzakjes kunnen ook in schoenen worden bewaard.

 2. Zuiveringszout kan worden gebruikt voor het reinigen van blenders, pannen en het verwijderen van verbrand voedsel uit een pan. Week het bestek, de pannen enz. In bakpoeder en reinig het dan. Visgeur kan ook uit gerechten en pannen worden verwijderd door ze in water gemengd met bakpoeder te weken. Het reinigt email en porselein kookgerei en verwijdert ook koffievlekken.

 3. Woord van waarschuwing

 4. Melk-alkalisyndroom: overmatige consumptie van natriumbicarbonaat kan gezondheidsproblemen veroorzaken zoals melk-alkalisyndroom.

 5. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407