Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


15 voedingsvoordelen van vijgen of anjeer

15 voedingsvoordelen van vijgen of anjeer

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 11 juli 2019 Medisch beoordeeld door Vanessa Voltolina (MS, RD)

Wat is Fig (Anjeer)?

 1. Vijgen zijn een zoete vrucht met meerdere zaden en een zachte schil, die rijp of gedroogd kunnen worden gegeten. Vijgen worden ook snoep van de natuur genoemd omdat ze veel natuurlijke suiker bevatten. Het is de vrucht van de vijgenboom (Ficus), die lid is van de moerbeifamilie, meestal te vinden in Azië. In India wordt het fruit anjeer genoemd. Verschillende soorten fruit kunnen verschillende kleuren hebben, van paars, rood, groen en goudgeel. De meest populaire soorten vijgen zijn:

 2. De gedroogde vorm van vijgen is vrijwel overal en het hele jaar door gemakkelijk verkrijgbaar.

 3. Volgens een studie in het Journal of the American College of Nutrition moet het fruit, vooral gedroogd, worden toegevoegd aan het normale dieet vanwege de hoge niveaus van fenol-antioxidanten, vezels en voedingsstoffen.

Gebruikt

 1. Vijgen of anjeer zijn zoet en zacht en hun pasta wordt vaak gebruikt als vervanging voor suiker. Vijverspreiding wordt gebruikt als een gezondere optie in plaats van glucosestroop en sucrose. Het wordt verwerkt in taarten, pudding, cakes, diverse gebakken producten en conserven. Biologische Turkse vijgen worden beschouwd als een gezond tussendoortje.

Voedingswaarden

 1. Vijgen zijn rijk aan vezels, magnesium, mangaan, vitamine B6, kalium en calcium, volgens de USDA National Nutrient Database. Ze bevorderen de botdichtheid en verlagen de bloeddruk.

 2. Gedroogde vijgen bevatten fenol, omega-3 en omega-6-vetzuren die helpen bij het verbeteren van de gezondheid.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Gewichtsverlies

 1. De vezels in vijgen helpen gewicht te verminderen en worden vaak aanbevolen voor mensen met obesitas. Volgens een studie van Journal of the American College of Nutrition zijn gedroogde vruchten, vooral vijgen, een handige en superieure bron van voedingsstoffen.

 2. Hun hoge calorietelling kan echter ook leiden tot gewichtstoename. Een paar vijgen zijn voldoende om de aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen te krijgen, dus overdrijf het niet. Vijgenrepen zijn een andere optie voor voeding voor onderweg, aanbevolen voor zowel volwassenen als kinderen.

Behandel seksuele disfunctie

 1. Hoe te eten: Week 2-3 vijgen een nacht in melk en eet ze 's morgens om je seksuele vaardigheden te verbeteren; daarom zeggen ze dat ze goed zijn voor mannen!

Lagere bloeddruk

 1. Mensen consumeren gewoonlijk natrium in de vorm van een zout, maar een laag kalium- en hoog natriumgehalte kan leiden tot hypertensie. Vijgen bevatten veel kalium en weinig natrium, dus ze zijn een perfecte verdediging tegen de effecten van hypertensie. Het verlagen van uw bloeddruk kan helpen bij ontspanning, de zenuwen kalmeren en uw dag wat rust brengen.

Botten versterken

 1. Studies zeggen dat vijgen rijk zijn aan calcium, wat een van de belangrijkste componenten is bij het versterken van botten en het verminderen van het risico op osteoporose. Ze zijn ook rijk aan fosfor, wat de vorming van botten aanmoedigt en hergroei aanmoedigt als er schade aan of degradatie in botten is. Vijgenjam is ook een heerlijke manier om uw dosis calcium en drastisch te krijgen - een enorm pluspunt voor mensen met de ziekte.

Diabetes onder controle

 1. De American Diabetes Association beveelt anjeer aan als een vezelrijke traktatie die helpt de functionele controle van diabetes te bevorderen. De bladeren van vijgen verminderen de hoeveelheid insuline die nodig is voor diabetespatiënten die regelmatig insuline-injecties moeten nemen. Ze zijn rijk aan kalium, wat helpt bij het reguleren van de hoeveelheid suiker die door het lichaam wordt opgenomen na de maaltijd. Grote hoeveelheden kalium kunnen ervoor zorgen dat bloedsuikerpieken en -vallen minder vaak voorkomen.

Antioxiderende eigenschappen

 1. Zoals vermeld, zijn vijgen een rijke bron van polyfenolen. Polyfenolen zijn antioxidanten die het menselijk lichaam beschermen tegen oxidatieve stress.

 2. Bovendien hebben vijgenbladeren een remmend effect op triglyceriden, waardoor hun totale aantal daalt. Triglyceriden zijn een andere belangrijke factor achter verschillende hartziekten.

Constipatie voorkomen

 1. Volgens een onderzoek onder leiding van een team van onderzoekers van de Universiteit van Scranton, VS, bevatten vruchten zoals vijgen een goede hoeveelheid vezels. Deze hoge concentratie vezels helpt een gezonde, regelmatige darmfunctie te bevorderen en voorkomt constipatie. Vezel werkt om massa en massa toe te voegen aan de stoelgang, dus het voorkomt niet alleen constipatie, maar elimineert ook diarree en ongezonde of onregelmatige stoelgang.

Behandel stapels

 1. Populaire remedie voor thuis is om gedroogde vijgen een nacht in water te laten weken en de vrucht 's morgens samen met het water te hebben. Dit heeft een laxerend effect en helpt de druk op de anus te verminderen, waardoor de aambeien worden verlicht. Volgens een rapport gepubliceerd in het Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine tijdschrift in 2013, zijn ze traditioneel gebruikt voor hun laxerende, krampstillende en ontstekingsremmende eigenschappen. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Lagere cholesterolwaarden

 1. Vijgen bevatten pectine, een oplosbare vezel die gezonde stoelgang stimuleert. Ze kunnen een laxerend effect hebben, zoals vermeld, omdat ze een van de meest vezelrijke voedingsmiddelen zijn die beschikbaar zijn. Wanneer vezels door het spijsverteringskanaal bewegen, worden overtollige klontjes cholesterol weggehaald en naar het uitscheidingssysteem getransporteerd om uit het lichaam te worden geëlimineerd. Volgens onderzoeken naar pectine wordt het ook in verband gebracht met het verlagen van het cholesterolgehalte en antikankeractiviteiten.

Verminder de symptomen van Alzheimer

 1. Vijgen worden beschouwd als een van de beste vruchten als het gaat om het verlichten van neuro-ontsteking. Een dierstudie uitgevoerd door Prof. Guillemin GJ, Neuroscience, Afdeling Biomedische Wetenschappen, Macquarie University Center for Motor Neuron Disease Research, heeft aangetoond dat het fruit in staat is om de inflammatoire cytokines te verminderen tijdens het ouder worden. Met andere woorden, het heeft een gunstig effect op neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer voor mensen.

Behandel bronchitis

 1. De natuurlijke chemicaliën in vijgenbladeren maken ze een ideaal onderdeel voor een theebasis. Vijgenbladthee wordt in de volksmond voorgeschreven voor verschillende aandoeningen van de luchtwegen zoals bronchitis en wordt ook gebruikt als een manier om de symptomen van astma te voorkomen en te verminderen.

Biedt verlichting van geslachtsziekten

 1. Vijgen worden traditioneel gebruikt in het Indiase subcontinent en sommige andere delen van de wereld als een kalmerende zalf voor geslachtsziekten. Inslikken of actuele toepassing van deze vruchten werken in de richting van verlichting van seksueel overdraagbare aandoeningen, hoewel nader onderzoek moet worden gedaan naar de exacte reeks symptomen en ziekten die deze vruchten positief beïnvloeden.

Verlies van calcium in de urine voorkomen

 1. Mensen die een natriumarm dieet volgen, kunnen worden beïnvloed door een verhoogd calciumverlies in de urine. Het hoge kaliumgehalte in vijgen helpt om die aandoening te voorkomen en reguleert het afvalgehalte in je urine, volgens The Journal of Clinical Endocrinology Metabolism. Het minimaliseert het calciumverlies en elimineert in toenemende mate de hoeveelheid urinezuur en andere schadelijke gifstoffen uit uw lichaam.

Voorkom maculaire degeneratie

 1. Eval (ez_write_tag ([![!970,250

Keelpijn verlichten

 1. Het hoge slijmgehalte in vijgen helpt bij het genezen en beschermen van keelpijn. De kalmerende aard van deze vruchten en hun natuurlijke sappen kunnen ook pijn en stress op de stembanden verlichten.

Gezondheid van de huidhaar

 1. Vijgen zijn rijk aan flavonoïden en polyfenolen, antioxidanten die de schade door vrije radicalen voorkomen. Ze hebben een hoog niveau van alkanen en helpen daarom de pH van het lichaam te reguleren. De vruchten worden gebruikt om een ​​aantal huidaandoeningen te behandelen, zoals eczeem en psoriasis.

 2. Andere voordelen

 3. Vijgen zijn effectieve spijsverteringshulpmiddelen en staan ​​bekend om hun kalmerende en laxerende eigenschappen en bevatten ook weinig vet en suiker. Ze helpen bij de behandeling van verschillende gezondheidsproblemen, waaronder:

Waar kopen?

 1. Bijna alle verse vijgen / anjeer in de Verenigde Staten komen uit Californië en zijn seizoensgebonden. U kunt deze zoete en heerlijke vruchten kopen bij uw plaatselijke kruidenier of boerenmarkt. Golden California vijgen zijn ook online beschikbaar. Maar je hoeft niet te wachten tot het seizoen ervan geniet. De gedroogde variëteit zoals biologische Turkse vijgen en gedroogde zwarte missie vijgen zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

 2. Woord van voorzichtigheid: te veel vijgen eten kan diarree veroorzaken. Bovendien bevatten gedroogde vormen veel suiker en kunnen ze mogelijk tandbederf veroorzaken. Ook zijn er mensen die allergisch zijn voor vijgen of bepaalde chemische componenten in hen, en de resulterende allergische reacties kunnen mild tot ernstig zijn. Neem zoals altijd contact op met uw arts voordat u een belangrijke wijziging in uw dieet aanbrengt.

 3. Het is het beste om dit fruit de eerste paar weken voorafgaand aan de operatie niet te veel te consumeren, omdat ze bij gevoelige mensen af ​​en toe bloedingen in het spijsverteringskanaal kunnen veroorzaken.

 4. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Amla of Indiase kruisbes helpt bij het stimuleren van de immuniteit, het vertragen van veroudering, het behandelen van keelinfecties, het verlagen van de bloedsuikerspiegel, het verbeteren van de gezondheid van het hart. Lees verder!

 2. De indrukwekkende voordelen van kurkuma-gemberthee zijn het elimineren van ontstekingen, het versterken van het immuunsysteem, het verbeteren van de spijsvertering, verzachtende pijn, het vergroten van de cognitie.

 3. Jamun is een zwarte pruim die helpt bij het afvallen van de huidverzorging, maagpijn verlicht, de immuniteit verhoogt. Het kan worden gebruikt in salades, desserts, sappen, smoothies.

 4. Zuurzakthee heeft voordelen zoals helpen bij gewichtsverlies, het verbeteren van de spijsvertering, het verlagen van de bloeddruk, het stimuleren van de gezondheid van de huid. Het heeft ook anti-carcinogeen potentieel.

 5. Dragonfruit, rijk aan voedingsstoffen met weinig calorieën, kan gunstig zijn voor de bestrijding van chronische ziekten, het verbeteren van de darmgezondheid, het stimuleren van de immuniteit. Het bevat veel ijzer.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407