Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


16 verrassende voordelen van banaan

16 verrassende voordelen van banaan

 1. Banaan kan ook helpen bij menstruatieproblemen en brandwonden. Het is goed voor het verlagen van de bloeddruk, het beschermen van de gezondheid van het hart, het stimuleren van metabolisme en immuniteit, het verminderen van de ernst van zweren, het verzekeren van gezonde ogen, het opbouwen van sterke botten en het ontgiften van het lichaam.

Wat is banaan?

 1. Bananen zijn tropische vruchten met een zachte pulp in hun vlezige schil. Deze vruchten zijn langwerpig en licht gebogen en ze groeien in clusters in de buurt van de bovenkant van de vruchtplant. Bananen zijn er in verschillende kleuren, waaronder groen, rood, geel en bruin (wanneer ze rijp zijn). Een bananenboom is de grootste bloeiende kruidachtige plant ter wereld. De wetenschappelijke naam van bananen is Musa acuminata. Een portie of 126 gram banaan bevat ongeveer 110 calorieën en 30 gram koolhydraten.

 2. Bananen kunnen direct worden gegeten wanneer ze rijp zijn of kunnen worden opgenomen in fruitsalades, sap en shakes. Ze maken ook een goede topping voor ontbijtgranen of een snack voor een snelle uitbarsting van energie. Bananen worden nu in meer dan 100 landen over de hele wereld gekweekt en kunnen ook worden gebruikt om vezels, bananenwijn te maken en worden opgenomen in sierdecoraties.

Bananenvoeding

 1. Volgens USDA zijn bananen een rijke bron van eiwitten, kalium, koolhydraten en voedingsvezels. Ze hebben nul vet en cholesterol, evenals verwaarloosbaar natrium. Hun indrukwekkende voedingswaarde bevat vitamines zoals vitamine C, vitamine B6, riboflavine, folaat, pantotheenzuur en niacine, evenals sporen van andere vitamines. Bananen bevatten ook mineralen zoals fosfor, calcium, mangaan, magnesium en koper.

Gezondheidsvoordelen van banaan

  Lagere bloeddruk

  1. Uit onderzoek van het Hypertension Institute, VS, blijkt dat kalium een ​​sleutelrol speelt bij het beheer van gezonde bloeddrukniveaus. Omdat bananen een rijke bron van kalium zijn, helpen ze om de bloeddruk te verlagen. Kalium helpt bij het verlichten van de spanning in slagaders en aders, zodat bloed soepel door het lichaam kan stromen en verschillende organen kan zuurstof geven om hun functie te vergroten. Dit kan helpen bij het elimineren van atherosclerose en de daaropvolgende beroertes en hartaanvallen die er zo vaak mee worden geassocieerd. De vezel in bananen schrapt ook overtollig cholesterol uit de slagaders en bloedvaten en vermindert verder stress op het cardiovasculaire systeem.

  Verlicht astmasymptomen

  1. Volgens een onderzoek uitgevoerd in 2007 bij het National Heart and Lung Institute, Imperial College London, Londen, VK, kunnen bananen kinderen beschermen tegen hoest en vele bijbehorende symptomen van astma.

  Biedt verlichting van constipatie

  1. Bananen bevatten aanzienlijke hoeveelheden voedingsvezels en helpen daarom bij een soepele stoelgang. Het ruwvoer kalmeert het uitscheidingsproces en verlicht een persoon van constipatie. Studies suggereren dat bananen ook helpen bij de behandeling van andere maaggerelateerde aandoeningen.

  Helpt diabetes te beheren

  1. Een studie uitgevoerd aan het Department of Medicine and Radiology, State University van New York, heeft aangetoond dat pectine in bananen een voedingsstof is die helpt bij het verbeteren van de glucosetolerantie bij diabetici. Een banaan levert ongeveer 3 gram voedingsvezels, wat gunstig is voor zowel type 1 als type 2 diabetici. Type-1 diabetici kunnen de bloedglucosespiegel hebben verlaagd en type-2 kan de bloedglucosespiegel hebben verbeterd.

  Behoudt geheugen en verhoogt de stemming

  1. Volgens een studie uit 2015 spelen de aminozuren tryptofaan en antioxidanten zoals dopamine in bananen een cruciale rol bij het stimuleren van de stemming en het behoud van het geheugen. Bovendien helpt magnesium om spieren te ontspannen en helpt vitamine B6 je goed te slapen.

  Geeft verlichting van symptomen van bloedarmoede

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Gewichtsverlies

  1. Bananen zijn nuttig voor gewichtsverlies omdat een banaan ongeveer 90 calorieën bevat. Ze bevatten ook veel vezels en zijn gemakkelijk te verteren. Bovendien bevatten ze geen vetten. Daarom hoeft een persoon met overgewicht niet te veel te eten als hun dieet bananen bevat, omdat ze erg vullend zijn. Het ruwvoer zal de persoon ook geen honger doen voelen door de afgifte van het hongerhormoon, ghrelin, te remmen. Dit vermindert overeten en helpt ook bij het afvallen. Onderzoek uitgevoerd in 2012 suggereert ook dat het consumeren van bananen kan helpen bij het stimuleren van het metabolisme, waardoor het helpt bij het afvallen.

  Versterkt botten

  1. De aanwezigheid van fructooligosaccharide, een prebioticum, is een nuttige bacterie in ons spijsverteringskanaal die de opname van mineralen en voedingsstoffen door het lichaam stimuleert. Bananen zijn ook gekoppeld aan een verhoogde opname van calcium. Calcium is het belangrijkste element in de productie en hergroei van botmateriaal in het lichaam. Het vermindert onze kansen om te worden beïnvloed door osteoporose en natuurlijke zwakte.

  Ontstekingsremmende eigenschappen

  1. Collectief onderzoek aan het Department of Pharmacy, Aston University, Birmingham, UK en School of Health and Sports Science, The University of North London, UK, suggereert dat de verbindingen in bananen ontstekingsremmend zijn in de natuur, wat betekent dat ze zwelling, ontsteking en irritatie van aandoeningen zoals artritis en jicht kunnen verminderen.

  Verbetert het gezichtsvermogen

  1. Bananen zitten, net als veel andere soorten fruit, boordevol antioxidanten en carotenoïden, evenals een gezonde mix van mineralen die de gezondheid van je ogen ernstig kunnen verbeteren. Maculaire degeneratie, staar, nachtblindheid en glaucoom bleken allemaal af te nemen bij normale inname van bananen en andere soortgelijke vruchten.

  Bevordert gewichtstoename

  1. Bananen kunnen nuttig zijn voor gewichtstoename. Wanneer bananen worden geconsumeerd met melk, helpen ze het gewicht snel te verhogen. Melk levert de nodige eiwitten en bananen zorgen voor de suikers. Bovendien, omdat bananen gemakkelijk worden verteerd, kan een persoon met ondergewicht 5-6 bananen op een dag buiten de gewone maaltijden doorslikken zonder indigestie. Dit leidt tot een extra inname van 500-600 calorieën, wat vrij noodzakelijk is voor gewichtstoename. Omdat bananen onmiddellijk energie kunnen leveren, eten sporters tijdens de pauzes tussen games bananen voor extra energie.

  Geeft verlichting van stapels (aambeien)

  1. Bananen zijn gebruikt als een natuurlijke remedie voor palen omdat het hoge vezelgehalte het gemakkelijk maakt om ontlasting door te geven. Het laxerende effect voorkomt elke vorm van spanning, waardoor het verlichting geeft en aambeien geneest (gezwollen aderen rond de anusregio).

  Anti-ulcerogene eigenschappen

  1. Traditioneel worden bananen gebruikt als een maagzuurremmend middel om maagklachten te kalmeren, omdat ze ook de zuurafscheiding kunnen onderdrukken. Onderzoek gepubliceerd in het British Journal of Pharmacology beweert dat bananen anti-ulcerogene eigenschappen hebben. De proteaseremmers in bananen elimineren de schadelijke bacteriën die zijn gekoppeld aan de ontwikkeling van maagzweren.

  Voorkomt nieraandoeningen

  1. Een studie uit 2005 suggereert dat kalium en verschillende antioxidanten in bananen de druk op de nieren helpen verlichten en plassen aanmoedigen. Dit kan helpen voorkomen dat toxines zich ophopen in het lichaam. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Verlicht menstruatieproblemen

  1. Traditionele medicinale toepassingen van banaan omvatten het gebruik ervan als hulpmiddel bij de menstruatie. Gekookte bananenbloemen helpen bij het verlichten van pijnlijke en overmatige bloeding tijdens de menstruatiecyclus en kunnen ook andere menstruatiepijn verlichten.

  Bananendieet

  1. Het Morning Banana Diet voor gewichtsverlies werd zo populair dat het leidde tot een tekort aan bananen in voedingswinkels van Japan. Dit dieetplan omvatte de consumptie van onbeperkte bananen met water in de ochtend, onbeperkte lunch en diner maar geen woestijnen. En na 20:00 uur niet meer eten.

  Gebruik van banaan

  1. Voor een meer uitgebalanceerd dieet kunt u bananen op een van de volgende manieren laten fruiten:

  2. Verschillende delen van de banaan worden in verschillende landen gebruikt om te koken. Het fruit wordt rauw of gekookt gegeten. Sommigen eten ook de schil of de schil van de banaan, die ook voedzaam zijn. Het bananenhart (bloem) wordt ook gebruikt in verschillende curry's en soepen. De bananenbladeren worden gebruikt als verpakkingsmateriaal voor het bakken en koken van verschillende gerechten. Ze worden ook gebruikt als biologisch afbreekbare planten of containers. De stam van de plant wordt ook gebruikt in een Birmese gerecht genaamd mohinga, wat een rijstnoedel met vissoep is.

  3. Bananen en weegbree

  4. Het belangrijkste onderscheid tussen bananen en plantains is dat plantains kleiner, zetmeelrijker en dichter fruit zijn en traditioneel worden gegeten in Azië en andere tropische landen. Bananen komen vaker voor in Europa en Amerika en zijn zachte, woestijnvruchten.

  Bijwerkingen van banaan

  1. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

  Lees dit volgende:

  1. Rozenthee verlicht menstruatiepijn, voorkomt chronische ziekten, verhoogt de immuniteit, versnelt de genezing, verbetert de spijsvertering, ontgift het lichaam en helpt de stemming te stimuleren.

  2. Sorghum is een krachtpatser op het gebied van voedingsstoffen en helpt kanker te voorkomen, diabetes te beheersen, de spijsvertering te verbeteren, sterke botten op te bouwen, energie op te voeren en de brandstofproductie te verhogen.

  3. Peterselie voorkomt osteoporose, geeft verlichting bij indigestie, maagkrampen, misselijkheid, opgeblazen gevoel. Peterselie helpt ook bij het bestrijden van kanker, diabetes en reumatoïde artritis.

  4. Home remedies voor borstvergroting omvatten het gebruik van zaagpalmetto, gezegende distel, wilde yam. U kunt ook behandelingen proberen zoals hormoonbehandelingen, pillen, crèmes.

  5. Home remedies voor gewichtsverlies zijn yoga, regelmatige lichaamsbeweging, een uitgebalanceerd dieet bestaande uit fruitgroenten en het verminderen van de inname van suikerrijk GI-voedsel  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407