Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


17 Nutritional Voordelen van ananas

17 Nutritional Voordelen van ananas

 1. Ananas (ook bekend als ananas) is bedekt met doornige stekels en bedekt met harde, wasachtige bladeren - die in totaal maximaal dertig per fruit kunnen zijn. De vrucht is tot een voet lang en heeft een combinatie van de zoete en scherpe smaak. Ananas behoort tot de Bromeliaceae-familie en is samengesteld fruit gemaakt van samengevoegde bessen die aan de kruin van een vruchtboom groeien.

 2. De naam ananas is in de 17e eeuw geëvolueerd omdat de structuur en het uiterlijk vergelijkbaar zijn met dennenappels. Volgens een studie gepubliceerd door het Maleisisch Landbouwonderzoek en Ontwikkeling Instituut (MARDI), is ananas het belangrijkste tropische fruit na banaan en sinaasappel.

Pineapple Nutrition

 1. Ananas heeft een groot aantal gezondheidsvoordelen vanwege het gehalte aan voedingsstoffen. Het bevat bromelaïne, eiwitten, koolhydraten, suiker en oplosbare en onoplosbare voedingsvezels, volgens NISCAIR Online Periodicals Laboratory. De vitamines in deze vruchten zijn vitamine A, vitamine C, beta-caroteen, thiamine, vitamine B5 (pantotheenzuur), vitamine B6 en foliumzuur, volgens de USDA National Nutrient Database.

 2. Mineralen zoals kalium, koper, mangaan, calcium, natrium en magnesium komen ook voor in ananas. Deze tropische vruchten bevatten weinig calorieën en een hoog watergehalte, wat betekent dat ze een onderdeel van het dieet voor gewichtsverlies kunnen zijn als ze met mate worden geconsumeerd.

Gebruik van ananas

 1. De vrucht kan in veel vormen aan je dagelijkse voeding worden toegevoegd, meestal door ze in stukjes te snijden om op te snacken! Crushed ananas kan ook worden toegevoegd aan cupcakes, koekjes, repen, ijsjes, yoghurt en verschillende andere desserts. Vers ananassap of smoothie is een andere populaire en heerlijke manier om je dag te beginnen.

Gezondheidsvoordelen van ananas

 1. Het is bekend dat de ananasfruit verschillende voordelen biedt. Laten we elk voordeel hieronder gedetailleerd bespreken.

Rijk aan antioxidanten

 1. Volgens onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Molecules, is ananas een rijke bron van flavonoïden, die een belangrijke rol speelt bij het bestrijden van oxidatieve stress in het lichaam. In een andere studie gepubliceerd in Food Research International, verklaarde het dat de antioxidantactiviteit van ananas wordt vastgesteld door zijn fenolgehalte en 'ananasvruchten die rijk zijn aan fenolen kunnen een goede bron van antioxidanten zijn'.

Verhoogt de immuniteit Behandelt sinus

 1. Deze vrucht is rijk aan zowel bromelaïne als vitamine C, daarom helpt het bij het voorkomen en behandelen van luchtwegaandoeningen en het verminderen van de ophoping van slijm en slijm in de luchtwegen en sinusholten, volgens onderzoek uitgevoerd door JM Braun, Universiteit van Keulen.

 2. Om de impact van ananas op de immuniteit te controleren, kregen bijna 100 kinderen dagelijks geen fruit, wat fruit en veel fruit in een onderzoek van negen weken. Kinderen die deze vrucht aten, vertoonden een lager risico op virale infecties en hadden bijna vier keer meer witte bloedcellen dan de andere twee groepen. Dit toont een positief verband tussen ananasconsumptie en verhoogde immuniteitsniveaus.

Aids in Digestion

 1. Volgens een literatuuronderzoek uitgevoerd door natuurgeneeskundige arts Roxas Mario, kan het regelmatig eten van verse ananas in alle vormen je beschermen tegen veel gezondheidsproblemen, waaronder constipatie, diarree en het prikkelbare darmsyndroom (IBS). Dit voordeel van ananas is gekoppeld aan de aanwezigheid van bromelaïne erin, wat ook helpt om de ontlasting op te vullen. Van het enzym bromelaïne is ook bekend dat het eiwitten afbreekt en de spijsvertering verbetert, volgens een onderzoek.

Voorkomt kanker

 1. Ananas is direct gerelateerd aan het voorkomen van mond-, keel- en borstkanker, omdat het rijk is aan antioxidanten en vitamines, waaronder vitamine A, bètacaroteen, bromelaïne, flavonoïden en mangaan.

 2. Volgens een rapport gepubliceerd door Mangalayatan University, bezit bromelaïne kankerbestrijdende eigenschappen en bevordert het apoptotische celdood.

 3. Meer onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Napels suggereert dat bromelaïne nuttig kan zijn voor mensen met dikkedarmkanker. Het verklaart ook dat bromelaïne een chemopreventief effect heeft op darmkankerpatiënten. Het heeft anti-proliferatieve en pro-apoptotische effecten in colorectale carcinoomcellen, met chemopreventieve acties bij coloncarcinogenese in vivo.

Vermindert ontsteking

 1. Hoog vitamine C-gehalte in ananas helpt bij het sneller genezen van wonden en verwondingen. Het wordt gezien als een helende vitamine, omdat collageen de essentiële eiwitbasis is van wanden, huid, organen en botten van bloedvaten. Bovendien wordt bromelaïne in Europa gebruikt om chirurgische wonden, ontstekingen als gevolg van trauma te genezen en om diepe brandwonden te behandelen, volgens een studie gepubliceerd in het Journal of the Pakistan Medical Association. [! 7593 => 1130 = 10!

 1. Ananas heeft het vermogen om de ontsteking van gewrichten en spieren te verminderen, vooral die geassocieerd met artritis. Het bevat een zeldzaam proteolytisch enzym genaamd bromelaïne, dat voornamelijk helpt bij het afbreken van complexe eiwitten en ook ontstekingsremmende effecten heeft. Volgens een onderzoek van Sarah Brien aan de Universiteit van South Hampton, South Hampton, Verenigd Koninkrijk, kan bromelaïne ook helpen het risico op artrose te voorkomen. Hoewel bromelaïne-supplementen of ananasenzymen zonder recept verkrijgbaar zijn, is het het beste om ze onder medisch toezicht te nemen.

 2. Een ander onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit van Tasmanië in Australië, beweert dat er een gunstig effect is van bromelaïne op blessures door verwonding of spierbeschadiging.

Hoe te kiezen?

 1. De rijpheid en frisheid van ananas kan worden bepaald door de geur van de basis (ongeacht hoe groen de kroon is). Kies ananas met een basis die zoet ruikt, net als zijn sap. Een geurvrije ananas wordt ofwel te vroeg geoogst of is niet zo zoet als het zou moeten zijn.

 2. Opmerking: als u van plan bent dit fruit te consumeren, snijd dan de kroon en bewaar het fruit in de koelkast, ondersteboven. Over het algemeen nestelt de zoetheid zich op de bodem van het fruit, en dit zal helpen bij het verspreiden over de ananas. Het is het beste om de plakjes te hebben wanneer deze vers zijn om er maximale voeding uit te halen. [! 7593 => 1130 = 12!

 1. De bijwerkingen van ananas zijn voornamelijk te wijten aan de grote hoeveelheden bromelaïne en vitamine C die erin aanwezig zijn. Ananas mag alleen worden geconsumeerd wanneer deze volledig is gerijpt. Volgens onderzoek zijn de meest voorkomende bijwerkingen van het eten ervan:

 2. Houd rekening met de gezondheidsproblemen, pak een van deze stekelige tropische vruchten en graaf erin. Je lichaam zal je bedanken!

 3. Snelle feiten

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

Lees dit volgende:

 1. Voordelen van hibiscusthee zijn onder meer het vermogen om hoge bloeddruk met hoog cholesterolgehalte, een verstoord spijsverteringsstelsel, leverziekten, kanker te behandelen.

 2. Gezondheidsvoordelen van pruimen omvatten verlichting van indigestie, griepinfectie en aan angst gerelateerde problemen. Pruimen helpen ook bij het handhaven van een gezond cholesterolniveau.

 3. Gezondheidsvoordelen van kokosolie zijn onder meer het verbeteren van de gezondheid van het hart door het verhogen van het HDL-cholesterolgehalte, het bevorderen van gewichtsverlies, het behandelen van schimmelinfecties, huidverzorging, haarverzorging.

 4. Voordelen van Cucmber zijn onder meer een gezonde huid, verlichting van constipatie, diabetes, nierproblemen, zuurgraad en zonnebrand. Komkommer met 96% watergehalte, houdt ons gehydrateerd.

 5. Mint kalmeert de maag in geval van indigestie of ontsteking. Andere voordelen voor de gezondheid zijn gewichtsverlies, verlichting van misselijkheid, hoofdpijn. Het kan helpen huidproblemen te behandelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407