Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


18 interessante voordelen van lijnzaad

18 interessante voordelen van lijnzaad

 1. Door Kiran Patil laatst bijgewerkt - 13 juni 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is lijnzaad?

 1. Lijnzaad zijn kleine, bruine of goudkleurige zaden, ook bekend als lijnzaad. De gezondheidsvoordelen van deze zaden hebben ze tot een onderdeel van de traditionele keukens van Azië, Amerika en Afrika gemaakt. Ze kunnen in hun rauwe vorm worden gegeten, maar zijn voordeliger wanneer ze worden gekiemd of gemalen in een smakelijke maaltijd. Het lichaam kan de voedingsstoffen van lijnzaad gemakkelijker opnemen als het wordt gemalen of gekiemd. Deze zaden worden gebruikt om lijnzaadolie te maken, die ook zeer gemakkelijk te verteren is.

Voedingswaarde lijnzaad

 1. Lijnzaad is een geweldige bron van voedingsvezels en plantaardig eiwit. Volgens de USDA bevatten lijnzaad geen cholesterol. Ze zijn rijk aan alfa-linoleenzuur, omega-3-vetzuren en lignanen. Mineralen aanwezig in deze zaden omvatten thiamine, mangaan en magnesium. Ze zijn ook een rijke bron van vitamine C en B6, calcium, ijzer, kalium en natrium.

Gezondheidsvoordelen van lijnzaad

 1. Lijnzaad heeft veel voordelen voor de gezondheid die uw gezondheid en de kwaliteit van uw dieet kunnen verbeteren. Laten we enkele van deze in detail bekijken:

Hoog vezelgehalte

 1. Lijnzaad vormt een essentieel onderdeel van veel dieetprogramma's omdat het de bloedsuikerspiegel onder controle houdt. Vanwege de aanwezigheid van vezels, houdt het de maag vol en voorkomt het de inname van overtollige calorieën door te veel eten.

Kan het risico op kanker verkleinen

 1. Het tijdschrift Frontiers in Nutrition publiceerde in 2018 een studie waarin werd gesuggereerd dat lijnzaad het risico op borstkanker kan helpen verminderen en ook de tumorgrootte kan verminderen. Verdere klinische proeven zijn echter nog steeds vereist om de voordelen van lijnzaad tegen borstkanker te verifiëren.

 2. Lijnzaad is ook positief in verband gebracht met een verlaagd risico op prostaatkanker. Onderzoek heeft aangetoond dat gemalen vlas zeer gunstig is voor mannen die vechten tegen prostaatkanker omdat het rijk is aan lignanen.

 3. Een ander onderzoek van de afdeling Preventie van kanker en populatiewetenschappen, de Universiteit van Texas en vele andere medische universiteiten beweert dat lijnzaad het risico op prostaatkanker helpt verminderen. De super voedingsstof die eigenlijk al het werk hier doet, is lignan in de voeding, die overvloedig voorkomt in lijnzaad.

Voorkomt hartziekten

 1. Een studie van het University of Pennsylvania Health System, Philadelphia, VS suggereert dat lijnzaad een goede manier is om uw risico op hart- en vaatziekten te verlagen. Dit komt door de aanwezigheid van alfa-linoleenzuur (ALA), vezels en lignanen daarin.

Help diabetes beheren

 1. Lijnzaad is een rijke bron van zowel oplosbare als onoplosbare voedingsvezels. Deze eigenschap van lijnzaad helpt bij het handhaven van de normale bloedsuikerspiegel bij mensen die lijden aan diabetes.

Verlaagt cholesterol

 1. De oplosbare vezel aanwezig in lijnzaad helpt ook bij het handhaven van de juiste gastro-intestinale functies en onoplosbare vezels spelen een vitale rol bij het gezond houden van het hart door het verlagen van serum LDL (slechte) cholesterolspiegels.

Huidverzorging

 1. Lijnzaadolie kan ontstoken huidgebieden genezen in geval van acne, rosacea en eczeem. De actuele toepassing van deze olie geneest zonnebrand effectief.

Haarverzorging

 1. Lijnzaadolie kan haar en nagels broos maken en voorkomen dat ze splijten. Het is ook effectief tegen irriterende hoofdhuidaandoeningen veroorzaakt door eczeem.

Rijk aan vitamines

 1. Lijnzaad is rijk aan de meeste B-complexvitaminen en vitamine E, evenals mineralen zoals magnesium, kalium en ijzer. Vitamine E is essentieel voor een gezonde huid en botten. Kalium handhaaft de gezondheid van de zenuwen en ijzer is een vitale component van rode bloedcellen en veel enzymen die onze algemene stofwisseling beïnvloeden.

Goede bron van eiwitten

 1. Lijnzaad is een rijke bron van eiwitten in de voeding, met een hoge essentiële aminozuurindex en het grootste deel van de dagelijkse inname van eiwitten die ons lichaam nodig heeft.

Rijk aan Omega 3-gevechten Ontsteking

 1. Lijnzaad is een geweldige bron van omega-3-vetzuren, alleen voorafgegaan door visolie. Het omega-3-vetzuur is het meest actieve middel dat ontstekingen in het lichaam bestrijdt. Ontsteking is een belangrijke oorzaak van hartziekten, astma, allergieën, diabetes en zelfs bepaalde vormen van kanker. Lijnzaad heeft ook aangetoond dat het de mate van nierontsteking vermindert in gevallen van nefritis.

Glutenvrije

 1. Glutenintolerantie of coeliakie. Hoewel, het is belangrijk op te merken dat elk product dat zegt dat het lijnzaad bevat, niet automatisch goedkeurt als glutenvrij. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Gewichtsverlies

 1. Deze zaden kunnen ook helpen bij het afvallen omdat ze rijk zijn aan vezels en bepaalde andere gezonde vetten. Ze helpen ook de stofwisseling te verbeteren, het risico op spijsverteringsproblemen te verminderen en obesitas te verbeteren.

Bloeddruk

 1. Volgens het Hypertension-dagboek wordt het opnemen van lijnzaad in het dieet aanbevolen voor mensen die lijden aan hoge bloeddruk. De omega 3 en de vezels in dit gezondheidsvoedsel kunnen de bloeddruk verlagen en daarmee het risico op een beroerte, hypertensie en andere hartkwalen voorkomen.

Digestie

 1. De aanwezigheid van plantaardige lignanen, omega 3 vetzuren, oliën en vezels in lijnzaad helpen bij het verbeteren van de spijsvertering van uw lichaam, door smering te bevorderen en constipatie te voorkomen.

Verhoogt de immuniteit

 1. Het alfa-linoleenzuur en de lignanen in lijnzaad versterken de immuunrespons in het lichaam en voorkomen ontstekingsziekten zoals reumatoïde artritis, psoriasis en een auto-immuunziekte genaamd lupus.

Vermindert menopauzale symptomen

 1. Lignanen, in lijnzaad, kunnen worden gebruikt als alternatief voor hormoonvervangingstherapie vanwege hun oestrogene eigenschappen, en verminderen daardoor de symptomen van de menopauze en artritis bij vrouwen in de overgang.

Vermindert ovariële disfunctie

 1. Bij menstruerende vrouwen is aangetoond dat regelmatige consumptie van lijnzaad cyclusveranderingen en een vermindering van de ovariële disfunctie remt.

Vermindert droge ogen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!970,250

Chia Seeds vs Flax Seeds

 1. Hoewel er veel aspecten zijn waar chia-zaden en lijnzaad hetzelfde voedingsprofiel hebben, zijn er plaatsen waar ze precies het tegenovergestelde van elkaar zijn. Laten we ze hieronder in detail bespreken.

 2. Na de verschillen opgemerkt te hebben, moet men er ook rekening mee houden dat beide hun eigen unieke voordelen hebben van hun eigen unieke voedingsprofiel, dus zeggen dat de ene beter is dan de andere zou niet juist zijn.

Bijwerkingen

 1. Consumeer lijnzaad om van alle voordelen te genieten, omdat hele zaden hun voedingsstoffen niet effectief in het lichaam afgeven. Hele lijnzaad kan het volgende veroorzaken vanwege hun hoge vezelgehalte:

 2. Het kan in sommige gevallen ook uw eetlust verminderen en kan leiden tot abnormale hormonale veranderingen bij consumptie in grote hoeveelheden.

 3. Voeg voor nu gewoon wat lijnzaad toe terwijl je muffins maakt en geniet van de smakelijke traktatie!

 4. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407