Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


18 ongelooflijke tarwe voordelen

18 ongelooflijke tarwe voordelen

 1. Door Kiran Patil laatst bijgewerkt - 13 maart 2019

 2. Diabetes, metabolisme verbeteren en astma en galstenen voorkomen. Het stimuleert ook digestion.eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is tarwe?

 1. Tarwe is de meest voorkomende graankorrel, afkomstig van een grassoort (Triticum). De volkoren kern van tarwe, samengesteld uit zemelen (buitenste laag), tarwekiemen en endosperm (binnenste deel), is een immense energiebron. Tarwe is afkomstig uit Zuidwest-Azië, maar tegenwoordig is het een van de beste graangewassen die in verschillende landen voor menselijke consumptie worden geteeld. Gewoonlijk gebeurt tarweteelt op hogere breedtegraden. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het bakken van producten zoals brood, bagels, cakes en muffins.

Nutrition

 1. Ongeraffineerde tarwe bevat complexe koolhydraten, voedingsvezels en een matige hoeveelheid eiwitten. Volgens de USDA National Nutrient Database is gekiemde tarwe rijk aan katalytische elementen, minerale zouten, calcium, magnesium, kalium, zwavel, chloor, arseen, silicium, mangaan, zink, jodium, koper, vitamine B en vitamine E. Het is rijk aan antioxidanten, vooral in carotenoïden zoals beta-caroteen.

 2. Tarwekiemen, het hart van de kern, zijn bijzonder rijk aan vitamine E. Het staat bekend als de belangrijkste bron van het vitamine B-complex in voedingsstructuren over de hele wereld en bevat vitamines zoals thiamine, foliumzuur, vitamine B6 en mineralen zoals mangaan, magnesium en zink. Tarwekiemolie verbetert de sterkte en verhoogt de levensduur.

 3. Tarwezemelen, de buitenste laag van de kernel, is rijk aan fytochemicaliën en antioxidanten genaamd lignanen, ferulazuur, fytinezuur, alkylresorcinolen, luteïne, flavonoïden en saponinen.

Voordelen voor de gezondheid

  Bediening Obesitas

  1. Tarwe, een volkoren, heeft een natuurlijk vermogen om het gewicht te beheersen, maar dit vermogen is meer uitgesproken bij vrouwen. Vrouwen die gedurende lange periodes volkorenproducten consumeerden, vertoonden aanzienlijk meer gewichtsverlies dan anderen. Ook heeft het American Journal of Clinical Nutrition door onderzoek aangetoond dat volkoren, in plaats van zijn verfijnde vorm, een goede keuze is voor zwaarlijvige patiënten.

  Verhoogt energie

  1. Volkoren met zijn vitamine B-gehalte helpt het lichaam van energie te voorzien, volgens een rapport van het Brain, Performance en Nutrition Research Centre van Northumbria University, VK. Bovendien bevat de volkoren complexe koolhydraten, waardoor je je langer vol blijft voelen en je langere tijd energie krijgt.

  Voorkomt stofwisselingsstoornissen

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Voorkomt diabetes type 2

  1. Tarwe is rijk aan magnesium dat fungeert als een co-factor voor meer dan 300 enzymen. Deze enzymen zijn betrokken bij het functionele gebruik van insuline en glucose in het lichaam. Bovendien zei een studie gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition dat regelmatige consumptie van volle granen een gezonde bloedsuikerspiegel bevordert. Mensen met diabetes kunnen hun suikerspiegel onder controle houden door rijst te vervangen door tarwe in hun dieet.

  Vermindert chronische ontsteking

  1. Het betaïnegehalte van tarwe voorkomt chronische ontsteking, een belangrijk bestanddeel van reumatische pijnen en ziekten. De ontstekingsremmende eigenschap vermindert het risico op andere aandoeningen zoals osteoporose, hartziekten, cognitieve achteruitgang en diabetes type 2.

  Voorkomt galstenen

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Verbetert de stofwisseling

  1. De vezel in volkorenproducten stimuleert het spijsverteringsproces in het lichaam en verbetert de algehele stofwisseling. Artsen raden aan volkorenbrood en ander vezelrijk voedsel te eten. Onderzoek heeft aangetoond dat voedingsmiddelen gemaakt van geraffineerde granen niet alleen het gewicht verhogen, maar ook de gevaren van insulineresistentie vergroten.

  Hoog in vezel

  1. Als u een vezelrijk dieet volgt dat bestaat uit tarwebrood en granen die veel zemelen bevatten, kunt u erop vertrouwen dat problemen zoals winderigheid, misselijkheid, constipatie en uitzetting in geen geval worden verlicht tijd. Een studie gepubliceerd in het Journal of Food Science and Technology zegt dat vezels, net als in tarwe, helpen het spijsverteringsstelsel op orde te houden. De volkoren variëteit is het meest populaire en gemakkelijk verkrijgbare bulk laxeermiddel.

  2. Ook diverticulitis komt vaak voor als gevolg van ontsteking en lagere darmpijn. Dit kan ook leiden tot chronische constipatie en onnodige inspanning, wat kan leiden tot een zak of een zakje in de wand van de dikke darm. Dergelijke gevallen kunnen gemakkelijk op natuurlijke wijze worden behandeld door een vezelrijk dieet bij te houden en regelmatig volle granen te bevatten.

  Bevordert de gezondheid van vrouwen

  1. Volkoren verhoogt het energieniveau en de vitaliteit bij vrouwen. De langetermijn Observatiestudie Women's Health Initiative toonde aan dat de verhoogde consumptie van volkoren hun energieniveaus verhoogde en gewichtstoename, diabetes type 2 verhinderde en hun BMI-waarden laag hield. De studie toonde ook aan dat vrouwen die meer volle granen aten, waarschijnlijk een gezonder dieet en een hogere inname van fruit en groenten hadden. Steengemalen volkorenproducten bevatten folaat en vitamine B, wat helpt bij het verminderen van zwangerschap en borstvoeding problemen.

  Voorkomt astma bij kinderen

  1. De internationale studie naar allergie en astma in de kindertijd heeft door talloze onderzoeken aangetoond dat een op tarwe gebaseerd dieet de kans op het ontwikkelen van astma met bijna 50% kan verlagen. Bronchiale hyperresponsiviteit is ook de belangrijkste factor die astma aanmoedigt. Deze toestand wordt gekenmerkt door de vernauwing van de luchtwegen en verhoogde gevoeligheid. In veel onderzoeken is vastgesteld dat kinderen die volle granen eten en in grote hoeveelheden vissen, niet lijden aan dergelijke aandoeningen, omdat deze voedingsmiddelen een hoge hoeveelheid magnesium en vitamine E bevatten

  2. Opmerking: in sommige gevallen kan tarweconsumptie schadelijk zijn voor astmapatiënten, omdat het toevallig ook een voedselallergeen is dat nauw verband houdt met astma. Raadpleeg een arts die u een volledig onderzoek en diagnose van mogelijke allergieën kan geven.

  Verlicht postmenopauzale symptomen

  1. Hogere inname van ongeraffineerde tarweproducten kan helpen het vezel- en eiwitgehalte in de voeding bij postmenopauzale vrouwen te verhogen. Dit helpt bij gewichtsbeheersing, hormoonbalans en verlicht postmenopauzale symptomen.

  2. Lever Detox

  Voorkomt hartaanvallen

  1. Volkoren is rijk aan plantaardige lignanen, enterolacton genaamd, die beschermen tegen hartziekten. Een Deens tijdschrift publiceerde een studie die aantoonde dat vrouwen die volle granen eten aanzienlijk hogere bloedspiegels hadden van dit verdedigende lignan. Bovendien verlagen volkorenproducten, die rijk zijn aan voedingsvezels, de bloeddruk aanzienlijk en verminderen ze de kans op een hartaanval. Een hoge inname van dit graan verlaagt triglyceriden of vet in het bloed. Dit vertraagt ​​de progressie van atherosclerose en beroerte.

  2. Een recente studie gepubliceerd in het British Medical Journal concludeerde ook dat mensen die geen glutengevoeligheid hebben, dergelijke producten niet mogen vermijden. Na een glutenvrij dieet, omdat een bevlieging de totale consumptie van volle granen zou kunnen verlagen, wat leidt tot een verhoogd risico op hartaandoeningen.

  Verbetert de darmgezondheid

  1. Tarwezemelen hebben een prebiotisch effect op de menselijke darmflora vanwege het hoge vezelgehalte. Het helpt de 'goede' bacteriën in het maagdarmkanaal te voeden, wat de spijsvertering verbetert en de opname van voedingsstoffen in het lichaam verhoogt. Ook bulgur, een vorm van deze korrel, is een geweldige bron van resistent zetmeel. Het wordt niet verteerd in de dunne darm en wordt dus voedsel voor de darmflora.

  Huidgezondheid

  1. Selenium, vitamine E en zink in tarwe helpen de huid te voeden, acne te bestrijden en schade door de zon te voorkomen. Ook houdt het hoge vezelgehalte het spijsverteringsstelsel optimaal, wat helpt om gifstoffen regelmatig te verwijderen. Dit helpt op zijn beurt de huid soepel en jeugdig te houden.

  Haarverzorging

  1. Zink in tarwe helpt gezond haar te bevorderen en beschermt het haar tegen schade veroorzaakt door omgevingsfactoren.

  Gezondheid van de ogen

  1. Vitamine E, niacine en zink in volkoren verlagen het risico op maculaire en staar degeneratie. Luteïne in het ongeraffineerde graan helpt de gezondheid van het oog te verbeteren.

  Eigenschappen tegen kanker

  1. Tarwezemelen verminderen de galzuurafscheiding en bacteriële enzymen in de ontlasting aanzienlijk, waardoor de kans op darmkanker wordt verkleind. Bovendien, volgens een studie van Qu H, et al. Tarwezemelen bevatten lignanen, fytonutriënten die de groei van kankercellen kunnen helpen voorkomen. De lignanen bezetten vaak de hormoonreceptoren in ons lichaam, waardoor bepaalde risicofactoren voor kanker worden verlicht.

  2. Mood Enhancer

  3. IJzer, folaat, vitamine B en E in tarwe ondersteunen de productie van serotonine en verhogen het energieniveau. Dit helpt geestelijke gezondheidsproblemen te voorkomen, depressie te verlichten, het humeur te verbeteren en het algehele welzijn te verbeteren. [! 469 => 1130 = 22!

  1. Het graan wordt gewoonlijk in twee vormen geconsumeerd:

  2. De verschillende soorten verwerkt meel zijn:

  Gebruikt

  1. Het graan wordt gewoonlijk in twee vormen geconsumeerd:

  2. De verschillende soorten verwerkt meel zijn onder meer:

  Bijwerkingen

  1. De bijwerkingen van overmatig gebruik zijn onder meer:

  2. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407