Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


20 beste voedingsmiddelen voor een gezonde gewichtstoename

20 beste voedingsmiddelen voor een gezonde gewichtstoename

 1. Wanneer de meeste mensen overwegen om aan te komen, wordt dit als onacceptabel gezien; het valt niet te ontkennen dat obesitas tegenwoordig een groot probleem is in de wereld. Er zijn echter mensen die om verschillende redenen in gewicht moeten toenemen. Of u nu een Hollywood-acteur bent die een paar kilo pakt voor een nieuwe functie of een universiteitsatleet die voor het komende seizoen wil vollopen, het is belangrijk om te weten hoe u op een gezonde, beheersbare manier kunt aankomen. Ook bij het herstellen van een blessure of een ziekte, die vaak een afname van het lichaamsgewicht veroorzaakt, is het belangrijk om op een gezonde manier aan te komen.

 2. Zoals bij de meeste gezondheidsdoelen, is er een gezonde en ongezonde manier om aan te komen. Als je een paar weken op een bank zit, snackt op pizza, chips en bier, zal dit zeker leiden tot wat gewichtstoename, maar niet het gezonde type dat je wilt. Zoals we in de moderne samenleving kunnen zien, is overgewicht of obesitas eenvoudig, maar op een gezonde, controleerbare manier aankomen kost meer inspanning en vastberadenheid. Er zijn veel gezondheidsrisico's verbonden aan een ongezonde gewichtstoename, zoals hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes, lage stofwisseling, jicht en een algemene afname van de algehele gezondheid. Dat gezegd hebbende, een te laag lichaamsgewicht kan ook gevaarlijk zijn, wat leidt tot hormonale problemen, verlies van botdichtheid en orgaanstoornissen. Soms kan verlies van eetlust ook gewichtsverlies veroorzaken. Onderzoek suggereert dat umami-smaak de verzadiging verhoogt en de eetlust verhoogt.

Beste voedingsmiddelen voor een gezonde gewichtstoename

 1. Als u de volgende voedingsmiddelen toevoegt aan uw dagelijkse of wekelijkse dieet, kunt u uw gewicht op een gezonde manier verhogen om al deze problemen te voorkomen en de gewenste resultaten te krijgen.

Aardappelen

 1. Snijd deze koolhydraatrijke groenten uit hun dieet als ze proberen af ​​te vallen. Gelukkig zijn aardappelen rijk aan vezels en vitamine C, en geven ze je een bobbel aan je gewicht. Zorg ervoor dat je de huid aanhoudt voor de optimale inname van voedingsstoffen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Volkorenbrood

 1. Brood is een natuurlijke bron van koolhydraten, maar het eten van gewoon wit brood is een lege en minder gezonde manier om ze te krijgen. Kies volkorenbrood, boordevol vezels en voedingsstoffen, naast de gewichtsverhogende koolhydraatbelasting.

Pindakaas

 1. Een van de gemakkelijkste en lekkerste manieren om gezond aan te komen is door wat pindakaas op brood te smeren. Zoute, zachte pindakaas op toast heeft bijna 200 calorieën en biedt ook een hoge eiwitboost die je lichaam op een productieve manier kan gebruiken.

Kaas

 1. Het beste van kaas is dat je het overal op kunt zetten. Het hoge vetgehalte in de meeste kaassoorten zal je zeker helpen je gewicht te verhogen, maar kaas bevat ook de nodige vitamines en mineralen, evenals een goede hoeveelheid eiwit, die je zullen helpen op een gezonde manier aan te komen.

Volle melk

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Rood vlees

 1. Een of twee keer per week een biefstuk eten lijkt misschien lekker, maar rood vlees bevat veel mineralen die je lichaam nodig heeft, samen met een goed vet- en caloriegehalte. Hoe meer marmer een stuk vlees is, hoe meer vet er in de snede zit, wat je gewicht zal verhogen. Het eten van te veel rijke porties rood vlees per week kan echter andere gezondheidsproblemen veroorzaken, dus eet rood vlees met mate.

Butter

 1. Dit is een gladde helling voor gewichtstoename, omdat teveel boter een negatief gezondheidsrisico kan zijn. Als u echter snel wat kilo wilt inpakken, voeg dan boter toe aan uw maaltijden en als uw kookbasis (ter vervanging van olijfolie of plantaardige olie). Je verbruikt ongeveer 80 gram vet voor elke 100 gram boter, een van de vetrijkste voedingsmiddelen die er zijn, die je gewicht zeker zal verhogen.

Eieren

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Bananas

 1. Neem een ​​banaan voor snelle energie- en gewichtstoename onderweg. Ze bevatten veel kalium, koolhydraten en andere belangrijke voedingsstoffen die je energie geven en je gezond houden, maar er zitten ook meer dan 100 calorieën in een banaan, dus ze kunnen je helpen vol te worden.

Zalm

 1. Door dit eiwit- en mineraalrijke voedsel 2-3 keer per week aan uw dieet toe te voegen, compenseert u niet alleen die maaltijden waarbij u rood vlees vermijdt, maar helpt u ook om u te verrijken. Het helpt bij het versterken van uw immuunsysteem en het beschermen van uw cardiovasculaire systeem ook.

 2. Vergelijkbaar met het toevoegen van aardappelen aan uw dieet om het gewicht te verhogen, zorg ervoor dat u voldoende pasta hebt. Het bestaat bijna volledig uit koolhydraten, wat je lichaam nodig heeft om bulk toe te voegen. Door een dikke bolognesesaus van rood vlees en tomaten te mixen, kun je je aantal calorieën nog verder verhogen.

Granola

 1. Dit lijkt misschien niet het meest opwindende voedsel om aan uw dieet toe te voegen, maar de hoge concentratie suiker, vezels en eiwitten (op voorwaarde dat u uw granola met yoghurt eet) is een zeer gezonde manier om extra calorieën toe te voegen.

Gedroogde vruchten

 1. Wanneer fruit gedroogd is, bevatten ze eigenlijk meer calorieën dan vers fruit, ze vullen je niet zo snel op en kunnen helpen de kilo's op een gezonde en voedzame manier in te pakken.

Exotisch fruit

 1. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Shrimp

 1. Deze smakelijke hapklare schaaldieren zitten boordevol calorieën, evenals gezonde vormen van vetten en zuren die gunstig zijn voor de gezondheid. Garnalen zijn ook gemakkelijk om op te snacken en lijken je niet snel op te vullen, dus je kunt een flinke calorieboost krijgen zonder je traag te voelen.

Bagels

 1. Hoewel deze heel erg op brood lijken, zijn ze eigenlijk zeer calorierijk en zitten ze vol met complexe koolhydraten. Ze zijn op elk moment van de dag gemakkelijk om onderweg wat extra kilo's in te pakken.

Avocado's

 1. Deze smakelijke vruchten bevatten veel calorieën, ongeveer 140 calorieën per stuk. Avocado's geven je echter een groter volume, maar geven je ook een rijke verscheidenheid aan mineralen, met name kalium, evenals vitamine E en foliumzuur.

Bruine rijst

 1. Net als pasta, brood en aardappelen is bruine rijst een geweldige bron van compacte koolhydraten en geeft u ook een gezonde dosis vezels om uw hartgezondheid, spijsvertering en cholesterol te verbeteren.

Cornbread

 1. Dit brood is misschien niet overal ter wereld populair, maar staat bekend om zijn zoetheid en bevat meer dan 300 calorieën per 100 gram. Voeg wat extra stukjes maïsbrood toe aan je dieet en zie in een mum van tijd een gezonde gewichtstoename.

Kipfilet

 1. Kipfilet bevat relatief weinig vet, maar heeft bijna 100 calorieën in een middelgrote borst. Als je al je vetinname hebt gekregen, maar op zoek bent naar calorielading, zijn kipfilets een geweldige keuze.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407