Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


20 Evidence-Based Health Benefits van Blueberries

20 Evidence-Based Health Benefits van Blueberries

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 23 juli 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn Blueberries?

 1. Bosbessen (Vaccinium corymbosum) zijn kleine indigokleurige eetbare bessen, die zoet van smaak zijn. De bosbessenplant is een meerjarige bloeiende struik die in clusters groeit, vooral in Noord-Amerika. Ze zijn nauw verwant aan bosbessen, veenbessen en kruisbessen.

Voedingswaarden

 1. Bosbessen zijn rijk aan voedingsstoffen, weinig calorieën en veel vezels. Volgens USDA National Nutrient Database zijn de bessen een rijke bron van vitamine C, vitamine K, vitamine B6, foliumzuur, kalium, koper en mangaan. Ze bevatten weinig koolhydraten en natrium en bevatten veel water.

 2. Ze zijn ook rijk aan antioxidanten, vooral anthocyanine, die verantwoordelijk is voor hun diepblauwe kleur en krachtige gezondheidsvoordelen. Bosbessen bevatten de hoogste hoeveelheid antioxidanten in vergelijking met alle voedingsmiddelen!

Voordelen voor de gezondheid

 1. Laten we eens kijken naar de krachtige gezondheidsvoordelen van bosbessen.

Botten versterken

 1. Calcium, ijzer, magnesium, fosfor, mangaan, zink en vitamine K, die de botgezondheid helpen verbeteren. Ze verhogen ook de botdichtheid en elasticiteit en dragen bij aan het behoud van de botstructuur. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Huidverzorging

 1. Anthocyanine in bosbessen is verantwoordelijk voor het voorkomen van oxidatieve DNA-schade, terwijl de overvloed aan vitamine C een grote factor is bij het opbouwen van collageen. Dit is de reden waarom ze rimpels, ouderdomsvlekken en acne voorkomen. Bovendien voorkomen ze ook huidbeschadiging door stof, vervuiling, rook en UV-stralen.

Lagere slechte cholesterol

 1. Onderzoek suggereert dat het hoge vezelgehalte en de overvloedige antioxidanten in bosbessen de LDL (slechte) cholesterol helpen oplossen. Dit maakt ze een ideaal voedingssupplement om veel hartziekten te bestrijden en tegelijkertijd de hartspieren te versterken. Ze bevatten ook kalium, calcium en magnesium, die helpen bij het verlagen van de bloeddruk.

Beheer Diabetes

 1. Bosbessensap en extract verbeteren de insulinegevoeligheid. Blueberry is een vezelrijk voedsel dat een essentieel onderdeel is van het diabetische dieet en helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen. Onderzoek door Dr. JoAnn Manson, een professor in de geneeskunde, Harvard Medical School, bewijst dat de consumptie van bessen geassocieerd is met een lager risico op diabetes type 2.

Gezondheid van het hart beschermen

 1. Bosbessen helpen bij het voorkomen van atherosclerose, hartaanvallen en beroertes. Dit komt door de aanwezigheid van vezels, anthocyanine, kalium, foliumzuur, vitamine B6 en vitamine C erin. Vezel en anthocyanine verlagen cholesterol, verbeteren het vetgehalte in het bloed en voorkomen verstopping van slagaders. Vitamine B6 en folaat voorkomen schade aan de bloedvaten door de opbouw van homocysteïne te remmen en kalium reguleert de werking van de hartspieren.

Kanker voorkomen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Hersenfunctie verbeteren

 1. De vitamines, mineralen en fytonutriënten in bosbessen helpen bij het genezen van zenuwaandoeningen bij kinderen in de leeftijd van 7-10 jaar door de degeneratie en dood van neuronen te voorkomen, suggereert een studie gepubliceerd in European Journal of Nutrition door Whyte AR, et. al. Deze essentiële voedingsstoffen beschermen ook hersencellen en helpen de gezondheid van het centrale zenuwstelsel te herstellen. De bessen kunnen uw risico op aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer in grote mate verlagen, volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry. Ze kunnen zelfs beschadigde hersencellen en neuronweefsels genezen om je geheugen scherp te houden.

Gewichtsverlies

 1. Het hoge vezelgehalte in hen bevordert de spijsvertering en gewichtsverlies. Ze bevorderen ook verzadiging, helpen je je vol te voelen en verminderen buikvet. Een kopje bosbessen bevat slechts 15 g koolhydraten en 84 calorieën. Bevroren of gedroogde bosbessen zijn dus geweldige caloriearme snacks.

Rijk aan antioxidanten

 1. De antioxidanten samen met andere fytonutriënten en flavonoïden die in bosbessen aanwezig zijn, zijn verantwoordelijk voor de activiteit van het opruimen van vrije radicalen in het lichaam. De groep flavonoïden, in het bijzonder anthocyanine, voorkomt dat het lichaam alle soorten schade oploopt door vrije radicalen.

 2. Een aantal studies gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry tonen aan dat grote hoeveelheden antioxidanten op een aantal manieren gunstig zijn voor het lichaam. Dit omvat schade aan de celstructuur, DNA-schade en vroege veroudering.

Ontsteking kalmeren

 1. De antioxidanten in bosbessen hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Ze verminderen de activiteit van markers van ontsteking. Deze antioxidanten kunnen helpen bij het voorkomen van chronische ontstekingsziekten.

Andere voordelen

 1. Andere voordelen van bramen zijn:

 2. Antidepressiva

 3. Flavonoïde-rijke wilde bosbessen helpen de stemming te verbeteren en werken als een effectief antidepressivum.

 4. Het ruwvoer (vezel) aanwezig in bosbessen voorkomt constipatie. Ook verbeteren de vitamines, natrium, koper, fructose en zuren de spijsvertering door de secretie van de juiste maag- en spijsverteringssappen te stimuleren. Dit helpt het voedsel soepel door het maagdarmstelsel te bewegen.

 5. Behandel urineweginfectie

 6. Bosbessen kunnen bacteriekolonies zoals E. coli doden die verantwoordelijk zijn voor de urineweginfectie. Ze hebben een verbinding gevormd uit grote, polymeerachtige moleculen, die de groei van dergelijke bacteriën remmen. Ze hebben ook bepaalde antibiotische eigenschappen die dit effect versterken. Tot nu toe is deze verbinding alleen gevonden in veenbessen en bosbessen.

 7. Bosbessen kunnen alle leeftijdgerelateerde oculaire problemen vanwege hun antioxiderende eigenschappen voorkomen of vertragen. Deze omvatten maculaire degeneratie, staar, bijziendheid en hypermetropie, droogheid, evenals infecties die betrekking hebben op het netvlies. Ze bevatten speciale antioxidanten genaamd carotenoïden (luteïne, zeaxanthine enz.), Flavonoïden (zoals rutine, resveratrol, quercetine enz.) En andere antioxidantverbindingen, die allemaal zeer gunstig zijn voor de gezondheid van het oog.

 8. Antioxidanten in bosbessen kunnen uw immuunsysteem stimuleren en infecties voorkomen. Zodra uw immuunsysteem sterk is, zult u geen verkoudheid, koorts, pokken en talloze andere overdraagbare ziekten krijgen die worden verspreid door bacteriën en virussen.

 9. Spierbeschadiging verminderen

 10. Bosbessen helpen de spierpijn en vermoeidheid die optreedt na een inspannende oefening of activiteit te verminderen. Ze helpen ook bij spierregeneratie. Dit wordt bevestigd door een studie gepubliceerd in het Journal of the International Society of Sports Nutrition.

 11. Ze helpen de haargroei te bevorderen. Meng bosbessen en olijfolie, breng de melange aan op het haar en de wortels en spoel af met warm water om de haargroei te verbeteren.

 12. IBS verlichten

 13. Bosbessenschillen die samen met probiotica worden geconsumeerd, vertonen krachtige ontstekingsremmende eigenschappen die ontstekingsdarmsyndroom (IBS) en de ziekte van Crohn kunnen behandelen. Ze kunnen symptomen zoals bloeden en pijn veroorzaakt door colitis ulcerosa verlichten.

 14. Ontgifting bevorderen

 15. Anthocyanine in bosbessen helpt bij het ontgiften van zware metalen uit het lichaam, waaronder lood, kwik, cadmium en arseen.

 16. Levensduur verhogen

 17. Polyfenolen en resveratrol die in bosbessen worden gevonden, helpen de levensduur te verlengen en de negatieve effecten van veroudering te verminderen. Ze activeren ook de genen die betrokken zijn bij anti-aging en afnemende achteruitgang van de hersenfunctie.

Types

 1. Er zijn vijf hoofdtypen bosbessen:

Gebruikt

 1. Bosbessen kunnen praktisch een toevoeging zijn aan elk voedsel om een ​​zoetzure smaak te geven. Ze kunnen worden gebruikt als toppings of worden toegevoegd aan verschillende gerechten zoals overgebakken voedingsmiddelen, havermout, yoghurt, pannenkoeken, smoothies of salades.

Selecteren en opslaan

 1. Hier zijn een paar tips om te onthouden bij het kopen en bewaren van bosbessen:

Bijwerkingen

 1. Enkele bijwerkingen zijn:

 2. Opmerking: vermijd gebruik vóór of na de operatie, omdat bosbessen de bloedsuikerspiegel kunnen beïnvloeden.

 3. Een laatste interessant ding om over hen te weten is dat hoe donkerder de kleur van de blauwe bessen is, hoe rijker ze zijn aan antioxidanten en andere medicinale voedingsstoffen. Met andere woorden, eet ze op tot je tong blauw wordt om een ​​lang en gezond leven te leiden.

 4. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Gewichtsverlies schudt smoothies helpen de stofwisseling te stimuleren, de eetlust te onderdrukken, de spijsvertering te verbeteren. Spinazie-avocado, boerenkoolappel, ananasmango, amandelmelk, eiwitten

 2. De gezondheidsvoordelen van zwemmen zijn onder meer het vermogen om zwaarlijvigheid te verminderen, spierkracht te verbeteren, stress te verlichten, rugpijn. Bovendien is het voordelig tijdens de zwangerschap.

 3. Voordelen van squash zijn onder meer een verbeterd gezichtsvermogen en een gezonde huid, een sterker immuunsysteem, een lager risico op kanker, verlichting van symptomen van diabetes en onder andere slapeloosheid.

 4. Om augurkensap te maken, neemt u een grote pot met water, witte azijn, zout erin. Voeg een of alle optionele beitsingrediënten toe. Lees voor het volledige recept!

 5. Om watermeloenkomkommersalade te maken, gooi je ze in hapklare blokjes in een grote kom. Voeg de dressing toe en meng goed. Verspreid feta-kaasmunt bovenop. Lees verder!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407