Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


20 verrassende voordelen van visolie

20 verrassende voordelen van visolie

 1. Volgens USDA National Nutrient Database kunnen de meeste gezondheidsvoordelen van visolie worden toegeschreven aan de aanwezigheid van essentiële omega-3-vetzuren zoals docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA) in het. Andere nuttige essentiële vetzuren in visolie zijn alfa-linoleenzuur of ALA en gamma-linoleenzuur of GLA.

 2. De verschillende soorten vis die een goede bron van olie zijn, zijn makreel, meerforel, haring, sardines, zwaardvis, oesters, witte tonijn, blauwvintonijn, geelvintonijn, tarbot, pilchards, ansjovis en zalm. De kwaliteit van visolie is sterk afhankelijk van het type vis waaruit de olie wordt gewonnen.

Gezondheidsvoordelen van visolie

 1. Visolie heeft een grote invloed op ons lichaam omdat het helpt bij gewichtsverlies, huidverzorging, verbetering van het gezichtsvermogen en andere gezondheidsproblemen die hieronder in detail worden uitgelegd.

Verhoogt de gezondheid van het hart

 1. Volgens de American Heart Association (AHA) hebben klinische onderzoeken aangetoond dat omega-3 effectief is bij het verminderen van de incidentie van hart- en vaatziekten (CVD). Visolie is een geweldige bron van omega-3 en vermindert daarom het risico op hartziekten en hartritmestoornissen. Het verlaagt ook het niveau van slechte cholesterol (LDL) en verhoogt het niveau van goede cholesterol (HDL). Visolie voorkomt de ophoping van triglyceriden en vermindert ook het niveau van overtollige triglyceriden. Voorlopig onderzoek heeft aangetoond dat visolie kan worden gebruikt om atherosclerose bij coronaire patiënten te voorkomen. Visolie is dus effectief bij het voorkomen van beroertes en regelmatig gebruik van visolie kan helpen om plotselinge hartdood te voorkomen. Volgens de American Heart Association moeten deze voorlopige bevindingen nog worden bevestigd door verder gedetailleerd onderzoek.

Gewichtsverlies

 1. Professor Peter Howe van de Universiteit van Zuid-Australië heeft aangetoond dat visolie de doeltreffendheid van lichaamsbeweging verbetert bij pogingen om gewicht te verminderen. Vrijwilligers die visolie in hun dieet kregen, vertoonden meer gewichtsverlies in vergelijking met degenen die het niet regelmatig consumeerden. Visolie bevat omega-3-vetzuren, die helpen om gewichtsverlies te bevorderen, dus een combinatie van fysieke training en inname van deze olie helpt het lichaamsvet aanzienlijk sneller te verminderen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Verbetert de immuniteit

 1. Er wordt aangenomen dat regelmatige consumptie van visolie helpt bij het stimuleren van uw immuunsysteem, waardoor u weerstand kunt bieden aan het voorkomen van veel voorkomende ziekten zoals verkoudheid, hoest en griep. Omega-3-vetzuren in visolie versterken het immuunsysteem door de activiteit en hoeveelheid cytokines en eicosanoïden in ons lichaam te beïnvloeden. Onderzoekers hebben ook het effect bestudeerd van een vismeel en visolie op het immuunsysteem van varkens en ontdekten dat visolie de groei van de dieren bevorderde. Soortgelijk onderzoek uitgevoerd op muizen in het Taichung Veterans General Hospital, Taiwan, gaf ook positieve resultaten.

 2. Visolie is gunstig voor patiënten die lijden aan lupus, een auto-immuunziekte die wordt gekenmerkt door het immuunsysteem dat zijn eigen organen en weefsels aanvalt. Studies hebben ook aangetoond dat visolie helpt bij het verminderen van koorts, huiduitslag en vermoeidheid.

Vermindert ontsteking

 1. In termen van colitis ulcerosa voorkomt visolie de ophoping van leukotrieen in de dikke darm. Er wordt ook onderzoek gedaan om de ontstekingsremmende reputatie van visolie te vergroten, vooral in combinatie met andere voedingssupplementen en medicijnen.

Helpt de progressie van artritis te vertragen

 1. Visolie is nuttig bij het vertragen van de progressie van artritis, reuma, de symptomen van Raynaud en soortgelijke aandoeningen. Het gebruik van visolie kan helpen de behoefte aan grote doses NSAID's (niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen) te verminderen. Het Royal Adelaide Hospital en de Universiteit van Newcastle in Australië hebben gemeld dat visolie positieve effecten heeft getoond bij de behandeling van de symptomen van artritis. In geval van artrose kan visolie nuttig zijn bij het verminderen van de impact van enzymen die kraakbeen vernietigen.

Verlicht de angst voor depressie

 1. Vanwege de aanwezigheid van Omega-3-vetzuren is visolie gepromoot voor het verlichten van depressie, verdriet, angst, rusteloosheid, mentale vermoeidheid, stress, verminderd seksueel verlangen, suïcidale neigingen en andere zenuwaandoeningen. Onderzoekers van de Case Western Reserve University School of Medicine in Cleveland, Ohio, stellen in hun onderzoekspublicatie getiteld "Visoliën en bipolaire stoornis: een veelbelovende maar ongeteste behandeling" dat visolie nuttig kan zijn bij stemmingsstabilisatie en bij de behandeling van symptomen van bipolaire stoornissen. Het is daarom niet verwonderlijk dat landen waar vaak vis wordt gegeten, weinig depressief zijn. Evenzo heeft onderzoek onder gevangenen aangetoond dat toen gevangenen zeevruchten kregen met een grotere hoeveelheid omega-3-vetzuren, er een significante daling was in het aantal moorden en de frequentie van geweld. Inname van vis is ook een goede remedie voor depressie. Bevindingen van een onderzoek suggereren dat visconsumptie gunstig kan zijn voor de geestelijke gezondheid van vrouwen en het risico op depressie bij vrouwen vermindert.

Eye Care

 1. Het is bekend dat visolie het gezichtsvermogen kan verbeteren. Het helpt ook bij het voorkomen van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie. Het National Eye Institute van het National Institute of Health in de Verenigde Staten is van plan een landelijke studie uit te voeren om het effect van visolie op het vertragen van maculaire degeneratie te evalueren. Deze studie zal sterk wetenschappelijk bewijs leveren met betrekking tot de voordelen van visolie voor oogzorg, waardoor overheidsinstanties en artsen visolie sterk kunnen aanbevelen voor maculaire degeneratie.

Helpt bij het verminderen van de risicoprogressie van de ziekte van Alzheimer

 1. Onderzoek uitgevoerd aan de Louisiana State University heeft aangetoond dat vetzuren het risico verminderen en de progressie van de ziekte van Alzheimer vertragen. Omdat visolie een van de beste bronnen van essentiële vetzuren is, waaronder EPA en DHA, helpt het bij het verlagen van het risico op de ziekte van Alzheimer. Meer onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA) valideert het nut van visolie als een mogelijke remedie voor de ziekte. De Alzheimer's Association beveelt vissen met een hoger gehalte aan omega-3-vetzuren aan patiënten aan, omdat het als een verdediging tegen de ziekte van Alzheimer en dementie fungeert.

Vermindering van de symptomen van ADHD

 1. Visolie kan de symptomen van ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) verminderen vanwege de hoge concentratie vetzuren. Voor kinderen die lijden aan hyperactiviteit, dyslexie, dyspraxie, onvermogen om taken te voltooien, emotionele instabiliteit, weifelende houding, slechte coördinatie, korte aandachtsspanne, kortetermijngeheugenzwakte, lage concentratie, neiging om anderen te onderbreken, roekeloosheid, haastigheid, impetuositeit, impulsiviteit, laag IQ, of leerstoornissen, visolie is een bewezen remedie. Onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit van Zuid-Australië en CSIRO heeft aangetoond dat wanneer kinderen die lijden aan ADHD gedurende 15 weken doses visolie en teunisbloemcapsules kregen, ze significante verbeteringen in hun gedrag vertoonden. Omdat het menselijk brein bestaat uit ongeveer 60% vetten, vooral essentiële vetzuren zoals omega-3 en omega-6, helpt het de functies van de hersenen te verbeteren.

 2. Verder wordt aangenomen dat visolie nuttig is bij de normale ontwikkeling van de hersenen, en helpt het uw kind zich te concentreren op zijn studie. Er is ook vastgesteld dat wanneer zwangere vrouwen regelmatig doses visolie krijgen, hun peuters verbeterde hand-oogcoördinatie vertonen.

Huidverzorging

 1. Het is geweldig voor het verbeteren van de conditie van de droge huid door deze er glanzend en levendig uit te laten zien. Het is nuttig bij de behandeling van verschillende huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, jeuk, roodheid van de huid, huidletsels en huiduitslag. Wat psoriasis betreft, beperkt de EPA in visolie de groei van ontstekingsremmende middelen door arachidonzuur te produceren. Daarom kan visolie ook lokaal worden aangebracht om psoriasis te verlichten.

 2. Regelmatige consumptie van visoliecapsules helpt bij het verminderen van vochtverlies van de huid. Sommige mensen beweren ook dat de olie helpt bij het voorkomen van zonnebrand, maar het onderzoek achter die claim is niet geverifieerd.

Behandelt acne

  Besturing Diabetes

  1. Type II diabetespatiënten zijn vatbaar voor hart- en vaatziekten zoals hart- en vaatziekten, atherosclerose en beroerte. Onderzoek aan de Universiteit van Oxford heeft aangetoond dat visolie ook nuttig is bij het verlagen van triglyceriden bij patiënten met diabetes.

  Voorkomt zweren

  1. De aanwezigheid van EPA en DHA in visolie maakt het nuttig in geval van zweren veroorzaakt door niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen (NSAID's).

  Ondersteunt een gezonde zwangerschap

  1. Visolie is zeer gunstig voor zwangere vrouwen omdat de aanwezige DHA erin helpt de ogen en hersenen van de baby te ontwikkelen. Het helpt ook om vroeggeboorten, een laag geboortegewicht en miskramen te voorkomen. Onderzoek uitgevoerd in Denemarken, waarbij 8.729 zwangere vrouwen betrokken waren, concludeerde dat een dieet met weinig vis resulteerde in een hoger risico op premature of premature baby's.

  2. Er wordt ook aangenomen dat vrouwen die onvoldoende inname van EPA en DHA in hun dieet hebben, na de bevalling last hebben van depressie, omdat er een hoeveelheid hersenmassa wordt overgedragen van de moeder aan het kind in de laatste stadia van de zwangerschap. Het is dus zeer gunstig om visolie te consumeren door vis te eten of visoliesupplementen, tabletten, capsules of pillen te nemen tijdens de zwangerschap voor de algehele ontwikkeling van het kind en het welzijn van de moeder. Er moet echter worden opgemerkt dat visolie verkregen uit de lever van de vis, bijvoorbeeld levertraan, niet tijdens de zwangerschap moet worden geconsumeerd, omdat levertraan rijk is aan retinol en vitamine A, waarvan meestal bekend is dat ze geboorteafwijkingen veroorzaken.

  Verbetert de vruchtbaarheid

  1. Visolie rijk aan omega 3-vetzuren helpt de vruchtbaarheid en celdeling te verbeteren. Voorlopig onderzoek bij dieren heeft aangetoond dat wanneer mannen een dieet met visolie krijgen, de kwaliteit van het sperma wordt verbeterd. Na ejaculatie heeft het sperma een verhoogde overleving tegen lipidenperoxidatieve aanvallen in het vrouwelijke geslachtsorgaan, waardoor de kans op conceptie wordt vergroot. Anderzijds hebben vergelijkbare dierstudies remming aangetoond in de synthese van prostaglandine E en prostaglandine F, die in grote hoeveelheden door menselijke zaadblaasjes worden geproduceerd. Het onderzoek heeft echter geen invloed gevonden op de telling en mobiliteit van sperma.

  Haarverzorging

  1. Het helpt bij het behouden van een goede glans van het haar omdat omega-3 groei-stimulerende eigenschappen heeft omdat het de follikels voedt. Het helpt bij de ontwikkeling van haar en bij het voorkomen van haarverlies. Een goede aanvoer van eiwitten is ook noodzakelijk voor de haargroei, en omdat de meeste vissoorten rijk zijn aan eiwitten, helpt het eten van vis om het haar gezond te houden.

  Voorkomt de ziekte van Lou Gehrig

  1. Eval (ez_write_tag ([![!970,250

  Verbetert de bloedcirculatie

  1. Het wordt algemeen aanvaard dat visolie de bloedcirculatie kan verbeteren, samen met het verlagen van triglyceride- en serumcholesterolspiegels. Het voordeel van het verbeteren van de bloedcirculatie is echter primair alleen bij ratten onderzocht.

  2. Er wordt ook aangenomen dat visolie helpt bij het voorkomen van astma en nierfalen. Veel mensen geven ook graag visolie aan hun huisdieren, vooral honden en katten, omdat het glanzend en glad haar bevordert. Het kan ook honden en katten helpen bij het omgaan met artritis, een veel voorkomende ziekte bij huisdieren.

  3. Het nationale educatieprogramma voor hoge bloeddruk in de Verenigde Staten heeft gewaarschuwd voor onnauwkeurige publiciteit van visolie als een effectief middel voor het verlagen van hoge bloeddruk bij patiënten met hypertensie. Volgens het rapport verlagen visoliesupplementen de bloeddruk op een zeer kleine manier bij hypertensieve patiënten. Onderzoek uitgevoerd bij het Channing Laboratorium in Boston heeft aangetoond dat gematigde doses visoliesupplementen weinig effect hebben op de toestand van hoge bloeddruk bij normotensieve mensen.

  Bijwerkingen van visolie

  1. Hoewel visolie veel nuttige eigenschappen heeft, is er veel hype rond de mogelijke toepassingen, en niet allemaal zijn ze nauwkeurig, dus wees voorzichtig bij het lezen van literatuur over deze nuttige olie. Visolieproducenten hebben geprobeerd het op de markt te brengen als remedie voor bijna alles. We raden aan dat lezers zich volledig informeren voordat ze een weloverwogen beslissing nemen, in plaats van beïnvloed te worden door zowel negatieve als positieve propaganda over de nuttige toepassingen van visolie.

  2. Vitamine A en vitamine D: visolie, vooral de soorten verkregen uit vislevers zoals levertraan is een rijke bron van vitamine A en vitamine D. Een overmatige dosering van levertraan kan echter leiden tot vitaminetoxiciteit, de ophoping van overmatige vitamines in het lichaam, wat ernstige bijwerkingen kan veroorzaken.

  3. Vitamine E: Visolie ondergaat oxidatie en kan ranzig worden, wat leidt tot de vorming van vrije radicalen. De toevoeging van antioxidanten zoals vitamine E aan de olie kan de vorming van deze vrije radicalen helpen voorkomen.

  4. Een te hoge dosis visolie leidt tot verlaagde vitamine E-waarden in het menselijk lichaam. Dit verlies aan vitamine E moet worden aangevuld met externe vitamine E-supplementen.

  5. In plaats van individueel te worden gebruikt als behandelingsmethode, kan de combinatie van visolie en vitamine E voordelig zijn bij het verminderen van het risico op veel kankers en hartziekten.

  6. Voorlopig onderzoek is uitgevoerd dat de bovenstaande verklaringen bewijst; deze moeten echter worden onderbouwd met meer gedetailleerd onderzoek voordat sterke conclusies worden getrokken over het gebruik van visolie en vitamine E in een gecombineerde inspanning.

  7. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

  8. Hoewel visolie veel voordelen heeft, kan de overmatige inname ervan allergie en bijwerkingen veroorzaken. Vooral mensen die allergisch zijn voor zeevruchten of vissen, ervaren effecten zoals netelroos en zwelling van gezicht, lippen, tong of keel. In het geval van overmatige inname kan in dit geval ook een slechte adem, maagklachten, losse ontlasting, oprispingen, misselijkheid, onregelmatige hartslag en chronische ziekte optreden. Zorg ervoor dat u niet meer consumeert dan de aanbevolen hoeveelheid en vermijd consumptie als u allergisch bent voor vissen. Laten we enkele van de bijwerkingen in detail bekijken:

  9. Kinderen: Overmatige inname van visolie door kinderen kan leiden tot allergische reacties zoals jeuk, niezen of een droge hoest, en kan ook hun immuunsysteem verzwakken.

  10. Zwangere vrouwen: Hoewel visolie veel voordelen heeft voor zwangere vrouwen, kan het kwikgehalte dat erin voorkomt het geheugen, het gehoor, de cognitieve vaardigheden en het gezichtsvermogen van de baby schaden.

  11. Depressie Bipolaire stoornis: Overmatige inname van visolie kan de symptomen van depressie en bipolaire stoornis vergroten.

  12. Kanker Leverziekte: vermijd overmatige inname als u lijdt aan diabetes, kanker en leveraandoeningen omdat dit de toestand kan verergeren.

  13. Diabetes Lage bloeddruk: een teveel aan visolie kan de bloeddruk onder het normale niveau verlagen.

  14. Waarschuwing voor de dosering van visolie

  15. Een te hoge dosis visolie kan schadelijke allergieën en bijwerkingen op het lichaam hebben. Bovendien kan visolie problematisch zijn als je bepaalde voorwaarden hebt, dus het is noodzakelijk om voorzichtig met visoliesupplementen te consumeren. Bovendien kan het in verschillende vormen worden geconsumeerd. Deze omvatten het direct eten van de vis door deze te bakken, braden, braden, grillen, braden of roken. Het kan ook worden geconsumeerd in de vorm van geconcentreerde voedingssupplementen zoals vloeistof, tablet, capsule, pil of zachte gels. Ook zijn er verschillende farmaceutische kwaliteiten van de olie. Het is niet nodig om constant olie van farmaceutische kwaliteit of zelfs supplementen te consumeren. U moet ook uw arts raadplegen om de wijze van consumptie van visolie en de algehele behoefte hieraan in uw dieet te bevestigen.

  16. Moeten we plantaardige oliën vervangen door visolie?

  17. Het korte antwoord is nee. Er zijn veel websites die mensen adviseren om te stoppen met het eten van plantaardige oliën en over te schakelen op visolie om hun inname van omega-3-vetzuren te verhogen. Visolie is een goede bron van essentiële omega-3-vetzuren en moet worden geconsumeerd, maar dat betekent niet noodzakelijk dat men plantaardige oliën volledig moet vervangen door visolie.

  18. Hier is een kort overzicht van omega-3-vetzuren: Er zijn drie soorten omega-3-vetzuren, namelijk alfa-linoleenzuur (ALA), docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA). Alle drie zijn belangrijk voor het lichaam. Plantaardige bronnen, waaronder lijnzaadolie, sojaolie, hennepolie, koolzaadolie, walnootolie, raapzaad, perilla, chia en tofu zijn rijk aan ALA. Het menselijk lichaam heeft de mogelijkheid om ALA om te zetten in DHA en EPA, hoewel deze conversie bepaalde beperkingen kent.

  19. Hoeveel visolie is veilig om te consumeren?

  20. Visolie kan op verschillende manieren worden geconsumeerd, zoals capsules, of kan worden opgenomen in dagelijkse maaltijden. De dosering mag niet meer zijn dan 3 visoliecapsules per dag. 1000 mg visolie bevat ongeveer 300 mg omega-3-vetzuren, zodat u de hoeveelheid visolie in uw maaltijden kunt gebruiken. Een dagelijkse inname van 3000 mg of minder is veilig voor iedereen. Zwangere en zogende vrouwen kunnen ongeveer 3200 mg per dag consumeren.

  21. Visolie Zuiverheid

  22. Let bij de aanschaf op de kwaliteit van visolie. Het wordt verkregen van bijna alle vissen - zoet water, boerderij, oceaan, diepzee en ondiepe zeevis. Al deze vissen kunnen besmet zijn met giftige stoffen zoals kwik, arseen, lood, vormen van calcium, furanen, dioxines, PCB's en methylkwik en kunnen het menselijk lichaam negatief beïnvloeden. Daarom moet de gebruikte visolie zuiver zijn. Veel bedrijven verkopen ultra geraffineerde of gedistilleerde visolie, maar u moet altijd controleren of de normen zijn gevolgd en onderzoek doen naar het bedrijf of het product voordat u het aan uw dieet toevoegt.

  23. Visolie en vitamines  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407