Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


21 Indrukwekkende gezondheidsvoordelen van kalk

21 Indrukwekkende gezondheidsvoordelen van kalk

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 11 juli 2019 Medisch beoordeeld door Vanessa Voltolina (MS, RD)

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is kalk?

 1. Limoen (Citrus aurantifolia) is een kleine, ronde, groenachtige hybride citrusvrucht. Vanwege het zure sap en het unieke aroma, wordt het limoenfruit veel gebruikt in verschillende keukens om de smaak te accentueren. Het is een veelgebruikt ingrediënt in de Mexicaanse, Vietnamese en Thaise keuken. Er zijn verschillende soorten citrusvruchten aangeduid als limoenen, waaronder sleutelkalk, kaffirkalk, wilde limoen, woestijnlimoen en Perzische limoen.

 2. Deze pittige, tropische vrucht staat al eeuwen bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Kalk vindt zijn toepassing ook in cosmetica en gezondheidsproducten. De etherische olie van limoen wordt gewonnen uit de schil of de schil van de limoen en wordt veelvuldig gebruikt in aromatherapie en parfums.

Limoenvoeding

 1. Hoofdzakelijk bekend om zijn ascorbinezuurreserves, biedt kalk 32 procent van de dagelijks aanbevolen inname van vitamine C. Het heeft een hoog watergehalte en belangrijke vitamines en mineralen zoals magnesium en kalium, evenals vitamines zoals folaat, vitamine A, vitamine E en vitamine K.

 2. Het beste van limoenen is dat ze weinig calorieën, koolhydraten en vetten bevatten. Volgens de USDA National Nutrient Database levert een portie (67 g) kalk 20 kcal energie. Bovendien zijn limoenschil en pulp rijk aan voedingsvezels, antioxidanten, flavonolglycosiden zoals kaempferol, evenals diverse fytochemicaliën zoals polyfenolen, limoneen en terpenen.

Gezondheidsvoordelen van kalk

  Huidverzorging

  1. Limoensap bevat gezonde zuren en helpt dode cellen te verwijderen wanneer het op de huid wordt aangebracht. Het bouwt collageen, verjongt de huid en verbetert de algehele textuur.

  2. Vitamine C beschermt de huid tegen infecties en geneest huiduitslag, acne, puistjes, kneuzingen en vlekken, volgens een studie in het tijdschrift Nutrition flavonoïden in limoenen remmen ook de microbiële groei, die helpt tandvleesbloedingen voorkomen.

  3. Het bestrijdt huidschade veroorzaakt door zon, stof en vervuiling. De antioxiderende en adstringerende eigenschappen kunnen helpen rimpels te verminderen en donkere vlekken, huidtinten en open poriën te verminderen. Je kunt een verfrissende badervaring creëren door dit sap gewoon aan je bad toe te voegen. Het helpt ook de lichaamsgeur te verminderen.

  Aids in Digestion

  1. Limoenen hebben een onweerstaanbaar aroma, waardoor uw mond water kan krijgen. Dit helpt de primaire spijsvertering (het spijsverteringsstelsel stroomt al in je mond voordat je het proeft). De natuurlijke zuurgraad van kalk doet de rest. Terwijl ze de macromoleculen van het voedsel afbreken, stimuleren de flavonoïden het spijsverteringsstelsel en verhogen ze de secretie van spijsverteringssappen, gal en zuren. Dit stimuleert ook peristaltische beweging die het voedsel door de darm beweegt.

  2. De ruime hoeveelheid zuur in kalk helpt het uitscheidingssysteem schoon te maken. Het ruwvoer in kalk kan helpen bij het verlichten van constipatie. Een overdosis van het sap met zout werkt ook als een uitstekend laxeermiddel zonder bijwerkingen, waardoor constipatie wordt verlicht.

  Bestrijdt infecties

  1. Kalkinname beschermt het lichaam tegen verschillende microben, virussen en bacteriën, waaronder Helicobacter pylori (H. pylori) en Salmonella-bacterie-infecties.

  Gewichtsverlies

  1. Een onderzoek bij muizen heeft aangetoond dat de etherische oliën in kalk gewichtstoename en overmatige voedselconsumptie voorkomen. Ook is het aanwezige citroenzuur een uitstekende vetverbrander. Een glas warm water met het sap van een hele limoen kan effectief zijn als een uitstekende gewichtsverlager.

  2. Hoe te gebruiken: Consumeer twee glazen warm water met limoensap per dag om binnen enkele dagen voordelen te behalen.

  Beheert bloedsuiker

  1. De hoge niveaus van oplosbare vezels in kalk maken het effectief bij het reguleren van de opname van suiker door het lichaam in de bloedbaan. Dit helpt het optreden van bloedsuikerpieken die een ernstig risico vormen voor diabetespatiënten te verminderen.

  2. Limoenen en andere citrusvruchten hebben ook een lage glycemische index, wat betekent dat ze geen significante of onverwachte pieken in glucosespiegels veroorzaken. Dit is de reden waarom de American Diabetes Association limoenen en andere citrusvruchten als een superfood voor diabetes beschouwt.

  Voorkomt hartziekten

  1. Een onderzoek onder leiding van Dr. Frank Hu, professor in de geneeskunde aan de Harvard Medical School, suggereert dat voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C een beschermend effect hebben tegen hart- en vaatziekten. Bovendien helpen oplosbare vezels en limonine in limoenen de bloeddruk te verlagen.

  2. Dit helpt de ontsteking van de bloedvaten te verminderen en helpt verder het risico op hartaandoeningen te verminderen. Kalium en magnesium in limoenen verbeteren ook de bloedcirculatie en bevorderen de gezondheid van het hart.

  3. Hesperidine, een flavonoïde in kalk, helpt het LDL-gehalte (slechte) cholesterol en triglyceriden in het lichaam te verlagen, wat een ander hart-gezond voordeel is!

  Verlaagt het risico op kanker

  1. Citrusvruchten kunnen ook waardevolle anti-kanker eigenschappen bevatten, volgens onderzoek van de Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition.

  2. Een onderzoek gepubliceerd naar de antikankeractiviteit van sleutelkalk suggereert dat de consumptie ervan nuttig kan zijn voor kankertherapie. Dit komt door het vermogen om vrije radicalen op te vangen en oxidatieve stress te verminderen. Fytochemicaliën boordevol antioxidanten zoals flavonoïden, flavonen, triterpenoïde en limonoïden in limoen hebben krachtige kankerbestrijdende eigenschappen.

  3. Ze kunnen de groei van verschillende kankercellen stoppen en voorkomen darm-, borst-, prostaat-, pancreas-, maag-, longen-, nieren- en bloedkanker. In sommige gevallen kan het ook kankercellen uitroeien.

  4. Er moet meer onderzoek worden gedaan naar de mechanismen van citrusfruitcomponenten en de voordelen tegen kanker, maar studies lijken tot nu toe positief.

  Verlicht ontstekingen

  1. Citrusvruchten hebben over het algemeen ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen worden gebruikt voor een aantal ontstekingsproblemen.

  Voorkomt niersteen

  1. Het citroenzuur in vers of geconcentreerd limoensap helpt bij het verwijderen en voorkomen van nierstenen door het verhogen van urinecitraat en urinevolume, volgens een onderzoek uit 2007 uit het tijdschrift Urology van Dr. Kristina Penniston, Divisie van Urology, University of Wisconsin School of Medicine and Public Health, Madison.

  2. Een ander onderzoek toonde aan dat het consumeren van limonade gedurende bijna vier jaar de vorming van nierstenen verminderde van gemiddeld één steen per jaar tot slechts 0,13 per jaar. Daarom kan dit worden gebruikt als de eerste regel van natuurlijke therapie.

  Verhoogt de immuniteit

  1. Kalk versterkt de verdedigingslinie van het lichaam en helpt infecties en ziekten zoals malaria, diarree en longontsteking af te weren. Vitamine C in de citrusfruit helpt ook tegen hoest en verkoudheid en verhoogt de algehele immuniteit van het lichaam. Dit wordt bevestigd door een reeks onderzoeken, waaronder een onderzoek uit 2017 in het tijdschrift Nutrients.

  Verhoogt de ijzerabsorptie

  1. Vitamine C in kalk in combinatie met voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer, helpt het vermogen van het lichaam om ijzer te absorberen te maximaliseren. Naast het praten met een professional over ijzersupplementen en ijzerrijk voedsel, moeten mensen die lijden aan bloedarmoede door ijzertekort - duizeligheid, broze nagels, haaruitval en vermoeidheid overwegen om kalk aan hun dieet toe te voegen!

  Geneest maagzweer

  1. Naast vitamine C bevat kalk speciale verbindingen die flavonoïden worden genoemd (limonoïden zoals limonineglucoside), die antioxiderende, anti-carcinogene, antibiotische en ontgiftende eigenschappen hebben. De zuren in kalk reageren met de maagsappen van de maag, wat leidt tot alkalische reacties. De flavonoïden en de alkalische reactie stimuleren gezamenlijk het genezingsproces van maagzweren.

  Verlichting van ademhalingsstoornissen

  1. De flavonoïde-rijke olie die wordt gewonnen uit limoenen wordt veelvuldig gebruikt in anti-congestieve geneesmiddelen zoals balsems, verdampers en inhalatoren vanwege de aanwezigheid van kaempferol. Gewoon krabben aan de schil van kalk en inhaleren geeft onmiddellijke verlichting van verstopte neus en misselijkheid. Vitamine C voorkomt ook de oorzaak van astma veroorzaakt door luchtvervuiling, zegt een rapport uit 2015 in het tijdschrift Nutrients.

  Andere voordelen

  1. Andere voordelen zijn:

  Waarvoor wordt kalk gebruikt?

  1. Limoenen hebben veel verrassende medicinale, culinaire en cosmetische toepassingen. Hieronder staan ​​er enkele.

  Bijwerkingen

  1. Hoewel limoenen geen grote bijwerkingen hebben, kan overmatige inname problemen veroorzaken zoals:

  2. Opmerking: Het is belangrijk om de buitenste schil van limoenen te wassen, zelfs als u niet van plan bent deze te gebruiken, omdat de schil meestal bacterieafzettingen heeft. Deze kunnen in het fruit worden overgebracht als ze ongewassen worden bewaard.

  3. Anders voeg je dit pittige fruit toe aan je dieet en geniet je van alle voeding!

  4. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

  Lees dit volgende:

  1. Voordelen van hibiscusthee zijn onder meer het vermogen om hoge bloeddruk met hoog cholesterolgehalte, een verstoord spijsverteringsstelsel, leverziekten, kanker te behandelen.

  2. Vind hier 10 indrukwekkende voordelen van abrikoos. Abrikoos heeft het vermogen om indigestie, constipatie, oorpijn, huidziekten, bloedarmoede te behandelen. Het kan vers of gedroogd worden gegeten.

  3. Frambozenbladthee verhoogt de vruchtbaarheid bij vrouwen, verhoogt de immuniteit, bevordert de gezondheid van het hart, versnelt de stofwisseling, reguleert hormonen en voorkomt misselijkheid en maagproblemen.

  4. Etherische olie van Ylang-ylang verlaagt de bloeddruk, bestrijdt depressie, verhoogt het libido, geneest infecties in interne organen, versterkt het zenuwstelsel en voorkomt sepsis.

  5. Rijk aan verschillende voedingsstoffen, vezels, antioxidanten en dadels hebben geweldige voordelen voor het hart van de hersenen. Het helpt ook bij het verbeteren van de botgezondheid bij het behandelen van constipatie.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407