Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


24 ongelooflijke voordelen van broccoli

24 ongelooflijke voordelen van broccoli

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 28 juni 2019 Medisch beoordeeld door Rebecca Zinger (RD, LD)

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Broccoli?

 1. Broccoli is een kruisbloemige groente, die behoort tot de Italica-cultivargroep Brassicaceae oleracea zoals kool en bloemkool. De meest gegeten delen ervan zijn de groene of paarse bloeiende koppen, die de vorm hebben van een boom en van een dikke en eetbare stengel afkomen.

Types

 1. Er zijn veel soorten broccoli, die populair zijn in verschillende delen van de wereld. De drie belangrijkste variëteiten zijn als volgt.

Hoe smaakt Broccoli?

 1. Rauwe broccoli heeft over het algemeen een mild bittere smaak als een kool. Mensen met een bepaald receptorgen zijn gevoelig voor sommige smaken en vinden het extreem bitter en onaangenaam. Deze smaak is vanwege de aanwezigheid van natuurlijke verbindingen genaamd glucosinolaten.

Broccoli Nutrition

 1. In termen van unieke organische verbindingen is het een rijke bron van fytonutriënten glucosinolaten, isothiocyanaat, flavonoïden zoals kaempferol en verschillende andere antioxidantverbindingen die onze gezondheid positief stimuleren!

Broccolicalorieën

 1. Een portie broccoli van 100 gram bevat ongeveer 34 calorieën, waardoor het een uitstekende keuze is om aan maaltijden toe te voegen wanneer u probeert af te vallen. Broccoli kan helpen verzadiging te bevorderen vanwege het vezelgehalte, waardoor je langer vol blijft.

Gezondheidsvoordelen van broccoli

 1. Voordelen voor de gezondheid van deze kruisbloemige groente zijn onder meer:

Aids in Digestion

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Voorkomt chronische ziekten

 1. Broccoli bevat bepaalde fenolverbindingen die helpen chronische ziekten op afstand te houden. Dit verlaagt uw kansen op het ontwikkelen van diabetes, astma, hartaandoeningen en vele andere dodelijke ziekten, waardoor de sterfte afneemt. Broccoli is het meest effectief wanneer het wordt geconsumeerd met andere gezonde, ziektebeperkende voedingsmiddelen die niet worden verwerkt.

Levergezondheid

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verhoogt de gezondheid van de hersenen

 1. Broccoli helpt de cognitie en het geheugen te stimuleren, omdat het rijk is aan vitamine K en choline. Bovendien kan sulforafaan ook helpen bij het voorkomen van het ontstaan ​​van Alzheimer en veel neurodegeneratieve ziekten.

Haarverzorging

 1. Voedingsstoffen, gevonden in broccoli, zoals vitamine A en C, zijn geweldig om je haar glanzend, dik en gezond te houden. Deze vitaminen gaan ook droog haar tegen door de talgproductie op de hoofdhuid te reguleren om het haar op natuurlijke wijze te hydrateren. Dit leidt tot minder broos en breekbaar haar en vermindert haarverlies.

Ontstekingsremmende eigenschappen

 1. Een onderzoek uit 2014, gepubliceerd in het Preventive Nutrition and Food Science Journal, suggereert dat broccoliroosjes krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende effecten hebben. Het heeft antioxidanten zoals vitamine C, kalium, magnesium, sulforafaan, kaempferol en vele anderen, waardoor deze kruisbloemige groente goed is voor het verlichten van ontstekingen.

Eigenschappen tegen veroudering

 1. Broccoli bestrijdt het verouderingsproces met behulp van een stof die nicotinamide mononucleotide (NMN) bevat. NMN bevordert de productie van een verbinding die het metabolisme in gang zet en daarmee genetische veranderingen voorkomt die tot voortijdige veroudering leiden. Antioxidanten zoals vitamine A, vitamine C en collageen spelen ook een belangrijke rol bij het vertragen van veroudering.

Controleert diabetes

 1. Een onderzoek uit 2012, gepubliceerd in het International Journal of Food Sciences and Nutrition, suggereert dat broccolispruiten de insulineresistentie kunnen verbeteren bij patiënten met diabetes type 2. Om uit te werken, suggereert het dat sulforafaan en kaempferol in dit kruisbloemige voedsel het vermogen kunnen hebben om de bloedsuikerspiegel te verlagen bij diegenen met diabetes type 2 diabetes mellitus, waardoor het onder controle kan worden gehouden. Broccoli wordt naast een hart-gezond, koolhydraatgestuurd dieet altijd aangemoedigd voor de beste resultaten als het gaat om bloedglucosecontrole.

Verbetert de stofwisseling

 1. Voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C, vitamine D, vitamine K, foliumzuur en vitamine A in broccoli helpen de stofwisseling van het lichaam te stimuleren. Vooral vezels vertonen een TEF (thermisch effect van voedsel) en kunnen uw metabolisme na het eten verhogen. Het bevordert ook de verzadiging door een goede hoeveelheid voedingsvezels te hebben.

Verbetert seksuele Libido

 1. Broccoli kan de bloedcirculatie naar de organen van het lichaam stimuleren en helpen bij het verbeteren van het libido. Het bevat folaat en vitamine C, wat de vruchtbaarheid kan verbeteren.

Tegen kanker Potentiële

 1. Broccoli heeft een potentieel tegen kanker en is vooral gunstig voor borstkanker en baarmoederkanker. Dr. Jay Fowke, Universiteit van Massachusetts, als onderdeel van zijn proefschrift "Een voedingsstrategie om het risico op borstkanker te verminderen", onthulde dat het zou kunnen helpen bij het produceren van een positieve verschuiving naar de metabolieten van oestrogeen genaamd 2 hydroxyestrone ie. 2-OHE1 bij postmenopauzale vrouwen. Dagelijkse consumptie van 500 gram of slechts een pond broccoli, twee keer per dag, hielp de oestrogeenspiegels in het lichaam te verlagen. Bovendien heeft het aangetoond dat het een belangrijk onderdeel kan zijn van een strategie om het risico op borstkanker te verminderen. Het is echter niet realistisch om te verwachten dat mensen deze hoeveelheid elke dag eten en verdere studies zijn nodig om het potentieel van een extract te bestuderen.

Ontgift het lichaam

 1. De aanwezigheid van vitamine C, zwavel en aminozuren maakt broccoli een goede ontgiftiger. Het helpt bij het verwijderen van vrije radicalen en toxines zoals urinezuur uit het lichaam, waardoor het bloed wordt gezuiverd en toxine-gerelateerde problemen zoals kookt, jeuk, huiduitslag, jicht, artritis, reuma, nierstenen, huidziekten zoals eczeem en verharding van de huid. Het is ook een alkalische groente en kan helpen de pH-waarden van het lichaam in evenwicht te houden.

Huidverzorging

 1. Broccoli helpt de huid te verzorgen en geeft u een stralend, gezond en stralend uiterlijk. De antioxidanten zoals bètacaroteen, vitamine A, vitamine B-complex, vitamine C, vitamine E, vitamine K, aminozuren en foliumzuur, aanwezig, doen deze magie.

Beschermt tegen UV-stralen

 1. Glucoraphanin, een fytonutriënt dat in grote hoeveelheden in broccoli wordt aangetroffen, is in verband gebracht met het omkeren van de negatieve effecten van blootstelling aan de zon.

Verlichting van maagstoornissen

 1. Broccoli is zeer rijk aan vezels of ruwvoer, wat constipatie helpt verlichten, omdat dat de oorzaak is van bijna alle maagaandoeningen. Vezel draagt ​​bij aan de omvang van het voedsel, houdt water vast en stimuleert gezonde stoelgang. De aanwezige magnesium en vitamines verminderen de zuurgraad, bevorderen een goede spijsvertering en helpen bij de opname van voedingsstoffen uit de andere voedingsmiddelen. Het kan ook de maag kalmeren door ontstekingen te verminderen. Het wordt aanbevolen dat degenen die lijden aan prikkelbare darmziekte (Crohn's of colitis ulcerosa) evenals diverticulitis, ruwvoer vermijden, omdat dit opflakkeringen kan veroorzaken.

Voorkomt hartziekten

 1. Samen met de antioxidant glucoraphanine helpt het vezelrijke gehalte in broccoli het LDL- of slechte cholesterolgehalte te verlagen en het hart goed te laten functioneren. Het verminderen van gal heeft ook een grote invloed op het cholesterolgehalte en helpt daarmee de gezondheid van je hart. Studies hebben aangetoond dat de vezel beter combineert met gal, waardoor het veel gemakkelijker en efficiënter wordt om uit te scheiden. Kaempferol is een flavonoïde die ook helpt het hart gezond te houden vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen.

Oogzorg

 1. Carotenoïden zoals zeaxanthine, bètacaroteen en fosfor en andere vitaminen zoals vitamine A, B-complex, C en E in broccoli zijn erg goed voor de gezondheid van het oog. Deze stoffen beschermen de ogen tegen maculaire degeneratie en staar, en repareren ook de schade veroorzaakt door straling.

Amyotrofe laterale sclerose

 1. Eval (ez_write_tag ([![!970,250

Verhoogt de immuniteit

 1. Broccoli ontleent zijn paarse en groene kleur aan antioxidanten zoals vitamine C, bètacaroteen, selenium, koper, cholinezink en fosfor. Deze aanwezige verbindingen zijn echt geweldige immuunsysteemboosters en ze kunnen je beschermen tegen talloze infecties. Naast het eten van een uitgebalanceerd dieet, wordt het aangemoedigd om voldoende te slapen en stress te beheersen om de beste resultaten te zien.

Verbetert de gezondheid van botten en tanden

 1. Broccoli houdt de botten en tanden sterk omdat het rijk is aan vitamine K, calcium, magnesium, zink en fosfor. Het eten van de groente kan erg gunstig zijn, vooral voor kinderen, ouderen en / of zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Kinderen en oudere volwassenen zijn erg gevoelig voor osteoporose, verzwakking van botten en tanden en calciumgebrek. Bovendien is vitamine K essentieel voor de vorming van osteocalcine, een eiwit dat alleen in botten voorkomt.

Helpt de ontwikkeling van de foetus tijdens de zwangerschap

 1. Broccoli zit vol met voedingsstoffen die essentieel zijn voor zwangere vrouwen. Het bevat eiwitten, calcium, vitamines, antioxidanten, ijzer en fosfor. Omdat het rijk is aan vezels, elimineert het ook constipatie, wat veel voorkomt tijdens de zwangerschap. Het foliumzuurgehalte in deze groenten helpt ervoor te zorgen dat er geen geboorteafwijkingen zijn zoals neurale buisdefecten, wat een groot probleem is voor zwangere vrouwen die een foliumzuurgebrek in hun dieet hebben. Het wordt nog steeds aanbevolen dat vrouwen prenatale vitamines nemen of nemen wat wordt opgedragen door hun OB / GYN.

Regelt de bloeddruk

 1. Chroom, overvloedig aanwezig in broccoli, helpt de bloeddruk te reguleren. Ook kan de voedzame hoeveelheid kalium in broccoli fungeren als een vaatverwijdend middel. Meer specifiek helpt kalium de bloedstroom en de zuurstofvoorziening van essentiële organen te verbeteren door de spanning en stress van aderen en bloedvaten te ontspannen. Magnesium en calcium helpen ook bij het reguleren van de bloeddruk en kunnen helpen het hart te beschermen tegen hart- en vaatziekten zoals beroertes of een hartaanval.

Bestrijdt bloedarmoede

 1. De groente is rijk aan ijzer en eiwit en vormt daarom een ​​uitstekende remedie tegen bloedarmoede. Koper is ook een ander essentieel mineraal bij de productie van rode bloedcellen, samen met ijzer. Dus neem deze groene groente op in je dieet en help bloedarmoede door ijzertekort te voorkomen.

Hoe selecteer je Broccoli?

 1. Zoek er een met felgroene koppen, compacte bloemtrossen en stevige stengels. Zorg ervoor dat de geur peperig is en niet onaangenaam.

Hoe bewaart u broccoli?

 1. Als u het opbergt, moet u de ongewassen koppen beslaan en in papieren handdoeken wikkelen. Je kunt het maximaal 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Het is echter het beste om verse groenten te gebruiken in uw voedselbereiding.

Gebruik van broccoli

 1. Als u het opbergt, moet u de ongewassen koppen beslaan en in papieren handdoeken wikkelen. Je kunt het maximaal 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Het is echter het beste om verse groenten te gebruiken in uw voedselbereiding.

Broccolirecepten

 1. Als u het opbergt, moet u de ongewassen koppen beslaan en in papieren handdoeken wikkelen. Je kunt het maximaal 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Het is echter het beste om verse groenten te gebruiken in uw voedselbereiding.

Bijwerkingen

 1. Hoewel deze geweldige groente een schat aan gezondheidsvoordelen met zich meebrengt, is er altijd ruimte voor voorzichtigheid. De meest voorkomende bijwerkingen zijn de volgende:

 2. Bloedverdunnen: vitamine K in broccoli kan uw antistollingsmedicatie remmen. Dus wees voorzichtig tijdens het eten als u al warfarine of andere bloedverdunners toedient. Het wordt aanbevolen dat als u momenteel niet veel broccoli eet en u Coumadin (Warfarine) gebruikt, uw broccoli-inname niet wordt verhoogd zonder overleg met uw arts of diëtist.

 3. Hypothyreoïdie: de groene groente kan de schildklieraandoening verergeren als deze te veel wordt gegeten.

 4. Voor de veiligheid kunt u het beste met een arts praten voordat u het in grote hoeveelheden aan uw dieet toevoegt. Anders dan dat, eet het met mate en geniet meteen van de gezondheidsvoordelen!

 5. Geschiedenis en oorsprong

 6. Het was een deel van hun culturele geschiedenis die teruggaat tot de 6e eeuw voor Christus. Broccoli werd uiteindelijk verspreid over heel Europa en werd op grote schaal verbouwd. Het verscheen pas in het begin van de 20e eeuw op een significante manier in Amerika. De grootste kweker van deze groente ter wereld is China, gevolgd door India. Het is heel gebruikelijk over de hele wereld, vooral in Europa, Amerika en Australië, maar niet zo veel in Afrika. Het is ook te vinden in sommige Zuid-Aziatische keukens zoals India, Pakistan, Bangladesh en Nepal.

 7. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407