Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


4 bewezen voordelen van knoflookpoeder

4 bewezen voordelen van knoflookpoeder

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 10 april 2019

 2. Knoflookpoeder is een uitstekend kruid dat op elk kruidenrek moet worden bewaard. Het kan een uitstekende vervanging zijn voor verse knoflook. Als je ooit met knoflook hebt gekookt, weet je dat het een van de krachtigste smaken is die je aan een gerecht kunt toevoegen, en knoflookpoeder is vrijwel hetzelfde. Het levert een aantal belangrijke voedingsstoffen, die verschillende gezondheidsvoordelen bieden. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is knoflookpoeder?

 1. Knoflookpoeder is de gemalen gedehydrateerde knoflook en heeft een aantal voordelen ten opzichte van verse knoflook. Dit poeder is vrij eenvoudig te maken en je vindt het als smaakmaker in verschillende gerechten zoals soepen, stoofschotels, pizza's, saladedressings en in sauzen zoals barbecuesaus.

 2. Knoflookpoeder kan een subtielere manier zijn om een ​​heel gerecht met de smaak van knoflook te maken, in plaats van alleen gehakte of gehakte kruidnagels toe te voegen. De veelzijdigheid en heerlijke smaak van dit poeder maken het een favoriet kruid over de hele wereld.

 3. Wat is meer? Wanneer je knoflook uitdroogt, verlengt je de houdbaarheid exponentieel, zodat het maanden of zelfs jaren kan worden bewaard zonder zijn potentie te verliezen. Het levert ook veel van de beste voordelen van knoflook op het gebied van gezondheid. Regelmatig gebruik van dit kruid kan je keuken en algehele welzijn een boost geven.

Voedingsfeiten met knoflookpoeder

 1. Knoflookpoeder bevat vitamine C vitamine B6, ijzer, calcium, eiwit, magnesium, natrium en koolhydraten in de vorm van voedingsvezels en suiker. Hoewel de concentratie van deze voedingsstoffen lager is dan die in verse teentjes knoflook, zijn er nog steeds een aantal antioxidanten en organische verbindingen zoals allicine die je gezondheid ten goede kunnen komen.

Voordelen van knoflookpoeder

 1. De belangrijkste gezondheidsvoordelen van knoflookpoeder zijn onder meer het vermogen om hoge bloeddruk te reguleren, het algehele cholesterolgehalte te verlagen, het immuunsysteem te verbeteren, het risico op bepaalde kankers te verminderen en de spijsvertering te helpen, onder anderen.

Regelt de bloeddruk

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Saldi Cholesterolwaarden

 1. Regelmatige consumptie van knoflookpoeder kan uw LDL of slechte cholesterolwaarden verlagen en de HDL of goede cholesterolwaarden verhogen. Het vermindert ook de vorming van plaque in de slagaders en bloedvaten en helpt de bloeddruk te verlagen, waardoor uw risico op hart- en vaatziekten wordt verlaagd.

Vermindert het risico op kanker

 1. Een onderzoek uit 2017 door Kim WT et al. toonde aan dat knoflookextract, wanneer oraal ingenomen, het risico op kanker kan helpen verminderen met minimale bijwerkingen. Bovendien kunnen de bioactieve verbindingen en antioxidanten in knoflookpoeder helpen oxidatieve stress door het hele lichaam te verminderen, ontstekingen te verlichten en cellulaire mutatie te voorkomen, die vaak tot kanker kan leiden.

Verhoogt het immuunsysteem

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Aids in Digestion

 1. De organische verbindingen, ijzer en voedingsvezels in knoflookpoeder zijn geweldig om uw maag gezond te houden. Als u lijdt aan indigestie, constipatie of een maagaandoening, kan dit helpen uw darmen soepel te bewegen en de problemen te verlichten.

Hoe knoflookpoeder maken?

 1. Thuis knoflookpoeder maken is heel eenvoudig. De enige component in knoflookpoeder is knoflook zelf, hoewel veel mensen zout toevoegen aan het mengsel, dat dan knoflookzout wordt genoemd.

 2. Ingrediënten

 3. 2-3 bollen verse knoflook Zout, naar smaak

 4. Opmerking: voeg voor knoflookzout zout samen met de gedehydrateerde teentjes knoflook toe aan de processor.

Bijwerkingen van knoflookpoeder

 1. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407