Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 bewezen voordelen van Broccoli Rabe (Rapini)

5 bewezen voordelen van Broccoli Rabe (Rapini)

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 26 april 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Broccoli Rabe?

 1. Broccoli rabe is een kruisbloemige groente die nauw verwant is aan rapen dan aan broccoli, ondanks de naam. De plant ziet eruit alsof hij lange broccolistelen heeft, overgoten met grote bladeren die bijna op spinazie lijken. De stengels, bloemen en bladeren zijn allemaal eetbaar op deze groente, die de wetenschappelijke naam Brassica rabe draagt. Deze groente, ook bekend als rapini in bepaalde delen van de wereld, is al generaties lang populair in China, evenals in Italië, maar is pas onlangs de Verenigde Staten binnengekomen.

 2. De smaak van deze groente is licht bitter en wordt vaak gemengd met pasta, vooral in traditionele Italiaanse gerechten. Afgezien van zijn smaak, die enigszins lijkt op broccoli, heeft het een uniek voedingsprofiel dat het zeer wenselijk maakt voor mensen die op zoek zijn naar groenteopties voor de gezondheid.

Broccoli Rabe (Rapini) voedingsfeiten

 1. Broccoli rabe is een rijke bron van vitamine C, vitamine K, vitamine A en glucosinolaten, evenals ijzer, folaat, calcium, magnesium, kalium en zink. Er is ook een behoorlijke hoeveelheid voedingsvezels en zelfs sporen van omega-3-vetzuren. Het meest indrukwekkend is het lage aantal calorieën - slechts 9 calorieën in één kopje van deze voedzame groente.

Gezondheidsvoordelen van Broccoli Rabe

 1. Broccoli rabe heeft heel wat gezondheidsvoordelen, waaronder het verminderen van het cardiovasculaire risico, het versterken van de botmineraaldichtheid, het voorkomen van bepaalde kankers en het beheren van onder andere de bloedsuikerspiegel.

Besturing Diabetes

 1. Met hoge voedingsvezels is broccoli rabe een uitstekend hulpmiddel voor het verlagen van de bloedsuikerspiegel, omdat vezels de afgifte van insuline en glucose in het lichaam kunnen regelen.

Verbetert de botsterkte

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Beschermt de gezondheid van het hart

 1. Sommige actieve ingrediënten in broccoli rabe kunnen homocysteïne verlagen, wat kan bijdragen aan cardiovasculaire problemen, hoge bloeddruk en afbraak van bloedvaten en slagaders.

Voorkomt kanker

 1. Onderzoek heeft de antioxidanten in Brassica-groenten in verband gebracht met lagere niveaus van kanker. De fytochemicaliën in broccoli rabe zijn vooral belangrijk voor het verminderen van ontstekingen en oxidatieve stress in het lichaam.

Verlaagt neurale buisdefecten

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verschil tussen Broccoli, Broccolini Broccoli Rabe

 1. Ondanks dat ze dezelfde namen, uiterlijk en smaken hebben, behoren deze drie soorten groenten eigenlijk tot verschillende taxonomische families. Ze worden elk beschouwd als Brassica-groenten (bladgroenten), maar veel van de technische overeenkomsten stoppen daar.

Broccoli

 1. Algemeen bekend als Brassica oleraceae italica, deze groente heeft een dikke stengel en dichte roosjes, en is veelzijdig in koken over de hele wereld, maar kan ook rauw worden gegeten.

Broccolini

 1. Dit is een hybride tussen gewone broccoli en Chinese boerenkool, die broccolini lange, slanke stengels geeft, in tegenstelling tot de korte squat van broccoli. De roosjes zijn ook kleiner in deze hybride variëteit, en er zijn meer bladeren.

Broccoli Rabe

 1. Wetenschappelijk bekend als Brassica rapa, deze groente behoort tot de raapfamilie en heeft lange, dunne stengels en gezonde, donkergroene bladeren, die allemaal kunnen worden gegeten.

Hoe kook je Broccoli Rabe?

 1. De beste manier om deze groente te koken, is om eerst de bladeren te blancheren. Dit doe je door de bladeren toe te voegen aan een pan met gezouten water die aan de kook is gebracht. Laat de bladeren 1-2 minuten aan de kook komen, zeef de bladeren er dan uit. Op dit punt kunt u de rabarijnenblaadjes van broccoli toevoegen aan pastasauzen en vleesgerechten, evenals andere plantaardige kanten. Veel mensen vinden het leuk om broccoli rabe te stomen of te braden, wat kan helpen de bitterheid te overwinnen.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407