Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 bewezen voordelen van rijstmelk

5 bewezen voordelen van rijstmelk

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 06 januari 2019

 2. Veganisten hebben enige ervaring met rijstmelk, maar veel andere mensen zijn zich niet bewust van de potentiële voordelen en de rijke voedingsstoffenvoorziening in dit zuivelvrije alternatief voor melk. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is rijstmelk?

 1. Rijstmelk is een zuivelvrije melk die wordt bereid met gekookte rijst en bruine rijstzetmeel en siroop. Deze melk bevat geen dierlijke bijproducten, waardoor het een zeer populaire optie is voor vegetariërs en veganisten, terwijl het toch een aantal essentiële voedingsstoffen levert. Omdat het een zuivelvrije optie is, wordt er bovendien geen lactose gevonden in deze van rijst afgeleide melk, dus mensen met lactose-intolerantie wenden zich vaak tot deze optie. De smaak van ongezoete rijstmelk is niet erg aantrekkelijk voor veel mensen, dus het wordt vaak gezoet door fabrikanten om meer op traditionele koemelk te lijken.

 2. Dit melkalternatief is niet alleen ideaal voor veganisten en mensen met lactose-intolerantie, maar het is ook een gezonde optie voor andere mensen die een unieke boost van mineralen en voedingsstoffen willen zonder zoveel vet in te nemen of calorieën.

Rijstmelkvoeding

 1. Dit populaire alternatief voor melk heeft een breed scala aan indrukwekkende voedingsstoffen, waaronder ongeveer 140 calorieën per kopje, en slechts ongeveer 3 gram vet - veel minder dan 10 gram vet in een kopje hele koeien melk. Er zit geen cholesterol in deze melkvariant, waardoor het veel beter is voor de gezondheid van het hart, en de meeste rijstmelkmerken zijn verrijkt met andere mineralen. Omdat koemelk een beter mineralenbereik biedt, heeft rijstmelk vaak calcium, B-vitamines, ijzer, vitamine A en vitamine D toegevoegd, om het ruwweg gelijk te stellen aan koemelk.

Voordelen voor de gezondheid van rijstmelk

 1. Gezondheid van de huid, versterking van de botten, verhoging van het energiemetabolisme en optimalisatie van de spijsvertering, onder andere. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Skin Care

 1. Er zijn nogal wat antioxidanten en zuren in rijstmelk die de huid kunnen helpen, waaronder para-aminobenzoëzuur, dat is gekoppeld aan het beschermen van de huid tegen de schadelijke stralen van de zon, waardoor het verschijnen van rimpels en vlekken.

Voorkomt chronische ziekte

 1. De verschillende antioxidanten die in rijst worden aangetroffen, kunnen de algehele kracht van het immuunsysteem versterken en het lichaam helpen oxidatieve stress en ontstekingen te weerstaan, wat kan leiden tot chronische ziekten.

Verlaagt cholesterol

 1. Er is geen cholesterol in deze melkvariëteit, wat goed nieuws is voor mensen die kampen met obesitas en cardiovasculaire problemen. Dit drinken kan het risico op atherosclerose, hartaanvallen en beroertes verlagen.

Verbetert de botdichtheid

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Verhoogt de spijsvertering

 1. Vanwege het ontbreken van lactose in dit alternatief voor melk, is het gemakkelijker voor het spijsverteringsstelsel en kan het de bacteriële omgeving van uw darmen verbeteren en u beschermen tegen infecties en indigestie.

Rijstmelk versus amandelmelk

 1. Het primaire verschil tussen rijstmelk en amandelmelk is de bron van de melk. Amandelmelk wordt gemaakt met gemalen amandelen, vergelijkbaar met het proces van het maken van rijstsmelk, maar het vetgehalte, het aantal calorieën en de actieve ingrediënten in de melk zijn compleet anders. Dat gezegd hebbende, amandelmelk en rijstmelk zijn beide lactosevrij en zijn populaire plantenmelkvariëteiten in verschillende delen van de wereld. Bovendien zijn geen van beide natuurlijke bronnen van calcium of vitamine D, dus het zijn beide typisch versterkte dranken.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407