Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 ongelooflijke voordelen van ijsbergsla

5 ongelooflijke voordelen van ijsbergsla

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 14 maart 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Voedingswaarden

 1. IJsbergsla is een uitstekende bron van kalium en mangaan. Het bevat ook aanzienlijke hoeveelheden ijzer, calcium, magnesium en fosfor, evenals kleine sporen van natrium, koper en zink. Deze sla is rijk aan vitamine A, K, C, thiamine, vitamine B6 en folaat (vitamine B9). Het bevat 14 calorieën per 100 gram. Water en voedingsvezels vormen het grootste deel ervan. Het heeft een zeer laag gehalte aan natrium, verzadigd vet en cholesterol.

Gezondheidsvoordelen van ijsbergsla

 1. Er zijn veel gezondheidsvoordelen van ijsbergsla, waaronder gewichtsverlies, preventie van aangeboren afwijkingen en een verminderd risico op veel ziekten. Laten we deze in detail bespreken:

Gewichtsverlies

  Verbeterde gezondheid

  1. Het is rijk aan vitamine A, een essentiële vitamine die nodig is voor gezonde ogen en de groei en ontwikkeling van botten. Het versterkt ook het immuunsysteem.

  Preventie van geboorteafwijkingen

  1. IJsbergsla is een goede bron van folaat. Inname van folaatrijk voedsel door zwangere vrouwen helpt geboorteafwijkingen zoals spina bifida en anencefalie te voorkomen.

  Bloedstolling

  1. IJsbergsla bevat ook vitamine K, wat helpt bij de productie van eiwitten die het lichaam nodig heeft voor normale bloedstolling.

  Fights Diseases

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Selecteer Winkel

  1. Selecteer altijd verse sla met frisse bladeren. Vermijd degenen die slijmerig of verwelkt zijn. Voor gebruik goed wassen om door voedsel overgedragen ziekten te voorkomen en op een koele plaats bewaren.

  Snelle manieren om te serveren

  1. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407