Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 verrassende voedingsvoordelen van Farro

5 verrassende voedingsvoordelen van Farro

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 06 maart 2018

 2. Eten in veel delen van de wereld en is de laatste jaren populairder geworden. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Farro?

 1. Farro is een soort volkoren die iets groter en langer is dan gerst maar een vergelijkbare taaie consistentie heeft wanneer het wordt gekookt. Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat farro een bepaald soort tarwe is en daarom niet glutenvrij is. Het is echter relatief laag in gluten in vergelijking met veel gangbare soorten tarwe die tegenwoordig beschikbaar zijn. Farro wordt beschouwd als een oude korrel, een van de oudste korrels die in de menselijke geschiedenis zijn verbouwd. Het heeft een vreemd nootachtige, maar zoete smaak waar veel mensen van genieten, en wordt voornamelijk geproduceerd in Italië.

Voedingswaarden van Farro

 1. Qua voeding is farro een krachtpatser van voedingsstoffen en vitamines; in een 1/2 kopje van dit graan zit er bijna 4 gram eiwit, 3,5 gram voedingsvezels en een indrukwekkende 26 gram koolhydraten, wat verklaart waarom het in bepaalde culturen zo'n nietje is. Deze cijfers zijn aanzienlijk (bijna het dubbele) van de voedingsstoffen van gewone tarwevariëteiten. Deze volkoren levert ook goede hoeveelheden vitamine C, B, A en E, evenals een bescheiden hoeveelheid zink, ijzer en mangaan. Er zijn tussen de 100 en 170 calorieën in een portie van 1/2 kop van deze korrel, afhankelijk van de variëteit, waarvan meer dan 80% afkomstig is van koolhydraten.

Gezondheidsvoordelen van Farro

 1. Enkele van de vele gezondheidsvoordelen van deze korrel zijn onder andere de invloed op het immuunsysteem, de spijsvertering, de cardiovasculaire gezondheid en chronische ziekten.

Hartgezondheid

 1. Cholesterolspiegels en verlagen uw risico op atherosclerose, hartaanval en beroerte. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Immuunsysteem

 1. Goede hoeveelheden vitamine C stimuleert de productie van witte bloedcellen, de eerste verdedigingslinie van het lichaam.

Digestie

 1. Er zit een ongelooflijke hoeveelheid vezels in deze korrel, die kan helpen om de ontlasting op te vullen, de ontsteking in de darm te kalmeren en de symptomen van constipatie te elimineren.

Chronische ziekte

 1. Er zitten enkele antioxidantcomponenten in deze korrel, zoals de aanwezigheid van vitamine E en vitamine C, die oxidatieve stress en chronische ziekten kunnen voorkomen.

Circulation

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Farro vs Rice vs Quinoa

 1. Drie van de meest populaire alternatieve granen in de afgelopen jaren waren farro, quinoa en rijst, maar er zijn enkele duidelijke verschillen tussen de drie.

Farro

 1. Deze oude korrel heeft een indrukwekkend hoog vezel- en eiwitgehalte en is verkrijgbaar in drie variëteiten, hele, semi-geparelde en geparelde. Het bevat gluten, maar voor mensen zonder coeliakie of een sterke gevoeligheid is de hoeveelheid te verwaarlozen. Het biedt ook zeer hoge niveaus van calcium.

Quinoa

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Rice

 1. Hoewel rijst een gemakkelijke en breed verkrijgbare optie is, biedt het veel minder eiwitten en vezels dan quinoa en farro. Rijst ontbreekt ook in veel andere mineralen en voedingsstoffen, zoals calcium en ijzer, en is minder veelzijdig dan farro.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 3. Hoewel rijst een gemakkelijke en breed verkrijgbare optie is, biedt het veel minder eiwitten en vezels dan quinoa en farro. Rijst ontbreekt ook in veel andere mineralen en voedingsstoffen, zoals calcium en ijzer, en is minder veelzijdig dan farro.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407