Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 Verrassende voordelen van perzik thee

5 Verrassende voordelen van perzik thee

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 22 oktober 2018

 2. Perzik thee valt misschien niet in uw normale gezondheidsroutine, maar het kan een breed scala aan gezondheidsvoordelen bieden als u het regelmatig consumeert. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Peach Tea?

 1. Perzik thee is een kruidenthee bereid uit de gedroogde bladeren van de perzikboom, samen met de gedroogde schors. Perziken zijn inheems in China en dragen de wetenschappelijke naam Prunus perspica; verschillende delen van deze boom zijn door de geschiedenis heen voor verschillende culinaire en medicinale doeleinden gebruikt.

 2. Perzikthee wordt soms ook gemaakt door gewone zwarte thee te gebruiken en op smaak te brengen met perzikbladeren of schors, maar dit is niet zo krachtig en evenmin maakt het gebruik van de voedingswaarde en actieve ingrediënten van perziken. In een thee die puur uit de bladeren (en / of schors) van de perzikboom wordt gebrouwen, is er geen cafeïne, waardoor dit een populaire optie is voor veel mensen.

Voedingsfeiten perzikthee

 1. Perzikthee profiteert van veel van de voedingsstoffen in perziken zelf, waaronder vitamine A, C, E, K en verschillende B-vitamines, zij het in vrij kleine hoeveelheden, evenals kalium, fosfor , mangaan en magnesium. Wat nog belangrijker is, is dat er perzik thee voldoende hoeveelheden anthocyanen en fenolverbindingen zijn, die veel van de gezondheidsvoordelen die het kan bieden, aandrijven. In een enkel kopje perzik thee zijn er nauwelijks calorieën, meestal minder dan 5.

Hoe maak je perzik thee?

  Voordelen van perzikthee

  1. De beste voordelen van perzikthee zijn onder andere de positieve invloed ervan op chronische ziekten, het immuunsysteem, de tandgezondheid en obesitas.

  Antioxidanten

  1. Deze thee heeft een aantal krachtige antioxidanten en polyfenolische verbindingen die oxidatieve stress en de schade aan vrije radicalen in veel verschillende systemen van het lichaam, inclusief de huid, kunnen voorkomen en helpen je er jong uit te zien .

  Immuunsysteem

  1. Antioxidanten zijn uitstekende immuunsysteemboosters, omdat ze de spanning kunnen verminderen en de gevaarlijke stoffen kunnen opzoeken die uw algehele gezondheid bedreigen. Dit komt bovenop de vitamine C in deze fruitthee.

  Cardiale gezondheid

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Botten en tanden

  1. Er zit een goede hoeveelheid calcium en fluoride in deze fruitthee, dus het kan helpen om je tanden sterk en infectievrij te houden, terwijl het ook de botmineraaldichtheid verbetert en het risico op osteoporose vermindert .

  Obesitas

  1. Perzikthee kan cafeïne missen als het wordt gemaakt zonder zwarte thee, maar het kan energiek zijn en het metabolisme stimuleren om te helpen bij vetverbranding en gewichtsverlies.

  Bijwerkingen perzikthee

  1. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407