Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 beste vervangers voor kurkuma

6 beste vervangers voor kurkuma

 1. De meeste mensen gebruiken kurkuma vanwege zijn indrukwekkende antioxidantniveaus, evenals de ontstekingsremmende effecten op het lichaam, maar het wordt ook geprezen om zijn unieke smaak en kruidige beet. In sommige recepten is ook de fel geeloranje kleuring van kurkuma gewenst. Ongeacht de reden dat u een kurkuma-substituut gebruikt, of de gewenste effecten die u wilt nabootsen, zijn er veel kruiden die kunnen dienen als stand-in voor dit wereldwijd gewilde kruid.

Vervangt kurkuma

 1. Als u op zoek bent naar een kurkuma-vervanger in de keuken, zijn enkele van de beste opties saffraan, annatto, kerriepoeder, gember, komijn of paprika.

Saffron

 1. Ondanks dat het de duurste specerij ter wereld is, kijken sommige mensen nog steeds naar saffraan als ze kurkuma in bepaalde recepten willen vervangen. De grootste overeenkomst tussen saffraan en kurkuma is de kleur die het kruid aan een bepaald gerecht geeft, terwijl de actieve ingrediënten en gezondheidseffecten aanzienlijk verschillen. Hoewel, de meeste mensen zouden ervoor kiezen om kurkuma te gebruiken, omdat het prijsverschil tussen de twee kruiden erg groot is. Het heeft ook veel geweldige voordelen, waaronder een studie van M. Carmona, Universiteit van Castilla-La Mancha.

Kerriepoeder

 1. Dezelfde voordelen voor de gezondheid. Kerriepoeder bevat ook komijn- en chilipoeder en is daarom hoger in capsaïcine, maar lager in curcumine, mangaan en ijzer, enkele van de meest waardevolle componenten van kurkumapoeder. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Ginger

 1. Dit populaire kruid wordt vaak gebruikt als een kurkuma-vervanger omdat het tot dezelfde familie behoort, Zingiberaceae, en een aantal overlappende eigenschappen heeft, zoals krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende effecten. Dat gezegd hebbende, wordt gember meestal in wortelvorm gebruikt, terwijl kurkuma meestal in een poeder wordt gevonden. Ook verschillen hun gezondheidsvoordelen aanzienlijk, met gember die beter is voor gastro-intestinale en inflammatoire aandoeningen en kurkuma die uitblinkt in kankerpreventie, gewichtsverlies en het stimuleren van de gezondheid van het hart.

Mosterdpoeder

 1. Dit is een andere oppervlakkige vervanging voor kurkuma, die de milde smaak van kurkuma gedeeltelijk kan nabootsen, en ook de gelige kleur dupliceren die dit kruid zo herkenbaar maakt. Als u een curry of een ander traditioneel gerecht kookt, zal het mosterdpoeder uw gerecht meer bijten dan kurkuma, maar functioneert het zeker als een levensvatbaar alternatief voor kurkuma.

]

 1. Dit is een andere oppervlakkige vervanging voor kurkuma, die de milde smaak van kurkuma gedeeltelijk kan nabootsen, en ook de gelige kleur dupliceren die dit kruid zo herkenbaar maakt. Als u een curry of een ander traditioneel gerecht kookt, zal het mosterdpoeder uw gerecht meer bijten dan kurkuma, maar functioneert het zeker als een levensvatbaar alternatief voor kurkuma.

Komijn

 1. Dit kruid heeft een veel sterkere smaak dan kurkuma en kan overweldigend zijn voor een gerecht als het in dezelfde concentraties wordt gebruikt. Ze worden echter beide gebruikt in een breed scala aan currygerechten en kunnen worden gebruikt om elkaar te vervangen, hoewel het de gewenste smaak zal veranderen.

Annatto

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Gele mosterdzaden

 1. Dit gemakkelijk te vinden alternatief kan een aardachtige en bittere smaak als een gerecht bieden, evenals een deel van de kleur. Mosterdzaad is echter sterker dan kurkuma en mag alleen met mate worden gebruikt als vervanging. Vanwege het verschil in consistentie werken mosterdzaden het beste als vervanging voor langzaam gekookte, vloeibare gerechten, zoals curry's en soepen.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407