Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 ongelooflijke voordelen van rijstazijn

6 ongelooflijke voordelen van rijstazijn

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 5 juli 2018

 2. Rijstazijn voor uw gezondheidsregime, u mist een calorievrij ingrediënt dat zeer smaakvol is en een aantal andere gezondheidsvoordelen biedt. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is rijstazijn?

 1. Rijstazijn is een azijn afgeleid van gefermenteerde rijst, vooral populair in Aziatische landen zoals Korea, Vietnam, Japan en China. Hoewel elk van deze landen enigszins verschillende versies van rijstazijn heeft, zijn de basiscomponenten hetzelfde. Het meest opvallende is dat azijn gemaakt in Azië minder zuur is dan die in andere landen van de wereld, en daarom worden ze vaker gebruikt in culinaire toepassingen. Witte of bruine rijst wordt meestal gemengd met een soort gistingsstarter en vervolgens kunnen natuurlijke processen doorgaan, wat resulteert in de azijn.

 2. Vanwege zijn unieke chemische samenstelling wordt rijstazijn in veel verschillende voedingsmiddelen, medicinale toepassingen en zelfs schoonmaakproducten gebruikt. Het rijke aanbod van actieve ingrediënten en potentieel nuttige verbindingen maakt het een uitstekende aanvulling op elk gezond dieet. Wat nog belangrijker is, is dat rijstazijn de natuurlijke smaak van bepaalde voedingsmiddelen en gerechten naar voren brengt, dus het wordt vaak toegevoegd als een culinaire aanvulling op specifieke maaltijden.

 1. Hoewel de meeste mensen rijstazijn alleen in termen van koken beschouwen, biedt het ook een aantal gezondheidsvoordelen, zoals het verhogen van de immuniteit, het reguleren van de bloeddruk, het voorkomen van infecties en het ontgiften van het lichaam, onder anderen.

Skin Care

 1. Deze azijn kan rechtstreeks op de huid worden aangebracht, vooral wanneer het wordt gemengd met etherische olie van tea tree. Dit kan werken als een samentrekkend middel om de huid strakker te maken en bepaalde infecties te voorkomen, terwijl het ook de ontsteking kalmeert en de uitstraling van uw huid verbetert. [! 98437 => 1130 = 5!

 1. Type azijn is rijk aan bepaalde aminozuren die cruciaal zijn voor de functie van uw immuunsysteem. Door deze azijn te gebruiken in plaats van andere veel voorkomende vormen, kunt u uw immuunsysteem versterken en de activiteit van vrije radicalen verminderen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Voorkomt cardiovasculaire problemen

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat rijstazijn de afzetting van cholesterol in uw bloedvaten en bloedvaten kan vertragen, waardoor u hartaandoeningen zoals atherosclerose, hartaanvallen en beroertes kunt voorkomen.

Bevordert de spijsvertering

 1. Sommige actieve ingrediënten, zoals azijnzuur, gevonden in rijstazijn kunnen ontstekingen in de darm kalmeren, terwijl ze ook een normale peristaltische beweging en stoelgang bevorderen.

Levertonus

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Verhoogt energieniveaus

 1. Er zijn belangrijke aminozuren en andere actieve ingrediënten in rijstazijn die je lichaam kunnen helpen vermoeidheid te bestrijden en je metabolisme een boost geven precies wanneer je het nodig hebt. Door deze azijn halverwege je dag als saladedressing te gebruiken, kun je de extra boost krijgen die je nodig hebt voor de middag.

Gebruik rijstazijn

 1. Wat veel mensen niet begrijpen is dat rijstazijn eigenlijk hetzelfde is als rijstwijn, maar het is toegestaan ​​om langer te gisten, wat leidt tot rijstwijnazijn. Het wordt het meest gebruikt als je een scheutje zuur aan een gerecht wilt toevoegen, maar het wordt ook gevonden als een hoofdingrediënt in sushirijst, evenals in het beitsproces van veel groenten en andere producten in Azië. Veel mensen gebruiken dit als topping voor frites, in hun wokgerechten of als een pittig ingrediënt in marinades.

Rijstazijnvervanger

 1. Als u geen rijstazijn hebt, zijn enkele van de beste vervangers appelazijn, balsamicoazijn, rode wijnazijn of witte wijnazijn. Net als bij de productie van rijstazijn, zijn dit substituten die men heeft laten fermenteren tot het punt waarop ze bepaalde gezondheidsvoordelen hebben, evenals een sterke, samentrekkende smaak.

 2. Elk heeft een iets andere smaak, maar in een gerecht is het vaak moeilijk om het verschil tussen deze opties te zien.

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407