Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van Cacao Nibs

6 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van Cacao Nibs

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 11 december 2018

Wat zijn Cacao Nibs?

 1. Cacaobonen zijn de puurste vorm van chocolade, gemaakt van gemalen en licht verwerkte cacaobonen. De reden dat deze penpunten zo zeer gewild zijn, is hun unieke krachtige smaak, evenals hun additiefvrije aard. Dankzij de minimale hoeveelheid verwerking behouden deze bonen ook bijna de volledige voedingswaarde van de cacaobonen, die boordevol antioxidanten en andere voedingsstoffen zitten. Cacaonibs worden algemeen beschouwd als een gezond snack- en smaakstofingrediënt, maar ze smelten niet zoals normale chocolade. De melty-chocolade wordt alleen gevormd als de puntjes worden vermalen tot een pasta, die wordt verwerkt en vervolgens gestold.

Cacao Nibs Nutrition

 1. Uit voedingsoogpunt bevatten cacaobonen zeer veel voedingsvezels, met bijna 9 gram in een portie van 1 ons. Deze bonen zijn ook geweldige bronnen van ijzer en magnesium, samen met hoge niveaus van polyfenolische verbindingen (antioxidanten), enkelvoudig onverzadigde vetten en eiwitten. In termen van calorieën bevatten deze bonen ongeveer 200 calorieën per kopje, hoewel de meeste mensen nooit zoveel bonen in één keer zouden consumeren.

Gezondheidsvoordelen van Cacao Nibs

 1. De vele voordelen van het eten van cacaobonen zijn onder meer hun vermogen om te helpen gewicht te verliezen, het risico op coronaire hartziekten te verminderen en de stemming te stabiliseren, onder andere.

Spier- en zenuwfunctie

  Gewichtsverlies

  1. Deze bevatten weinig calorieën, maar bewezen het metabolisme te stimuleren, terwijl hoge vezelgehaltes u een vol gevoel geven, waardoor onbedwingbare trek en tussendoortjes worden verminderd.

  Anemie

  1. Regelmatig ijzerdicht voedsel consumeren kan uw risico op bloedarmoede (ijzertekort) verlagen, evenals de vele bijwerkingen, zoals vermoeidheid en spierzwakte.

  Hartziekte

  1. Vezel- en polyfenolverbindingen, evenals enkelvoudig onverzadigde vetten, werken allemaal om het cholesterolgehalte te verlagen, de integriteit van bloedvaten te verbeteren en in het algemeen uw cardiovasculaire welzijn te beschermen.

  Gastro-intestinale functie

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Hoe Cacao Nibs te gebruiken?

  1. Deze penpunten kunnen op veel verschillende manieren worden gebruikt, zoals de volgende.

  Bijwerkingen van Cacao Nibs

  1. De opmerkelijke bijwerkingen van cacaobonen hebben betrekking op hun cafeïnegehalte, evenals mogelijke besmetting en complicaties van de zwangerschap.

  2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

  3. De opmerkelijke bijwerkingen van cacaobonen hebben betrekking op hun cafeïnegehalte, evenals mogelijke besmetting en complicaties van de zwangerschap.

  4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407