Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van Capsaïcine

6 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van Capsaïcine

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 23 mei 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Capsaïcine?

 1. Capsaïcine is het actieve ingrediënt in veel verschillende chilipepers en is de verbinding die deze pepers hun pittige beet geeft. Het is een type capsaïcinoïde en is een zeer krachtig irriterend middel, dus het lijkt contra-intuïtief om het te gebruiken voor verlichting van pijn en ontsteking. Er zijn echter een aantal indrukwekkende gezondheidsvoordelen aan het gebruik van dit extract, dus het eten van pepers en gekruid voedsel wordt vaak aangemoedigd voor de stofwisseling en het immuunsysteem.

 2. Het enige voedsel waarin capsaïcine wordt aangetroffen, is:

 3. Opmerking: vanwege de irriterende aard van deze verbinding is het soms nodig om het te neutraliseren zodat uw mond stopt met branden. Het drinken van melk is een uitstekende manier om de effecten van dit neuropeptide-extract te neutraliseren, omdat de dierlijke vetten en eiwitten zich aan dezelfde receptoren in de mond binden.

Voordelen voor Capsaicin-gezondheid

 1. Hoofdpijn, diabetes beheren, helpen bij gewichtsverlies, de spijsvertering verbeteren en pijn verlichten, onder andere. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Potentieel tegen kanker

 1. Hoewel de positieve correlatie tussen capsaïcine en kanker nog wordt betwist en moet worden ondersteund met grootschalige onderzoeken, benadrukt het Memorial Sloan Kettering Cancer Center enkele mogelijkheden tegen kanker van deze component. Volgens sommige studies kan capsaïcine worden benut vanwege zijn antiproliferatieve en chemopreventieve potentieel tegen prostaat-, borst- en blaaskanker. Het kan ook gunstig zijn tegen chemotherapie-geïnduceerde perifere neuropathie door pijn te verlichten.

Huidaandoeningen

 1. Wanneer u deze stof op uw huid aanbrengt, helpt dit pijn en ontsteking te verzachten, hoewel het aanvankelijke irritatie of ongemak kan veroorzaken. Door de pijnreceptoren in de huid te blokkeren, kan dit chronisch ongemak verminderen.

Diabetes

 1. Studies hebben aangetoond dat het in staat is de hoeveelheid pijn door diabetische neuropathie te verminderen, wat een veel voorkomend secundair symptoom is bij ouderen met diabetes.

Gewichtsverlies

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Digestie

 1. De effecten van capsaïcine kunnen helpen het spijsverteringsstelsel te reguleren en afval effectiever te elimineren, waardoor de symptomen van diarree en constipatie worden verminderd.

Hoofdpijn

 1. Deze stof op je slapen wrijven, in een zalfvorm, kan helpen om de druk in je hoofd te verlichten en de symptomen van migraine te verzachten.

Hoe Capsaicin te gebruiken

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Bijwerkingen van Capsaïcine

 1. De meest voorkomende bijwerkingen van het eten van capsaïcine in welke vorm dan ook zijn:

 2. Voordat u dit supplement of deze pleisters gebruikt, moet u contact opnemen met uw arts, vooral als u al andere medicijnen gebruikt.

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 4. De meest voorkomende bijwerkingen van het eten van capsaïcine in welke vorm dan ook zijn:

 5. Voordat u dit supplement of deze pleisters gebruikt, moet u contact opnemen met uw arts, vooral als u al andere medicijnen gebruikt.

 6. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407