Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 Verrassende voordelen van wortelgroenten

6 Verrassende voordelen van wortelgroenten

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 29 juni 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn wortelgroenten?

 1. Wortelgroen zijn de groene bladeren die vanaf de bovenkant van de wortel van de wortel groeien. Terwijl de knolgewas is wat de meeste mensen cultiveren en ervoor kiezen om te eten, zijn de groenten die boven de grond uitkomen ook eetbaar. Vroeger geloofde men dat deze greens giftig waren, maar dit komt waarschijnlijk door hun bittere smaak. Mensen associëren bitterheid vaak met toxiciteit, maar het blijkt dat deze groenten eetbaar zijn en geen gevaar voor de gezondheid vormen. Vanwege hun bitterheid worden ze echter zelden in aanmerking genomen voor consumptie.

 2. Wortelgroenten zijn meestal bladachtig en delicaat en hebben ook een vezelige smaak wanneer ze worden geconsumeerd. Hun smaak is mooi gecombineerd met iets zoets, en ze kunnen ook worden geblancheerd om de smaak te verzachten. Deze greens zijn al lang genegeerd, maar gezien hun veelzijdigheid en boordevol voedingsstoffen, beginnen veel mensen deze greens te gebruiken bij het koken.

Wortel Greens Nutrition

 1. Wortelgroenten bevatten een indrukwekkende lijst met voedingsstoffen, waaronder aanzienlijke hoeveelheden vitamine A, voedingsvezels, vitamine C, calcium en ijzer. Er zit geen vet of cholesterol in deze groenten, en er zitten ongeveer 90 calorieën in 1 kopje van deze rauwe groenten. Deze groenten bevatten ook vitamine K en verschillende fenolische verbindingen en carotenoïden, samen met sporen van andere antioxidanten.

Wortel Groenen Voordelen voor de gezondheid

 1. De belangrijkste voordelen van deze groenten zijn onder andere hun gezonde invloed op de immuniteit, botdichtheid, ooggezondheid, bloedsomloop, nierfunctie, bloeddruk en spijsvertering.

Boost immuunsysteem

 1. Ontgiftende eigenschappen, vitamine C en een aanzienlijk gehalte aan antioxidanten. Wortelgroen kunnen helpen uw immuunsysteem een ​​boost te geven en beschermen uw lichaam tegen infecties en vreemde ziekteverwekkers. Eval (ez_write_tag ([![! 728,90

Vision verbeteren

 1. Net als wortelen zelf, bevat de groente van deze groente ook veel bepaalde antioxidanten, zoals luteïne, zeaxanthine en bètacaroteen. Deze verbindingen kunnen uw netvlies beschermen tegen oxidatieve stress, terwijl ze ook uw risico op maculaire degeneratie en staar verlagen.

Elimineert toxines

 1. Studies hebben aangetoond dat de actieve ingrediënten in wortelgroenten in staat zijn om snel toxines in het lichaam te verwijderen en de gezondheid van de nieren te optimaliseren.

Bloeddruk reguleren

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Botdichtheid verbeteren

 1. Hoewel er niet zoveel mineralen in wortelgroenten zijn als de penwortel, kunnen de verschillende mineralen allemaal bijdragen aan de botmineraaldichtheid en uw risico op osteoporose verlagen naarmate u ouder wordt.

Hulp bij de spijsvertering

 1. Het groen van een wortel kan helpen de spijsvertering te optimaliseren dankzij het aanzienlijke niveau van voedingsvezels, die peristaltische beweging kunnen stimuleren en de opname van voedingsstoffen in de darm kunnen verbeteren.

Gebruik voor wortelgroenten

 1. Wortelgroenten zijn medicinaal gezien in groenteshakes en -sappen gebruikt vanwege hun dichte voedingskwaliteit. Deze groenten worden ook al generaties lang gebruikt in kompressen en zalven in de traditionele geneeskunde. Wortelgroen zijn gemengd in mondwater of als een actuele wondreinigende crème.

Hoe bewaart u wortelgroenten?

 1. Zodra u wortels uit de grond plukt, begint het onvermijdelijke proces van verwelken voor de wortelgroenten. De beste manier om wortelgroenten op te slaan, als u van plan bent om ermee te koken, is om de greens te blancheren (plaats ze 2-3 minuten in kokend water en koel ze onmiddellijk). Hierna kunt u de greens grondig drogen, of ze in een papieren handdoek in een plastic zak wikkelen en ze vervolgens in de koelkast bewaren. De greens moeten maximaal een week houdbaar zijn, maar hoe eerder u deze greens gebruikt, hoe beter, omdat ze gevoelig zijn voor snel verwelken.

Hoe wortelgroenten sauteren?

 1. Een van de beste manieren om deze greens te koken en wat van de bitterheid te verwijderen, is ze te sauteren!

 2. Stap 1 - Reinig de wortelgreens grondig.

 3. Stap 2 - Blancheer de wortelgroenten in een bakpan.

 4. Stap 3 - Voeg 2 theelepels olijfolie toe aan de pan, samen met zout en peper.

 5. Stap 5 - Voeg citroensap toe, kook nog 1 minuut en serveer het heet.

 6. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407