Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 bewezen voordelen van Chlorella (# 2 is het beste)

Geschiedenis van amandelmelk en interessante feiten

 1. Bent u op zoek naar een volledig natuurlijk supplement dat uw energie verhoogt, vetverlies ondersteunt en helpt bij het ontgiften van zware metalen zoals lood en kwik uit uw lichaam? Zo ja, dan is een zoetwateralg die chlorella heet precies wat je nodig hebt.

 2. Inheems in Taiwan en Japan, is dit superfood rijk aan fytonutriënten, waaronder aminozuren, chlorofyl, beta-caroteen, kalium, fosfor, biotine, magnesium en de B-complexvitaminen. Chlorella's rijke groene kleur is afkomstig van een hoge concentratie chlorofyl en chlorella zit boordevol chlorofylvoordelen.

 3. Er wordt ons allemaal verteld om meer groene bladgroenten te eten voor een goede gezondheid, maar soms kan het moeilijk zijn om de 5-7 porties groenten per dag te krijgen die worden aanbevolen door voedingsdeskundigen en artsen voor functionele geneeskunde. Hoewel sap een andere optie is, is het gewoon te tijdrovend voor de meeste mensen. Ondertussen zijn de meeste groene bladgroenten eerlijk gezegd bleek in vergelijking met de gezondheidsvoordelen die chlorella kan bieden.

 4. Door organische, bij lage temperatuur geëxtraheerde chlorella-supplementen te consumeren, kunt u alle voordelen van chlorella ontvangen in een eenvoudige poeder- of tabletvorm.

Wat is Chlorella? Wat doet het?

 1. Chlorella is een geslacht van groene algen (familie Chlorellaceae) die alleen of in zoet of zout water worden gevonden. De hele chlorella-plant wordt gebruikt om voedingssupplementen en medicijnen te maken. Er zijn verschillende soorten chlorella, waarbij Chlorella vulgaris een van de meest gebruikte supplementen is. Chlorella-alg is een neef van spirulina, en we zullen de voedingsstoffen van deze superfoods later in het artikel vergelijken.

 2. Wat doet chlorella voor uw lichaam? Studies hebben aangetoond dat chlorella het hele lichaam ten goede komt door het ondersteunen van een gezonde hormonale functie, het bevorderen van cardiovasculaire gezondheid, het helpen om de effecten van chemotherapie en bestraling teniet te doen, het verlagen van bloeddruk en cholesterol en het helpen bij de ontgifting van ons lichaam.

 3. Chlorella is ook gebruikt om te proberen het volgende te behandelen of te voorkomen: (1)

 4. Sommige mensen nemen ook chlorella om te proberen:

7 Chlorella-voordelen

 1. Eerst, wanneer preventief ingenomen, versterkt het het immuunsysteem, zodat ons lichaam correct reageert. Ten tweede, omdat het zware metalen en gifstoffen uit ons lichaam verwijdert, hebben we minder kans op kanker op basis van het milieu. Ten derde hebben onderzoeken aangetoond dat chlorella de diagnose van T-cellen verhoogt zodra mensen de diagnose abnormale cellen krijgen. [! 32213 => 1140 = 3!

 2. In een studie gepubliceerd in het Journal of Medicinal Food, ontdekten onderzoekers dat doses van 8.000 mg chlorella per dag (verdeeld over 2 doses) het cholesterol- en bloedglucosegehalte verlagen.

 3. Onderzoekers zagen eerst een daling van het cholesterolgehalte en daarna een verbetering van de bloedglucose. Ze geloven dat chlorella op celniveau een aantal genen activeert die de insulinegevoeligheid verbeteren en een gezond evenwicht bevorderen. (9, 10)

 4. Zoals je kunt zien, gebruiken mensen chlorella voor veel verschillende gezondheidsproblemen. Hier zijn zeven wetenschappelijk bewezen chlorella-voordelen die u kunt verwachten door dit superfood in uw dagelijkse voeding op te nemen.

 5. Als u kwikvullingen in uw tanden heeft, bent gevaccineerd, regelmatig vis eet, bent blootgesteld aan straling of voedingsmiddelen uit China consumeert, kunt u zware metalen op de loer hebben. Het is belangrijk voor uw algehele gezondheid en welzijn om proactief te zijn in het ontgiften van zware metalen en toxines.

 6. Een van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van chlorella is dat het zich omhult rond zelfs hardnekkige toxines die in ons lichaam aanwezig zijn, zoals lood, cadmium, kwik en uranium, en voorkomt dat ze opnieuw worden opgenomen. Regelmatige consumptie van chlorella kan zelfs helpen voorkomen dat zware metalen zich ophopen in de zachte weefsels en organen van ons lichaam. (2, 3)

 7. Bestralingstherapie en chemotherapie zijn tegenwoordig de meest voorkomende vormen van kankerbehandeling. Iedereen die een van deze behandelingen heeft ondergaan, of iemand kent die dat wel heeft gedaan, weet wat een tol zij op het lichaam eisen. Van Chlorella's hoge chlorofylgehalte is aangetoond dat het het lichaam beschermt tegen behandelingen met ultraviolette straling terwijl het radioactieve deeltjes uit het lichaam verwijdert.

 8. Volgens onderzoekers van Virginia Commonwealth University Medical College,

 9. Cellulaire componenten en functies van het immuunsysteem blijven op of nabij normale niveaus en worden minder nadelig beïnvloed wanneer patiënten chemotherapie ondergaan en / of immunosuppressieve medicijnen zoals steroïden gebruiken.

 10. De twee jaar durende studie van de universiteit stelde onderzoekers in staat om te observeren dat glioom-positieve patiënten minder infecties van de luchtwegen en griepachtige ziekten hebben bij het gebruik van chlorella. (4)

 11. Onderzoek gepubliceerd in 2012 in het Nutrition Journal toonde aan dat na 8 weken chlorella-inname de NK-celactiviteit verbeterde. Onderzoekers van de Yonsei University in Seoul, Korea, bestudeerden gezonde individuen en de reactie van hun immuunsysteem op chlorella-supplementen.

 12. De resultaten toonden aan dat chlorella een gezonde reactie van het immuunsysteem ondersteunt en de activiteit van de "natuurlijke dodelijke" cel helpt. (5)

 13. Afvallen is moeilijk, vooral naarmate we ouder worden. In een studie gepubliceerd in het Journal of Medicinal Food, verklaren onderzoekers: "Chlorella-inname resulteerde in merkbare verlagingen van het percentage lichaamsvet, serum totaal cholesterol en nuchtere bloedglucosewaarden." (6)

 14. Chlorella helpt u bij het reguleren van hormonen, helpt bij de stofwisseling, het verbeteren van de bloedsomloop en het bevorderen van hogere niveaus van energie. Het helpt ook om gewicht en lichaamsvet te verminderen en verwijdert opgeslagen gifstoffen.

 15. Terwijl onze lichamen afvallen, komen gifstoffen vrij en kunnen ze opnieuw worden opgenomen. Het is belangrijk om deze gifstoffen zo snel mogelijk uit ons systeem te spoelen. Het vermogen van Chlorella om de gifstoffen en zware metalen die in ons lichaam aanwezig zijn te omringen, helpt de eliminatie te vergemakkelijken en reabsorptie te voorkomen.

 16. Zijn er chlorella-voordelen voor de huid? Die zijn er zeker! Onderzoek blijft uitwijzen dat chlorella ook het verouderingsproces kan vertragen, waardoor je er jonger uitziet. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Clinical Laboratory onthulde dat chlorella oxidatieve stress, die kan worden veroorzaakt door vervuiling, stress en een slecht dieet, sterk vermindert. (7)

 17. De reden dat chlorella zo effectief is om u een jonger uitziende huid te geven, is omdat het van nature de niveaus van vitamine A, vitamine C en glutathion in uw lichaam verhoogt, waardoor vrije radicalen worden geëlimineerd en uw cellen worden beschermd.

 18. Door slechts één theelepel of een paar capsules per dag van een chlorella-supplement in te nemen, ziet u misschien al na twee weken resultaat.

 19. Er wordt aangenomen dat alle menselijke lichamen ooit kankercellen ontwikkelen. Goed functionerende immuunsystemen hebben het vermogen om deze cellen aan te vallen en te vernietigen, voordat ze de kans krijgen om zich vast te houden en kanker te creëren. Een recente medische studie wees uit dat chlorella op verschillende manieren kanker helpt bestrijden. (8)

 20. En, zoals hierboven vermeld, als kanker wordt gediagnosticeerd en chemotherapie of bestralingstherapie wordt gebruikt, kan chlorella helpen om de bijwerkingen te bestrijden en worden gebruikt als aanvulling op natuurlijke kankerbehandelingen.

Chlorella voedingsfeiten

 1. Zoals je gaat zien, is chlorella een van de meest voedzame superfoods ter wereld.

 2. Als u kijkt naar de score voor de nutriëntendichtheid, is het gemakkelijk om te zien waarom chlorella tot de top 10 van gezonde voedingsmiddelen ter wereld behoort. Het is zelfs meer voedingsstoffen per gram dan andere greens, waaronder boerenkool, spinazie en broccoli!

Chlorella gebruikt in de traditionele geneeskunde

 1. Met zijn indrukwekkende mix van vitamines, mineralen, antioxidanten en fytonutriënten wordt chlorella door veel beoefenaars van de traditionele geneeskunde als supplement en remedie gebruikt. Met zijn hoge chlorofylgehalte wordt het vaak gebruikt voor ontstekingsgerelateerde aandoeningen, evenals zijn ontgiftende en vernieuwende voordelen.

 2. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde levert chlorella yin-energie op. Dit betekent dat het zeer nuttig is voor een overgestimuleerd of onevenwichtig lichaam. Het kan een kalmerend effect hebben op het zenuwstelsel terwijl het het lichaam als geheel voedt en herstelt.

 3. In de Ayurvedische geneeskunde wordt verondersteld dat chlorella (evenals ghee) ojas ("vitaliteit" of "levenskracht") levert aan mensen die zich uitgeput voelen of die een extra boost kunnen gebruiken om hun al positieve gezondheidstoestand. (13)

Chlorella vs. Spirulina vs. Chlorophyll

 1. Spirulina kan direct na de oogst in supplementen worden gebruikt en geconsumeerd, maar chlorella moet door de verwerking worden verwerkt om zijn celwanden te breken om de voordelen voor gebruikers te kunnen absorberen. Chlorofyl komt, zoals ik net zei, van groene planten en algen. Van chlorella wordt gezegd dat het meer chlorofyl bevat (misschien zelfs het dubbele!) Dan spirulina, terwijl spirulina doorgaans meer eiwitten, ijzer, eiwitten en gamma-linoleenzuur (GLA) bevat.

 2. Chlorella- en spirulina-voeding bevatten beide extra voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine A, B-vitamines en meer die niet in chlorofylsupplementen zitten. Spirulina is zelfs gebruikt in de voedingsprogramma's van de Wereldgezondheidsorganisatie voor ondervoede kinderen in niet-ontwikkelde landen. Een enkele dosis spirulina-poeder per dag kan een vitamine A-tekort tegengaan dat tot blindheid kan leiden.

 3. Chlorofyl, spirulina en chlorella-supplementen zijn allemaal verkrijgbaar in poeder-, tablet- of vloeibare vorm. Afhankelijk van uw gezondheidsdoelen en welke andere supplementen u gebruikt, kan een van deze supplementen u meer aanspreken dan de andere. Chlorella en spirulina zijn beide algen die chlorofyl bevatten en extra voedingsstoffen bieden. Chlorofylsupplementen zijn een geconcentreerde manier om specifiek in te gaan op de voordelen van chlorofyl.

Waar te vinden Hoe Chlorella te kiezen

 1. U kunt chlorella in poeder-, tablet- of vloeibare vorm kopen bij uw plaatselijke gezondheidswinkel of online. Chlorella's harde buitenste celwanden zijn moeilijk te verteren. Het duurde vele jaren van onderzoek, studie, beproeving en fouten om een ​​manier te vinden waarop het menselijk lichaam het effectief kon verteren. De substantie in deze wanden wordt verondersteld te zijn wat zware metalen, pesticiden en andere gifstoffen omringt en helpt deze uit het menselijk lichaam te verwijderen.

 2. Wat is de beste chlorella? Let er bij de aanschaf van een chlorella-supplement op dat u "gebarsten celwandchlorella" koopt, omdat deze volledig opneembaar zijn. U wilt ook zoeken naar een merk dat biologisch is en op lage temperatuur wordt geëxtraheerd. Chlorella-beoordelingen kunnen nuttig zijn om u te helpen het beste merk te kiezen.

Chlorella-supplementen, dosering Hoe in te nemen

 1. Wanneer u een chlorella-supplement neemt, zijn er twee manieren om het te consumeren:

 2. 1. Smoothie - Chlorella heeft een zeer sterke smaak, dus je wilt niet meer dan ongeveer 1/2 theelepel chlorella toevoegen aan een smoothie. Je kunt andere ingrediënten gebruiken zoals banaan, kokoswater, vanille-eiwitpoeder en limoensap om de smaak te verbergen.

 3. 2. Tabletten - Neem 1-3 keer per dag 3-6 tabletten chlorella met 8 gram water om de gezondheidsvoordelen van chlorella te ervaren.

 4. Bovendien is de volgende dosering onderzocht in wetenschappelijk onderzoek: (14)

 5. Studies suggereren dat chlorella veilig is wanneer het gedurende een korte tijd, tot twee maanden oraal wordt ingenomen. (1)

Recepten voor Chlorella

 1. Op zoek naar een meer interessante en heerlijke manier om chlorella in uw dieet op te nemen? Bekijk deze geweldige chlorella-recepten boordevol voedingsstoffen en smaak:

Geschiedenis en interessante feiten

 1. Chlorella werd in 1890 ontdekt door de Nederlandse microbioloog, Dr. Beijerinck met behulp van een microscoop. Chlorella bestaat echter al miljarden jaren sinds het begin van de planeet Aarde. Er zijn meer dan 2 soorten chlorella, waaronder C. vulgaris, C. ellipsoidea, C. saccharophila, C. pyrenoidosa en C. regularis.

 2. De naam "chlorella" is afgeleid van het Griekse woord "chloros", wat groen betekent en het Latijnse verkleinwoord achtervoegsel "ella", wat klein betekent. In het wild kan chlorella zich snel reproduceren via het proces dat bekend staat als fotosynthese. Alles wat het nodig heeft om te groeien en zich te vermenigvuldigen, is water, zonlicht, koolstofdioxide en een kleine hoeveelheid mineralen.

 3. In de jaren zestig realiseerden wetenschappers zich dat het voor mensen totaal onmogelijk was om chlorella in zijn natuurlijke staat te verteren vanwege de harde celwanden die zijn nuttige voedingsstoffen inkapselen. Dit is opnieuw de reden waarom u chlorella-supplementen ziet als "barsten van de gebarsten celwand". [! 32213 => 1140 = 10!

 4. De meeste van deze bijwerkingen en symptomen van chlorella zijn typerend voor elk ontgiftingsprogramma.

 5. Chlorella kan ook groen gekleurde ontlasting veroorzaken. Andere chlorella-gevaren zijn mogelijke allergische reacties. Zoek onmiddellijk medische hulp als u ernstige ademhalingsproblemen of een levensbedreigende allergische reactie, anafylaxie genaamd, ervaart na het gebruik van chlorella.

 6. Chlorella-supplementen bevatten vaak jodium, dus personen die allergisch zijn voor jodium of op hun jodiuminname letten, moeten oppassen. Mensen die worden behandeld voor een medische aandoening of momenteel medicijnen gebruiken, moeten contact opnemen met hun arts voordat ze chlorella gebruiken. Het is bekend dat Chlorella een wisselwerking heeft met immunosuppressiva en bloedverdunners zoals warfarine (Coumadin). (14)

 7. Experts hebben verschillende meningen over de veiligheid van deze algen tijdens de zwangerschap, dus zwangere en zogende vrouwen moeten met hun zorgverlener praten voordat ze chlorella-supplementen nemen.

 8. Lees verder: Homemade Detox Drinks - 5 belangrijke gezondheidsvoordelen, inclusief gewichtsverlies

 9. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407