Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 geweldige voordelen van squash

7 geweldige voordelen van squash

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 02 juli 2019 Medisch beoordeeld door Vanessa Voltolina (MS, RD)

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Squash?

 1. Pompoen is een zeer interessante vrucht en wordt vaak als groente geïdentificeerd omdat het een brede term is die een aantal verschillende voedingsmiddelen omvat, waaronder pompoenen, courgettes, courgettes en merg. Ze hebben een aantal overlappende kenmerken en behoren tot het geslacht Cucurbita. De individuele soorten omvatten tientallen variëteiten, waaronder boterbloem, Hubbard, cushaw, eikel, zomer, herfst en winterpompoen. Andere variëteiten zijn pompoen en courgette. In Noord-Amerika zijn de meeste variëteiten vereenvoudigd tot zomer- of winterpompoenen. Deze classificaties zijn afhankelijk van wanneer de pompoenen rijpen en welke smaak- en gezondheidsvoordelen de gebruikers proberen te behalen. Squash bevat ook vaak kalebassen, waarvan er ook veel classificaties zijn.

 2. Niet alleen zijn ze een van de grootste groepen voedingsmiddelen, maar ze zijn ook enkele van de oudste gecultiveerde gewassen op aarde, met archeologische gegevens die hun oorsprong terugleiden tot 10.000 jaar geleden in Mesoamerica. Ze waren beroemd een van de Three Sister-gewassen, gekweekt door indianen, die ze uiteindelijk deelden met Europese kolonisten. Deze drie groenten werden gewoonlijk samen verbouwd en omvatten maïs (maïs), bonen en pompoen. Ze voorzagen in de basiselementen van het dieet van de vroege Amerikaanse cultuur en een aantal andere culturen in de hele regio.

 3. Als het gaat om culinaire toepassingen, is squash extreem veelzijdig en wordt het vaak vers gebruikt als salade. Ze kunnen worden gekookt als gebakken groenten met vlees, platgemaakt tot pasteitjes, gebakken of opgenomen als basissmaak voor soepen. De zaden van pompoen zijn ook eetbaar en kunnen in een aantal vormen worden gemaakt of hun oliën kunnen worden geëxtraheerd. De scheuten en ranken van pompoenen kunnen ook worden gegeten als greens in een salade. De vraag is, wat is er zo belangrijk aan squash, en waarom zouden we het aan onze voeding toevoegen?

Voedingswaarde van squash

 1. Vitamines en mineralen, die verantwoordelijk zijn voor alle indrukwekkende gezondheidsvoordelen. Deze lijst bevat een enorme hoeveelheid vitamine A, evenals aanzienlijke hoeveelheden vitamine C, vitamine E en B-vitamines (vitamine B6, niacine, thiamine, pantotheenzuur en folaat). Qua mineralen bevat squash magnesium, kalium, mangaan, koper, fosfor, calcium en ijzer. Het is ook een zeer goede bron van carotenoïden en andere belangrijke ontstekingsremmende en antioxiderende stoffen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Gezondheidsvoordelen van squash

 1. Laten we onderzoeken hoe deze componenten van invloed zijn op de gezondheid van de mens, en welke voordelen kunnen worden genoten door squash aan onze voeding toe te voegen!

Verhoogt de immuniteit

 1. Squash is een belangrijke bron van veel voedingsstoffen, waaronder vitamine C, magnesium en andere antioxidantverbindingen. Deze vitamines en mineralen zijn belangrijke antioxiderende componenten in het lichaam, die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen zijn de gevaarlijke bijproducten van het cellulaire metabolisme en ze zijn in verband gebracht met een breed scala aan ziekten, waaronder kanker, hartziekten en vroegtijdige veroudering.

 2. Volgens het American Institute for Cancer Research helpt de inname van winterpompoen het risico op kanker te verlagen. Bovendien bevat het zeer hoge niveaus van vitamine A, inclusief carotenoïde fytonutriënten zoals luteïne en zeaxanthine. Dit alles samen helpt het lichaam zijn immuunrespons op te voeren en zich te verdedigen tegen vreemde stoffen, evenals de vrije radicalen die door ons eigen lichaam worden geproduceerd en die ons op de lange termijn schade kunnen toebrengen.

Beheert diabetes

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Ontstekingsremmende capaciteit

 1. Hoewel praten over ontsteking meestal een bespreking van artritis of jicht omvat, kan het in het hele lichaam voorkomen en is het vaak een symptoom van andere aandoeningen, zoals koorts die een signaal is van een infectie die de lichaam. De ontstekingsremmende werking van squash is te wijten aan de aanwezigheid van omega-3-vetzuren, carotenoïden zoals luteïne, zeaxanthine en bètacaroteen, en enigszins ongebruikelijke ontstekingsremmende polysachariden die homogalacturonan worden genoemd. Hoewel ontstekingsremmende effecten zich zeker kunnen uitbreiden tot artritis en jicht, hebben dierproeven met squash specifiek verband gehouden met het verminderen van maag- en darmzweren, evenals met algemene anti-ontsteking van het cardiovasculaire systeem. Ontsteking in het lichaam is nauw verbonden met type-2 diabetes, wat nog een andere manier is waarop het mensen met die aandoening kan helpen.

Voorkomt infecties

 1. Het natuurlijke immuunbevorderende vermogen van squash is geweldig voor algemene ziekten, maar specifieke toxines en vreemde lichamen kunnen ook ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. De zaden van pompoen kunnen ook worden gegeten of gekauwd om een ​​aantal gezondheidsvoordelen te krijgen. Deze zaden zijn verbonden met antiparasitaire, antimicrobiële en antischimmelactiviteit in het lichaam. Deze bevindingen hebben positieve implicaties voor het mogelijke gebruik van deze extracten bij het beschermen van ons tegen een breed scala aan ziekten, waaronder lintwormen en andere darmparasieten.

Verbetert de longgezondheid

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Voorkomt neurale buisdefecten

 1. Squash heeft een aanzienlijk foliumzuurgehalte, dat al lang bekend staat als een essentiële vitamine voor zwangere vrouwen. Foliumzuur of folaat is een integraal onderdeel van de ontwikkeling van de neurale aspecten van de gezondheid van kinderen. Neurale buisdefecten zijn direct gekoppeld aan een tekort aan foliumzuur, dus het toevoegen van squash aan uw dieet is altijd een goed idee.

Beschermt de gezondheid van het hart

 1. Het magnesium en kalium in squash vormen samen een zeer effectieve verdedigingslinie tegen cardiovasculaire problemen. Kalium is een vaatverwijder, wat betekent dat het de spanning van bloedvaten en slagaders ontspant, waardoor de bloedstroom wordt verhoogd en de stress op het hart wordt verminderd. Dit verhoogt ook de zuurstofvoorziening naar verschillende organen van het lichaam en verbetert hun werking. De vezel, inclusief pectine, die in squash wordt gevonden, is erg goed in het schrapen van overtollig cholesterol uit de wanden van slagaders, waardoor de kans op atherosclerose, hartaanval en beroerte wordt verminderd. Ten slotte kunnen de hoge foliumzuurgehaltes in squash schadelijke niveaus van homocysteïne in het lichaam neutraliseren. Homocysteïne is in verband gebracht met verhoogde kansen op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.

Verlicht symptomen van astma

 1. De antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen van squash zijn in verband gebracht met een vermindering van astmatische aandoeningen, voornamelijk omdat de irritatie die astma veroorzaakt kan worden geëlimineerd door een dieet te eten dat deze groente bevat.

Regelt de bloedcirculatie

 1. Veel soorten squash bevatten veel ijzer en koper, beide essentiële componenten van rode bloedcellen. Wat dit betekent is dat je met voldoende squash in je dieet je kansen op bloedarmoede (ijzertekort) kunt verminderen en dat je in het algemeen de bloedsomloop in je bloedbaan kunt verhogen, wat de zuurstofvoorziening, hersenfunctie en algehele energieniveaus kan verhogen.

Verbetert Vision

 1. Het is misschien moeilijk te geloven, maar een enkele portie squash kan meer dan 400% van je dagelijkse behoefte aan vitamine A bevatten, vanwege de enorme hoeveelheid bètacaroteen die erin zit. Beta-caroteen kan eigenlijk worden gesplitst door een enzym om vitamine A te vormen, maar het lichaam zal slechts zoveel omzetten als nodig is. Met andere woorden, het eten van deze prachtige groente geeft je lichaam alle vitamine A die het nodig heeft, met voldoende bètacaroteen. Beta-caroteen is een antioxidant die essentieel is voor een goede ooggezondheid. Hoge niveaus van bètacaroteen zijn in verband gebracht met verminderde kansen op maculaire degeneratie, staar, glaucoom en andere problemen met het gezichtsvermogen.

Versterkt botten

 1. Woord van waarschuwing: Er zijn zoveel prachtige voordelen van squash, maar het is belangrijk om enkele van de mogelijke problemen te herkennen. Pompoenvruchten kunnen de bloeddruk verlagen tot een gevaarlijk niveau, dus mensen met hypotensie moeten het niet consumeren. Anders dan dat, geniet van de gezondheidsvoordelen van squash in al uw seizoensgebonden maaltijden!

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407