Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Gezonde drankjes voor kinderen (en 3 ongezonde mensen)

De onderste regel

 1. Terwijl u uw kind voedzaam voedsel laat eten kan een uitdaging zijn, kan het vinden van gezonde - maar aantrekkelijke - dranken voor uw kleintjes net zo moeilijk zijn.

 2. De meeste kinderen hebben een zoetekauw en zijn geneigd om suikerhoudende dranken te vragen. Het is echter belangrijk om hen te begeleiden naar meer evenwichtige opties voor hun algehele gezondheid.

 3. Hier zijn 7 gezonde drankjes voor kinderen - en 3 te vermijden drankjes.

1. Water

 1. Als uw kind u vertelt dat ze dorst hebben, moet u altijd eerst water aanbieden.

 2. Dit komt omdat water van cruciaal belang is voor de gezondheid en noodzakelijk is voor talloze vitale processen in het lichaam van uw kind, inclusief temperatuurregeling en orgaanfunctie (1).

 3. Wat betreft het lichaamsgewicht hebben kinderen meer water nodig dan volwassenen vanwege hun snelgroeiende lichaam en hogere stofwisselingssnelheid (2).

 4. In tegenstelling tot veel andere dranken levert water geen vloeibare calorieën, waardoor het minder waarschijnlijk is dat uw kind zich vol voelt en vast voedsel weigert. Dit kan vooral belangrijk zijn als je een kieskeurige eter hebt.

 5. Bovendien is het drinken van voldoende water gekoppeld aan een gezond lichaamsgewicht, een verminderd risico op tandholten en een verbeterde hersenfunctie bij kinderen (3).

 6. Bovendien kan uitdroging de gezondheid van uw kind op veel manieren negatief beïnvloeden, waardoor de hersenfunctie mogelijk wordt verminderd, constipatie wordt veroorzaakt en vermoeidheid ontstaat (4).

2. Natuurlijk gearomatiseerd water

 1. Omdat gewoon water saai lijkt, is het mogelijk dat uw kind deze essentiële vloeistof niet leuk vindt.

 2. Om water interessanter te maken zonder extra suiker en calorieën toe te voegen, probeer water met vers fruit en kruiden te infuseren.

 3. U kunt veel smaakcombinaties uitproberen om er een te vinden die uw kind leuk vindt.

 4. Plus, uw kind krijgt een boost van voeding van het verse fruit en kruiden die in het water worden gebruikt.

 5. Sommige winnende combinaties zijn:

 6. Betrek uw kind erbij door hem een ​​favoriete smaakcombinatie te laten kiezen en help de ingrediënten aan het water toe te voegen.

 7. Winkels verkopen zelfs herbruikbare waterflessen met ingebouwde infusers, die uw kind kunnen helpen gehydrateerd te blijven wanneer hij niet thuis is.

3. Kokosnootwater

 1. Hoewel kokoswater calorieën en suiker bevat, is het een gezondere keuze dan andere dranken zoals frisdrank en sportdranken.

 2. Kokoswater biedt een goede hoeveelheid verschillende voedingsstoffen, waaronder vitamine C, magnesium en kalium - allemaal belangrijk voor kinderen (5).

 3. Het bevat ook elektrolyten - zoals kalium, magnesium, calcium en natrium - die tijdens het sporten verloren gaan door zweet.

 4. Dit maakt kokoswater een uitstekend alternatief voor hydratatie van suikerhoudende sportdranken voor actieve kinderen (6).

 5. Kokoswater is ook nuttig als uw kind ziek is, vooral als ze na een periode van diarree of braken opnieuw moeten hydrateren.

 6. Het is echter belangrijk om het etiket zorgvuldig te lezen wanneer u kokoswater koopt, omdat sommige merken toegevoegde suikers en kunstmatige smaakstoffen bevatten.

 7. Gewoon, ongezoet kokoswater is altijd de beste keuze voor kinderen.

4. Bepaalde Smoothies

 1. Smoothies zijn een heerlijke manier om fruit, groenten en ander gezond voedsel in het dieet van uw kind te laten sluipen.

 2. Terwijl sommige vooraf gemaakte smoothies vol zitten met suiker, maken zelfgemaakte smoothies - zolang ze rijk zijn aan voedzame ingrediënten - uitstekende keuzes voor kinderen.

 3. Smoothies kunnen vooral nuttig zijn voor ouders die last hebben van kieskeurige eters. Veel groenten - zoals boerenkool, spinazie en zelfs bloemkool - kunnen worden gemengd in een zoet smakende smoothie waar je kind dol op zal zijn.

 4. Sommige kindvriendelijke smoothiecombinaties zijn onder meer:

 5. Meng de ingrediënten met ongezoete melk op basis van zuivel of zuivelproducten en gebruik gezonde add-ins zoals hennepzaden, cacaopoeder, ongezoete kokosnoot, avocado's of gemalen lijnzaad.

 6. Koop geen smoothies in supermarkten of restaurants, omdat deze toegevoegde suikers kunnen bevatten en kies waar mogelijk voor zelfgemaakte versies.

 7. Omdat smoothies veel calorieën bevatten, bied ze aan als snack of als kleine maaltijd.

5. Ongezoete Melk

 1. Hoewel veel kinderen de voorkeur geven aan gezoete melkdranken zoals chocolade of aardbeienmelk, is gewone, ongezoete melk de gezondste keuze voor kinderen.

 2. Gewone melk is zeer voedzaam en biedt veel voedingsstoffen die cruciaal zijn voor groei en ontwikkeling.

 3. Melk bevat bijvoorbeeld eiwitten, calcium, fosfor en magnesium - essentiële voedingsstoffen voor de gezondheid van de botten die vooral belangrijk zijn voor opgroeiende kinderen (7).

 4. Bovendien wordt melk vaak verrijkt met vitamine D, een andere belangrijke vitamine voor de gezondheid van de botten.

 5. Hoewel veel ouders de neiging hebben om kinderen vetvrije melk te geven, kan melk met een hoger vetgehalte gezonder zijn voor jongere kinderen, omdat vet nodig is voor een goede hersenontwikkeling en algehele groei (8).

 6. Kinderen hebben zelfs een grotere behoefte aan vet dan volwassenen, vanwege een verhoogd metabolisme (9).

 7. Om deze redenen zijn melkkeuzes met een hoger vetgehalte, zoals 2% vetmelk, voor de meeste kinderen een betere keuze dan magere melk.

 8. Het is echter belangrijk op te merken dat het drinken van teveel melk ertoe kan leiden dat kinderen vol raken, waardoor ze mogelijk minder van hun maaltijd of snack consumeren (10).

 9. Om ervoor te zorgen dat uw kind niet te veel melk krijgt voordat hij voedsel eet, biedt u slechts een kleine hoeveelheid melk aan tijdens de maaltijd.

 10. Hoewel melk een voedzame drankkeuze kan zijn, zijn veel kinderen intolerant voor zuivelmelk. Tekenen van melkintolerantie zijn een opgeblazen gevoel, diarree, gas, huiduitslag en buikkrampen (11).

 11. Praat met uw kinderarts als u een melkintolerantie vermoedt.

6. Ongezoete plantaardige melk

 1. Voor kinderen die zuivelmelk niet verdragen, zijn ongezoete plantaardige melk een uitstekend alternatief.

 2. Plantaardige melk omvat hennep, kokosnoot, amandel, cashewnoten, rijst en sojamelk.

 3. Net als gezoete zuivelmelk kunnen gezoete plantaardige melk veel toegevoegde suiker en kunstmatige zoetstoffen bevatten, daarom is het het beste om ongezoete versies te kiezen.

 4. Ongezoete plantaardige melk kan alleen worden gebruikt als een caloriearm drankje of als basis voor kindvriendelijke smoothies, havermout en soepen.

 5. Bijvoorbeeld, 1 kop (240 ml) ongezoete amandelmelk bevat minder dan 40 calorieën (12).

 6. Door caloriearme dranken bij de maaltijd te geven, vermindert de kans dat uw kind alleen vloeistoffen vult. Bovendien bevatten veel plantaardige melk een verscheidenheid aan vitamines en mineralen en zijn ze vaak verrijkt met voedingsstoffen zoals calcium, B12 en vitamine D (13).

7. Bepaalde Kruidenthee

 1. Hoewel thee meestal niet als een kindvriendelijk drankje wordt beschouwd, zijn sommige kruidenthee veilig en gezond voor kinderen.

 2. Kruidenthee - zoals citroengras, munt, rooibos en kamille - zijn fantastische alternatieven voor gezoete dranken, omdat ze cafeïnevrij zijn en een aangename smaak bieden.

 3. Bovendien bieden kruidenthee voedingsvoordelen en kunnen ze zelfs verlichting bieden aan kinderen die ziek of angstig zijn.

 4. Kamille- en citroengrasthee zijn bijvoorbeeld al lang gebruikt om zowel kinderen als volwassenen met angst te kalmeren en te kalmeren (14).

 5. Kamille is ook gebruikt als een natuurlijke behandeling voor darmsymptomen - inclusief misselijkheid, gas, diarree en indigestie - bij zowel kinderen als volwassenen (15).

 6. Onderzoek toont aan dat kamille ontstekingsremmende eigenschappen heeft en kan helpen bij het verminderen van symptomen die verband houden met darmontsteking (16).

 7. Hoewel sommige kruidentheeën als veilig voor kinderen worden beschouwd, is het belangrijk om met uw kinderarts te overleggen voordat u uw kind kruidenthee geeft.

 8. Houd er ook rekening mee dat kruidenthee niet geschikt is voor baby's en op een veilige temperatuur aan kinderen moet worden geserveerd om verbranding te voorkomen.

Drinks to Limit

 1. Hoewel het volkomen aanvaardbaar is voor kinderen om af en toe van een gezoete drank te genieten, moeten suikerhoudende dranken niet regelmatig worden geconsumeerd.

 2. Frequente consumptie van gezoete dranken - zoals frisdrank en sportdranken - kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals obesitas en tandholtes bij kinderen.

1. Frisdrank en gezoete dranken

 1. Als een drankje in het dieet van een kind moet worden beperkt, is het frisdrank - evenals andere gezoete dranken, zoals sportdranken, gezoete melk en zoete thee.

 2. Een portie gewone Coca-Cola van 35 ml bevat 39 gram suiker - of bijna 10 theelepels (17).

 3. Ter referentie beveelt de American Heart Association (AHA) aan dat de suikerinname minder dan 6 theelepels (25 gram) per dag moet worden bewaard voor kinderen van 2-18 jaar. [! 8814 => 1140 = 10!

 4. Bovendien kan het drinken van te veel gezoete dranken bijdragen aan gewichtstoename en gaatjes bij kinderen (20, 21).

 5. Bovendien bevatten veel gezoete dranken, zoals gearomatiseerde melk, maïsstroop met een hoog fructosegehalte, een bewerkte zoetstof gekoppeld aan gewichtstoename bij kinderen (22).

2. Sap

 1. Hoewel 100% vruchtensap belangrijke vitamines en mineralen bevat, moet de inname worden beperkt tot de aanbevolen hoeveelheden voor kinderen.

 2. Beroepsverenigingen zoals de American Academy of Pediatrics (AAP) bevelen aan dat sap beperkt moet worden tot 120 ml tot 120 ml per dag voor kinderen van 1-6 en 8-12 jaar ounces (236-355 ml) per dag voor kinderen van 7-18 jaar.

 3. Bij consumptie in deze hoeveelheden wordt 100% vruchtensap meestal niet geassocieerd met gewichtstoename (23).

 4. Overmatig vruchtensapgebruik wordt echter geassocieerd met een verhoogd risico op obesitas bij kinderen (24).

 5. Plus, sommige onderzoeken hebben de dagelijkse vruchtensapconsumptie gekoppeld aan gewichtstoename bij jongere kinderen.

 6. Uit een review van 8 onderzoeken bleek bijvoorbeeld dat een dagelijkse portie van 100% vruchtensap werd geassocieerd met een verhoogde gewichtstoename gedurende 1 jaar bij kinderen van 1-6 (25).

 7. Omdat vruchtensap de vullende vezel ontbreekt die in heel vers fruit voorkomt, is het gemakkelijk voor kinderen om te veel sap te drinken (26).

 8. Om deze redenen moeten kinderen zoveel mogelijk fruit boven vruchtensap worden aangeboden.

 9. De AAP beveelt aan dat sap volledig wordt beperkt bij zuigelingen jonger dan één jaar (27).

3. Cafeïnehoudende dranken

 1. Veel jonge kinderen drinken dranken met cafeïne - zoals frisdrank, koffie en energiedranken - die nadelige gevolgen voor de gezondheid kunnen hebben.

 2. Eén onderzoek meldde dat ongeveer 75% van de Amerikaanse kinderen van 6-19 jaar cafeïne consumeren, met een gemiddelde inname van 25 mg per dag bij kinderen van 2-11 jaar oud en het dubbele van dat aantal bij kinderen in de leeftijd 12-17 (28).

 3. Cafeïne kan zenuwachtigheid, snelle hartslag, hoge bloeddruk, angst en slaapstoornissen bij kinderen veroorzaken, daarom moeten dranken met cafeïne worden beperkt op basis van leeftijd (29, 30).

 4. Gezondheidsorganisaties voor kinderen zoals de AAP suggereren dat cafeïne beperkt moet worden tot maximaal 85-100 mg per dag voor kinderen ouder dan 12 en volledig moet worden vermeden bij kinderen jonger dan 12 (31).

 5. Ouders moeten er rekening mee houden dat bepaalde energiedranken meer dan 100 mg cafeïne per portie van 354 ml kunnen bevatten, waardoor het noodzakelijk is om energiedranken voor alle kinderen en adolescenten te beperken tot vermijd overmatige cafeïne (32).

De onderste regel

 1. U kunt een breed scala aan gezonde drankjes aanbieden aan uw kinderen als ze dorst hebben.

 2. Geïnfundeerd en gewoon water, zuivel- en plantaardige melk en bepaalde kruidenthee zijn voorbeelden van kindvriendelijke dranken.

 3. Gebruik deze dranken in plaats van suikerachtige, calorierijke opties, zoals frisdrank, gezoete melk en sportdranken.

 4. Hoewel uw kind kan protesteren tegen het ruilen van zijn favoriete gezoete drank voor een gezondere optie, wees gerust dat u het juiste doet voor de gezondheid van uw kind.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407