Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Indrukwekkende voordelen van frambozen

7 Indrukwekkende voordelen van frambozen

 1. De olie van frambozen heeft een zonbeschermingsfactor. Bovendien helpt het zwaarlijvigheid en leververvetting te voorkomen en heeft het ook anti-aging eigenschappen. Door uw immuunsysteem te verbeteren, zorgen deze bessen voor uw algehele gezondheid. Deze zijn gemakkelijk in uw dieet op te nemen. Frambozen kunnen in uw dieet worden opgenomen door ze in recepten te gebruiken, rauw te eten of ze gekoeld aan uw drankjes toe te voegen. Behalve alle vormen die je frambozen toevoegt om je smaakpapillen te prikkelen en tegelijkertijd voordelen voor je gezondheid en voeding te bieden!

 2. De smaak van deze vruchten is zoet en heeft een subtiel scherpe tint. Frambozen smelten gemakkelijk in je mond vanwege hun zachte en zoete textuur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals roze, paars, zwart, geel, oranje en wit. Er zijn twee hybriden, namelijk loganberries en boysenberries. Seizoensgebonden worden de meeste variëteiten van juni tot oktober in Californië geteeld.

Frambozenvoeding

 1. Frambozen bevatten opmerkelijke hoeveelheden polyfenolische antioxidanten zoals anthocyanen die worden geassocieerd met een optimale gezondheid. Het zijn eigenlijk de anthocyanen die bessen hun rijke kleur geven die wordt geassocieerd met talloze gezondheidsvoordelen.

 2. Van anthocyanen is aangetoond dat ze verschillende ziekten voorkomen, waaronder CVD, kankers, diabetes, sommige metabole ziekten en microbiële infecties. Deze verbindingen verbeteren ook het visuele vermogen en hebben een neuroprotectief effect. Er zijn verschillende werkingsmechanismen gerapporteerd, maar de belangrijkste mechanismen zijn vrije radicalen, positieve veranderingen in bloedbiomarkers en verlaging van inflammatoire cytokines.

 3. Volgens de USDA National Nutrient Database zijn frambozen uitstekende bronnen van vitamine C, mangaan en voedingsvezels. Ze zijn ook rijk aan B-vitamines, foliumzuur, koper en ijzer. Ze hebben de hoogste concentratie antioxidantsterkte onder alle vruchten. Dit komt door de hoge concentratie van ellaginezuur, anthocyanen, galluszuur, quercetine, cyanidine, catechinen, pelargonidine, kaempferol en salicylzuur. Gele frambozen en ander lichtgekleurd fruit bevatten echter een veel lager percentage anthocyanen.

Gezondheidsvoordelen van frambozen

 1. De gezondheidsvoordelen van frambozen zijn onder meer hun vermogen om gewichtsverlies te bevorderen, de gezondheid van de huid te verbeteren en het immuunsysteem te versterken. Laten we de meest voorkomende en nuttige voordelen nader bekijken.

Gewichtsverlies Darmgezondheid

 1. Prebiotica, zoals die in frambozen, hebben aangetoond dat ze helpen bij het groeien en handhaven van een gezonde darmflora. Ongeveer 90% van de prebiotische vezels zorgt ervoor dat de dunne darm nog intact is waar het nuttige bacteriestammen voedt die hen helpen groeien en bloeien.

 2. Het sporenmineraal mangaan houdt uw stofwisseling hoog en verbrandt daardoor vet. Als u op zoek bent naar een heerlijke en effectieve manier om gewicht te verliezen, kunnen frambozen de beste natuurlijke optie zijn.

Rimpels verminderen

 1. Onderzoek uitgevoerd door het Department of Nutritional Sciences, Faculteit der Geneeskunde, Universiteit van Toronto beweert dat frambozen een antioxidantpotentieel hebben dat gunstig kan zijn voor veel gezondheidsproblemen.

 2. De antioxiderende eigenschappen van deze bessen komen eigenlijk van vitamine C, wat effectief helpt om ouderdomsvlekken en verkleuring te verminderen. Frambozen werken als magie op rimpels. Ze beschermen de huid tegen de schadelijke zonnestralen. Door kleine rimpels in te vullen, kunnen ze u helpen uw jeugdige uiterlijk te herstellen.

 3. Er kunnen geweldige gezichtsmaskers voor een stralende huid van worden gemaakt; meng gewoon 1 kopje yoghurt en 2 kopjes verse frambozen en mix het mengsel tot het helemaal glad is. Breng het mengsel op je hele gezicht aan en houd het 15 minuten aan en spoel het vervolgens af met lauw water.

Voorkom maculaire degeneratie

 1. Drie porties frambozen per dag kunnen een briljante natuurlijke remedie zijn voor maculaire degeneratie. Maculaire degeneratie is een leeftijdsgebonden medische aandoening die uw gezichtsvermogen beïnvloedt. Dit leidt tot verlies van het gezichtsvermogen in het midden van het gezichtsveld als gevolg van schade aan het netvlies. Dit kan zowel in "droge" als "natte" vorm voorkomen.

Voorkom kanker door infecties

 1. Frambozen zijn een uitstekend voedingsmiddel met veel antioxidanten dat ellaginezuur bevat. Een studie, gepubliceerd in het Journal of Carcinogenesis, heeft aangetoond dat frambozenpolyfenolen anti-kankereffecten vertonen.

 2. Ze stoppen op efficiënte wijze ongewenste schade aan celmembranen door vrije radicalen te neutraliseren. Ellaginezuur is een fytonutriëntbestanddeel van frambozen met belangrijke stoffen zoals kaempferol, quercetine en de op cyanidine gebaseerde moleculen genaamd cyanidin-3-rutinoside en cyanidin-3-glucosyl-rutinoside. Deze flavonoïde moleculen worden opnieuw gebroken in anthocyanen, die frambozen hun rijke, rode kleur geven. De anthocyanen van frambozen zijn verantwoordelijk voor hun unieke antioxiderende eigenschappen en ook enkele antimicrobiële eigenschappen. Dit vermindert snel de overgroei van bepaalde bacteriën en schimmels in het lichaam. Deze gezwellen leiden vaak tot verschillende vaginale infecties en leiden soms zelfs tot het prikkelbare darm syndroom (IBS).

Optimale gezondheid promoten

 1. Frambozen, bramen en muscadine-druiven hebben allemaal metalloproteïnase-enzymen. Deze zijn essentieel voor de ontwikkeling en vernieuwing van weefsels, maar als ze in abnormaal hoge hoeveelheden worden geproduceerd, kunnen ze fungeren als een katalysator voor de ontwikkeling van kanker. Ze hebben grote hoeveelheden vitamine C, riboflavine, folaat, magnesium, mangaan, niacine, kalium en koper. Dit maakt ze een complete vrucht om algehele, gezonde welvaart te bieden.

Vrouwelijke gezondheid promoten

 1. Slim medicijn voor een gezonder kind door Janet Zand, Robert Rountree, Bob Rountree, Rachel Walton) Frambozenbladeren kunnen worden gebruikt als kruidenthee voor vrouwen. De thee kan de menstruatiecyclus reguleren en overmatig zware menstruatie verminderen. Voor zwangere vrouwen verlicht frambozenthee met succes misselijkheid, voorkomt het bloeden, vermindert pijn en helpt het bij de bevalling. Voor moeders die borstvoeding geven, helpt frambozen thee of het eten van het fruit de productie van moedermelk te verhogen. [! 8984 => 1130 = 10!

 1. Een onderzoek uit 2016 bevestigt dat frambozen rijk zijn aan effectieve antioxidanten en fytonutriënten. Deze elementen versterken vakkundig je immuunsysteem en helpen je lichaam ziekten te bestrijden.

Hoge voedingswaarde

 1. Afgezien van het uitstekende gehalte aan fytonutriënten, zijn frambozen rijk aan traditionele voedingsstoffen, vooral in de categorieën antioxidanten en vitamine B.

 2. Volgens de USDA Nutrient Database zijn frambozen een uitstekende bron van mangaan en vitamine C, twee belangrijke antioxidantvoedingsstoffen die het lichaamsweefsel beschermen tegen zuurstofgerelateerde schade. Frambozen zijn ook goede bronnen van riboflavine, niacine, folaat, magnesium, kalium en koper. Ze zijn ook een uitstekende bron van voedingsvezels. Het verbazingwekkende voedingsstoffengehalte van frambozen maakt ze een slimme voeding geweldige keuze met een hoge nutriëntendichtheid en alleen voor het hebben van een verwaarloosbaar effect op de bloedsuikerspiegel in de porties van 1/2 kopje tot 1 kopje.

Oorsprong van frambozen

 1. Frambozen hebben een lange geschiedenis en hun bestaan ​​dateert uit de prehistorie. Wilde frambozen zijn vermoedelijk afkomstig uit Azië, maar er zijn ook variëteiten van frambozen die in de VS zijn ontstaan. De frambozenzaden werden waarschijnlijk gedragen door reizigers of dieren die in de oudheid overstaken en naar de Beringstraat (ten zuiden van de poolcirkel) trokken.

 2. In de prehistorie trokken jagers-verzamelaars over grote afstanden om voedsel te verzamelen. Toen ze terugkwamen in de dorpen, gooiden ze wat kleinere frambozen weg en later groeiden deze uit tot frambozenplanten. Zo begonnen deze planten zich in nieuwe gebieden te verspreiden.

Hoe winkel frambozen kopen?

 1. Frambozen zijn zeer bederfelijk, dus u kunt ze slechts één of twee dagen voor gebruik aanschaffen. Selecteer de bessen die stevig, vlezig en donker van kleur zijn. Vermijd altijd degenen die zacht, papperig of beschimmeld zijn. Als u bessen koopt die al in een container zijn verpakt, zorg er dan voor dat ze niet te strak worden verpakt, omdat het pakket de bessen kan verpletteren en kan beschadigen. De container mag ook geen vlekken of vocht bevatten, wat duidt op bederf. Verse zijn meestal beschikbaar van zomer tot het begin van de herfst.

 2. Frambozen zijn gemakkelijk bederfelijke vruchten, dus wees voorzichtig met het bewaren ervan. Pak de bessen die zijn gevormd of bedorven op voordat u ze in de koelkast bewaart, en gooi ze weg om te voorkomen dat andere bessen bederven. Plaats de ongewassen, droge bessen terug in hun originele verpakking of houd ze bekleed met een papieren handdoek en bedek het vervolgens met een plastic folie. Ze blijven een of twee dagen vers in de koelkast; houd frambozen nooit te lang op kamertemperatuur of in sterk zonlicht, ze zullen ze snel bederven.

 3. Frambozen bevriezen zeer goed, waardoor opslag op de lange termijn gemakkelijker wordt. Was ze matig in de lage druk van de spoelbak zodat ze hun delicate vorm behouden en dep ze droog met een papieren handdoek. Leg de bessen in een enkele laag op een vlakke plaat en plaats ze in de vriezer. Zodra de bessen zijn ingevroren, kunt u de bessen in een zware plastic zak bewaren en in de vriezer bewaren, waar ze tot een jaar in een goede staat blijven. Als je hun felle kleur wilt behouden, voeg dan een beetje citroensap toe aan de frambozen.

Recepten met frambozen

 1. Frambozen en andere vormen van bessen hebben werkelijk een prachtige kleur, aroma en smaak waarvoor eigenlijk geen recept nodig is. Als u uw dieet echter wilt verbeteren met een complete voedzame maaltijd, kunt u natuurlijk frambozen toevoegen om uw recepten uniek te maken.

 2. Frambozensmoothie

 3. Om een ​​frambozensmoothie te maken, mengt u een pakje frambozengelatine met smaak met een half kopje kokend water. Blijf dit mengsel mengen tot de gelatine volledig is opgelost. Voeg vervolgens een half kopje vanilleyoghurt, een half kopje fruit en een kopje gemalen ijs toe. Meng het drankje goed tot het glad is.

 4. Frambozenthee

 5. Om frambozenthee te maken, doe je 5 theezakjes frambozensmaak in 5 kopjes heet water. Je kunt de thee ook in een grote kom legen, een handdoek nemen en je hoofd bedekken en vervolgens over de kom bukken om van het aroma te genieten. Deze oefening zal niet alleen je energie terugbrengen, maar geeft ook de meeste voordelen van de frambozen.

 6. Je vindt amandelboter en frambozenjam tegenwoordig in commerciële winkels, die naar verluidt erg populair zijn geworden.

 7. Tips om van frambozen te genieten

 8. Frambozen zijn al eeuwen populair. De kennis van hun gezondheidsvoordelen verspreidt zich gestaag en er worden steeds meer recepten, waaronder frambozen, uitgevonden. Het consumeren van deze bessen vers levert de maximale voedingswaarde, maar het aanbrengen van enkele aanpassingen aan de textuur zal nog steeds een boost voor uw gezondheid geven en u voedingsvoordelen opleveren. Dus eet frambozen en wees gezond!

 9. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.

Lees dit volgende:

 1. Gebruik van etherische oliediffuser kan u een ontspannen, opgewekt, zelfverzekerd, energiek, creatief en gemotiveerd gevoel geven, onder andere, afhankelijk van het type olie dat u kiest.

 2. Chlorofyl helpt bij normale bloedstolling, wondgenezing, verlichting van fibromyalgie, hormonaal evenwicht, ontgeurende ontgifting van het lichaam bevordert de spijsvertering.

 3. Nectarine vermindert het risico op kanker, verhoogt de spijsvertering van de immuniteit, voorkomt leeftijdsgebonden maculaire degeneratie. Het is een goed zwangerschapsvoedsel, helpt een gezonde huid te behouden.

 4. Voordelen voor de gezondheid van pepermuntolie zijn onder meer het vermogen om de spijsvertering te verbeteren, ademhalingsproblemen, hoofdpijn, misselijkheid te verlichten. Het biedt verlichting bij krampen in de maag.

 5. Watermeloenschil is rijk aan voedingsstoffen met chlorofyl, citrulline, lycopeen, aminozuren, flavonoïden. De voordelen voor de gezondheid zijn onder meer lagere bloeddruk bij gewichtsverlies.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407