Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Indrukwekkende voordelen van groene bonen

7 Indrukwekkende voordelen van groene bonen

 1. Deze bonen boordevol voedingsstoffen zijn een uitstekende caloriearme dieetkeuze die geweldig is voor het verkrijgen van vitamines en mineralen zonder toevoeging van ongewenste kilo's.

Wat zijn groene bonen?

 1. Sperziebonen zijn leden van de gemeenschappelijke bonenfamilie, Phaseolus vulgaris, en zijn een populair onderdeel van diëten over de hele wereld. Er zijn kleine variaties in de boon - ze kunnen verschillende vormen, kleuren (zelfs paars) en verschillende namen hebben, waaronder snijbonen, fijne bonen, snijbonen of zelfs piepende bonen, afhankelijk van de regio van de wereld. Er zijn ongeveer 150 soorten sperziebonen over de hele wereld! Ondanks het variabele uiterlijk van de bonen, blijven hun voedingswaarde en gezondheidsvoordelen vergelijkbaar.

 2. Sperziebonen zijn een veelzijdige groente die, zoals gezegd, in veel verschillende klimaten kan worden gekweekt. Dit heeft hen tot een populair en wereldwijd erkend voedsel gemaakt. Hoewel populair in veel Amerikaanse en Europese gerechten, worden ze ook op grote schaal geteeld in Azië en Afrika. Ze verschijnen in een breed scala aan culturele gerechten en bieden gezondheidsvoordelen voor mensen over de hele wereld.

 3. Soorten bonen

 4. Hoewel veel "gewone bonen" vergelijkbare attributen delen, zijn ze uniek en worden ze gekozen op basis van de individuele eigenschappen die elk van de bonen biedt. Sperziebonen zijn een favoriete keuze in veel culturen vanwege de verscheidenheid aan vitamines, voedingsstoffen en gunstige eigenschappen die ze bevatten.

Voedingswaarde groene bonen

 1. Voedingswaarden Bonen, snap, groen, rauw Bereidingsgrootte: 100 g1 kop 1/2 "stukjes (100 g) 1 bonen (4" lang) (55 g) NutrientValueWater [!g

Gezondheidsvoordelen van groene bonen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Hartaandoeningen verminderen

 1. Sperziebonen kunnen het risico op hartaandoeningen verminderen vanwege hun hoge flavonoïdengehalte. Flavonoïden zijn polyfenolische antioxidanten die veel voorkomen in fruit en groenten. Ze hebben hoge niveaus van flavonoïden die bepaalde ontstekingsremmende eigenschappen bevatten. Testpersonen met hoge flavonoïdenwaarden hadden antitrombotische resultaten, waardoor bloedstolsels in de slagaders en aders werden voorkomen. Hart- en vaatziekten, hartaanvallen en beroertes worden meestal veroorzaakt door trombotische activiteit, dus de opname van groene bonen in uw dieet kan sommige van deze aandoeningen helpen verlichten.

Kan darmkanker helpen voorkomen

 1. Het hoge vezelgehalte van sperziebonen kan ook een positieve invloed hebben op het spijsverteringsstelsel, het spijsverteringsproces versoepelen en stoelgang bevorderen, wat de stress op de darmwanden vermindert. Bepaalde studies hebben een positieve correlatie aangetoond tussen verhoogde vezelinname en een vermindering van darmkanker; maar nogmaals, er is nog steeds diepgaand onderzoek gaande.

 2. Bovendien kan de aanwezigheid van chlorofyl in sperziebonen ook gunstig zijn bij kankerpreventie. Een onderzoek uitgevoerd aan de Oregon State University in de Verenigde Staten merkt op dat een stof in chlorofyl chemopreventieve eigenschappen van kanker vertoont.

Diabetes onder controle

 1. Een studie over plantaardig voedsel aan het Central Food Technological Research Institute, India beweert dat groene bonen een van de groenten zijn waarvan bekend is dat ze een definitieve hypoglycemische invloed hebben op patiënten met diabetes. Diabetes is een aandoening waarbij de bloedsuikerspiegel op een normaal niveau moet worden gehandhaafd, zodat het lichaam de nodige taken kan uitvoeren. Natuurlijke regulatoren van diabetes zijn zeldzaam, dus de verbinding van groene bonen en soortgelijke planten met de controle of vroege preventie van diabetes is voor veel mensen goed nieuws om de ziekte te beheersen en te voorkomen.

Immuniteit verhogen

 1. De aanwezigheid van verschillende antioxidanten die het immuunsysteem stimuleren, is bekend. Naarmate er meer onderzoek naar hun voordelen wordt uitgevoerd, zijn echter nog meer antioxiderende eigenschappen aan het licht gekomen. Antioxidanten zijn nuttige stoffen in ons lichaam die gevaarlijke vrije radicalen zoeken, met als doel ze uit ons systeem te verwijderen voordat ze ziekte of weefselschade kunnen veroorzaken.

 2. Groene bonen zijn een goede bron van carotenoïden en flavonoïden, en carotenoïden in groene bonen bevatten antioxidanten zoals bètacaroteen en luteïne. Flavonoïden bevatten basische antioxidanten zoals quercetine en kaempferol, maar ook meer nuttige en heilzame middelen zoals catechine en epicatechine. Catechin is in verband gebracht met het verminderen van de ernst van beroertes.

Eye Care

 1. Bepaalde specifieke carotenoïden die in sperziebonen worden gevonden - zoals hierboven vermeld - kunnen maculaire degeneratie voorkomen, wat een afname van het gezichtsvermogen en de oogfunctie is. Luteïne en zeaxanthine zijn gericht op de macula op het oog en spelen een sleutelrol bij het voorkomen van stress in de interne werking van het oog. Ervoor zorgen dat deze carotenoïdeniveaus sterk blijven om achteruitgang van het gezichtsvermogen te voorkomen, is een van de vele voordelen van het opnemen van sperziebonen als onderdeel van uw uitgebalanceerde voeding.

Botgezondheid verbeteren

 1. Groene bonen zijn een bron van vitamine K. Uitgebreid onderzoek naar de effecten van vitamine K op het lichaam suggereert dat deze vitamine belangrijk is voor het intact houden van de botten.

 2. Calcium, gevonden in sperziebonen, is ook een integraal middel bij het voorkomen van botverslechtering en osteoporose.

Behandel maag-darmklachten

 1. Groene bonen behoren tot de categorie low FODMAP (fermenteerbare oligosachariden, disachariden, monosachariden en polyolen) voedingsmiddelen. Sommige experts bevelen low FODMAP-diëten aan aan mensen met het prikkelbare darm syndroom (IBS) en andere spijsverteringsstoornissen met symptomen zoals een opgeblazen gevoel, krampen en darmklachten.

 2. Zoals gezegd zitten ze boordevol vezels, een zeer nuttige stof in ons lichaam. Door voldoende vezels in onze voeding te houden, zijn we in staat bepaalde spijsverteringsproblemen zoals constipatie, aambeien, zweren en zure oprispingen te verlichten. Deze aandoeningen variëren van milde irriterende stoffen tot potentieel levensbedreigend, en de hoeveelheid vezels die we consumeren is een sleutelelement bij de preventie ervan. In een normale portie groene bonen, die 110 gram is, kun je 15 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vezels krijgen. Ze zijn een van de beste groenten om je maag goed te laten werken.

Vruchtbaarheid Zwangerschap

 1. In het artikel van de Harvard Medical School getiteld: "Follow the Fertility Diet?" het benadrukt de consumptie van gezond voedsel zoals sperziebonen en pompoenen om de vruchtbaarheid te verhogen, aangezien dit voedsel een krachtpatser is van verschillende voedingsstoffen.

 2. Groene bonen zijn een geweldige bron van foliumzuur, die een sleutelrol speelt in een aantal interne processen, maar geen enkele is belangrijker dan het beschermen van zuigelingen in de baarmoeder. Foliumzuurspiegels in het lichaam van een vrouw zijn van vitaal belang voor de normale en gezonde ontwikkeling van de foetus in de baarmoeder, vooral bij het voorkomen van neurale buisdefecten. Sperziebonen bieden een gemakkelijke en heerlijke manier om het foliumzuurniveau hoog te houden en een gezonde en gelukkige baby te garanderen.

Bijwerkingen groene bonen

 1. Sperziebonen zijn een van die voedingsmiddelen met extreem weinig risicofactoren. Enkele risicofactoren zijn de volgende:

 2. Lectines: Lectines zijn koolbindende eiwitten die in verschillende voedingsmiddelen voorkomen, maar zijn berucht aanwezig in bonen. Groene bonen hebben toevallig lagere niveaus dan andere, maar het is er nog steeds en te veel lectine kan ervoor zorgen dat de eiwitten het darmstelsel binden en een verscheidenheid aan spijsverteringsproblemen veroorzaken. Net als fytinezuur kan koken op hoge temperaturen of langdurig weken in water het lectinegehalte van de meeste voedingsmiddelen verminderen.

 3. Allergieën: zoals bij elk voedsel zijn sommige mensen allergisch voor sperziebonen en andere peulvruchten, dus raadpleeg een arts over hoe u uw voedselallergieën kunt behandelen.

 4. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Voordelen voor de gezondheid van pepermuntolie zijn onder meer het vermogen om de spijsvertering te verbeteren, ademhalingsproblemen, hoofdpijn, misselijkheid te verlichten. Het biedt verlichting bij krampen in de maag.

 2. Nectarine vermindert het risico op kanker, verhoogt de spijsvertering van de immuniteit, voorkomt leeftijdsgebonden maculaire degeneratie. Het is een goed zwangerschapsvoedsel, helpt een gezonde huid te behouden.

 3. Voordelen voor de gezondheid van pepermuntolie zijn onder meer het vermogen om de spijsvertering te verbeteren, ademhalingsproblemen, hoofdpijn, misselijkheid te verlichten. Het biedt verlichting bij krampen in de maag.

 4. Bananentheevoordelen omvatten het behandelen van slaapstoornissen, het handhaven van de gezondheid van het hart, het verzachten van huidirritaties, het helpen bij gewichtsverlies, het stimuleren van het gezichtsvermogen en het bestrijden van slapeloosheid. [! 3733 => 1140 = 14!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407