Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Krachtige gezondheidsvoordelen van saffraanthee

7 krachtige gezondheidsvoordelen van saffraanthee

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 23 april 2019

 2. Saffraanthee is een exotische bloementhee met enkele indrukwekkende gezondheidsvoordelen, evenals een steil prijskaartje! Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is saffraan thee?

 1. Saffraanthee is een kruidenthee gebrouwen uit de gedroogde stigma's (stijlen) van de saffraanbloem, een krokus uit de leliefamilie die wetenschappelijk bekend staat als Crocus sativus L. Deze planten hebben drie jaar nodig om zaad tot bloem, en elke plant heeft 3-4 bloemen, die elk 3-4 stigma's dragen. Een groot volume van deze delicate stempels is nodig om het saffraankruid te produceren, maar ze moeten met de hand worden verzameld. Hierdoor blijft saffraan een van de duurste specerijen ter wereld. Saffraan thee bevat in zijn traditionele vorm geen cafeïne. Commerciële saffraan theezakjes zijn echter meestal een mix van saffraan, zwarte thee en kruiden en bevatten cafeïne.

Voedingswaarden

 1. Saffraanthee wordt bereid met 4-5 van de saffraandraden of draden voordat ze worden gedroogd of tot poeder worden gemalen. Er is een hoge concentratie van bepaalde actieve ingrediënten en verbindingen in deze strengen, waaronder anthocyanine, alfa-caroteen en beta-caroteen, B-vitamines en verschillende andere carotenoïden en antioxidanten.

Voordelen van saffraan thee

 1. De belangrijkste voordelen van saffraan thee zijn onder meer het waarschijnlijke vermogen om de stemming te verbeteren, PMS te verlichten, de huid te verbeteren, het gezichtsvermogen te verbeteren, het geheugen te vergroten, het risico op kanker te verminderen en de gezondheid van het hart te beschermen, onder anderen.

Antidepressiva

 1. Angst en symptomen van depressie. Als je 's ochtends een kopje van deze thee drinkt, kun je je stemming vanaf het begin stabiliseren. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Geheugenbooster

 1. De impact van deze thee op de hersenen omvat ook antioxiderende effecten. Dit kan de afzetting van plaque in de hersenen verminderen en uw risico op neurodegeneratieve ziekten verlagen.

Potentieel tegen kanker

 1. De anthocyanen en carotenoïden zoals crocetines die in dit kruid en vervolgens in de thee worden gevonden, kunnen vrije radicalen neutraliseren, de gevaarlijke bijproducten van het cellulaire metabolisme. Dit kan de niveaus van chronische ontsteking verlagen en vervolgens het risico op ziekten zoals kanker, reumatoïde artritis en coronaire hartziekten verminderen.

Gezondheid van het gezichtsvermogen

 1. Beta-caroteen staat bekend om zijn vermogen om het gezichtsvermogen te beschermen door maculaire degeneratie te voorkomen en het begin van staar te vertragen.

Bloeddruk

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Huidaandoeningen

 1. De antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen van deze thee kunnen helpen huidaandoeningen, zoals psoriasis of eczeem, op te ruimen.

PMS-behandeling

 1. De hormonale effecten van saffraanthee kunnen menstruerende vrouwen helpen pijnlijke krampen of stemmingswisselingen te ervaren.

Hoe maak je saffraan thee?

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Bijwerkingen van saffraan thee

 1. Er zijn weinig bekende bijwerkingen van deze exotische thee, maar sommige mensen hebben wel een gevoeligheid of een allergie voor dit kruid.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 3. Er zijn weinig bekende bijwerkingen van deze exotische thee, maar sommige mensen hebben wel een gevoeligheid of een allergie voor dit kruid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407