Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 ongelooflijke voordelen van rode wijnazijn

7 ongelooflijke voordelen van rode wijnazijn

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 7 mei 2019

 2. Rode wijnazijn bij het koken is een prachtige manier om een ​​gerecht wat smaakiger te maken, maar het heeft ook een aantal uitstekende gezondheidsvoordelen! Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is rode wijnazijn?

 1. Rode wijnazijn is een soort azijn dat direct is afgeleid van rode wijn, zodra de alcohol in azijn begint te veranderen, waardoor veel van zijn alcoholgehalte verloren gaat. De toename van azijn geeft rode wijnazijn echter een zeer goede zuurgraad, wat kan helpen om vlees mals te maken en ook een unieke smaak aan veel gerechten geeft. Rode wijnazijn is veilig om in gematigde hoeveelheden te consumeren, hoewel je vanwege de potentie niet veel nodig hebt om een ​​impact op je maaltijd te hebben. De twee actieve ingrediënten die de meeste aandacht hebben gekregen in dit ingrediënt zijn azijnzuur en resveratrol, die beide zijn gekoppeld aan enkele indrukwekkende gezondheidsvoordelen.

Voordelen van rode wijnazijn

 1. De grootste voordelen van rode wijnazijn zijn onder meer het vermogen om de tekenen van veroudering te vertragen, de bloedsuikerspiegel te reguleren, gewichtsverlies te bevorderen en het uiterlijk van uw huid en haar te verbeteren, onder andere.

Lichaamsvet

 1. In tegenstelling tot veel andere saladedressings of ingrediënten die zulke sterke smaken bieden, bevat rode wijnazijn weinig vet en calorieën, dus u kunt voorkomen dat u onnodige lipiden inneemt. Verder is bekend dat azijn het metabolisme een beetje op gang brengt, wat ook kan helpen om je natuurlijke vetverbrandingspotentieel te stimuleren.

Langzame voortijdige veroudering

 1. Een van de meest besproken antioxidanten in de medische wereld van vandaag, en het wordt in grote hoeveelheden in rode wijnazijn gevonden omdat het uit de schil van druiven komt. Als een krachtige antioxidant, kan het oxidatieve stress in zijn sporen stoppen en tekenen van veroudering, zoals rimpels, vlekken en ouderdomsvlekken, onder andere voorkomen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Eetlustremmer

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van rode wijnazijn kan helpen de hormonale afgifte in het lichaam te beïnvloeden, waardoor de eetlust wordt onderdrukt. Als je probeert af te vallen, is het misschien een uitstekend idee om dit te gebruiken als je saladedressing naar keuze.

Bloedsuiker

 1. Een handvol studies hebben een positief verband aangetoond tussen rode wijnazijn en de afgifte van insuline en glucose in de bloedbaan, wat goed nieuws is voor diabetici en mensen met een hoog risico op de aandoening.

Digestie

 1. Rode wijnazijn maakt niet alleen vlees mals, waardoor voedsel gemakkelijker te verteren is, maar helpt ook de afgifte van andere maagsappen te stimuleren en spijsverteringsprocessen te normaliseren.

Potentieel tegen kanker

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Calciumabsorptie

 1. Deze azijnsoort levert bepaalde belangrijke mineralen aan het lichaam, zoals ijzer, maar het kan ook het vermogen van het lichaam om calcium op te nemen verbeteren. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van de botmineraaldichtheid, naast vele andere kritieke lichaamsfuncties.

Vervangingen voor rode wijnazijn

 1. Als u deze azijn niet bij de hand hebt, zijn er een aantal goede alternatieven, waaronder:

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 3. Als u deze azijn niet bij de hand hebt, zijn er een aantal goede alternatieven, waaronder:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407