Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 prachtige voordelen van Oregano

7 prachtige voordelen van Oregano

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 24 juli 2019

 2. Verbetert de spijsvertering, ontgift het lichaam, versterkt de botten, verbetert de gezondheid van het hart, verhoogt het energieniveau en beschermt zelfs tegen diabetes. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Oregano?

 1. Oregano (Origanum vulgare) is een populair kruid dat veel mensen beschouwen als slechts een specerij om de smaak van hun voedsel te verbeteren of te verbeteren, maar in werkelijkheid heeft dit overblijvende kruid een schat aan gezondheid voordelen die de meeste mensen zich helemaal niet realiseren. Oregano komt oorspronkelijk uit het zuidwesten van Eurazië en het Middellandse-Zeegebied en is al duizenden jaren een waardevol onderdeel van zowel culinaire als alternatieve geneeswijzen. Oregano is eigenlijk nauw verwant met munt, en het geslacht is eigenlijk in dezelfde familie als Mentha. Om deze reden delen de twee veel vergelijkbare organische componenten en hebben ze veel van dezelfde gezondheidsvoordelen. De bladeren van oregano zijn het meest gebruikte deel van de plant, maar vreemd genoeg zijn het aroma en de smaak van de bladeren veel groter wanneer het kruid wordt gedroogd dan wanneer de bladeren vers zijn, wat enigszins ongebruikelijk is voor elk kruid.

 2. In volksgeneeskunde en kruidengeneesmiddelen van Australië tot Egypte heeft oregano een populaire aanhang ontwikkeld als een ware remedie voor veel gezondheidsproblemen, maar het onderzoek ter ondersteuning van al die claims is nog steeds in behandeling. Er zijn echter een aantal krachtige actieve ingrediënten in oregano die diepgaand zijn bestudeerd, en hun effecten op het lichaam zijn overbodig. Oregano-olie is een extreem geconcentreerde vorm van oregano en wordt gebruikt om een ​​aantal aandoeningen te behandelen, omdat het zeer krachtig is, maar het moet altijd worden verdund. In culinaire toepassingen, waar het het meest wordt gezien, wordt het gebruikt om alles te smaken, van soepen, sauzen en curry's tot vleesgerechten, pizza, pasta, groenten en zelfs salades. Laten we nu wat dieper ingaan op de diverse en indrukwekkende gezondheidsvoordelen van oregano.

Gezondheidsvoordelen van Oregano

 1. Voordelen voor de gezondheid van oregano zijn onder meer:

Verhoogt de immuniteit

 1. Een studie uitgevoerd door Dr. Giovanna Cervato en zijn team van onderzoekers van de Universiteit van Milaan, Italië, concludeerde dat de twee belangrijkste componenten van oregano rosmarinezuur en thymol zijn, beide krachtige antioxidantverbindingen die nauw verband houden met het verminderen van oxidatieve stress in het lichaam. Vrije radicalen zijn de destructieve bijproducten van het cellulaire metabolisme die kanker en andere chronische ziekten kunnen veroorzaken. Dus, het toevoegen van oregano aan je dieet door het op je maaltijden te strooien, kan je immuunsysteem verbeteren en je lichaam beschermen tegen enkele van de meest gevaarlijke en stille moordenaars.

Potentieel tegen kanker

 1. Studie door Kim C et al ,. b-caryofylleenoxide, een sesquiterpeen, aanwezig in de etherische oliën van bepaalde geneesmiddelen, waaronder oregano, kan een kankerbestrijdende werking hebben. Experimenten suggereerden dat deze component van oregano de groei van kankercellen remde (Molecular Carcinogenesis 2014). Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Antibacteriële activiteit

 1. Op een meer basale immuunsysteem opmerking, oregano heeft ook duidelijke antibacteriële eigenschappen, wat opnieuw te wijten is aan de aanwezigheid van thymol en carvacrol, verklaarde een rapport gepubliceerd door een team van onderzoekers van het Department of Food Science, University of Massachusetts, VS, in het Process Biochemistry Journal. Deze belangrijke organische verbindingen kunnen het lichaam verdedigen tegen een breed scala aan bacteriën die de huid, de darm en andere delen van het lichaam kunnen beïnvloeden. Oregano is ook een licht stimulerend middel, dat de productie van witte bloedcellen kan verhogen en de stofwisseling kan versnellen, wat resulteert in een sneller herstel van veel voorkomende ziekten.

Aids in Digestion

 1. Oregano zit boordevol vezels, dus ondanks zijn kleine formaat kan het een grote invloed hebben op uw spijsvertering. Vezels zijn een essentieel onderdeel van een gezond spijsverteringsstelsel, omdat het het grootste deel van uw ontlasting kan vergroten en peristaltische beweging kan stimuleren, waardoor voedsel door het spijsverteringskanaal wordt geleid en het efficiënt wordt uitgescheiden. Vezel helpt ook de darmgezondheid te behouden en verhoogt de opname van voedingsstoffen, zodat het voedsel dat u eet meer voor u doet!

Verbetert de gezondheid van het hart

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Ontgift het lichaam

 1. De voedingsrijke oregano, met een hoog gehalte aan mangaan, calcium, ijzer, vitamine K, vezels en een breed scala aan andere organische verbindingen, maakt het een ideaal kruid voor het ontgiften van het lichaam . Onderzoek heeft aangetoond dat oregano de leverfunctie kan helpen en het proces van toxine-verwijdering kan versnellen. [! 37316 => 1130 = 10!

 1. Naarmate we ouder worden, beginnen onze botten te verzwakken en af ​​te breken, dus het is belangrijk dat we in onze vroege jaren voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgen. Calcium, ijzer en mangaan zijn enkele van de meest cruciale mineralen voor de gezondheid van de botten, en oregano heeft een aanzienlijke hoeveelheid van allemaal, waardoor het geweldig is voor mensen die zichzelf later in het leven tegen osteoporose willen beschermen.

Verhoogt energieniveaus

 1. Door de functionaliteit van het metabolisme te verbeteren, dankzij B-vitamines en de unieke organische componenten in oregano, wordt het lichaam verjongd en energiek. De toename van de bloedsomloop, als gevolg van de aanwezigheid van ijzer en verhoogde niveaus van hemoglobine, helpt de cellen en spieren van het lichaam volledig te oxygeneren, waardoor de energie en kracht toenemen.

 2. Woord van waarschuwing: hoewel sommige mensen die allergisch zijn voor munt en andere kruidachtige vaste planten enig ongemak kunnen ervaren tijdens het eten of het aanraken van oregano, is het niet algemeen bekend als een allergene stof. Ook zijn de symptomen van een allergische reactie op oregano erg mild. Gooi wat oregano in je volgende maaltijd en zie hoe voordelig het echt kan zijn!

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

Lees dit volgende:

 1. Essentiële olie van Citronella helpt menstruatiekrampen, hoest en spasmen te genezen, verlichting te bieden bij depressie, angst en stress, verhoogt zweten en doodt darmwormen.

 2. Voordelen van citroenverbena zijn onder meer het vermogen om te helpen bij gewichtsverliesdoelen, de immuniteit te verhogen, de maag te kalmeren, koorts te verminderen, zenuwen te kalmeren en congestie op te ruimen.

 3. Essentiële olie van citroengras vermindert pijn en ontsteking in spieren, gewrichten en tanden, helpt bij het verminderen van koorts, verhoogt het plassen en werkt als een antisepticum.

 4. Het gebruik van etherische oliediffuser kan u een ontspannen, opgewekt, zelfverzekerd, energiek, creatief en gemotiveerd gevoel geven, afhankelijk van het type olie dat u kiest.

 5. Chlorofyl helpt bij normale bloedstolling, wondgenezing, verlichting van fibromyalgie, hormonaal evenwicht, ontgeurende ontgifting van het lichaam bevordert de spijsvertering.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407