Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 verrassende Jicama-voordelen

7 verrassende Jicama-voordelen

 1. Gelukkig voor ons zijn de gezondheidsvoordelen van jicama onder meer het vermogen om u te helpen gewicht te beheersen, de spijsvertering te optimaliseren, het immuunsysteem te stimuleren, het risico op kanker te verminderen, het energieniveau te verhogen, diabetes te beheren en sterke botten bouwen. Jicama helpt ook de bloedsomloop te verhogen, de bloeddruk te verlagen en de hersenfunctie te stimuleren.

Wat is Jicama?

 1. De jicamawortel kan tot 2 meter lang worden en maximaal 20 kg wegen. Het vereist tussen 6-9 maanden vorstvrije groeitijd en wordt gekweekt bij warm weer. Mexico en de omliggende gebieden van Amerika zijn ideaal voor zijn groei. De teelt begon in Mexico, maar verhuisde al snel naar de Filippijnen; vandaar ging het naar China en andere delen van Zuidoost-Azië. Het is een populair culinair element in deze keukens.

 2. De binnenkant van de jicama is qua consistentie en kleur vergelijkbaar met een aardappel of een peer. Zoals de meeste wortelgroenten is het rijk aan zetmeel. Het wordt meestal rauw gegeten en gekruid met verschillende kruiden, chilipoeder of vruchtensappen. Het kan ook worden gekookt in soepen en roerbakgerechten, maar het veranderen van de staat kan enkele van zijn gezondheidsvoordelen verminderen. Jicama kan ook in plakjes worden gedroogd, zoals frietjes, en in dips worden gebruikt. Het zijn ook goede elementen om toe te voegen aan verschillende salades en bijgerechten. Hoewel de wortel erg heilzaam en lekker is, is het belangrijk op te merken dat de rest van de wijnstokgroente zeer giftig is, inclusief de zaden!

 3. Laten we nu de voedingselementen onderzoeken die jicama zo belangrijk maken voor het dieet van verschillende culturen over de hele wereld.

Jicama Nutrition Facts

 1. Volgens de USDA National Nutrient Database heeft dit voedingsmiddel een uniek mengsel van vitamines, mineralen, fytonutriënten en andere organische verbindingen, waaronder voedingsvezels, vitamine C, vitamine E, folaat, vitamine B6 , pantotheenzuur, kalium, magnesium, mangaan, koper, ijzer en een kleine hoeveelheid eiwit. Laten we eens kijken hoe deze voedingselementen jicama zijn unieke gezondheidsvoordelen geven!

Gezondheidsvoordelen van Jicama

 1. Jicama biedt vele gezondheidsvoordelen, waaronder het volgende:

Verbetert de spijsvertering

 1. Een van de belangrijkste elementen van jicama is het hoge gehalte aan voedingsvezels. Onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients onderzocht dat voedingsmiddelen met een hoog voedingsvezelsgehalte het grootste deel van de ontlasting helpen verhogen, waardoor het door het spijsverteringskanaal wordt geholpen en helpt bij aandoeningen zoals constipatie. Bovendien bevat jicama een rijke bron van een oplosbare vezel, oligofructose-inuline genaamd, een zoete, inerte koolhydraat die niet wordt omgezet in eenvoudige suikers. Dit betekent dat voor diabetici jicama een geweldige manier kan zijn om wat zoet voedsel te eten zonder zich zorgen te maken over schommelingen in de bloedsuikerspiegel.

Verhoogt het immuunsysteem

 1. Deze knolgewas wordt ook wel Bengkoang genoemd in Indonesië. Een studie in 2014 in het tijdschrift Cytotechnology suggereert dat de ruwe vezels en koolhydraten in jicama positieve effecten kunnen hebben op het menselijke immuunsysteem.

Potentieel tegen kanker

 1. De aanwezigheid van voedingsvezels in jicama maakt het voordelig voor uw spijsvertering. Volgens een onderzoek uit 2014 onder leiding van Otles en Ozgoz, kan voedingsvezels bescherming bieden tegen verschillende aandoeningen, waaronder darmkanker, gastro-oesofageale reflux, darmzweren en bepaalde gastro-intestinale aandoeningen, onder andere. De wortels van jicama zitten ook boordevol antioxidanten, waaronder vitamine C. Volgens het National Cancer Institute helpen antioxidanten bij het neutraliseren van de effecten van vrije radicalen, die op hun beurt het risico op verschillende soorten kanker en hartziekten kunnen helpen verlagen. Verdere studies zijn echter nodig om het verband tussen jicama en kankerpreventie bij mensen te onderzoeken.

Beheert bloeddruk

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verbetert de bloedcirculatie

 1. De aanzienlijke hoeveelheden koper en ijzer in jicama maken het ook goed voor het behoud van de gezondheid van de bloedsomloop. Deze twee mineralen zijn belangrijke elementen van rode bloedcellen; Een voldoende hoeveelheid van deze componenten laat zuurstofrijk bloed door het lichaam stromen en kan helpen bij het voorkomen van bloedarmoede. [! 33657 => 1130 = 10!

 1. Vitamine B6 is in verband gebracht met het behoud van de gezondheid van uw hersenen en verhoogde cognitieve vaardigheden; jicama heeft deze vitamine in aanzienlijke hoeveelheden. Bovendien is vitamine B6 een integraal onderdeel van het afbreken van eiwitten in bruikbare aminozuren, waardoor de metabole processen en de efficiëntie van verschillende organen worden gemaximaliseerd.

Versterkt botten

 1. De mineralen in jicama - zoals mangaan, magnesium, ijzer en koper betekenen dat deze wortelgroente een belangrijke stimulans kan zijn voor onze minerale botdichtheid. Deze mineralen zijn essentieel voor het bouwen van sterke, nieuwe botten en het genezen van eventuele schade aan bestaande botten. Dit is een positieve methode om het ontstaan ​​van aandoeningen zoals osteoporose, waaraan miljoenen mensen wereldwijd lijden, te voorkomen.

Regelt bloedglucose

 1. Insulineresistentie, een belangrijke oorzaak van obesitas, kan worden beheerst en beheerd met de consumptie van jicama als onderdeel van een gezond dieet. Een onderzoek uitgevoerd door muizen door een team van artsen in 2016, suggereerde dat het consumeren van jicama de insulinegevoeligheid kan verhogen en uiteindelijk de bloedsuikerspiegel kan verlagen.

Gewichtsverlies

 1. Caloriearm voedsel is belangrijk voor mensen die willen afvallen, vooral wanneer die caloriearm voedsel ook vol zit met voedingsstoffen en voedingsvezels om je een vol gevoel te geven. Jicama heeft slechts 35 calorieën per 100 gram en is gevuld met voedingsstoffen, water en vezels, waardoor je langer verzadigd blijft. Het is ook een uitstekende snack om je eetlust te verminderen en onbedwingbare trek te verminderen zonder aan te komen of voedingswaarde te verliezen.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407