Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Verrassende voordelen van Epazote

7 Verrassende voordelen van Epazote

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 04 april 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Epazote?

 1. Afkomstig uit Midden-Amerika en delen van Mexico, epazote is een bekend kruid dat al generaties lang wordt gebruikt. Dit eenjarige kruid groeit tot 4 voet lang, kan worden gebruikt in culinaire toepassingen, als een actuele zalf, als een theebasis, en kan krachtige etherische oliën leveren. Omdat de krachtige effecten ervan door de buitenwereld werden ontdekt, wordt het in andere gematigde gebieden gekweekt, waaronder bepaalde gebieden in Europa en Noord-Amerika, maar het wordt nog steeds niet veel verbouwd of geëxporteerd. In sommige gebieden wordt het als een invasieve wiet beschouwd, omdat het vrij winterhard is en in enigszins uitdagende omstandigheden kan overleven. Het wordt beschouwd als een goede metgezelplant, omdat zijn etherische oliën de neiging hebben om de geur van bloemen te maskeren, waardoor groenten en bloemen in tuinen worden beschermd.

 2. Hoewel het meestal als een kruid wordt beschouwd, kan het ook als bladgroente worden gebruikt in bepaalde culinaire bereidingen en wordt het vaak gevonden in soepen, tamales, eiergerechten, pepers, mollen, en quesadillas. De smaak zelf is moeilijk te definiëren, maar wordt meestal vergeleken met een smaak van het citrus-, munt- of dragon-type, waardoor het behoorlijk veelzijdig is als smaakstof. In de meeste mondiale culturen die dit kruid gebruiken, wordt het echter gebruikt als basis voor epazote-thee, een verkwikkende en kruidige variëteit waar miljoenen mensen over de hele wereld van houden.

 3. Epazote is niet alleen heerlijk in al zijn vormen, maar de organische verbindingen en voedingscomponenten van epazote maken het een prachtige aanvulling op uw dagelijkse / wekelijkse dieet. Laten we eens nader bekijken wat epazote zo gunstig maakt voor de menselijke gezondheid.

Epazote Nutrition Facts

 1. Epazote bevat een breed scala aan vitamines en mineralen, waaronder vitamine A, vitamine B (specifiek foliumzuur) en vitamine C, evenals calcium, mangaan, koper, ijzer, magnesium, kalium , fosfor en zink. Het bevat ook voedingsvezels en een kleine hoeveelheid eiwit.

Gezondheidsvoordelen van Epazote

 1. Voordelen voor de gezondheid van epazote omvatten:

Gastro-intestinale effecten

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Bevordert gewichtsverlies

 1. Er zijn slechts 32 calorieën in 100 gram epazote, maar deze groene bladplant zit boordevol voedingsstoffen en organische verbindingen die uw lichaam nodig heeft. Daarom is deze vezel- en voedingsstofrijke plant een zeer verstandige keuze als je probeert af te vallen, gezond te blijven en je vol te voelen!

Parasitaire effecten

 1. Een van de andere populaire traditionele toepassingen van epazote was het behandelen van verschillende soorten wormen. Hookworms en rondwormen, evenals andere parasitaire wormen in het lichaam, kunnen worden geneutraliseerd door de actieve ingrediënten in epazote, waardoor het een ideale dieetkeuze is voor mensen waar waterfiltratie en elementaire hygiënische omstandigheden mogelijk niet beschikbaar zijn.

Verbetert de metabolische activiteit

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verhoogt de immuniteit

 1. De gematigde vitamine A-waarden in epazote, samen met verschillende andere carotenen en antioxidanten, maken dit kruid erg belangrijk voor het immuunsysteem. De antioxiderende werking van epazote beschermt de huid tegen schade door vrije radicalen en kan ook vrije radicalen neutraliseren die verschillende soorten chronische ziekten veroorzaken.

Verbetert de botgezondheid

 1. Het uiteenlopende scala aan mineralen in epazote betekent dat het erg nuttig kan zijn bij het beschermen van uw botten naarmate u ouder wordt. Aanzienlijke niveaus van calcium, fosfor, zink, koper en mangaan dragen bij aan de botmineraaldichtheid en voorkomen osteoporose, wat betekent dat je botten je sterk en gezond houden tot ver in je latere jaren.

Bloeddruk en hartgezondheid

 1. Kalium is een van de meest over het hoofd gezien, maar essentiële mineralen in ons lichaam. De gematigde kaliumspiegels in epazote kunnen als vasodilatatoren werken, de bloedvaten ontspannen en de druk op ons cardiovasculaire systeem verminderen, waardoor de kans op het ontwikkelen van atherosclerose wordt verlaagd, waardoor we worden beschermd tegen hartaanvallen en beroertes!

 2. Een laatste woord van waarschuwing

 3. De hoge niveaus van bepaalde organische verbindingen in epazote, waaronder foliumzuur, evenals de potentie van de etherische olie die kan worden geëxtraheerd, betekenen dat epazote gevaarlijk kan zijn als het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Gastro-enteritis en andere gastro-intestinale problemen zijn gemeld door mensen die ongewoon grote hoeveelheden van het kruid of de etherische olie hebben geconsumeerd. Raadpleeg zoals altijd een arts voordat u een nieuw element aan uw normale voeding toevoegt.

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407